Šarčeva vlada že dokapitalizirala 2TDK z 20 milijoni evrov

Premier Marjan Šarec, Foto: STA

Zapletom okoli gradnje 2. tira tudi pod novo infrastrukturno ministrico Bratuškovo ni videti konca, gradnja 2. tira pa se vse bolj iz najbolj transparentnega projekta te države spreminja v mafijske posle po domače. Zaplet se je zgodil že na začetku z vladnim ilegalnim financiranjem referendumske kampanje, zaradi česar smo ponavljali najprej referendum. Nato je sledil zaplet s preplačano maketo, zatem se je po zasaditvi prve lopate takoj pojavil aneks k pogodbi za izvlečni tir, ki je davkoplačevalce dodatno stal 1,3 milijona evrov. Tudi pod Bratuškovo se zapleti nadaljujejo.

Najprej zahtevan dodaten aneks v višini 2,5 milijona evrov
Izbrana ponudnika za pripravljalna dela, Kolektor CPG in bosanski Euroasfalt, sta zaradi zamud pri začetku pripravljalnih del zahtevala aneks v višini 2,5 milijona evrov, ki pa sta v začetku tedna umaknila. S tem se pod vprašaj postavlja potrebnost takih aneksov, tudi tistega za izvlečni tir v višini 1,3 milijona evrov, ki sta ga izvajalca zahtevala in že dobila.

Tudi v 2TDK malo po domače
Podjetje 2TDK je od svoje ustanovitve decembra 2016 do julija 2018, ko je bil končno uveljavljen zakon o 2TDK, poslovalo ilegalno, brez ustrezne zakonske podlage. Tudi po uveljavitvi zakona pa se je kršitev zakonodaje Republike Slovenije z njihove strani nadaljevala. Zakon 2TDK v 9. členu navaja naloge družbe, ki narekuje družbi izvajanje pripravljalnih del za projekt, tudi po uveljavitvi zakona pa je te naloge še vedno opravljala Direkcija za infrastrukturo Republike Slovenije.

Financiranje družbe 2TDK, (foto: erar.si)

Trenutno družbo 2TDK sestavljajo: direktor Žarko Sajič, predsednik Samo Logar in člani Matej ČepeljnikMarko JakličČrtomir Remec  ter Emilija Placer Tušar.

O finančnih mahinacijah pri EU-sredstvih za projekt smo že pisali. Glede na nove in nove zaplete okrog gradnje, z vztrajanjem ministrice Bratuškove, da projekt lahko financiramo davkoplačevalci sami, in grožnjo z vračanjem EU-sredstev, bomo 2. tir očitno na koncu res preplačali davkoplačevalci.

Moja obljuba gre tudi naprej, da bomo ta projekt absolutno vodili transparentno, ne na način, da nekdo še preden je začel delati, želi dodatno obremeniti ta projekt,” je povedala Alenka Bratušek glede gradnje 2. tira. Pri tem se je potrebno vprašati, pod katerim kamnom se je skrivala Bratuškova do sedaj, preden je z ulice mimo volje ljudstva in parlamenta presedlala na ministrski stolček. Saj bi že samo s spremljanjem medijev Bratuškova lahko vedela, da bo to eden izmed največjih ropov davkoplačevalskega denarja v zgodovini Slovenije.

Več na primorska24.si …

 • luckyss

  Kaj se sedaj bunite, ko je že jasno, da bo Orban zraven z 250 milijoni….
  A tega pa avtor članka ne upa napisati ?!
  Banda blesava…kdo vam članke piše..otroci iz posebne šole ?!

  • ježodež

   pa nehaj že stalno zmerjati tule.

   Če ti ta družba NE ODGOVARJA, NE PRIHAJAJ VEČ SEM in ne, da se tule
   SPROŠČAŠ NAD LJUDMI, KI TI NISO NIČ HUDEGA NAPRAVILI !!!
   KREGAJ SE DOMA Z ŽENO, ČE JO IMAŠ,
   DA TI BO LAHKO VRGLA NAZAJ PISKER V BUČO, kar si tudi zaslužiš.

   • luckyss

    Ne vem kako je s tabo, ženo in piskri, tako, da ne posplošuj svojih izkušenj….
    Pri nas ne dvigamo glasu, ker se spoštujemo z napakami vred..
    Če pa govorimo o spletni strani, pa ste krepko potrebni kritike..

   • mginko

    ježodež – Kaj z norcem iz psihiatrije sploh tukaj razpravljaš. Jaz sem ga blokiral in njegovih psihičnih bluzenj sploh ne vidim.

    • luckyss

     Ja, lepo…tipično nojevsko..glavo v pesek in rit zunaj…kot domobranci…
     Še dobro da tega mojega komentarja nihče ne vidi, ker si me “blokiral” …idiot ;))

   • šmentanamuha

    Samovšečnež si samo bilda ego, bodi strpen do “drugačnih”.

 • ježodež

  Lahko je podarjati in biti DOBER, če deliš TUJI DENAR.
  Torej lahko pričakujemo nadaljevanje zapravljanja in zadolževanja :(
  …………….. in tako dalje do BRIDKEGA KONCA :(((

 • mginko

  Murgelska stara in mlada udbomafijska tovarišija nenasitna kot vedno.Raji je treba pobrat denar za nadaljna mafijska posla, In državljani – mirno spite med tem, ko vam ta mafija cuza med spanjem denar.

 • tonite falco

  Kot vidimo pokvarjenost levičarjev so kot igre brez meja. Država in slovenci pa tonemo pospešeno proti dnu in propadu. Le do kdaj še slovenci? Kdaj nam bo dovolj vseh teh svinjarij levičarjev in njihovih laži in podtikanj !?

  • luckyss

   V bistvu ni ravno tako…
   Po tistem, ko je v času vladavine SDS v oaze poniknilo več desetin milijard Evrov…po tistem, ko je Janez klical trojko na “pomoč” in po tistem, ko nas je tega rešila “profesorica šiviljstva in angleščine”…beležimo rast gospodarstva, plač, pokojnin in socialnih transferjev..

   • macon

    Lažnivec, stokrat smo že vzeli kdo je pokradel in poniknil milijarde in to ni bil Janez in SDS.

    Šivilja nas je zapufala po veliko višji obrestni meri kot bi nas zapufal EU kredit, ostalo je pa zahvala izvoznemu gospodarstvu in svetovni konjunkturi.

    • luckyss

     Dobro, saj nam je večini jasno, da si idiot…ampak smisel za humor očitno imaš…;)

     • macon

      Napiši nam, da je Janša in SDS pokradel milijarde in jih shranil v oazah, idiot komunajzarski :)

     • luckyss

      Pri takšnih vsotah ni važno ali si lev ali desen…zato pa tudi ni resnih posledic ob tej svinjariji, zaradi katere ima povprečen Slovenec za par sto evričev manjše dododke..Lajanje “nasprotnikov” v parlamentu je zgolj simbolično,je pa treba občasno izkopati kakšne kosti, da ovce ne pozabite, da ste skregane, čeprav imate enako mizerno plačo ali penzijo ne glede na pripadnost..

     • domovina mili dom

      Kot smo že rekli, kar komunist stori, prepiše drugemu.

   • antimur

    Ti si stoprocentno nor, ali pa kučanistična podrepna prasica.

   • šmentanamuha

    Ti si samo samovšečen bedak.

 • domovina mili dom

  Slovenke in Slovenci, državljani. Rop se je začel.

  • ježodež

   Šele zdaj ?

   • domovina mili dom

    S to vlado bomo začeli z novim štetjem, da bo zadosti številčnega prostora na displeju.

   • šmentanamuha

    Zdaj je uradno.

 • Olga2345

  Cirkusanti z murglskim udbomafijcem naj drugi tir speljejo kar na Dob!

 • if

  Tisti, ki ste podprli TDK sistem gradnje 2. tira ste odgovorni, da zaradi vas vstopamo v še slabšo prihodnost. Nov fiasko ste omenjeni volilci podtaknili razvoju Slovenije. S posledicami volitev se umeščate med razvojno nesposobne državljane RS!

 • Rupnik

  novi obrazi na delu

 • antimur

  Šarec se ne bi slinil okoli Levice, če bi mu bilo jasno kaaj je dokapitalizacija. Govedo kučanistično, tto je denar nas, ki zaradi ohranjanja kučanistične levofašistične agresije crkujemo v svoji “samostojni ” državi. Še malo, pa bom tudi opozicijo poslal v tri materne. Levaki nas maltretirajo, opozicija pa dobesedno molči.

 • piko8

  Rop stoletja 2TDK za Slovenijo se začenja!!
  Omogočili ste ga tisti volivci, ki ste VOLILI to levo komunističnosrbsko golazen!!

 • Minovak

  Stavim, da je ta denar že na privatnih računih v davčnih oazah, vsako zanikanje tega, pa je laganje samemu sebi. Tako dela neizvoljena vlada v veselje rdečih, narodnih izdajalcev. Stavo bi zanesljivo dobil!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!