Zaradi spornega delovanja zapirajo kliniko, ki otroke vzpodbuja k spremembi spola

Datum:

Tavistock and Portman National Health Service Foundation Trust, morda najbolj znan kot eden od vodilnih ponudnikov postopkov zamenjave spola otrok v britanskem državnem socializiranem sistemu zdravstvenega varstva, zapira svoja vrata. Tako se je namreč iz varnostnih razlogov odločila angleška državna služba za zdravje (NHS). V zadnjih letih je klinika postala zelo sporna, saj se je število deklet, pri katerih je bila diagnosticirana spolna disforija, povečalo za 5000 odstotkov in to v manj kot desetih letih, piše The Times.

Angleška državna služba za zdravje je v četrtek sporočila, da bo zaprla kliniko Tavistock, ki je ponujala posege in zdravljenje spolne identitete pri otrocih. Odločili so se, da namesto omenjene klinike do naslednjega leta ustanovijo dve službi pod vodstvom specializirane otroške bolnišnice v Londonu in na severozahodu Anglije.

Po poročanju Breitbarta so nekateri žvižgači trdili, da so bile diagnoze za spolno disforijo postavljene na podlagi absurdnih razlogov, kot so npr., da ne marajo rožnatih pentelj in lutk, medtem ko naj bi guverner sklada, dr. David Bell priznal, da nad otroki ni bilo nobenega psihološkega nadzora, preden so jim bila predpisana zdravila in življenjsko pomembne operacije. Število otrok, ki si želijo spremembe spola, naj bi med zaprtjem zaradi koronavirusa naraslo kar za 20 odstotkov, dodatno pa je nadzor sprožila “povratnica”, ki je kliniko Tavistock tožila, potem ko so ji spremenili spol le po treh kratkih sejah, brez prave preiskave kakršnih koli duševnih težav, ki bi lahko bile v ozadju njenega najstniškega prepričanja, da je bila rojena v napačnem telesu.

Težave bi morali iskati v duševnem zdravju
Klinika bo zaprta do naslednje pomladi v luči priporočil iz neodvisnega pregleda, ki ga je vodila dr. Hillary Cass, ki se je začelo jeseni 2020 in je bilo objavljeno v začetku tega meseca.  Glavno med priporočili dr. Hilary Cass je, da zdravljenje v Tavistocku ni varna ali izvedljiva dolgoročna možnost za paciente in da je osredotočenost na spolno identiteto zasenčila premisleke o drugih vprašanjih duševnega zdravja.

Foto: družbena omrežja

Kliniko Tavistock nameravajo nadomestiti z regionalnimi centri, v katerih delajo zdravniki s široko klinično perspektivo, da bi skrb za otroke in mladostnike z negotovostjo glede spola vključili v širši kontekst zdravja otrok in mladostnikov. Nacionalna zdravstvena služba Anglije se je prav tako zavezala, da bo mlade, ki so prejemali zaviralce hormonov, vključila v dolgoročne raziskave v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za raziskave zdravja in nege, da bi bolj temeljito raziskali njihove dolgoročne učinke. Zdravniki iz Tavistocka so jih namreč predpisovali ne glede na to, da nekatera povzročajo neplodnost.

Klinika zaprisežena levičarski ideologiji
Klinika Tavistock and Portman NHS Trust je veljala za globoko predano levičarski ideologiji skrajne in ideologiji spolov, na omenjene tematike pa je prirejala seminarje, ki so vse prej kot “normalni” Na njihovem zadnjem seminarju so namreč razpravljali o problemu “beline”, zaradi katere nosijo breme, občutijo pa sram in krivdo. Ker so belci.

Medtem ko bodo nekateri kritiki obravnave otrok na podlagi spola pozdravili zaprtje klinike, za zdaj še ni določeno ali bodo celotno osebje iz klinike ali pa del tega, preselili v nove centre za zdravljenje, ki jih NHS Anglija namerava priključiti lokalnim otroškim bolnišnicam in dvema namenskima klinikama na Great Ormond Street v Londonu in severozahodni Angliji.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

“Depolitizirana” RTV deluje kot ojačevalec protizahodnih narativ

Eden izmed sadov "depolitizacije" RTV je tudi uredniška politika,...

Za Zahod še kar nismo “Centralna Evropa”

Financial Times-ov Sifted, ki pravi, da je "vodilna medijska...

[Video] Arhitekt o kanalu C0: Katastrofi se ni mogoče izogniti

Na seji parlamentarne preiskovalne komisije o nezakonitostih in zlorabah...