Zdaj gre zares tudi v Sloveniji

Datum:

Napovedan je nov protest, tokrat s traktorji po vsej Sloveniji.

“Takole, zdaj pa gre zares tudi v Sloveniji,” smo zasledili na družbenih omrežjih. Kmetje pripravljajo množični protest proti evropski kmetijski politiki, ki naj bi zaradi napačnih usmeritev slovensko kmetijstvo uničila.

24. marca 2023 ob 11. uri bodo pred Državnim zborom RS prebrali svoje zahteve, med 18.30 in 19.00 pa protestirali s traktorji na vsakem nadvozu nad avtocesto s po vsaj 5 traktorji po celi Sloveniji.

V osnovi naj bi šlo za protest proti evropski kmetijski politiki, posredno pa se protest nanaša tudi na delovanje vlade in kmetijske ukrepe, ki jih potrjuje aktualna koalicija strank Gibanje Svoboda, SD in Levica. Zadnji vladni ukrepi na področju živinoreje bodo po mnenju kmetov uničili slovensko živinorejo.

Poslanca Franc Breznik in Vida Čadonič Špelič sta glede predloga uredbe EU o omejevanju uporabe pesticidov sklicala skupno nujno sejo odbora za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in odbora za zadeve Evropske unije. V imenu predlagatelja je Franc Breznik (SDS) poudaril, da absolutno pozdravlja trend omejitve rabe pesticidov in da je Slovenija je v preteklosti že močno omejila uporabo teh sredstev, a da bi bilo pri ukrepih treba upoštevati specifike posameznih držav.

Kljub pozivom opozicije in negativnemu mnenju stroke koalicija alarmu ne prisluhne in novo evropsko uredbo, sicer za slovensko kmetijstvo zelo škodljivo, zagovarja.

Pomurske novice

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Jelinčič: Maljevac, strokovnjak za lizanje riti, pripravlja nov priročnik

"Govori se, da na levi strani političnega prostora gospod...

[Fotogalerija] Prešerno vzdušje na srečanju podpornikov SDS v Bovcu

S sobotnim tradicionalnim srečanjem odborov stranke SDS v Bovcu...