Že drugo odprto pismo predstavnikov francoske vojske: Gre za preživetje naše domovine!

Datum:

Predstavniki francoske vojske so v svojem, že drugem odprtem pismu, znova opozorili na nevarnost izbruha državljanske vojne. Pod zadnje odprto pismo se je podpisalo že preko 200 tisoč oseb. Naslovljeno je bilo na oblast pod vodstvom levo-sredinskega predsednika Emmanuela Macrona. Tokrat je pismo nastalo v režiji aktivnih francoskih vojakov. 

Spomnimo: Prvo odprto pismo je 21. aprila podpisalo 26 upokojenih francoskih generalov in 7600 predstavnikov upokojenega vojaškega osebja. Pismo je bilo naslovljeno na tamkajšnjega predsednika Emmanuela Macrona. Gre za opozorilo na pretečo državljansko vojno v Franciji. Francoski portal Valeurs Actuelles pa je tokrat objavil že drugo tovrstni pismo. Tokrat so ga podpisali aktivni predstavniki francoskih oboroženih sil in je v samem bistvu ponovitev opozorila iz prvega pisma, poroča Remix news.

V njem je bilo ponovno opozorjeno na nevarnost radikalnega islama, nevarnost razvoja vzporednih družb in rastoče nasilje, ki francoski družbi grozi z uničenjem. Prvo pismo se je pojavilo na naslovnicah francoskega tiska ter vnelo vročo debato znotraj francoske družbe. Situacija bi čez čas lahko privedla do resničnega izbruha nasilja, slednje pa v nujnost posredovanja francoskih oboroženih sil. Resno so ogrožene tako temeljne civilizacijske vrednote kot tudi prebivalstvo. Čas za nadaljnje odlašanje se naglo izteka. Situacije bi lahko privedla do na tisoče mrtvih, za nastale razmere pa bi bila odgovorna lokalna oblast.

Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Najnovejše pismo aktivnega vojaškega osebja se začne z obrambo podpisnikov prvega pisma, ki jih je vlada napadla. Oblast je celo zagrozila z znižanjem pokojnin tistim, ki so pismo podpisali. Grožnje s strani vlade so prišle navkljub javnomnenjskim raziskavam, ki so pokazale, da se kar 58 odstotkov francoskih anketirancev strinja z vsebino pisma, skoraj polovica pa celo podpira vojaško intervencijo in to brez ukaza s strani izvršilne veje oblasti, z namenom ponovne vzpostavitve reda. Aktivni  vojaki so prepričani, da si njihovi veterani zaslužijo spoštovanje. Kot so prepričani je bila v preteklih tednih njihova čast poteptana s strani oblastnikov.

Podpisniki drugega pismo so aktivni vojaki, ki so na tujem žrtvovali svoja življenja in so preizkušeni v boju

Vojaki so prepričani, da gre za obrambo zdrave pameti. Gre za veterane, ki so zvesto služili svoji domovini in se borili proti vsem francoskim sovražnikom. Njihova edina krivda je ta, da ljubijo svojo državo in jih žalosti njeno propadanje. Podpisniki drugega pisma so predstavniki t. i. “ognjene generacije” mož in žena, ki so se za Francijo borili v številnih afriških državah in v Afganistanu, in ki je izkusila ogenj na bojiščih ter na njih celo pustila svoje prijatelje. Žrtvovali so svoja življenja za uničenje islamizma, ki ga francoska oblast tolerira na domačih tleh. Tokrat je portal ponudil možnost podpisa tudi civilnim državljanom. Pismo je bilo objavljeno v nedeljo zvečer, skupno število podpisnikov pa je že preseglo 211 tisoč oseb. Pismo je anonimno, saj je aktivnim vojaškim uslužbencem prepovedano javno izražati kritiko politike.

Emmanuel Macron. (Foto: epa)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Huligan sredi Ljubljane napadel Ukrajinko!

Na spletnem forumu Reddit se je pojavil videoposnetek incidenta...

[Video] Prizori z ameriških univerz vse bolj spominjajo na nacistično Nemčijo

"Al Qassam nas naredi ponosne, zdaj ubij še enega...