Poglejte, kdo je prejel nesramno visoke odpravnine, drugi pa ne dobijo niti pravične odškodnine

(Foto: STA)

Deset let maltretiranja na sodišču, škoda tako osebna kot poslovna, odškodnina pa sramotno nizka. Govorimo o primeru Patria, seveda. Medtem ko je v Sloveniji očitno vseeno, če nekoga po nedolžnem strpaš v zapor, pa tisti, ki odhajajo v pokoj ali pa jih razrešijo s položaja, v žep pospravijo neprimerno visoke vsote.

Potem ko je sodišče kar deset let vleklo sramotni primer Patria in na koncu poskrbelo, da je primer zastaral, Janez Janša, Anton Krkovič in Ivan Črnkovič, odškodnine ne bodo zahtevali od države oziroma davkoplačevalcev, ki polnijo proračun, temveč od vseh ključnih oseb slovenskega pravosodja, ki so peljali nepravni proces Patria od začetka do njenega zastaranja. Skupno terjajo dobrih 15 milijonov evrov odškodnine zaradi nezakonito prebitega časa v zaporu. Ob tem ne gre zanemariti, da je bila zaradi gonje, ki je trajala celo desetletje, vsem trem storjena velika škoda, tako osebna kot poslovna oziroma politična.

Ivan Črnkovič, Tone Krkovič in Janez Janša (foto: STA)

Kolikšno ceno ima lahko desetletje krivic?
Ivan Črnkovič, ki je bil v zaporu 184 dni, od države zahteva dobrih 13 milijonov evrov odškodnine, Janez Janša, ki je bil nezakonito zaprt 145 dni, 900 tisoč, Anton Krkovič, ki je bil v zaporu 259 dni, pa 600 tisoč evrov. Pri Janši in Krkoviču gre pri odškodninskem zahtevku večinoma za odškodnino zaradi nezakonitega zapora, pri Črnkoviču pa je večina zahtevane odškodnine zaradi poslovne škode, ki je bila povzročena njegovemu podjetju.

Te zahtevke so vložili konec julija, konec septembra pa so s pravobranilstva dobili poravnalne ponudbe, ki so bistveno nižje od njihovih zahtevkov, zato jih niso sprejeli. Krkoviču so na primer ponudili nekaj več kot 30 tisoč evrov, Janši pa nekaj manj kot 53 tisoč evrov. Zdaj čakajo novo ponudbo, sicer nameravajo v tožbo.

Medtem ko nekateri želijo, da se jim s primerno denarno odškodnino vsaj delno povrne za praktično nepopravljivo škodo, ki jim je bila storjena zaradi sodniške nestrokovnosti, pa lahko v Sloveniji najdemo kar nekaj primerov, ko so se v žep pospravljale nesramno visoke odpravnine. In to ne v primeru nezakonitega zapora, ampak v primeru upokojitve ali razrešitve s položaja.

Janez Bukovnik, dolgoletni direktor Športne loterije (Foto: mediaspeed.net).

Direktor Športne loterije Janez Bukovnik – 200 tisoč evrov
Janez Bukovnik je Športno loterijo vodil kar 22 let, konec avgusta 2017 se je upokojil in ob tem prejel astronomsko odpravnino, ki je, da je stvar še toliko bolj absurdna, celo nad vsemi zakonskimi mejami. Njegova odpravnina za kar šestkrat odstopa od zakonskega minimuma. Po zakonu o delovnih razmerjih namreč delavcu ob upokojitvi pripada odpravnina v višini dveh povprečnih plač Ob tem pa velja spomniti, da tudi poslovanje Športne loterije ni tako čisto.

Gašpar Gašpar Mišič (foto: STA).

Gašpar Gašpar Mišič, Luka Koper
Ko so ga razrešili z mesta predsednika uprave Luke Koper, je Gašpar Gašpar Mišič zahteval, da ga sprejmejo nazaj na mesto predsednika uprave ali pa mu izplačajo odpravnino v višini 660 tisoč evrov. Po pogodbi mu sicer odpravnina ali odškodnina nista pripadali.

Gašpar Mišiču so sicer v Luki Koper očitali, da je nesposoben za vodenje družbe, saj mu ni uspelo pravočasno sprejeti niti plana za tekoče leto, poleg tega pa je celo vozil pod vplivom alkohola s službenim vozilom.

Namesto, da bi se mirno umaknil, je Gašpar Gašpar Mišič vztrajal pri svojem in na koncu na Delovnem sodišču v Kopru dosegel “pravico”. To naj bi Mišiču delno ugodilo, zaradi prenehanja pogodbe pa naj bi bil upravičen do nekaj več kot 130 tisoč evrov.

Nekdanji predsednik uprave NLB Marjan Kramar (foto: STA).

Marjan Kramar, NLB – milijon evrov
Svojevrsten rekorder pri prejemu odpravnine je zagotovo nekdanji predsednik Nove Ljubljanske banke Marjan Kramar, ki je s položaja odšel s kar milijonom evrov nagrade. Sporna pa ni samo višina odpravnine, ampak se opravičeno lahko vprašamo, kako je možno, da sploh kakšen znesek dobi človek, ki je bil vodja največje slovenske banke ravno v času, ko je nastajala bančna luknja in ko se je opralo milijardo evrov umazanega iranskega denarja.

Spomnimo, da je Kramar NLB vodil od začetka leta 2004 do leta 2009. Na zaslišanjih, ki so potekala v Državnem zboru RS pred bančno komisijo (takrat jo je vodil Marko Pogačnik, SDS), pa je Kramar dejal, da se glede bančne luknje ne čuti osebno odgovornega, krivdo pa je zvalil na druge. Na seji komisije so ga vprašali tudi o njegovi nagradi, glede katere je Kramar dejal, da so “ob danih pogojih, resursih in ciljih izvlekli tisto optimalno, kar se je dalo”.

A zgodbe še ni konec. Ko ga je komisija ponovno pozvala na zaslišanje, se Kramar kar naenkrat ni več spomnil stvari. Da je mera polna, pa je javnost razburila še informacija, da naj bi spornega iranskega poslovneža Iraja Farrokhzadeha, ki je od decembra 2008 do decembra 2010 v NLB opral okrog milijardo evrov, povabil prav Kramar. Isti Kramar, ki je ob odhodu odšel z milijončkom evrov v rokah.

Foto: STA

Slaba banka – 180 tisoč evrov
Ostanimo še naprej pri bankah, natančneje pri t. i. slabi banki. Tudi tukaj so se poleg visokih plač delile tudi visoke odpravnine. Sicer ne slovenskim državljanom, a kljub temu gre za jasen primer, kako je za nekatere poskrbljeno, za druge pa ne.

Kar dvakrat so v t. i. slabi banki izplačevali odpravnine. Najprej je državna banka DUTB predčasno odstavljenemu izvršnemu direktorju Christopherju Gwilliamu izplačala 129 tisoč evrov odpravnine, samo leto pozneje pa je vlada kot člana upravnega odpora DUTB odpoklicala še Torbjörna Månssona, na osnovi česar je potem upravni odbor DUTB sprejel sklep o razrešitvi Månssona kot glavnega izvršnega direktorja družbe. Odpravnina je bila 51 tisoč evrov.

B. O.

 • janez zorman

  Tipčkoma Ferlincu in Masleši, Kosu, Cviklu,… ter ostalim v “procesu Patria” je potrebno sedeti za vratom in jih preganjati z odvetniki, tožilci, policijo in sodišči, do konca življenja. Da bojo za zgled ostalim udbopartijskim pokvarjencem. Upam, da trojica ima toliko moči in volje, da se jih lotijo na polno. Doma, če ne bo šlo pa na EU sodiščih.

 • lauraas

  In sploh ne bo nobenih sankcij.

 • herman

  Vsaj za odškodnino, ki mu jo bo uspelo izterjati, bo duševno trpeči Ivan Janez znal pojasniti izvor premoženja. Ne glede na to, kolikšna bo, jo bomo poravnali davkoplačevalci. Trditve, da bo odškodnino zahteval od vpletenih sodnikov in tožilcev, so blef in pesek v oči, saj za takšne zahteve ni pravne podlage.

  • Johan

   A nisi seksal ?

   • čips

    sploh nima s čim, brezorganski levičar

  • xtc

   Prav je da čim večja in da bi ti še premoženje zanjo zasegli tako bi se ti vsaj malo razkadila rdeča megla v glavi.

  • Franjo Trojner

   Ti si navaden politično motiviran provokator.Glej v našem zdravstvu umirajo zaradi strokovnih napak ljudje, tudi otroci, zgodilo se je celo, da je zaradi napačno priključene cevi, ki je dovajala smejalni plin namesto kisika v bolnici umrli rahlo poškodovani pacienti, druge zgodbe so prometne nesreče in v njih umrli ali trajno hudo poškodovani, pa umrli ali trajno poškodovani v delovnih nesrečah itd. in vsem je skupno, da so njim ali njihovim svojcem izplačane mizerne, žaljive odškodnine. Primer oče neke družine umre v delovni nesreči pri gradnji ali popravilu ceste, podjetje, ki popravila izvaja je v državni lasti, družina umrlega mati gospodinja z tremi otroci pa nato dobi odškodnino v višini 15 000 €. A se ti to zdi normalno??? Enako je z odškodnino osebam, ki jim je država ali njeni organi v tem primeru sodna veja oblasti povzročila škodo. Predstavljaj si, da osebno tebi sodijo 10 let zaradi umora x osebe te nato spoznajo za krivega izrečejo kazen in te zaprejo v arest, v arestu sediš leto ali dve in nato v nekem.drugem procesu ugotovijo, da krivdo za ta umor nosi nekdo drug tebe iz zapora izpustijo v žep pa ti dajo 15 000 € odškodnine in zdravo. A je to prav? Vzeli so ti vse, vzeli so ti svobodo, človeške pravice in svoboščine, dobro ime, zaradi doživetih krivic, ponižanj in tudi finančno je trpela tvoja družina, še posebej otroci, zaradi sramote se je žena od tebe ločila itd…..a je 15 000€ zate potem pravična odškodnina? In kar je največji paradoks sodnik, ki te je nedolžnega poslal v arest ne doživi nikakršnih sankcij temveč celo napreduje. A je to tudi prav? Glej jutri se prav ta ali kakšna podobna zgodba lahko odvije tudi tebi, meni, nam vsem in takrat bomo vsi zahtevali odgovornost vpletenih pa tudi pravično odškodnino za uničeno živlenje.

  • Pa se ti zdi to pošteno, da za tako gigantske napake ne obstoja
   OSEBNA ODGOVORNOST za napake ?

   Zakaj MORAM jaz plačati za napake nekoga, ki posel “lahko šlampasto” opravlja,
   meni pa za moje napake nihče ne plača, ampak jih MORAM kar sama ?

 • MEFISTO

  Do zadnjega centa naj izterjajo odškodnino, da bo manj ostalo za rdečo mafijsko bando.

 • mona lisa

  Saj ni drugih besed za našo državo kot SRAMOTA; SKORUMPIRANOST IN DRUGORAZREDNA RAJA KI PLAČUJE KRVAVO PRVORAZREDNE:

 • xtc

  Odškodnimebi morale biti ogromne,plačati pa bi ji jih v prvi vrsti morali tisti iz lastnega žepa,ki so take nezakonitosti ogromnih razmer naredili razliko po zaplenjenju njihovega ,premoženja in dohodkov,pa država.
  Glede odpravnim,odpravnine sje treba z zakonom odpraviti,še posebej v državnih firmah in JS nadalje nagrada ob odhoju v pokoj pa ne more preseči treh neto plač.

 • Franjo Trojner

  Naj iztisnejo zadnji cent od države, ki jim je naredila z montiranim procesom nepopravljivo škodo, odgovorne pa mora doleteti pravična kazen. Pravna država je al pa je ni in pri nas se tudi pri tej ponujenih odškodninah in sprejemanju odgovornosti za povzročeno škodo kaže, da je ni.

 • RATATA

  Ko bo znanost še malo napredovala, bomo lahko enostavno z preklopom enega stikala preklopili nazaj na stanje nič(!) t.j. tja, preden se je začelo vse slabo s tem, ko so kaviar socialistični lgbitovski pokomunisti prevzeli prav vse odločevalske položaje v Sloveniji.

  • Soave

   Znanstveno fantastiko obožujem !!

 • Olga

  Pravično bi bilo, da bi vsi vpleteni in krivi za politični konstrukt, izgubili licence za delo in službe in oškodovancem izplačali odškodnine iz lastnega žepa! Odškodnine morajo biti astronomske že zato, da v bodoče do takšnega kriminala ne bi več prišlo!

  • Vojteh Dovč

   bravo VSI

   • Olga

    Tudi vi! Ste plačani za gnojnico zlivati?

 • Minovak

  Samo tak narod, kot so levo-oprani Slovenci(?), danes še voli rdeče kriminalce in izpadejo še večji butli, ker ti rdeči kriminalci kradejo tudi njim.
  Če bi se te kraje dogodile v Ameriki, kar je skoraj nemogoče, bi zahtevali skupaj (JJ,IČ,TK), najmanj 500 miljonov $, dobili pa bi jih zanesljivih 300. A, ker smo rdeči, mafijski raj, ki ga ljubijo samo rdečkarji in kriminalci, to ni mogoče, bo pa verjetno obveljala trda, poštena slovenska pest, ker drugega izhoda, več kot očitno ni.

 • Mojca pokraculja

  Glede na to, da je Športna loterija d.d., se sploh ne čudim višini odpravnine J. Bukovnika. Bolj me zanima nadzor nad izvajanjem njihovega poslovanja in legalnost dejavnosti, saj prirejajo igre na srečo oziroma stave.
  Kajti tale članek je več kot zgovoren dokaz, kako z roko v roki mafija drži roko nad denarjem.Bukovnik je prejel le plačilo za svoje “umazano” delo. In karavana gre dalje.
  https://siol.net/posel-danes/novice/milijoni-od-sportnih-stav-se-stekajo-v-tujino-drzava-pa-raje-brani-monopol-sportne-loterije-435309

 • garfi

  poskušajo jih odpraviti z drobižem kar je od rdeĆe bande pričakovano

 • Minovak

  Dokler levi sodniški, bančni in ostali rdeči mafiji ne slečejo tudi gate z riti, toliko časa ne bodo ti imeli mira, kot so oni vojno delili drugim…vse se vrača – zanesljivo!

 • Vojteh Dovč

  kaj odpravnina in odškodnina je isto??? samo vprašam

  • Ni isto, imata pa odpravnina in odškodnina pravno podlago v naši zakonodaji.

   • Olga

    Saj mu ni jasno…

   • ogledalo

    Odpravnine so pogodbe no urejene in nimajo zveze s “pravno podlago odškodnin”!

  • Soave

   Kaj bi pa rad ? Cel elaborat ?

 • Hun

  a je debil za Janso švas masko dal na betico namest sončnih špegl

  • Kaj pa si ti tule napisal nekaj, kar je nerazumljivo ?
   Menda nisi pijan ?

   • Hun

    danes, ker je soncn dan in so ostali psi cuvaji zunaj…si ti zadolzena za lajanje na nepridiprave

    • Zdaj, ko si na moje opozorilo tvoj zapis popravil pa žališ. Sram te bodi !

     • Hun

      svoje nikol ne opozoris dlakoCepsko, pri manjkajocih locilih…zakaj? dvojna merila?

 • Hun

  preprican sm, da je Jansa kriv, da ma zveste pod sobo, ki ga ne izdajo, ceprav bi za vecje kazni mars kdo lajat zacel… obsojat brez materialnih dokazov je pa stalna praksa na sodiscih 1. stopnje, ker delujejo pod prevelkim vplivom oz. pritiskom polcije in tozilstva….
  odskodnino izterjat od tozilcev in sodnikov osebno je pa nemogoce in je samo metanje peska v oci volilcev SDS

  • Olga

   Mislite Milana Murgelskega? 400.000 DEM od Elana? Dokazi so…

  • Caetano

   Jaz pa sem osebno preprican, da Janez ni kriv. Vem, da ni hotel zaupati Cekuti in kadrom Lds iz Morsa ki so mu ze enkrat v 90. dali noz v hrbet. Zato se ni hotel spuscat v noben posel z njimi.

   • Hun

    če v nasi drzavi nima premier zadnje besede pri odlocanju ministrstev kaj kdo kupuje…kaj je potem funkcija premierja

    • Caetano

     Nisem toliko govoril o tem ceprav tudi temu ni vedno tako, ker so v mesanih koalicijah tudi kompromisi v ozadju katerih se pa tudi premierju kaj prikrije ampak sem govoril o tem da se Jansa ni hotel spuscati v posle s strukturami Lds na Mors.

     • Hun

      se men tud zdi, da je politika in vspostavljanje koalicije samo interesna dejavnost stranke…izsiljevanje za ministrski stolcek. Ceprav ostajam pri tem da je posel z patriami pozegnal Jansa za interes stranke

     • Caetano

      Kadri Lds na Mors so bili zasciteni od Erjavca. Jansa jih je zelel zamenjati. Nikakor pa ne drzi, da bi se z njimi spuscal v kak posel preko Riedla, kot so ga obtozevali.

   • rabbit

    jaz vem še veliko več. Po odhodu Janše je Kacin zamenjal skoraj 90% ljudi na MORS-u. Vsak dan je oddelek pod vodstvom Painkiherja pregledoval vsak papir posebe in veš zakaj je Drnovšek na trgovino z orožjem dal oznako strogo zaupno zato, ker so naši imena in priimke kdo se je okoristil ampak hudiča imena niso bila prava.

    • Caetano

     Painkiher=Organizacija

   • Hun

    vids, nism se nikol poglabljal v to zadevo..zato sm ti hvalezn, da mi mal osvetlis sliko…kako to, da so zravn v postopk turil krkovica in ostale blizu Janse?

    • Caetano

     To je zgodba okoli pokojnega Zagozna. Ker pa je umrl pustimo to…

 • Vojteh Dovč

  Janez Janša ima še vedno težave s prevzemanjem sodnih pošiljk, . Tako sodišču po pol leta še ni uspelo vročiti tožbe zaradi domnevno nezakonito pridobljenega premoženja v vrednosti skoraj 400.000 evrov.

  zdej bo dobu odškodnino bo lahko povedal od kje mu denar.

  Ps: sodišče pa jasno NI za vse enako——ni moglo uročit kakšne bedarije pa sam delat je treba

  • Olga

   Milan Murgleone 400.000 DEM od Elana? Seveda, če ni “naš”, se “dokazi” vedno najdejo…če je “naš”, se uničijo…. Kdo pa še verjame vašemu natolcevanju?

  • dež

   Janša je poslanec v DZ, vsak dan se tam štemplja. Včeraj si ga lahko spremljal na TV, danes ga lahko spremljaš, če mu debili iz Pošte ne znajo vročiti sodne pošiljke, naj se začno ukvarjati s čim drugim.

   • rabbit

    To je samo nakladanje, Janša nima nič manjšega nabiralnika kot večina Slovencev in če lahko uročijo nam bi tudi njemu ampak to je samo izgovor niti iskali ga niso.

    • dež

     Zdi se mi totalen debilizem, da poslancu DZ niso sposobni vročiti pisemske pošiljke. Če me spomin ne vara, so podobne težave že imeli tudi z Bavčarjem. Mi je pa kristalno jasno, zakaj mediji ravno zdaj o tem nabijajo.

 • Olga

  Za “naše” se vedno najde denar, ni problema…

 • Soave

  Tole je pa norčevanje brez primere !!!
  Ljudje božji, če se ne boste zbudili, smo pa res v velili rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !!
  Stopite skupaj že enkrat ! Tako, kot takrat, pred 26 leti. Saj ni težko.
  Ni težko žrtvovati nekaj svojega prav in dati glasove Tomčevi. Saj ni to odločitev do konca življenja vendar ?????? kAJ PA SO ŠTIRI LETA ?
  NIČ. . . . . . .in obenem lahko VELIKO.

 • ljubinica

  Ce bodo po krivem obsojeni v zadevi Patria odskodnino zahtevali od sodnikov, ne bodo dobili nic. Sodniki namrec niso kazensko odgovorni.
  Povracilo skode morajo zahtevati od drzave. Saj je jasno, da sodniki niso ravnali samovoljno, ampak so sledili navodilom globoke drzave. Ce volivci izvolimo kriminalno oblast, nosimo za to odgovornost ….

  • Caetano

   CK KP z udbo je vedno deloval kot “globoka drzava”. Celo ko so imeli komunisti polno oblast se niso registrirali kot politicna stranka. To stanje je po osamosvojitvi nadaljevala udbomafija ali kot so se sami nazvali Organizacija. Jansa jim je med osamosvojitvijo precej pomesal nacrte zato so ga hoteli odstaviti. Ko je zacel prodirati globlje v delovanje Organizacije z namenom da ga razkrije javnosti pa se je zgodila Depala vas.

   Organizacija oz. udbomafija je slovenski “deep state” kot se temu danes moderno rece.

  • rabbit

   Oni jih bodo najprej zahtevali od vpletenih, ker jih ne bodo dobili, ker jih ščiti zakon jih bomo plačali mi davkoplačevalci, bi bilo pa pošteno, da jih plačajo tisti, ki so kurili po forumih, da so krivi naj se sedaj izkažejo in plačajo. Pa ne bodo, ker bodo prvi, ki se bodo skrili v mišje luknje.

   • Soave

    Začaran krog.

    • rabbit

     In kdo je kriv, mi vsi , ki to dopuščamo.

     • Soave

      Ja !! Vendar ne ti, ali jaz in še kdo iz tega portala, ampak oni pišmeuharji, ki ne gredo na volišča.

     • rabbit

      Ja kdaj bodo Slovenci pogruntali, da gre to direktno iz njihovih denarnic. Ne vem, nima ravno upanja. ampak čimprej, bolje bo za vse nas.

 • ljubinica

  Pomislimo pa tudi, koliko ljudi je bilo nagrajenih za njihovo podlo ravnanje v zadevi Patria …. Cvikl, Drago Kos. presstituti …

 • holzer

  Janša,Krkovič,Črnkovič zjebite že enkrat to rdečo bando krivosodja,kaj se bodo delal norca iz ljudi.
  Popolnoma vam dam prav da je treba iztožit ta denar neposredno od sodnikov,tožilcev,ki so ta primer Patrija vodil.
  Ne vem zakaj bi sicer zaradi teh pokvarjencev,ki so skorumpirani in so sodili po naročilu morali plačati odškodnino vsi davkoplačevalci.
  Za vse take in podobne primere bi se morala terjati osebna odgovornost.

 • ogledalo

  Tožbi zaradi domnevno nezakonito pridobljenega premoženja se ivan uspešno izogiba že od 18.aprila letos.Do zastaranja in proti tožbe za odškodnino? Poštenje pa tako! Sodne odškodnine nimajo zveze z odpravninami, ki so bile pogodbeno dogovorjene. Nekatere tudi v času vladavine ljubljenega vodje!

  • dež

   Včeraj je Janša razpravljal v DZ, a so ga šalabajzerji iz Pošte očitno spet zgrešili.

   • domovina mili dom

    Vedno ga iščejo takrat, seveda namerno, ko je zunaj države, na dopustu, na konferenci z zaupnimi podatki. Zato je kučan uvozil balkance za poštarje, da bodo ubogali komunistična navodila.

    • ogledalo

     Kučan mu je tudi akumulator pokvaril, da je lažje zastaralo!

     • rabbit

      Nič ni zastaralo avto mu je crknil v primeru Udbaš Franci Perčič, kateri je na koncu tudi izgubil proti Janši in SDS in moral plačati vse sodne stroške in odvetnika nasprotne strani. A ni fajn biti Franci Matoz denar kar teče.

     • ogledalo

      Ni fajn biti majhen, pa četudi se pišeš Matoz. Tudi denar ne pomaga.

     • rabbit

      Zakaj ne pomaga ima lepo ženo tebe pa najbrž še klošarka ne pogleda.

   • Olga

    Bolje, da ga zagrešijo za vedno! Ker bo spet dobil tožbo in odškodnino, saj gre za politicne procese!

    • dež

     Gre za opravilno nesposobnost, če poslancu DZ nisi sposoben vročiti sodne pošiljke. Zadnja seja DZ je bila izredna, na zahtevo SDS, vsak poslanec, ki razpravlja, se mora vnaprej prijaviti. Ker imajo poslanci vnaprej določen čas za razpravo, se da v bistvu na minuto natančno ugotoviti, kdaj bo kdo razpravljal. Ampak Janša je kljub temu tako izmuzljiv, da ga ne morejo uloviti, tudi otroci ne bi verjeli tej pravljici.

     • Olga

      Le kdo vam še verjame? Sami sebi? Tudi ne…je očitno… Kar čakajte doma.. kdo ve, kaj vam bo poslano..

     • dež

      Te vljudno prosim, da ne pišeš več replik z lažnim imenom.

  • Soave

   Prav ima . Zaradi dvojnih meril, naj jim da vetra !!
   A na odpis silnih Jankovićevih dolgov nisi pa nič čivknil ?

   • ogledalo

    Dvojna merila? Ja, za navadne državljane eno, za politikante pa nikoli dovolj?! Če ima Jankovič osebne dolgove je to njegov problem in problem tistega, ki mu je dal denar.

    • Soave

     Je že res. Potem mora to veljati prav za vse !! A ne ?

     • ogledalo

      Seveda. Lopove je lopov, ne glede na politično prepričanje, veroizpoved……

     • Soave

      Eh, dej no ? In zakaj so eni ” lopovi ” kar naprej na tapeti ( dva sta celo v zaporu, da o g. Noviču ne pišem ) , drugi pa s širokim nasmeškom hodijo po svetu ?

     • ogledalo

      Celo po parlamentu se menda sprehajajo?

     • Soave

      Seveda. Ti seveda misliš določeno osebo, jaz pa tudi.
      Samo še to nama ostane, a ne ? Da si lahko misliva svoje. . . . ..

    • rabbit

     Plačamo jih pa mi.

  • Korenjak

   Včasih, ko te berem, se sprašujem, ali nastavljaš ogledalo lastni neumnosti ali zlobi? Potvarjanje dejstev in hujskaško navijaštvo (z lažnimi navedbami in precej debilno, če lahko pripomnim) škodi vsem državljanom, ki moramo plačevati rezultate vaših umotvorov z nizkim življenskim standardom in brezpravno državo.

 • dež

  Denar za odškodnino bi morali odtegniti sodišču, ki je za odškodnino odgovorno. Nato pa naj to sodišče od direktnega krivca (sodnika) denar samo izterja. Enako velja za tožilstvo in policijo. Bo v trenutku več reda. Vladajoči imajo 2/3 večino v DZ, zato z uzakonitvijo ne bi smelo biti nobenega problema.

  • Olga

   Ni volje! Treba bo spremeniti oblast!

 • Janez

  SRBIJA
  NAS PREHITEVA Z REHABILITACIJAMI ŽRTEV KOMUNIZMA.
  ZATO
  TAKOJ !
  ZAHTEVAMO

  SODNO. R E H A B I L I T A C I J O VSEH NESODNIH ŽRTEV KOMUNIZMA V SLOVENIJI.
  V Sloveniji in drugod.
  Poglejte natančno pripoved ge. Vere MEJAK
  O REHABILITACIJI NJENEGA OČETA V SRBIJI.

  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=aFXfWZx6wrhpvdylkAc&q=vera+mejak+alen+saliho+ić+radio+ognjišče&oq=vera+mejak+alen+saliho+ić+radio+ognjišče&gs_l=mobile-gws-serp.3…31707.45501.0.46147.18.17.1.0.0.0.198.2496.0j16.16.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.14.2178…35i39k1j30i10k1.669._EcRJwMGSJU

 • Coeus

  Se strinjam, da morajo dobiti pravicno odskodnino, ker je tale cirkus Patria, ki ga je Jansa z ekipo zakuhal, njihov intelektualni presezek in dediscina… za kar bi jih lahko primerno nagradili.

  Zraven placanega “hotel” zapora, se vsaj avtorski dodatek, ker morajo iz teh odskodnin placati tudi sodnike, tozilce, obrambo, medijske pisune,… seznam je prilicno dolg ;)

  • Soave

   Pa tvoja lajtunga tudi. Jo boš moral malo poštimat. Nekaj ne deluje prav , no.

   • Korenjak

    Ker slovenija premore kar precej takšnih volov, pardon, volivcev, kot je komentator Coesus, je postala svetovna rekorderka po številu pritožb na prebivalca, kot tudi izgubljenih tožb pred Evropskim sodiščem za človekove pravice. Seveda, zadrtim levičarjem ne pomaga niti javno objavljena statistika. Revolucionarno sodstvo še nikoli ni potrebovalo dokazov, dovolj je obtožba partije (v imenu ljudstva, seveda);, kot tudi dejstev ne – ideologija jim je dovolj.
    Nikar ne pričakuj, da bo možno s takimi voli, pardon, volivci, kadarkoli v Sloveniji vzpostaviti vladavino prava; do takrat bomo imeli le vladanje po pravu (ene partije, pardon, mafije).

    • Soave

     No, vidiš !! Še ena dobra tema za članek tule. Vsake toliko časa nas morajo spomnit na kikse te države. Ker jih plačujemo prav vsi.
     Spodaj pa eni kikirikajo samo o J. J. in Patriji !!

    • Coeus

     Se dva pametnjakovica @Soave in @Korenjak… Taksni kot sta vidva in vama podobni… saj vas je vecina tako ali tako zbrana na tem portalu… ste idealni za taksne kot sta Jansa in Kucan. Brezpogojno kupite vse, kar vam “nasi” prodajo, ker ste nesposobni razmisljat in je vcepljena ideologija in kimanje visek vasih sposobnosti. Vasi pastirji se pa rezijo, ker vam kradejo denar, vi pa to z veseljem dajete pa se ponosni ste na to ;)

  • Olga

   Patrio je zakuhali Kučan! Kos jo je izvozil! Sodelovali so levaki! Sedaj je čas, da plačajo!
   “Hotel” bo pa kmalu dobil Kučan! Zasluženega! Dosmrtnega, zaradi zločinov Udbe!

 • domovina mili dom

  Prepričan sem, da bi bil suspenz in prepoved zaposlitve v državnih službah vseh vpletenih akterjev v sodstvu,tožilstvu in ostalih pomagačev, blagoslov in obliž na rano za škodo povzročeno ljudem.

  Gospodje če ne dobite zadoščenja od teh pokvarjenih komunistov, se obrnite na inštitutcije v EU, ki bodo ceno in težo tega zblojenega ravnanja znale dobro oceniti.

  • Hun

   prvo pravilo v sodniski praksi je, da sodnik nikol ne sme priznat napake…zato so visje instance, ki bdijo nad tem…zadnja je evropska instanca za clovekove pravice…

 • ogledalo

  “Dragi Slovenci, kaj hočem reči. Kar se Janez nauči, to Janez dela. Pri nas pa se je najlažje naučit spreminjat prepričanje. In če se Janez nauči spreminjat svoje prepričanje, če se nauči obračanja za koristmi, bo to počel nenehno. Na vaš račun. Vid’te ti so najbolj pokvarjeni. Danes je komunist, jutri je cerkven.

  Zato pravim, tisti ta pravi komunisti, so to tudi ostali, dragi Slovenci …Ta pa se obrača kot veter, sem pa tja. To so najslabši lumpi. In na nesrečo jih je med nami veliko.”…I.Kramberger

  • Korenjak

   Nabijač Ogledalo, ne ločiš ravno zrna od plevela, mar ne? Priporočam ti vpogled v brezplačno e-knjigo http://demokracija.si/knjige/primer_jj/ z dokumenti. Med drugim začetni dokument iz leta 1983, Sklep o izreku vzgojno-političnega ukrepa. Iz navedenega sledi ne samo to, da je bi JJ od nekdaj nezaželen disident, temveč tudi to, da ni v osnovni organizaciji zveze komunistov zasedal nobenega odločilnega mesta ali funkcije. Le politično se je udejstvoval, kolikor se je v tistih časih sploh dalo.
   Enačiti to z naprimer orto-komunistom Kučanom (ki ga je še danes polna RTV in vsi režimsko mediji), ali celo s klavci in morilci, kot je bil “gobar” Stane Dolanc ter ostalimi, ki so vestno procesuirali drugačemisleče od taborišča Goli otok do anonimnih morišč, je milorečeno znak kratke pameti.
   Sicer pa kratka pamet pri tebi ni naključje: nihče ni tako zabit, da si ne bi vpogledal in razumel 3 strani teksta. To ni kratka pamet. To je čista zloba: ko kljub zavedanju in poznavanju dejstev še vedno javno lažeš. Anonimno seveda. Z imenom in priimkom bi se ti še sosedove kokoši smejale.

   • ogledalo

    “Pravim: Tako daleč je prišlo pri nas, tako daleč je šla ta lažna demokracija: eni bogatijo, da ne vejo kam z denarjem, drugi pa so taki reveži, da niti za kruh nimajo.

    Vidite, ponoreli so! Ponoreli so: vsak bi rad bil minister, v vladi, v nadzornem svetu, zakaj neče biti delavec, zakaj noče biti vratar, zakaj ne gre noter v železarno, na primer, naj tam švica pri kotlu. Samo pri koritu bi radi b’li, radi bi dobro živeli – na vaš račun.

    Vidite, dragi Slovenci, toga mora biti en krat kon’c! Zato pomnite: edino Kramberger je ta, ki se bo boril za pravilno razdelitev.”…I.Kramberger

    • Hun

     najhuj je pa to, k je kljucavnicar vodu drzavo je blo veselje in manj stresa…dons k jo vodjo nadizobrazeni pa skrbijo sam zase in pohlepno dvigujejo davke

   • ogledalo

    »Želim delovati v ZK in doprinesti svoj delež pri izpolnjevanju zastavljenih nalog in se hkrati bolj izobraziti v marxistični ideologiji.«…Janša Janez

    • Korenjak

     Ja…. škoda, da mu ni uspelo. Morda bi se osamosvojili in demokratizirali že prej. Sicer pa: spomni se, kako si ti kot titov pionirček prisegal – no, saj še danes najbrž govoriš “častna titova”.

     • rabbit

      On to še vedno to govori preden gre spat najbrž ima Titota namalenga čez celo steno in strumno ga pozdravi zjutraj in zvečer kot se za njega spodobi.

     • ogledalo

      Bolje Titova slika kot od ćelavca! Te pleša vzburja?!

     • rabbit

      Bolje plešec kot pedofil, kar je Tito bil.

     • ogledalo

      Boli? Jbg, zgodovine se ne da spremeniti. Enkrat konvertit, vedno konvertit.

     • Hun

      kako bi mu uspelo, ce pravs, da so ga ravno zarad neposlusnosti vrgl iz partije…
      primerjava z pionirji in clani partije je pa pateticna

     • ogledalo

      Majke mi, častna Titova!

   • ogledalo

    Ne samo pri pameti, tudi pri spominu si bolj kratek! ….Republiški sekretarijat za LO, Član predsedstva ZSMS-profesionalno, svetovalec v sekretariatu Izvršnega sveta…..-službe, ki jih nisi dobil, če nisi bil pravoveren.

    • Korenjak

     Ja, seveda.. zaradi “pravovernosti” so mu že 1983 izrekli vzgojno-politični ukrep. To, da se je udejstvoval politično v okvirith takratne družbe in bil disident, mu šteješ za zlo? Mimogrede, pozabil si, da je kandidiral za predsednika ZSMJ – seveda ni zmagal, premagal ga je Branko Greganovič. Čudno, zoper njega pa niti besede, pa čeprav je že potopil par podjetij pa eno banko. Najbrž zato, ker je Greanovič še danes zvest vojščak partije, Janša pa nikoli ni bil. In to je več kot očiten problem, ki se vleče vse do danes: Janša plačuje za neposlušnost mafiji visoko ceno, med drugi s krivično in protizakonito izvršenim odvzemom prostosti – večkrat. Prvič takrat, ko je kot urednik Mladine opozoril na vojaške dokumente in načrte komunistov, da bodo v primeru odcepitve poslali tanke na ulice… še pomniš, tovariš Ogledalo?
     Ti bi torej disidenta, ki se je vedno upiral rad označil za sistemskega prilagojenca, celo za kolovodjo mafije?
     Politkomisar Ogledalo, ti ne moreš iz svoje kože. Vse ostalo so tvoje projekcije.

     • ogledalo

      Kandidiral je tudi za predsednika ZSMS. In izvisel. Že takrat mu ni šlo. So ga pogruntali…

     • Hun

      za te dokumente je najbl najebal aviomehanik…pa ga ti tud nikjer ne omenjas

   • ogledalo

    Sicer pa, kdo pa omenja jj? Morebiti si ga prepoznal v Krambergerjevem govoru?! Saj te bodo iz sekte vrgli, ob takih insinuacijah!

  • Olga

   A vi ste tisti, o katerem pišete? Vidite v prihodnost? Ko vam bo zagustilo…boste peli…in se vrteli….

   • ogledalo

    “Mi se imamo radi, radi, radi, radi….” Žalotno kolo bo zopet himna sekte!

 • seniorka

  Jaz bi zahtevala še več odškodnine za krivično sojenje, potem pa bi ga razdelila revnim Slovencem.

  • Olga

   +++++++++++++++++++++++++

  • učko

   Kaj čakaš, pa zahtevaj! Rdečkoti ti ne bojo nič dal, oni dajejo sebi in svojim. Vi pa se prigurajte do oblasti, če hočte kej met, ne pa hod’t na Brezje in jokat celo pot !!!!

  • Hun

   zahtevas loh dobila jo pa ne bos to je dejstvo

 • Ana Job

  Očitno imamo na državnih seskih, izjemno škodljive in strupene parazite.

  O sodiščih je škoda izgubljati besed. Vztrajniki se že leta trudijo in opozarjajo na krivice, a jih slovenska javnost popolnoma šikanira! Pozivam, da se jim pridružite! Vsi zavedni Slovenci bi morali BITI VZTRAJNIKI!!!

  • Hun

   Slovence se da slozno zbrat to smo vidl pr uspehu nasih kosarkarjev, skakalcev na smuceh, smucarjev…
   pač politikom narod ne vrjame, da kj pozitivnega lahko nardijo za nas …zato je volilna udelezba tok nizka

   • Ana Job

    Športnike imamo izjemne, da kar srce zaigra! Politika pa itak vemo, da je prasica.

    • Hun

     s Politiko kot “obrt” ni nc narobe…norobe so zmer ljudje, ki delujejo samo zarad lastnih pozresnih interesov v politiki

 • Goran Hvala

  Jajotu pa se tozi ker ni dobil deleza…

 • Krtača 20

  To je spet članek v kalimerovskem smislu. A on pa lahko, jest pa ne…..

 • ogledalo

  Kam je šel denar od prodanih sveč?!

 • Jure kavčičeu

  Država ne deluej tako, ne bodo plačali sodniki, tožilci in ne vem kdo še… Če te tri barabe dobijo kakšen evro, potem bo to vaš denar, drage ovčke. Vam bo Janša vzel in dal v svoj žep zaradi nekih blesavih očitkov in neke nedokazljive škode, ki naj bi mu jo zadeva povzročila. Da smo na jasnem

  • komar marko

   Do sedaj so samo RDEČKOTI dajali v žep. Če ti ni še kaj jasno potem BUTN SKALO!

 • star profi

  Eni si nabasejo zepe z denarjem drugi pa ne dobijo pravicne odskodnine. Tudi na firmi je bilo tako.

  • komar marko

   ja pa a naj živijo od dveh levih rok in VAKUUMA na podstrehi? Ja le zakaj so pospravili gospodarje . Kdaj pa je hlapec bil gospodar?

 • Hun

  Ok brez provokacij prot SDS in Janši, ker osebno nimam nič prot njem, ter sm tud sam mnenja, da Janša ni skorumpiran politik….ampak mi ni jasno kot realistu, kako lahko pridemo do lustracije , če dam teoreticno predpostavko, da bi SDS zmagal z vecino ceprav je vecja verjetnost, da zadanem jackpot.., tud po tem čudežu sm mnenja, da bi bila EU prot totalni čistki v vseh drzavnih firmah, ker bi porazenci s skupnimi mocmi tok jokcal, da stanja neb blo mogoce sprement v nas drzav…lahko pa da sm jst total pesimist.

  • Totalne čistke zagotovo ne bo nikoli bilo, ker je to tudi nemogoče. Da bi bili onemogočeni največji škodljivci države in državljanov pa bi bilo prav in pravično. Ostali bi pa itak postali bolj previdni in bolj pošteni, kar je dovolj.

   • Hun

    ocitno je tud misija nemogoce po pravni oz. legitimni poti odstrant najvecje plejerje

 • Citizen of Kekistan

  Mene zanima kako bojo iztozil denar od vseh kljucnih oseb pravosodja? A bodo vse tozili osebno in vsakega posebaj? Dejte tole pojasnit nova 24. Se mi zdi zavajanje in na konc bomo mi placal. Jansa ce bos prejel evro davkoplacevalskega denarja te ne bom vec volil. Kot da nimas ze dost!!

  • Glede na tvoj komentar, je jasno, da ga dovolj ne poznaš zato tudi ne nakladat, da bi ga volil.

   • Franjo Trojner

    On ga nikoli ni volil, če bi mu kdo denar ponudo pa zagotovo bi. Rdečkar pač.

  • učko

   Tut jest s’m četrt
   stoletja hodu na volitve in kot najmanjše politično zlo volil SDS, zdej pa ne
   bom šel več na volitve, dokler ne bo neke nove politične opcije !!!!

 • učko

  Janša bi moral ta primer izkoristiti za moralni obračun s pokvarjenim in skorumpiranim režimskim pravosodjem in tožilstvom, ne pa da se mu gre samo za denar.

  • Olga

   Ravno to dela! Orje ledino, da bi končno pokvarjenci v krivosodju materialno odgovarjali za svoj kriminal!
   Se mu gre za denar???? Kakšna neumnost!

 • Zgornji

  JA, ENA GOOORA PARAZITOV NESPOSOBNIH ZLOBNIH POKVARJENIH !!! ! !!!

  • Olga

   Je v Murglah in forumu 21!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!