Zaradi LGBTQ ideologije se vedno več mladih identificira za “nebinarne”

Datum:

Zdaj je dejstvo, da se delež mladih, ki se opredeljujejo za transspolne, že več kot desetletje strmo povečuje, tudi dokumentirano. Zadnja raziskava kaže, da je v okrožju javnih šol v Kaliforniji prišlo do porasta otrok in mladostnikov, ki so se identificirali kot transspolni in “nebinarni”. Poročilo Williamsovega inštituta iz leta 2022 , ki temelji na podatkih raziskave CDC, razkriva, da se je “število mladih, ki se identificirajo kot transspolni, v zadnjih letih skoraj podvojilo“. Če se vrnemo dobro desetletje nazaj, ugotovimo, da trenutne stopnje predstavljajo med 20- do 40-kratno povečanje transidentitet mladih.

Glede na analizo podatkov o Reality’s Last Stand se je v šolskem letu 2020–2021 povprečno 6 odstotkov anketiranih študentov DJUSD opredelilo kot “nebinarne”, torej niti kot moški niti kot ženske. Glede na naravo anketnega vprašanja to število ni vključevalo študentov, ki so se identificirali kot nasprotni spol.

Po analizi Williamsovega inštituta, ki je temeljila na vladnih zdravstvenih raziskavah, izvedenih od leta 2017 do 2020, se je 1,4 odstotka otrok, starih od 13 do 17 let, in 1,3 odstotka tistih, starih od 18 do 24 let, opredelilo kot transspolne. V prejšnjem poročilu Williamovega inštituta iz leta 2017, ki je uporabilo podatke od leta 2014 do 2016, pa je bilo število transidentificiranih mladih v obeh teh starostnih skupinah 0,7 odstotka .

Foto: Reality’s Last Stand

Leta 2013 je Kalifornija sprejela skupščinski zakon št. 1266, s katerim je postala prva zvezna država v državi, ki je v državno zakonodajo vključila široke pravice transspolnih študentov K–12, vključno s pravico do sodelovanja v dejavnostih, prostorih (tj. kopalnice in garderobe) in programih (npr. šport), ki so skladni z njihovo samooklicano spolno identiteto. Sorazmerno s tem pa je poskočilo tudi najnovejše število transidentificiranih učencev v kalifornijskem okrožju Davis.

Skokovit porast “nebinarnih” v zadnjih dveh letih
Nova raziskava je odkrila skokovito število transidentificiranih učencev v omenjenem okrožju, saj se je glede na zadnjo analizo podatkov o Reality’s Last Stand v šolskem letu 2020–2021 povprečno 6 odstotkov anketiranih študentov DJUSD opredelilo kot “ne moški ne ženske”. To število ni vključevalo učencev, ki so se identificirali kot nasprotni spol. “Zadnja ocena je skoraj 4,3-krat večja od nacionalnega povprečja in trikrat večja od kalifornijskega povprečja,” je zapisano v analizi podatkov. Anketiranih je bilo 1443 učencev 7., 9. in 11. razreda srednje šole DJUSD.

Na vprašanje: “Kateri je tvoj spol?” je 6 odstotkov učencev 7. razreda, 5 odstotkov učencev 9. razreda, 7 odstotkov učencev 11. razreda in 16 odstotkov učencev, ki obiskujejo alternativno šolo (nadaljevanje, skupnostni dan ipd.), odgovorilo, da so “nebinarni” ali “kaj drugega”.

Foto: Reality’s Last Stand

Na vprašanje, ali so transspolni, je 2 odstotka učencev v 7., 9. in 11. razredu odgovorilo z “da“, medtem ko je 4 odstotkov učencev 7. razreda in 3 odstotki učencev 9. in 11. razreda odgovorilo, da “niso prepričani”, ali so transspolni. Poleg tega je 4 odstotkov študentov nadaljevalnega izobraževanja izjavilo, da so transspolni, medtem ko je drugih 8 odstotkov odgovorilo z “nisem prepričan“.

Foto: Reality’s Last Stand

Glede na Reality’s Last Stand je definicija »transspolnosti«, ki jo najpogosteje uporabljajo zagovorniki ideologije spola, nekdo, ki se identificira kot nekaj drugega kot spol ob rojstvu, se identificira kot nasprotni spol in se ne identificira niti kot moški niti kot ženska. Zaradi tega 6 % otrok, ki se ne opredeljujejo niti za moškega niti za žensko, predstavlja “spodnjo oceno” števila študentov DJUSD, za katere bi večina menila, da imajo transspolno identiteto. Ta številka je verjetno višja, vendar narava anketnih vprašanj ni upoštevala študentov, ki se identificirajo kot nasprotni spol.

Raziskava je vključevala več vprašanj o socialnem in čustvenem zdravju in ugotovila, da so študenti, ki se identificirajo kot “nebinarni” in “nekaj drugega”, poročali o veliko višjih stopnjah socialne čustvene stiske, kronične žalosti/brezupnosti in razmišljanja o samomoru. Glede na podatke, zbrane v raziskavi, je večina študentov DJUSD belcev, prihaja iz ozadja višjega srednjega razreda, več kot 80 odstotkov staršev pa je imelo univerzitetno diplomo. Vredno je omeniti, da je okrožje Davis pod okriljem demokratov.

Ana Horvat

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...