Zmedeni Vodušek, ki mu Šarčev obveščevalec Črnčec servira informacije za medijske obračune, z amatersko fotomontažo skušal javnost prepričati, da je bil Požar na šolanju pri nekdanji vzhodnonemški tajni politični policiji Stasi!

Datum:

Novinar portala Top News Vladimir Vodušek se je v zadnjem času znašel v prvi bojni fronti v okviru vojn med mlajšo in starejšo frakcijo slovenske globoke države, pri čemer zvesto služi prav slednji, navodila pa naj bi dobival direktno od državnega sekretarja Marjana Šarca, Damirja Črnčeca. Že nekaj časa se Vodušek spravlja tudi nad novinarja Bojana Požarja, v zadnjih dneh dogajanje v luči Voduškove obupanosti dobiva iz dneva v dan bolj bizarne razsežnosti. Javnost skuša Vodušek celo prepričati, da naj bi bil Požar v 80. letih na izobraževanju pri Stasiju, in to kar z amatersko fotomontažo Putinove izkaznice. A morda vse skupaj le ni tako neracionalno. Vodušku se obeta ponovno sojenje zaradi domnevnega izsiljevanja, pri čemer mu grozi do 5 let zapora. Da bi se izognil zaporu, pa mora sodelovati s Šarčevo vlado.

                   

Vladimir Vodušek se prek svojega slabo obiskanega spletnega portala Top News, katerega lastnik je sicer celjski odvetnik Dušan Korošec, že nekaj dni trudi diskreditirati novinarja Bojana Požarja in njegov spletni portal Požareport. Med drugim mu s pomočjo še nekaterih medijev očita plačila s strani državnih družb Telekoma Slovenije in Darsa, zaradi katerih naj bi Požar kot novinar pisal po naročilu. Med drugim naj bi bil povezan z nekdanjim predsednikom uprave Telekoma Rudolfom Skobetom in znanim nečakom iz ozadja Borutom Jamnikom, ki je bil med drugim predsednik uprave Telekoma, še danes pa njegova četica novinarjev na Telekomovem portalu siol.net skrbi za njegove interese v okviru bojev, ki potekajo znotraj slovenske globoke države in v zadnjem času dvigujejo vse več prahu. Gre sicer za globoko državo bližje krogom Socialnih demokratov, na nasprotni strani pa so administracija Marjana Šarca in strici iz ozadja z Milanom Kučanom in Janezom Zemljaričem na čelu. Nazadnje smo bili priča bitki pri Uradnem listu, ko je Irena Prijović, tesna Jamnikova sodelavka, izpostavila pritiske za imenovanje Igorja Šoltesa na vrh omenjene družbe in tako dobesedno sesula generalnega sekretarja Šarčeve LMŠ, Braneta Kralja.

Vodušek prejema navodila od Črnčeca, ki je v zadnjem času zaradi poročanja Požareporta tudi osebno prizadet
Kot vse kaže, naj bi bil Vodušek tako “direktno na vrvici” Šarčeve ekipe, kot so se izrazili pri Požareportu, pri tem pa naj bi prejemal navodila od državnega sekretarja Damirja Črnčeca. Na eni izmed novinarskih konferenc stranke SD naj bi se sesul live stream prek družbenega omrežja Facebook in takrat naj bi zazvonil Voduškov mobilni telefon, pri čemer naj bi mnogi opazili, da ga ni klical nihče drug kot Črnčec, ki mu je ukazal, naj snema dalje. Črnčec je sicer v zadnjih dneh osebno prizadet zaradi poročanja Požareporta o njegovi povezanosti z ameriško družbo Westinghouse v zvezi z napovedjo izgradnje drugega bloka Nuklearne elektrarne Krško. Ni skrivnost tudi, da Vodušek, poleg številnim podjetjem in posameznikom, mastne zneske dolguje tudi Telekomu in Družbi za upravljanje terjatev bank, in tako ne gre dvomiti o njegovi dojemljivosti za pritiske s strani najvplivnejših.

Foto: posnetek zaslona

Zdaj se je Vodušek nad Požarja spravil še z butasto fotomontažo
Dogajanje v zvezi z Voduškom pa v zadnjem času postaja iz dneva v dan bolj bizarno, celo noro. Vodušek je namreč na svojem sicer ne preveč priljubljenem spletnem portalu objavil kar domnevno izkaznico nekdanje vzhodnonemške varnostne službe Stasi, ki naj bi pripadala Požarju. Kot se je hitro izkazalo, je Vodušek v svoji obupanosti Požarjevo sliko prilepil kar na Putinovo izkaznico Stasija, ki je dostopna v številnih medijih, pri amatersko narejeni fotomontaži pa se ni potrudil niti toliko, da bi spremenil številko izkaznice ali pa mesto aktivnosti. Vodušek sicer v članku skuša javnost prepričati, da naj bi bil Požar kot zaposlen pri centralnem komiteju komunistične partije v 80. letih kot delavec propagandnega bloka napoten v Stasi na šolanje.

Vodušek je bil obsojen na leto in pol zapora, zdaj mu bodo sodili ponovno
Vodušek je bil sicer zaradi poskusa izsiljevanja že obsojen na eno leto in pol zapora. Leta 2012 naj bi namreč skupaj s Stanislavom Gabercem prek direktorja podjetja Rhydcon Vinka Stiplovška skušal izsiljevati takratnega direktorja Uniorja Gorazda Korošca. Z obremenilnimi dokumenti si je skušal pridobiti protipravno premoženjsko korist, ob prejemu dela denarja pa ga je policija v spektakularni akciji prijela 12. julija 2012 na Trojanah. Kot so v začetku meseca poročale Slovenske novice, je mariborsko višje sodišče ugodilo Voduškovim pritožbam in razveljavilo sodbo slovenjegraškega okrožnega sodišča, s katero je bil obsojen na omenjeno zaporno kazen. Zdaj bo zadeva vrnjena v novo sojenje okrožnemu sodišču pred popolnoma spremenjenim senatom.

Aretacija Vladimirja Voduška (Foto: Twitter)

Se skuša Vodušek s takšnimi članki pred ponovnim sojenjem prikazati kot neprišteven?
Zaradi omenjenih domnevnih kaznivih dejanj Vodušku tako s ponovnim sojenjem grozi do pet let zaporne kazni, kot je na družbenem omrežju Twitter še zapisal Požar, pa bi se Vodušek lahko s takšnimi članki in fotomontažami skušal prikazati kot neprišteven. Če se še tako potrudimo, enostavno ne moremo najti racionalnega razloga za njegovo početje v zadnjih dnevih, članki in fotomontaža pa bi bila odličen dokaz, ki bi na koncu pomenila olajševalne okoliščine v sojenju Vodušku!

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...

[Video] Pirc Musarjeva: Čas je, da dostojno pokopljemo izvensodno pobite

"Čas je, da ob 80. obletnici konca 2. svetovne...