Župan Verlič vsem mamam zaželel lep materinski dan

Datum:

25. marec – dan, ki je posebej zaznamoval vsakega, ki se je rodil na ta svet,” nas je z lepimi besedami v oddajo popeljal moderator France Peternel. “Vsem ženam, mamam, dekletom želim lep materinski dan, lepo praznovanje. Možje, fantje, očetje, danes je spet dan, da se izkažete. Tudi otroci, prav je, da mamici date vsaj enega lupčka in jo razveselite ter ji poveste, da boste čez vikend čisto pridni. Lepo je, da imamo 8. marec, lepo je, da imamo 25. marec,” pa so bile besede, s katerimi nas je že uvodoma pobožal župan dr. Peter Verlič.

                   

Mame z otroki pa nas spremljajo tudi v žalostni zgodbi, povezani z Ukrajino, ko enostavno morajo na pot, da ne bi bili žrtve. “V 21. stoletju si nismo mogli predstavljati, da lahko v Evropi zabobni orožje, da lahko začnejo padati bombe na nedolžne ljudi. In to je res strahota, ki jo zdaj spremljamo že en mesec,” je ob tem dejal župan. Pohvalil je potezo našega predsednika vlade Janeza Janše, ki je s svojimi kolegi iz Poljske in Češke pokazal pogum in se odpravil v Kijev. “Spomnim se, da je bilo leta 1991 podobno pri nas. Kako smo čakali, da bi nas kdo obiskal, kako smo čakali, da bi se kdo zavzel za nas. Ukrajinci sedaj doživljajo enako,” je še dejal.

Župan je še povedal, da se je ob dogajanju angažirala tudi Civilna zaščita Občine Grosuplje. “V gasilskem domu na Velikem Mlačevem se je zbiralo vse tisto, najbolj potrebno, sodeloval je Rdeči križ, Karitas, gasilska zveza,” je povedal in se zahvalil vsem, ki so darovali. “V okviru Skupne občinske uprave 5G pa smo se občine, se pravi Škofljica, Ig, Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje, odločile, da stopimo skupaj in prispevamo tudi iz svojih proračunov. Vsaka občina je prispevala po 4.000 evrov, tako da je ta prva pomoč, predvsem v medicinski opremi, že dosegla svoj cilj,” nam je že zaupal župan.

Nismo pa si zares še oddahnili od novega korona virusa covid-19. Število okuženih se spet povečuje. A s pomladjo, lepimi sončnimi dnevi, naj bi se situacija le izboljšala, in pred nami naj bi bilo lepo poletje.

Namreč, toliko hudega, kot moramo zdaj doživljati… v naši soseščini… ampak saj veste, nikoli ne vemo, svet je postal tako majhen, res smo postali ena globalna vas… in držimo pesti, da se bo vse skupaj umirilo,” je na vse to porekel župan.

V nadaljevanju oddaje pa sta se z moderatorjem dotaknila 17. redne seje Občinskega sveta Občine Grosuplje, ki je potekala v tem tednu, po dolgem času spet v živo, v dvorani Družbenega doma Grosuplje. Sprejeta sta bila dva posebej pomembna dokumenta, Rebalans 1 proračuna Občine Grosuplje za leto 2022 in Osnutek proračuna Občine Grosuplje za leto 2023. Govora je bilo o tekočih investicijah in o tistih, ki se kmalu pričenjajo, pa o obisku Vlade RS prihodnji petek v Grosupljem. Vlada bo namreč obiskala Osrednjeslovensko regijo, njen južni del.

Ob koncu oddaje pa sta se z moderatorjem dotaknila prihajajočih dogodkov v naši občini, pomlad in boljša situacija s covidom-19 jih prinašata veliko. Morda pa vseeno izpostavimo čistilno akcijo. “Drugo soboto se pričenja čistilna akcija, Očistimo Grosuplje. Torej vsi, ki se je boste udeležili, v krajevnih skupnostih bodo pripravljene vreče, pripravljene bodo rokavice, potem pa, jaz predlagam, da gremo in poskrbimo za naše okolje,” je dejal župan. Žal so zaradi nekaterih takšne akcije potrebne. “A vzemimo to kot priložnost, da se srečamo, pa še malo poskrbimo za našo naravo. Vsem, ki se boste udeležili te akcije, se prav lepo zahvaljujem.”

Občina Grosuplje   

Sorodno

Zadnji prispevki

Slovenska nogometna reprezentanca prvič v zgodovini v osmino finala velikih prvenstev

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila...

[Video] Množična udeležba na tradicionalnem praznovanju dneva državnosti na Polževem

Občina Ivančna Gorica je skupaj s soorganizatorji ob dnevu...

Moskva blokirala dostop do Nova24TV in Demokracije

Rusija je blokirala dostop do 81 medijev držav članic...