Zaradi eksplozije mine iz 1. svetovne vojne umrl 64-letni moški iz goriškega

Datum:

V sredo ob 14.31 uri je bila policija s strani novogoriškega Regijskega centra za obveščanje obveščena o eksploziji granate v enem od novogoriških naselij. Telesnim poškodbam je podlegel 64–letni moški.

Poleg novogoriških policistov in kriminalistov so bili na kraju nesreče bombni tehniki iz  Oddelka za protibombno zaščito specialne enote policije, pridružil pa se jim je tudi bombni  tehnik  državne  enote  za  varstvo  pred neeksplodiranimi ubojnimi.

Z  zbiranjem  obvestil  in  ogledom  tragične  nesreče  je  bilo med drugim ugotovljeno,  da  je moškemu pred vhodom v garažni prostor stanovanjskega objekta eksplodiralo neeksplodirano  eksplozivno  sredstvo oziroma topovska granata kalibra 75 mm, francoske izdelave, ki je izvirala iz obdobja prve svetovne  vojne. Moški je zaradi eksplozije topovske granate na kraju podlegel hudim telesnim poškodbam. Kasneje je dežurna zdravnica ZD Nova Gorica na kraju lahko le potrdila njegovo smrt.

Zaradi eksplozije nevarne ostaline iz časa prve svetovne morije je na nastala tudi materialna škoda na  stanovanjskem  objektu. O tragediji je policija obvestila tudi pristojne preiskovalno  sodnico  tamkajšnjega okrožnega sodišča in novogoriško državno tožilstvo Policija tudi danes nadaljuje s preiskavo vseh okoliščin eksplozije.

Primorska24

Sorodno

Zadnji prispevki

Dr. Potočnik: Nastop ministrice je pokazal, da je Ministrstvo za zdravje čoln brez krmarja

Slovenija je po besedah zdravnika dr. Federica V. Potočnika...

Korupcija je tam doma, kjer ne bi smela biti. Na preveč naslovih!?

Korupcija v pravnem smislu pomeni zlorabo zaupanega položaja v...

[Video] Kje konča “humanitarna pomoč” UNRWA, ki jo podpira tudi Lenarčič

Aktualna leva oblast še vedno vztraja pri financiranju agencije...