Če bi spoštovali sodišča, se to ne bi zgodilo, zdaj pa davkoplačevalce čaka novi udarec po žepih zaradi nezakonitega migranta Ahmada

Ahmad Shamieh (Foto: Facebook).

Vse v državi se vrti okrog sirskega migranta Ahmada Shamieha, ki očitno predstavlja vitalni del za obstoj države, glede na to, da so se zaradi njega sestali člani največje koalicijske stranke SMC. Vlado Mira Cerarja več kot očitno ne skrbijo blaginja slovenskih državljank in državljanov ter dolge čakalne vrste v slovenskem zdravstvu, temveč počutje migranta, ki je na nezakonit način vstopil v državo in bi ga morali deportirati prejšnji teden. Glede na to, da nas je stal najmanj 50 tisoč evrov, nas je zanimalo, kdo bo kril stroške njegovega zdravljenja, zato smo na ministrstvo za zdravje naslovili vprašanje. 

Po tem, ko sta se poslanca Jan Škoberne (SD) in Miha Kordiš (Levica) z namenom nabiranja političnih točk odpravila v azilni dom in nezakonitega migranta Ahmada Shamieha odpeljala v državni zbor, da bi ga zaščitila pred deportacijo, je ta pristal v psihiatrični kliniki zaradi domnevnega poslabšanja zdravja, v nedeljo pa so ga celo sprejeli na nevrološko kliniko ljubljanskega kliničnega centra. Je mogoče sklepati, da se ta le izogiba deportaciji na Hrvaško?

Glede na to, da bi moral biti brivec Shamieh deportiran že prejšnji teden, nas je na portalu Nova24TV zanimalo, kdo je tisti, ki krije stroške zdravljenja migrantov, zato smo vprašanje v zvezi s tem naslovili na ministrstvo za zdravje. Ti so nam odgovorili, da področje zdravja prosilcev za mednarodno zaščito ureja Zakon o mednarodni zaščiti (Uradni list RS, št. 16/17), ki odreja, da so prosilci za azil upravičeni do nujne medicinske pomoči ter do nujnega zdravljenja po odločitvi lečečega zdravnika, plačnik storitev pa je ministrstvo za zdravje. Če je bila prosilcu mednarodna zaščita zavrnjena, torej tako kot v primeru Shamieha, sodi ta med osebe, ki zaradi različnih zapletenih in nerešljivih okoliščin nimajo zdravstvenega zavarovanja. Na podlagi 7. člena Zakona o zdravstvenem varstvu in zavarovanju se takšni osebi nudi nujna medicinska oskrba in nujno zdravljenje po oceni lečečega zdravnika. Če se ugotovi, da so predhodno izčrpane vse druge možnosti za zagotovitev plačila s strani pacienta, je plačnik storitev ministrstvo za zdravje.

Cerar enkrat tako, drugič tako
Spomnimo. Glede primera se je na novinarski konferenci oglasil premier Cerar, kjer je nekako pokazal tri obraze. Zahteval je, naj se sodišča spoštujejo, okrcal poslance, ki so Ahmada peljali v državni zbor, a hkrati dejal, da bodo na vladi uredili, da bo lahko ostal v Sloveniji. Naravnost smešno pa je, da je Cerar med tem, ko je kritiziral klepet migranta s poslanci v državnem zboru, dejal, da gre za očitno predvolilno kampanjo, in dodal, da upa, da se kaj takega ne bo ponovilo. Glede na to, da sta migranta obiskala tudi Milan Brglez in Jasna Murgel, je več kot očitno, da je tudi njegova stranka vključena v predvolilno kampanjo. V primeru Ahmada pa je vendarle prišlo do zasuka, potem ko je predsednik koalicijske stranke DeSUS Karl Erjavec po seji vlade priznal, da vlada nima pristojnosti odločati o statusu sirskega migranta.

Ahmada je v prostorih SD obiskal predsednik državnega zbora Milan Brglez. (Foto: Twitter)

Po tem, ko je bil sirski migrant brivec hospitaliziran, je izvršni odbor SMC-ja sporočil, da je nujno spoštovanje neizpodbitnih odločitev, sprejetih s strani sodišč in načel pravne države ter vladavine prava. Po navedbah STA so v stranki izrazili obžalovanje o tem, da je Shamieh postal prvovrstno notranjepolitično vprašanje in da je posledično pristal v bolnišnični oskrbi ter dodali, da želijo, da okreva in si povrne vse moči. Poleg tega so podprli odločitev predsednika stranke Cerarja, ki je prejšnji teden “pokazal ne le sočutje do usode človeka, ki se je na poti v boljše življenje znašel v Sloveniji, pač pa tudi politični pogum, da s svojim pozivom pripomore k iskanju podlage na pravni osnovi, ki bi Shamiehju omogočila, da ostane v naši domovini Sloveniji.” Odzivi SMC-ja so kot čokoladna bomboniera, za katero ne vemo, kakšna bo, dokler je ne odpremo in poizkusimo. Noro, ni kaj.

N. Ž.

 • ahnenpass

  Največ nas bo stal gospod Vaskršič, ki mu mora zločinska država vrniti bajto in plačati 90 jurjev odškodnin.
  Izbrisanih raje ne omenjam, z njimi smo itak zaslužili, ne moremo jim vrniti več kot smo jim deložorali.

  • totex39

   Vsi debili, ki so vpleteni v tej zadevi naj dajo iz svojih žepov.

 • MEFISTO

  Ne razume, zakaj bi naj Kordiš in Škoberne s pritepencem Ahmadom nabirala politične točke.

  Z Ahmadom in njemu podobnimi jih lahko le zapravita.

  • KAPIBARA

   Upam !! in Želim !!

 • mona lisa

  To je škandal brez primere zaradi katerega bi morale leteti glave. Naše politike ne briga duševno zdravje naših ljudi ki se komaj preživljajo, ostanejo brez služb in po 40 letih bela životarijo z mizerno penzijo. Država crkuje tem kvazi politikom pa je najpomembneje se ukvarjat s tem debeloritim, rejenim migrantom, ki je zdaj naenkrat zelo bolan. Ne psihijatrijo ampak izgon.Sram ga je lahko kako je za sabo pustil ženo in otroke zdaj pa hlini bolezen na naš račun. Žalostno je da bomo to plačali vsi davkoplačevalci ki se zaradi lopovov v naši državi že tako komaj sami preživljamo. Če bi bilo pravično naj to in nasploh njegovo oskrbo sedaj plača Cerar in ti ljudje ki so si odpeljali tega drekača v DZ.

  • Steiermark

   saj so vendar tovariši z njim – tudi oni so drekači in drk……

 • Kučko pod pručko

  Sirec Ahmad in brskanje po smeteh

  Ko že dober teden beremo o Sircu Ahmadu, za katerega se na vse kriplje zavzemajo levaki s Cmerotom na čelu, smo lahko v včerajšnjem Delu na strani 10 zagledali staro ženico, ki brska po mestnem zabojniku. Še bolj šokanten pa je bil naslov Kdor išče po smeteh, naj plača. Za informacijo dodajam, da MO Ljubljana z županom Žepankovićem grozi kršiteljem z 800 EUR kazni, medtem ko imajo v Mariboru in Kopru tarifo 100 EUR.

  Naj ob tem dodam, da po smeteh brskajo ljudje, ki nimajo za lastno preživetje, saj s svojimi manj kot 300 EUR res ne morejo priti skozi mesec. Pri tem Cmerotu ni prav nič nerodno, ko ga boli glava za vsakega migranta, ki je hkrati lahko tudi potencialni terorist in vsak od njih slovenske davkoplačevalce stane krepko čez 1.000 EUR mesečno. Prav nič mu ni narodno, ko ti ljudje s polnimi žepi hodijo po Ljubljani, medtem ko Slovenci brskajo po smeteh. Nič, in tudi njegovega kratkonogega šefa iz Murgel ne. Raje se udinjata Sorosu in pokvarjeni illuminatski bandi, ki uničuje Slovenijo, kot bi skrbela za lastne ljudi.

  In ta isti Cmero, etični in moralni, nas bo prihodnje leto pred volitvami prepričeval, kako dobra je bila njegova vlada, koliko je naredila za ljudi, kako socialna je in še in še. Fuj, Cmero!!!

  • Ne morem in ne morem razumeti, kako lahkotno ti ljudje uničujejo lastni narod in teptajo že TAKOJ prvi in drugi člen zapisan v Ustavi RS, ki se glasita:
   1. člen Slovenija je demokratična republika.
   2. člen Slovenija je pravna in socialna država……………………………………….. na osnovi teh pa vse nadaljnje …….. člene v Ustavi RS …. do konca.
   Kje so zdaj tisti zombiji, ki so rušili Janševo vlado ?
   Preselili so se v parlament in od tam nam krojijo usodo.
   Res – lepo iz nas brijejo norce tudi s pomočjo ilegalnih brivcev – za domačega človeka pa NI.
   Za domačega in poštenega človeka pa so KANTE S SMETMI.

  • Steiermark

   Saj tudi je bila in je, za njihove žepe – iz naših rok, v njihove žepe! Poglejte samo “uspešne projekte”, kot npr. drugi tir, za kateerega so kar sprejeli zakon in še delat ga niso začeli, pa so že “uspešno izčrpali” več sto milionov, ki pa niso imeli dolge poti potovanja – samo na njihove račune!

 • črnaovca

  Če bi spoštovali sodišča bi nas udarilo plačevanje zasebnih šol. Treba je imeti isti meter za vse. O tem Ahmadu je toliko napisanega da je že dolgočasno, sramota za politiko da se meša v take stvari, a ima Ahmad očitno čudežni eliksir in nekateri so ga popili pa bi ga radi še več in za to ne sme iz Slovenije

  • Stajerka

   ne rabimo ustave, ne rabimo sodišč, ne rabimo zasebnih šol, ne rabimo zasebnih zdravnikov…….ma dajte, gonte se u 3 krasne, v S. Koreji vas čakajo odprtih rok in praznih glav…..in točno tja sodite…..

   Severnokorejski diktator namerava z novimi prepovedmi preprečiti upor med državljani.

   Kim Jong-un je državljanom Severne Koreje prepovedal prepevanje, pitje alkohola in še nekatere druge oblike zabave, so obvestile južnokorejske obveščevalne službe.

   • Mojca pokraculja

    Kaj pa rabimo?
    Dve levici v parlamentu. Eno na levi, drugo na levi, samo zmeniti se morajo katera bo glumila opozicijo. “Demokracija v levo ravnajs !” bo rekel diktator!

 • RATATA

  Dekler “gospodarji” – oblastniki slovenskemu ljudstvu ne bodo na “knežjem kamnu” prisegali pravičnosti bo tako.
  V vsaki občini se mora postaviti “knežji kamen”, ki se ga lahko poimenuje tudi kamen spotike. Ob njem naj bo tudi omarica s sanitetnim materialom za mudenje prve pomoči t.j. Colt/Češka zbrojevka/Rex …

  • Mojca pokraculja

   Najprej aktualne gospodarje na trg revolucije, pol pa med dva kamna !Šele takrat bi se izpolnil pogoj za nove gospodarje ki bi prisegli na “knežji” kamen.

   • RATATA

    A si ti Mojca mlinarjeva hči?

    • Mojca pokraculja

     hehe, ko bi vsaj bla ! bi hitr tole zmleli, kaj misliš ?

     • RATATA

      Ja, razsodnosti ti ne manjka. Kamni bi bili za zamenjat.
      Moka sploh ne bi bila moka, temveč bi z mletjem dobili nekakšno zdrizasto snov iz kostne moke, špeha in pokvarjenih možgan. Fuj.
      Za v bioplinarno.

     • Mojca pokraculja

      Rajš ne mislim na ostanke mletja.

 • totex39

  Dobro, pa kaj se tem zvišanim debilom poraja v glavi, da uničujejo državo. Potrebno bi jih bilo vkleniti in postaviti pred zid, pol pa naj narod odloča o njihovi usodi.

 • Artur

  Avstrijci Imajo pogumnega Kurtza švabom že kaplje čez rob, normalnim je že poln kufer multikulturne komunjazarije in invazivnosti kameltrajbarskih parazitov v Evropi le v Butalistanu čakamo “Kralja Matjaža”, da nas popelja iz te greznice.

  Europa na rubu propasti jer Njemačka ne može formirati vladu
  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2017/11/21/europa-na-rubu-propasti-jer-njemacka/

 • Mojca pokraculja

  Hahaha, odgovor za vola ubit. In kdo je tisti lececi zdravnik, ki tako meni? Ime bi vse povedalo.
  Sicer pa zdaj je na dosegu policije, kar ponj naj se odpravijo. Bo vse jasno v trenutku.

  • Ali je Hrvaška ukinila bolnišnice ? Samo vprašam.

   • Steiermark

    imajo pa proste kapacitete v kliniki za živali, kamor vsa ta kamelarska golazen spada, z levaki vred!

  • Artur

   Ja ampak potem sledi interpelacija ministrice Vesne Györkös Žnidar hahahaha komaj čakam, da se to zgodi to gledat bo bolj zabavno kot najboljši hollywoodski bestseller.

   • Mojca pokraculja

    Ni dvoma da bi bilo zabavno v iber kot se reče. Ampak nič bat, nobene interpelacije ne bi bilo. Sam strašijo pezdetje, tolk pa spet niso blesavi. Pa tud tega showa nam ne privoščijo .

 • Steiermark

  Banda frdamana!

 • Janez

  Ah !
  DAJTE NO !
  SAJ JAŠE SLEPCI VIDIJO, DA JE TA SIRIJEC PRIŠEL V EVROPO !

  ” N. O R. C. E B R I T ” NA RAČUN EU SOCIALE !

  Kaj drugegaa kot brezdelno živeti na ra čun EU in R.SLO SOCIALE !
  Ga
  verjjeetno? Niti ne zanima !
  NORCEVV ZA BRITI JIH JE PA V R. SLO – SEVEDA DOSTI ! L.r. Janez K. KOMENDA

 • xtc

  Kdaj se bo oglasil nekdo iz pravosodja in policije in jasno povedal,da se vlada meša v pristojnosi teh organov,ki jih nima?
  In kdaj bodo sodniki izdali nalog za privedbo in izgon ter pooblastilo oz. nalog policiji naj delo opravi.
  Jasno je ,da se vlada nima kaj utikati v pravnomočno rešene postopke,vse instance so odločile kot so in zadevo je treba izvršiti,vsakogar ,ki izvršitev ovira pa aretirati in nato sodno obravnavati.

 • Olga_10

  Gre za zlorabo zdravstvenega evra! Ni plačnik “ministrstvo” s Celarcevo, ampak davkoplačevalci, zato naj Cmero in Celarčeva ter zdravniki, ki držijo štango nezakonitisti, plačajo “zdravljenje” iz svojega žepa in gredo zaradi kršenja ustave in zakonov ter pravnomocne odločbe sodišča, sami v zapor!
  Sirski brivec pa naj spoka na Hrvaško, kamor sodi in kjer imajo tudi ustrezne zdravstvene ustanove!

 • Anja Kovacic

  BRCO V RIT IN NAZAJ TJA OD KAMOR JE PRISEL!!!! SLOVENIJO SLOVENCEM!!!!

 • Sašo

  Kaj poslanci ki so ga zapirali v prostore parlamenta, Židan, Cerar so že odstopili s svojih položajev ? Daleč smo mi še po politični kulturi od zahodne Evrope.
  Cerar bi pa moral še kazensko odgovarjat za svoje početje, pa ona dva indijanca Škobrne in njegov fant Kordiš.

 • Franjo Trojner

  NE DAVKOPLAČEVALCI, Cerar in njegova leva falanga, ki ruši ustavo in se požvižga na veljavno zakonodajo in predpise NAJ PLAČA VSE STROŠKE AHMADOVEGA NEZAKONITEGA BIVANJA PRI NAS IN TO VSAK CENT DO DNEVA NOVE, DOKONČNE IZVRŠITVE DEPORTACIJE.
  Bog nas je res fejst vštrajfno za vso naivnost/bebavost pri podpori in izbiri kandidatov na zadnjih parlamentarnih volitvah, zato imamo danes predsednika vlade Cerarja in levo koalicijo levih strank SMC, SD in Desus, ki so pahnile državo v pravni in moralni kaos, državljane pa v revščino in obup.BOLJE BI NAM BILO, DA SMO NA ZADNJIH PARLAMENTARNIH VOLITVAH VOLILI ZA ŽIVALI, ZA SVINJE ALI OPICE, MORDA OSLE, GOTOVO BI OMENJENE ŽIVALI NA OBLASTI NAREDILE MANJ ŠKODE, kot jo je v teh nepolnih 4 letih naredila nesposobna, nespodobna leva Cersrjeva vlada/koalicija! Pes jim brado lizo, potrebno jim bo vzeti mero.

 • Artur

  Le vkup le vkup uboga gmajna hejaaa ..hejooo … proti zapečeni in komunjarski narodno izdajalski gamadi zdaj bo drajna …na koncu se ne rima a važno je , da ima učinek ( pri Nemcih in Avstrijcih)
  “Kuha se kuha kmalu bo zavrelo”. Kaj pa pri nas ? Janša piše novo Noriško pravljico.
  Pri nas v naših medijih Zamolčano.
  Anti-Islam Demonstration In Germany
  31. okt. 2017
  https://www.youtube.com/watch?v=9uAS-VUsNJk

 • Osti jarej

  Vsak teden imate medijske ankete za priljubljenost politikov, saj imajo ti dovolj vašega denarja, da plačujejo te laži.
  In danes je spet ena zelo lepa. Levičarji imajo dve tretjini glasov na novih volitvah! Res?
  Skrajna Desnica je v vodstvu, Stranka Manipulatorjev Casha sicer upada, DEmentna Stranka Upokojenih Sluzavcev pa gre h komunistom ali nacistom, da je le Bruseljčan v Vladi.
  Spet drugi ljubijo chemtrailse in nasilno cepljenje, pa Mein Kampf je tudi zelo priljubljen.
  In kje je potem tistih 66% levih? V desnih korporacijskih žepih in nihče, tudi v združbi z Desnico, ne bo nikoli nič naredil za narod, ker jim je edino pomembno imeti nadzor nad denarjem, ki ga bo junija prihodnje leto itak prevzel Bruselj, po odloku, ki ga je podpisal Donald Tusk. Ampak vse to je za ovce nezanimivo, važno je, da bi imel njihov prevarant možnosti in bo zanje jutri morda celo kruh na jedilniku!!

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/334311/v-medijih-nasli-leve-stranke-hahaha

 • Osti jarej
  • Artur

   Pri teh pokvarjenih podganah licemerje ne pozna meja .

 • Osti jarej

  …drk drkdrk drk drk drk

 • Osti jarej
  • Artur
   • Osti jarej

    …težka tema,ja…..tako kot kloniranje ljudi na najvišjih položajih…estradnikov,bankirjev itd….
    življenje v matrici…kakor vladanje ljudem iz četrte dimenzije…..težka tema, kot elitni lovi na otroke,obredni,satanistični umori,pedofilija…….vojne grozote,strah,strah,strah…..ufo ugrabitve….ane

    • Artur

     Pomembno je, da se zavemo, da ljudje vse prevečkrat v sebi gojimo zelo trdna prepričanja o neki stvari.
     V veliki meri so to stvari, ki smo jih v življenju sprejeli kot samoumevne, ker je bila to bodisi družbena norma, predano razumevanje naših staršev ali nekaj, kar smo se morali naučiti v ponujenem učnem sistemu.
     Ko se na poti skozi življenje srečujemo z novimi/drugačnimi pogledi in celo dokazi o določenih zadevah, ki ne govorijo v prid našim močno ukoreninjenim prepričanjem in že usvojenim znanjem, le-ta avtomatično zavračamo, dokaze dobesedno ignoriramo ali pa racionaliziramo in smo se pripravljeni celo prepirati, stepsti, v najbolj ekstremnih primerih tudi pobijati.
     Takšen pojav ustvari v nas občutke, ki so izredno neprijetni in temu pravimo kognitivna disonanca. Tu pride na delo tudi naš Ego in ker nam je pomembno, da ščitimo naša prepričanja in verovanja, bomo odreagirali obrambno ali z napadom in zavračali vse, kar se ne sklada z že usvojenimi prepričanji. V nas se porodi nekakšna jeza in počutimo se ogroženi. V takšnem čustvenem stanju pa je zelo lahko manipulirati s človekom, saj komaj čaka, da mu nekdo ponudi potrditev njegovih starih prepričanj.

     Simbolično bi to lahko primerjali, kot da bi nekomu, ki je celo življenje v kletki, odprli vrata, le-ta pa bi se ustrašil in se skril nazaj v kot. Poznana je tudi zgodba, kako slonu, ko je še majhen, zavežejo okoli noge tanko verigo, ki je na palici zabiti v tla. Ko slon zraste in bi to palico z lahkoto izpulil, tega ne naredi, ker v sebi še vedno nosi prepričanje, da se to ne da. Tudi ljudje velikokrat v življenju delujemo na podoben način.
     Tipičen primer kognitivne disonance, s katerim se mogoče lažje poistovetimo, je, ko eden od partnerjev izve, da ga drugi partner vara. Kljub temu, da so dokazi več kot očitni, pa prizadeta stran raje verjame in posluša slabe laži, kot da bi sprejela novo realnost.

     Veliko informacij, ki dobesedno krojijo naše življenje, je absurdnih, nerazumljivih, nelogičnih, tudi nedokazanih ali zlažiranih, pa jih vseeno večinoma sprejmemo oz. verjamemo vsemu kar nam ponudijo mogočni svet medijev in ostali tvorci predstavljene ‘resnice’ preko vladajočih, politično-gospodarskih struktur. V podzavesti imamo vsi nekakšnega čuvaja, ki nam šepeta, da se določenih stvari pač ne sprašuje in se o njih ne dvomi, če je to že večinsko odobreno. Bojimo se tudi stigmatizacije s strani družbe in bližnjih. Nekdo je nekoč izjavil: »Nič me ne motijo vprašanja, ki nimajo odgovorov. Moti pa me, da se o določenih odgovorih ne smemo spraševati.« Tako se počuti človek, ki je dvignil ali razširil svojo zavest, zato ne želi več čakati v kletki in išče svojo pot iz nje.

     Čas je, da stopimo iz paradigme ali ustaljenega vzorca vsevednega in se začnemo spraševati. Kdo sem, Kako se počutim, Kje sem, Kaj me obkroža, Kaj vidim, Kaj občutim, Kaj slišim, Kaj vonjam, Kaj okušam in Kaj razmišljam, Kakšne so moje misli? Ob tem se doživlja sedanjost, tako opevani tukaj in zdaj. Momente zavedanja kaj je zares vredno.

     Obenem pa bi se skoraj morali zavedati tudi polja širše možnosti in se spraševati še globlje, ker se pot začne šele ko se zares zaveš, da nič ne veš.

     Kognitivna disonanca je ‘zoprn tič’, ki nas vse po malem kljuva na različnih mestih. A lahko se mu upremo, če ga nehamo hraniti, odletel bo proč iskat hrano drugje. Odpreti se moramo novim možnostim. Kaj so pravzaprav religije? Kakšen pomen in simbolika se skriva v ozadju, vse imajo identične zgodbe trojstev. Pa vendar so zelo zavajajoče. Morda eno od vprašanj. Ali pa, ali obstajajo vesoljci oz. izven planetarne rase? Morda pa so kar s tega planeta? Ali pa, kaj pa če je Amerika res sama izvedla napad na wtc? Kaj pa če Zemlja le ni okrogla? Ja, šokantno možne nove informacije, kajne. To pa ne, nemogoče, ni dokazov, teorije zarot! Mogoče ja, mogoče ne, spomnite se, vedno sta dva konca. Sredina bi bila najboljša izbira!

     • Osti jarej

      ….ni teorij zarot,so samo zarote….jaz vem in ne dvomim….

     • Artur
     • Osti jarej
     • dr. Saint straw man

      Poudaril bi da je treba privzgojiti ljudem sledeče načine razmišljanja da ne postanejo preveč ”in the box”:

      pogled ali se nekaj dogaja v naravi v naravi ali ne, prikrojena analogija, črno belo razmišljanje da se izloči čim več alternativnih razlag, pozitivno prepričanje da se določenim kategorijam ljudi absolutno ne sme verjeti npr novinarjem ali zdravnikom,
      pozitivno prepričanje da se nekaterim stvarem absolutno lahko verjame recimo znanstveno fantastičnim filmom, potem je koristno uporabljati tudi logiko namišlljenega argumenta in pa seveda še dosti drugega. Vse pa spet ni preprosto ker moramo tudi upoštevati harmonijo teh logičnih poti razmišljanja da pridemo do pravega zaključka.

 • Osti jarej

  ..kwa pa zdej?…angela ne more sestaviti vlade?…o,le zakaj,o le zaaaakaaajjj

 • Osti jarej
 • Artur

  Le vkup le vkup uboga gmajna hejaaa ..hejooo … proti zapečeni in komunjarski narodno izdajalski gamadi zdaj bo drajna …na koncu se ne rima a važno je , da ima učinek ( pri Nemcih in Avstrijcih)
  “Kuha se kuha kmalu bo zavrelo”. Kaj pa pri nas ? Janša piše novo Noriško pravljico.
  Pri nas v naših medijih Zamolčano.
  Anti-Islam Demonstration In Germany
  31. okt. 2017
  https://www.youtube.com/watch?v=9uAS-VUsNJk
  https://www.youtube.com/watch?v=_g0pZHEfzGk
  https://www.youtube.com/watch?v=1zxDwy6vaXs

  • Osti jarej

   ..in glup folk je spet volil angelo hitler,ki je na veliko vabila vsakega,ki ima pet minut cajta,naj pride v evropo in dojčland…..

  • primsek

   tudi meni se zdi, da so janšisti ostali v srednjem veku, tako da je puntarska pesem iz 16. stoletja morda celo malo premoderna, edino če bi jo izvajal Thompson, tako ljub Vjajcehodcu z mentalnim stanjem iznoriškega bebca

 • Osti jarej

  ….hah….spet en kup praznega gobcanja v parlamentu,ki je edinole samo sebi v namen…..spremeni na boljše ,za narod,se tako ali tako nič ne…

  v četrt stoletja +, so si določeni ustvarili idealno okolje za razrast in razcvet plesni,gnilobe,pokvarjenosti,nemoralnosti…pfej

 • Commie Disposer

  Pošljimo ta drek po Savi takoj!

  • primsek

   kaj pa dobri stari krematoriji, za kurivo katerih so poskrbeli Rupnikovi in Rožmanovi domobranci, a ogenj pa ni več opcija neonacijev? bedna razvodenitev končne rešitve vseh vprašanj, prav kot šiptarsko razbarvani komunisti in udbaši v SDS

 • Slovenec 33

  Ne razumem teh levuhov, da dajo toliko publicitete enemu dezerterju,
  Niti omenijo pa ne razlogov za odhod slovenskih možganov v tujino.
  Res so podla drhal, ki noče vedeti, kaj je domoljubje.
  Zapravljajo denar za dezerterja in ne omogočijo operacij skovenskim otrokom, ki jih nujno potrebujejo in se zato zanje zamaški zbirajo, in delajo donatorske akcije, ki omogočijo operacije otrok.
  Kje je v tem primimeru “naš” predsednik ?
  Tiho je kot rit, kot vedno, ker se to njega ne tiče in zavzemanje za slovenske otroke ni nikoli bila njegova opcija, ker služi kot lutka okupatorjem in izdajalcem slovenskega naroda za fasado demokracije, dejansko pa vlada fevdalizem, ki ga izvajajo prvorazredni nad drugorazrednimi..

  • Imamo dva predsednika – celo tri, tudi predsednika DZ.. Katerega si pozabil ?

   • Slovenec 33

    Nobenega nisem pozabil, vsi trije skupaj niso niti za enega patriota, sami idioti.

    Kaj ti besedi pomenita pa so že stari Grki razčistili.
    Beri naprej

    IDIOT -razlaga

    V času nastajanja grške demokracije pred davnimi leti, so se grški
    filozofi ubadali z lastnostmi Grkov, ki so hoteli živeti v demokraciji.

    Zelo znani grški filozofi so po opazovanju “demokratov”
    prišli do naslednjega zaključka – “demokrate” so razdelili na dva
    pola – Prvim so rekli PATRIOTI – zanje so bili patrioti tisti, ki so imeli radi
    svojo domovino, so bili ponosni na kulturo svoje domovine in so spoštovali
    svoje starše in njihove vrednote. Te so označili s PATRIOTI (slovenski prevod –
    domoljubi).

    Druge, ki pa so kazali popolnoma drugačen pogled na demokracijo so
    označili z IDIOTI.

    Torej, prva stvar je, da je pojem IDIOT kontra pojmu PATRIOT.

    Kdo so bili ti IDIOTI? to so pa bili “demokrati” ki so
    gledali samo na svojo rit, za vrednote svojih staršev jim je bilo malo mar,
    pljuvali so po svoji domovini in na splošno sovražili vse kar je bilo
    domoljubno.

    Vse to se je preneslo tudi recimo na današnji čas – ko se delimo na “leve”
    in “desne”.

    Torej, kdo mislite je po vaše domoljub oz. PATRIOT – Vam jaz povem –
    DESNIČAR.

    Kdo pa misilite je antidomoljub, deluje protinarodno, zanemarja
    vrednote naroda, ki mu pripada – uganili ste LEVIČAR ali IDIOT. Beseda IDIOT se
    v strokovni literaturi in še iz časov grške demokracije uporablja za označitev
    “levičarja” torej antidomoljuba.

    Če ste študirali na FDV, se oproščam, ker tam namensko tega NE UČIJO,
    saj bi bili kontradiktiorni svoji ideji – učijo levičarstvo in ne morejo takoj
    žaliti sebe z IDIOTOM.

    OSTRO PROTESTIRAM, da besedo IDIOT smatrate kot žaljivko, ker to ni.
    IDIOTI SO V RESNICI LEVIČARJI.

    IDIOT je kontra PATRIOTU in obratno.

    Da pa beseda IDIOT danes dobi neko negativno konotacijo, pa jaz nisem
    kriv…..Če označuje pripadnika naroda, ki hoče narodu škoditi, potem je pa res
    pravi IDIOT….. torej logično, da beseda IDIOT pomeni slabšalno akonotacijo in
    pravilno označi levičarje, torej antidomoljube.

 • Joža Gabroža

  nikoli nisem maral jugoslavije vendar s ponosom si lahko rekel da si jugoslovan ne pa zdaj ko imajo tile črnuhi več pravic kot jaz v jugi so to streljaliin prav je tako

 • Borut Vrscaj

  Potrebujejo ga, kot je procesija na magistrat potrebovala Jankovića.

 • črnogled

  Škoberne in Kordiš sta po temeljitem premisleku očitno ocenila,da Slovenija nujno potrebuje še enega brivca in samo to je razlog,da sta hotela preprečiti deportacijo mojstra brivskih veščin.
  Jaz bi predlagal,da se temu mojstru podeli omejen status azilanta,pod pogojem,da bosta za njega skrbela izključno Škoberne in Kordiš iz svojih lastnih finančnih virov.Niti najmanj se pa ne strinjam,da za mojstra brivskih veščin trošijo moj in denar vseh davkoplačevalcev iz katerega sta,mimogrede,plačana tudi oba zgoraj imenovana modela.Falirani študent Kordiš,ki je brez dneva delovne dobe sedaj na plači ca.3000€,za katere samo stresa z jezikom,naj sam poskrbi,da brivski mojster ne izgubi kakega kilograma,čeprav bomo posredno tudi te stroške krili mi,preko njegove plače.Poln kufer imam takih in drugačnih dobrodelnežev,ki mahajo okrog z mojim denarjem(in ga seveda pridno zapravljajo),sam pa se komaj prebijem čez mesec.
  Pa še eno vprašanje za oba,Š in K:Kaj bi se zgodilo,če bi vsi Slovenci pobegnili čez mejo in pustili svoje družine doma,ko je začela rožljati z orožjem bivša JNA?Verjetno se tega še nikdar nista vprašala,ker sta se takrat še po peskovniku igrala in delala potičke.

 • nicor

  Pa dobro, kdo ste vi nova 24…,samo sovraštvo bije iz vas. Do vseh,ki mislijo drugače ali so drugačni po narodnosti, veri, barvi, domovini. No, Orban vam je vredu, meni je malo manj, nema veze. In kdo za boga je vaš urednik, da dopušča v člankih in komentarjih žaljenje na verski, politični ali etični osnovi? Aja, to je politika S(tranke) D(obrih) S(osedov), (katere predsednik je včasih vodil pohode po poteh AVNOJ, se želel izpopolniti v marsizmu, kot je navedel v prošji za sprejem, bil prizadet, ko so ga izključili iz nje, zdaj pa hodi na procesije in maše), malo zakamuflirana, da se prvi hip ne vidi kdo je zadaj. Vsake toliko pogledam v to prepolno jamo gnojevke, da nimam mnenja na pamet.

  • Joža Gabroža

   JOOOO OVCA LEVA NISI NA PRAVEM PORTALU KUČAN 24UR BERI PA BOŠ ZDRAV DUŠEVNO IN UMSKO -će ti je še kaj pameti ostalo

   • nicor

    Ne leva ne desna, enako kritično distanco imam do vseh. Samo toliko primitivizma kot tu pa ne nejdeš drugje.

  • Marija

   Ne sovraštvo ena sama resnica. Verjetno si premlad ali gluh ali slep da ne razločiš kaj je res kaj ne ali pa so ti toliko oprali možgane da sedaj tako misliš.Vse kar poroča Nova24 je res. pridi in mi stari ti bomo povedali.Prbi medij po 75 letih kateri poroča resnico.Na žalost res je težko verjeti,tudi meni pa imam veliko let,kako so nam lagali in zganjali diktaturo. Lep pozdrav.P.s. če te kaj zanima lahko vprašaš ti bom odgovorila.

   • nicor

    Hvala marija, nobenega vprašanja ti ne postavljam in tvojih prosvetljen ne potrebujem. Sem dovolj dolgo nasvetu, malo kritične pameti tudi imam, da vem nekatere stvari. Se pa v nadaljevanju spuščam pod nivo, pa vseeno: kako se ti zdi zdaj, ko si je presvetli vodja s krediti proti zakonu najprej pljunil v skledo in se nato še pos.al v njo? Se mi je kar smilil revež, tako skrušenega kot po odkritju onega velikega kredita ga še nismo videli

 • nicor

  Ker trdite, da nas ta nesrečni begunec stane 50.000 evrov, povejte še, kdo vse je priskleden na ta denar, njegovo življenje tu ne stane desetine tega. In, ja Stranka Dobrih Sosedov z zavezniki, izkažite se in vplivajte na to, da se bodo (pre)nizke plače povišale in ne mi govoriti, da bo to porušilo plačna razmerja. Niso fizikalni zakon, prenizko osnovo in previsok razpon so postavili ljudje. Vplivni v politiki in gospodarstvu, ki jim je za ostale figo mar. Bodite konstruktivni, veliko vam je do rušitve vlade, pa jo zamajte s tem ne interpelacijami, da vse ostalo zastoji.

  • Joža Gabroža

   pelji si ga domov nas ne stane NIČ DA TI BO NATEPAVAL ŽENO OTROKE OZ HČERKO NJIM TO SPLOH NI POMEMBNO ALI JE KONJ OVCA ALI OTROK TO NAS NE STANE NIČ-POHITI DA GA PREJ NE DEPORTIRAJOOOO

   • nicor

    Če ne znaš odgovoriti pametno, pač pljuvaš kot lama, ušesa nazaj pa špuk.

 • Joža Gabroža

  sem za zaprtje nekdanjega ROG-tam se zbirajo sami dilerjii glede tega šamija pa poglejte kako gleda kot da je požru10 tablet exstazija pa pokadil dva zvitka travce marš -domov v vukojebino graski norček

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!