Župan Pulja prepovedal turbofolk koncert

Datum:

Puljski župan Zoričić je razburil z odpovedjo lokalnega koncerta turbofolk glasbe, čeprav je bila večina kart že razprodana. Svojo odločitev je pojasnil s tem, da je njegova dolžnost biti “odprt za vse” v javnem prostoru. Želi ohranjati in promovirati identiteto “meščanskega, evropskega in mediteranskega Pulja”. V mestu bodo rajši gostili svetovne zvezde, kot sta Williams in Ramazotti. 

Puljski župan Filip Zoričić je odpovedal koncert turbofolk glasbe v mestu. Prepričan je, da ima pravico odločati, kateri izvajalci v mestu lahko nastopijo in kateri ne. Prepovedal je koncert znanih pevcev narodne in turbofolk glasbe (narodnjaki) Duška Kuliša, Dragana Kojića, Ane Bekuta in Zorana Mićanovića v puljskem športnem centru. Koncert bi moral biti 25. marca, karte pa so že skoraj razprodane. Ko je zanj izvedel puljski župan, se je odločil, da koncerta v športnem centru ne bo. Pojasnil je, da tovrstnega koncerta, na katerem nastopajo izvajalci narodnozabavne in turbofolk glasbe, ne bo na javnem kraju mesta Pulj, poroča Jutarnji list.

Kot je še pojasnil, ta glasba ne sodi v mesto, saj ne odraža njegovega vzdušja, duha in mentalitete. To je edini in izključni razlog, zakaj sem se tako odločil,” je bil jasen Zoričić. Če bi za koncert vedel že prej, bi prej tudi sprejel takšno odločitev. Ohraniti želijo državljanski duh mestnega, evropskega in sredozemskega Pulja. Prepričan je, da je “njegova dolžnost biti odprt za vse”. Dodal je še, da je njegovo poslanstvo ohranjati Pulj kot mesto z vsemi svojimi bogatimi večkulturnimi in večetničnimi vrednotami. Po drugi strani pa bodo v mestu gostili zvezde svetovnega formata, kot so Robbie WilliamsImagine DragonsEros RamazottiFlorence and the Machine itd. 

Glasbenica Ana Bekuta županu Pulja ni ostala dolžna. Imenovala ga je kar za “smet”. (Foto: Fb)

Namesto v Pulju pa bo koncert turbofolka v Osijeku, čeprav je že bilo razprodanih preko 85 odstotkov vseh vstopnic, kar je malo manj kot tri tisoč. Vsi, ki so vstopnice že kupili, pa se jim denar lahko povrne. Lahko tudi gredo na koncert v Osijeku na isti datum. Organizator koncerta, ki je plačal najem dvorane, je dobil povrnjen denar. V nekem trenutku jim je župan vrnil vplačana sredstva in odpovedal najemno pogodbo in to brez kakršnegakoli predhodnega obvestila, ustrezne in pravne obrazložitve ter morebitnega sestanka, na katerem bi bilo mogoče rešiti problem.

Župan je aroganten kot lokalni šerif
Kot je organizator še pojasnil, je bila komunikacija z županom že od začetka izključno sovražna in zelo arogantna. Presenetilo jih je, da župan velikega mesta komunicira na takšen način in samovoljno odloča o zasebnih projektih, povzroča velike izgube, diskriminira in se obnaša kot lokalni šerif, ki obenem poudarja, da je veren. Prepričani so še, da se vere ne izraža na takšen način. Gre za obnašanje, ki ne sodi v 21. stoletje.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki