Pahor se ne pusti zapeljevati predsedniku Evropske komisije; nad Junckerjem je razočaran!

Foto: STA.

Potem, ko je predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker v četrtek preživel dan na Brdu pri Kranju v družbi aktualnega predsednika slovenske vlade Mira Cerarja, je danes voditelja Evropske unije v Ljubljani sprejel tudi predsednik države Borut Pahor. Če je bilo druženje s Cerarjem zelo sproščeno, na trenutke celo povsem nedržavniško in skrajno neprimerno, pa je bil pogovor s Pahorjem tokrat precej bolj formalen. Tudi zato, ker si je Junckerja prvič upal kritizirati tudi slovenski predsednik. Pahor je namreč precej razočaran nad predlogi za reformo v EU, ki jih je v tem tednu predstavil Juncker. Dejal je, da je pričakoval precej več.

Kot je povedal slovenski predsednik Borut Pahor, sta se z Jean-Claudom Junckerjem pogovarjala o vseh temah, ki so bile vredne časa, ko je predsednik Evropske komisije na uradnem obisku v Sloveniji. Med drugim sta govorila tudi o negotovi prihodnosti Evropske unije.

“Vsi poznate moja stališča, zavzemanja za to, da bi bila ta razprava uspešna, da bi se končala z več Evrope. Ko je Jean-Claude Juncker predstavil dokument o petih scenarijih za razvoj, sem bil nekoliko razočaran, pričakoval sem več,” je Pahor priznal, da nad belo knjigo, v kateri so vladam, javnosti in civilni družbi ponudili vrsto možnosti, pri čemer se komisija ni izrekla za nobeno, ni bil pretirano navdušen.

Pahor začetno ostro retoriko vendarle omilil, Junckerja bojda razume
V nadaljevanju je sicer slovenski predsednik vendarle omilil zanj neobičajno ostro retoriko in poudaril, da se z Junckerjem poznata skorajda deset let in da po novih pojasnilih predsednika Evropske komisije razume, da “naenkrat ni bilo mogoče storiti več”. Je pa to bil prvi korak, ki zdaj odpira možnosti tistim, ki želijo razmišljati o prihodnosti in se želijo dejavno vključiti v sodelovanje, da to tako ali drugače tudi storijo.

Kot je poudaril Pahor, bo naslednji korak razmišljanje o prihodnosti Evropske unije, najprej za Slovenijo. “Evropska unija je za nas pomembna, saj pomeni več miru, več varnosti in več blaginje,” je še poudaril Pahor.

Juncker: Slovenija se obnaša kot ustanovna članica!
Juncker je obisk v Sloveniji, takšen vtis je pustil že v četrtek na Brdu pri Kranju, kjer se je s Cerarjem pogovarjal o golfu in seksu, vzel precej manj resno kot slovenski oblastniki. Zelo pa je bil navdušen, da se je lahko v Ljubljani srečal tudi s starim prijateljem Pahorjem. “Pogosto smo v stiku glede videnja o prihodnosti Evropske unije. Govorimo o beli listini Evropske komisije, ki bo predstavljena ostalim članicam in širši javnosti. Govorimo o predstavitvi različnih možnosti, brez strahu o preferiranju določene možnosti s strani Evropske komisije,” je razlagal Juncker, ki meni, da bo najverjetnejši scenarij kombinacija vseh petih predstavljenih smeri razvoja.

Juncker je danes zjutraj obiskal tudi slovenski parlament, po njegovih besedah je pri slovenski politiki zaznal veliko mero refleksije, pripravljen je bil pazljivo poslušati in veliko da na mnenje slovenske države. “Vsekakor bi rad nadaljeval s temi pogovori s Slovenci, bila je zelo zanimiva razprava. Tako predsednik države, kot tudi Slovenija, sta mi imela marsikaj za povedati,” je še priznal Juncker, ki trdi, da se Slovenija vse od svojega vstopa v Evropsko unijo leta 2004 obnaša kot ena od ustanovitvenih članic, na kar je lahko ponosna. “Res imam rad Slovence,” je v svojem stilu z neresnim tonom zaključil predsednik Evropske komisije.

Slovenija pred odločilnimi časi za svojo prihodnost, Cerar pa na Brdu poka neokusne šale
Naj spomnimo. V četrtek je bilo na Brdu pri Kranju izrečenih precej lepih besed in laskanja, predsednik vlade Miro Cerar pa ni deloval kot resen državnik, ki bi si upal predsedniku Evropske komisije na glas povedati o stvareh, ki so v slovenskem nacionalnem interesu. Po uradnem kosilu in dolgem pogovoru sta se Juncker in Cerar sprehodila po parku ter v sproščenem vzdušju nadaljevala svoj neformalni pogovor, ki pa je bil za državnika, ki se pogovarjata o skrajno resnih temah za prihodnost Slovenije v Evropski uniji, neprimeren. Kot so poročali celo slovenski mainstream mediji, je bolj spominjal na gostilniško debato.

Juncker, ki velja za šaljivca med evropskimi voditelji, je namreč vprašal Cerarja: “Igraš golf?” Cerar mu je odgovoril: “Ne, ne igram golfa.” Juncker je vztrajal: “Aha, ker … ali seksaš ali igraš golf?” Cerar pa mu je hudomušno odgovoril, da “seksa”, nakar je Juncker v smehu odvrnil, da ne počne nič od tega.

Predsednik Pahor se je pogovora z Junckerjem vendarle udeležil z nekoliko več državniške drže, predstavil mu je Ljubljansko pobudo in svoje poglede na prihodnost EU. Juncker je hitro uvidel, da ima Slovenija kot država marsikaj za povedati drugim v Evropi. Juncker je sicer Slovenijo obiskal kot prvo članico EU po sredini predstavitvi predlogov za reformo EU v obliki bele knjige. Med svojim obiskom pa se ni mogel izogniti niti vprašanjem o temah, kot so nadzor na meji z Avstrijo, teran in arbitraža na meji s Hrvaško.

L. S.

 • Peter

  Pa ta runkel je res nor, no…

  • von Rhein

   Ta je še slabši kot Barosso.

   • samsara

    Oba iz istega NWO hleva globalistov.
    Nista edina. Kar gomazijo zadnje čase. Eden se je pojavil v Franciji ‘iz nič’, kot protikandidat Le Pennovi.

   • Vera

    Barosso se je boril za pravične odnose v EU-ju . Tale klovn sedanji pa samo pije, objema, poljublja moške , kateri se mu pusti.

    • von Rhein

     V nekem nemškem časopisu je pred časom pisalo….Junker nima problemov z alkoholom,alkohol ima probleme z njim.

     • karlina

      No, imamo tudi v našem parlamentu kar nekaj takšnih, od Brgleza, Klemenčiča naprej, ki bi se mu lahko mirne duše pridruzili, saj res, kje je pa bil desna roka Cmerkota-Brglez.

    • karlina

     TOČNO VERA !!!!!!

  • karlina

   Itak in potem se sprašujemo, zakaj je v Evropi tako, kot je , vsaj kar se tiče migrantov, skupaj z Merklovco sta FIRCE IN FRACE

   Midva sva razbojnika dva, ha ha,
   midva sva od doma ušla, ha ha.

   Ušesa so rdeča,
   pod nosom je sveča,
   domov pa ne greva midva, ha ha!

 • samsara

  Tale druncker, ljubitelj kapljice, je navaden glomač in nastopač, ki celo prekaša Pahorja.
  Je bedno orodje v rokah NWO bratovščine, katere interesi v tej fazi gredo k zmanjševanju suverenosti posameznih držav. S svojim bednim nastopaštvom, kakor, da skuša nekoliko skriti te namere in preusmeriti pozornost.
  O luksemburških utajah davkom multinacionalk ni več nič govora in pisanja. Pričakovano. Drunker je nedotakljivi aparatčik globalnih odločevalskih psihotov.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ si pa res našel pravo ime zanj-DRUNKER

 • Vera

  No vsaj to, da je čast Slovenije delno omilil predsednik Pahor , ki se Juncknerju ni pustil, tako kot včeraj Cerar .

  • samsara

   Ima nekoliko več politične kilomentrine, kot bedni profesorček, ljubitelj letalstva zadnje čase.
   To, ga včasih rešuje.

   • karlina

    ITAK

  • karlina

   TOČNO !!!!!

  • Nata

   Vsaj obnašati se zna, no !

 • samsara

  Kaj pri njemu nadvse dragi Alenčici se je kaj ustavil, takole spotoma, malo na skrivaj, ‘na brzaka’?
  Svoje čase sta se rada ‘kušvala’…
  Pa ne, da je zdaj Mirko tisti.

  • totex39

   Ja ona pa ima prave žnable za kušvanje starega Junckerja.

  • karlina

   Hja, zgleda, da je “bistro” Alenčico zamenjal za še bolj “bistrega” Cmerkota, drugače si ne morem razlagati.

 • neny

  zvit star lisjak. Kot kakšen lektor brez kulture in predsodkov. . :)

 • Olga

  Vsa beda Slovenije in EU na kupu!

 • realnost

  borat: pričakoval sem več.

  “Strašna” kritika. Bravo borat sedaj pa rabiš en pošten dopust za tri tedne, ker tako ostro in argumenti polno kritiko pa so sposobni izreči samo “veliki” politiki. Ni čudno da si najbolj popularen politik v Sloveniji.

  Moj komentar: Beda v dolini šentlorjanski!

 • Giuseppe

  A za junckerja si upa kaj povedati, skozi nase levake pa kr tisina. Bi pričakoval tudi jaz kaj več od njega!

  • karlina

   Jaz mislim, da bi , pa ga drzijo iz F21, v bistvu Kučan v šahu, sploh sedaj, ko bodo zopet predsedniške volitve,je pa ze večkrat kar povedal jasno in glasno, kar si misli.

 • karlina

  Ja, hvala Bogu, da imamo vsaj predsednika drzave kolikor-toliko normalnega, kajti če bi bil še Pahor takšen, kot je Cmerko, potem se nas pa res BOG usmili.

  • renee

   Ne prvi ne drugi nista normalna za moje pojme ..sorry karlina!

   • karlina

    Renee, od vseh , ki so ze bili predsedniki drzave Slovenije in tudi tistih, ki bodo menda letos kandidirali, se mi zdi, da je še najboljši Pahor, čeprav se delno tudi strinjam s tabo.Je pa velika razlika med njima-Pahorja imamo drzavljani še kar radi, med tem , ko Cmerkota niti slučajno, je ze večkrat povedal, da se on na mnenje majhnega človeka ne bo oziral, v tem pa je VELIKA IN BISTVENA razlika med njima.

    • Ruggedplant

     “od vseh , ki so ze bili predsedniki drzave Slovenije”

     Sicer to stežka napišem, a žal ta del povsem drži.

     • RATATA

      Pahor se mi gabi.

      Njegova pojava, mimika in besedičenje. Že iz obdobja pred osamosvojitvijo.
      Puncam je pa kot izgleda kar všeč.
      Kako všeč jim bo kakšna nastavljena levakarska multi-femi-refugi…predsednica me zanima?

  • Nata

   Imaš prav. Vebdar nas je ravno s to svojo ” prijaznostjo ” že nekajkrat dobro zavedel !!
   Končni rezultat je vedno tak, kot ga želijo levaki.

  • dež

   Upoštevaj, da je blefer Pahor že globoko v predvolilnih aktivnostih, da za nov mandat nujno potrebuje glasove desnice in da desni volivci pijanskega senilneža Junckerja ne marajo.
   Sicer pa se Borut vedno obrne na levo, se morda spomniš, da se je kaj oglasil okrog afere Patria ali ko so Janši jemali mandat ? In kako je že bilo z Jakličevo kandidaturo za ESČP ?

 • Antonius

  Pahorjeve izjave so povsem nepomembne.
  Ogromno pa pove Junckerjev očitek, da se Slovenija obnaša kot, da je ustanovna članica.
  Bruseljska politična smetana torej od “malih” držav ne pričakuje, ampak zahteva ponižno uboganje in sprejemanje blesavih direktiv, ki si jih izmišljujejo v Bruslju. Izjava povsem zanika pravico Sloveniji, da stoji na svojih stališčih in pred nesprejemljivo evropsko politiko brani svoj interes.
  Na koncu vseh začetkov Slovenija vendar ni Evropo posilila s šeriatarji.
  Na sranje z jugoslovanskim Beogradom spominja vse skupaj.

  • renee

   Vse junkarjeve besede se dajo krasno prebrati med vrsticami .

   • neny

    Še brati ni treba glede na vizualne reflekse…:)

  • karlina

   TOČNO, se globoko strinjam s tabo +10

  • Ruggedplant

   “Na koncu vseh začetkov Slovenija vendar ni Evropo posilila s šeriatarji.”

   No ja, je pa res, da so šli preko naših meja povsem neevidentirani s čimer Slovenija ni ogrozila le sebe, pač pa celotno Evropo. Zahodne/severne “refugees welcome” države prečkajoče vsaj popišejo in preverjajo “background”, mi pa smo tu naredili zelo drago (in za marsikoga tudi življenjsko tragično) varnostno napako – no, pri vseh dosedanjih potezah Cmerarjeve vlade pravzaprav ne gre za napako, pač pa za sistem – vse kar sprejmejo je napaka.

   • Antonius

    Koliko šeriatarjev je šlo prek Slovenije ni problem, ki bi ga povzročila Slovenija, povzročili so ga tisti, ki so na začetku pustili na cedilu šengenski Grčijo in Italijo.
    Kdo pa ima najtežji glas v združeni Evropi? Merklova se je na ves glas drla, pomagajmo nesrečnikom, skupaj bomo zmogli, čez nemško rodnost se je pritoževala in povsem mimo upoštevanja državne in evropske varnosti poseljevala Nemčijo in zdaj z viškom svojih povabljencev posiljuje še ostalo Evropo.
    Evropski socialisti so najbolj krivi stanja v katerem se je znašla združena Evropa.
    V spregi s Sorosovo pametjo v ozadju, Evropo nasilno spreminjajo v nekakšen kulturni putpuri ameriškega kova.
    Kaj pa je ameriška kultura in zgodovina? Zdesetkani Indijanci, sužnji in državljanska vojna je vse kar človeku pade na pamet v zvezi z njihovo kulturo. Evropejci so v Ameriko zveslali sebe, kulturo iz katere so zrasli so pustili pa doma. Evropa se ponaša z dva tisoč in več stoletno letno kulturo, zato je ameriški vzorec združevanja Evrope ABSOLUTNO neprimeren in mimo. Slovenski brižinski spomeniki so kultura Evrope, ne bomo pa dovolili, da nam jih vzamejo. Vsak narod je v združeno Evropo prinesel ogromno vsebin svoje zgodovinske kulture. Spoštovanje tega dejstva je največje kulturno bogastvo evropskega multikultija.
    Toliko na kratko in v razmislek!

    Cerar je pa povsem druga zgodba. On je retardiran z doktoratom. On niti morale ne zna razložiti, zato jo tudi ne prakticira.

 • Unikatna

  G. Pahor pravi, da ga razume :) Naši politiki vsakega razumejo, le svojega naroda ne!!!

  • karlina

   Ha, ha ha ha ha , dobro si povedala, sicer pa je moj smeh-sarkastičen.

  • Vrhovni sodnik

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 10

 • Goran Fatovic

  PRASEC PIJANSKI

 • Vrhovni sodnik

  Obiskal je, kot 1 Slovenijo, kot najbolj ubogljivo in z lahkoto vodeno državo iz Bruslja.

  • Ruggedplant

   No ja, ko bi vsaj to držalo, bi bili vsaj še nekako v sivem povprečju EU-ja, a slovenistan še vedno v polnosti obvladuje udbomafija, ki selektivno uboga Bruselj zgolj tam kjer ji to ustreza za gospodarsko-politične koristi, kar se (le kdo bi si mislil) kakor po naključju ujema z vsemi negativnimi kretenizmi, ki jih EU uvaja. Pozitivnih ukrepov in direktiv pa se seveda ognemo na daleč, da ja ne bi postali vsaj približno urejena evropska država.

   • Nata

    + + + + + +

 • neny

  Nova tako dobra fotka, da tekst sploh ne pride do izraza.

 • joze

  Upam, da Borut ne bo zopet padel pod vpliv SDS. Volitve se blizajo.

  • FORT WORTH

   Borat padel pod upliv SDS-a ?!
   Si si danes ze izmeril vrocino ?

   • joze

    Tebi sporocam, da je dan ze daljsi kot 11. Ur. Razumes vsaj to.

    • FORT WORTH

     Poslus Josko , zgleda da ti nic ne razumes.
     Kaksen upliv ima SDS na tvoje lopove in laznivce levake komunisticne ?

   • joze

    36.8

  • komar marko

   . Kaj se bojiš za ZASLUŽNO penzijo ali se bojiš, da taki ki nimate nič pod streho boste tam kamor sodite brez moči da se izživljate nad poštenimi SLOVENCI!. Ali pa se bojiš za kak prekršek. Samo to so vprašanja!

   • joze

    Penzija v redu. Standard,kot nekje pripada povprecnemu Slovencu. Delovna doba 43 let. Od tega sp oz. D.o od leta 95. Je pa res, da se mi smilite taksni, kot si ti.

  • resnicaboli

   Jaz pa upam obratno da mu SDS ne bo več dala podporo ker še Türk bi bil boljši.

   • joze

    Problem SDS- nimajo kandidata.

    • tarantela

     Kaj pa Pojbič?

     • joze

      Na njega sem pa pozabil. Sorry.

 • FORT WORTH

  Pahor je razocaran ?! Naj se raje vprasa kaj bi on naredil na Junckerjevem mestu ?
  Bi uvedel blesave semaforje , bi povecal birokracijo , bi povecal dolg , bi zavajal ljudi s katrco , bi lagal o njegovih 3.000€…??
  Pahor kot premje in kot predsednik je prava sramota za drzavo Slovenijo.
  Imamo veliko boljsih in bolj kompetentnih ljudi , ki bi lahko vodili drzavo.

 • yetibanned

  Včeraj pa dans sn mislo, da je grato toti portal za fegete. Upam, da nebo Junker še dugo pr “nas” okol kolovrato, ker se mi totih toplih ni za gleat.

 • Krtača17

  Pozor pozor! Tudi Janša ima nekaj za povedat hahaha:https://youtu.be/Ma_sTOxAcYA

  • Nata

   No, no………..napiši, da bi tako želel ti

 • karpelec

  Nekaj ti bom zaupal; ” staraš se “, pa nikomur ne povej.

  • RATATA

   kaj ti nisi več žensk?

   • karpelec

    Oj , ratata, pa komentirala sem sliko, kaj je junkič povedal boratu na uho.

    • RATATA

     sem pa res butl!

 • tarantela

  Matr, EU gre pa res za nohte, da so poslali celo ekipo v Ljubljano.!

  • Krtača17

   Junker ga je prejšnji dan pil. Da so se ga losal, so ga posedli na ta prvi avion in slučajno je avion pristal pri nas…saj človek ne ve kam je prišel….

   • KIKI

    Žal: IN VINO VERITAS !
    Za Slovenijo se EU gladko je…!

 • Nata

  Torej, komentatorji ste spodaj že veliko napisali.
  Jaz, navkljub vsemu želim, da EU obstane !! Da EU v prvi vrsti poskrbi za svoje države. Da Slovenci ponosno pokažemo kaj mislimo, koliko zmoremo in postavimo skrb za svoje ljudi na prvo mesto !!
  Da se skupaj hitro in končno zmenijo, kako rešiti problem priseljevanj.
  Saj, končno izgleda, da imajo ti, ki prihajajo dovolj denarja……vprašajmo jih – od koga.

 • indijanka

  A sedaj naj pa ploskam Pahorju? Zato, ker predstavniki ljudstva ne razumejo, da predstavnika neke unije postrežeš z enotno politiko. Z enotnim pristopom in ne igranjem dobrega in slabega policaja oziroma klovna. S točko 6 in 7 za knjigo predlogov skupne poti. Ne jamraš o svoji neučinkovitosti ampak predstavljaš meje, v katerih si se pripravljen pogajati. Te meje mene kot pripadnico tega naroda zanimajo. Ne pa to fuj in fej poljubljanje, pogovori o seksu in golfu ali pa neka navidezna strogost. Kaj pa ima strogost opraviti z diplomacijo oziroma win win situacijo? Kakšna pooblastila in moč pa ima Juncker, da bi s strogostjo ali priliznjenostjo kaj dosegli? Samo glasnik je.

 • tarantela

  Glasnik, da je Pahor noseč?

 • Lisjak

  Mene bolj zanima resničen obisk teh Bruseljskih juncov,kot pa nekakšna otvoritev Hiše EU in predstavitev bele knjige.Lari fari!!!

  • dež

   Reševanje vojaka Cerarja, maneken je samo piskrček pristavil, ker se ravno bližajo volitve.

 • Darko Bukovec

  Junker je pijanec…velikokrat je pijan kot strela.

  • janez55

   Kako lahko trdiš kaj takega? Saj se sploh ni dobil s pravosodnim ministrom.

 • Borut Stari

  Edina resna diplomatska neobvezujoča izjava srečanja je ” Usoda terana in arbitraže: Juncker bo spremenil mnenje, če se spremenijo dejstva.Izjava zelo iz trte zvita..

  • dež

   Njega trta ne zanima prav dosti, bolj pomembni so hrastovi sodi in njihova vsebina.

   • Borut Stari

    Te Junckerjeve izjave se je treba bati. Dejstva se dajo hitro spremeniti po potrebi. Nihče me ne bo prepričal, da Hrvati niso uporabili koruptivne EU uradnike.komisije. Plačali so in sedaj zapitek ali venitev, Na obali je še veliko zemljišč za gradnjo vil.

    • dež

     Hrvati imajo 1700 km kopenske obale, dodatnih 4000 km obale na otokih in Dubrovnik. To je vedno potrebno imeti v glavi, kadar imaš opravka z njimi.
     Za arbitražo smo si sami krivi (nepotreben in kot sedaj kaže škodljiv referendum), s tem ne Hrvaška ne EU nimata nič. Podobno je s teranom, če bi zaščitili Kraški teran, ne bi bilo nobenih težav, ker je nesporen pa še lepše zveni (kot bordojec ali šampanjec). Ampak, ker je bil Židan vzvišen in preveč pameten ter Hrvatov ni vprašal za mnenje (mi smo bili v EU, oni še ne), so nam sedaj vrnili milo za drago (pamti pa vrati).

     • Borut Stari

      Se strinjam, Posebno z ugotovitvijo krivca za naše težave v konfliktu s Hrvaško. Dodal bi le še samovšečneža Pahorja. Vsi so itak navadni kolhozniki.

 • xtc

  Pahor se je iz EU PARLAMENTA LE NEKAJ NAUČIL:CERAR JE N NIVOJU TEPČKA:PAHORJU PA JE JASNO;DA JE jUNCKER NA”prepihu” če začne poEu zmagovati prabva desnica

 • primoz

  No tu se poplnoma strinjam z Pahorjem!

 • rrrrr

  Da je Pahor zmerno kritiziral Junckerja?..Bravo, Borut…Pa ta naš predsednik bo čez slabih 38 let skoraj čisto normalen.

  • jankoslav

   Pahor je že v predvolilnem času. Na takšen način se prilizuje desnici in domačim evroskeptikom .

 • janez55

  – Borut, a daš lupčka?
  – Nehi, Žanek, vsi naju gledajo!
  – Dej no, Borči! Sosedovi Kolindi si ga pa kar dal!

  • dr Janez Sveti

   “A si ti tud not padu?”
   Dr Janez Sveti Peterček

 • realnost

  Kje se vidi razočaranje borata, če se na slikah vidi kako se reži od sreče, ker se kušuje s pijančkom juncem.. Od takih politikov, ki se jim gre samo za lepo slikanje pred javnostjo bo narod še stradal kruha!!

 • KIKI

  Nehajte gledat te butce, boste vsi dobili sladkorno!
  Še naša etika in morala se je slinila kot naš cu..ek!
  Fuj!

  • karpelec

   Veš koliko sladkega urina so spustili na Brdu, bodo vse ribe pocrkale v potoku.

   • KIKI

    Saj imamo agencijo za ribištvo in zelene (Šoltes ) jih bojo
    že kaznovali s ku…em po nagi ritki!

    • karpelec

     Za kaj tacga moraš pa imeti nekaj v hlačah.

 • Anton Zor

  Ko sem gledal to srečanje , mi je prišlo na misel , kar se je dogajalo v davni preteklosti
  Došao sam burazeru i da se izljubimo.

 • jankoslav

  Junker dejansko kaže vso bedo EU in je njena prava prispodoba.

 • VERZIFIKATOR

  http://nova24tv.si/aktualno/video-juncker-cerarja-oklical-s-katastrofo-in-dodal-v-evropi-je-zacel-kot-nihce-in-zelo-hitro-postal-nekdo-postal-je-moj-prijatelj-kajne/

  Janez Hlod Junkar

  JUDEŽEV POLJUB

  »Junfer sem in junfer bom ostal«,
  dejal za šankom danes je nalitež,
  šaljivec, še predobro znan nabritež,
  ki s šalo se izkoplje iz težav.

  Igralec golfa pa ob njem stoječi,
  ni vedel, ali naj se temu smeje,
  ali naj novica ga pogreje,
  izpasti bal se tepec je največji.

  »Najbolje bo, če s tabo se poljubim,
  nedolžnež torej si od nog do glave,
  in to prinaša ti nemalo slave,
  poljubček rade volje ti obljubim.«

  Cmokanje trajalo ni malo časa,
  zdaj levo lice in nato še desno,
  cmokalo se je, slinilo prav resno,
  z obeh strani se videla grimasa.

  »Zadah iz tvojih ust ni prav prijeten,«
  zastokal je golfist precej cmeravo,
  ko vedel ni, kako drži naj glavo,
  v poljubljanju bil silno neokreten.

  Nalitež pa, ki junfer sebi pravi,
  misleč, da takšne tukaj so navade,
  se slinil je okoli ust in brade,
  poljubi niso zgledali prav zdravi.

  In še manj pristno je bilo cmokanje,
  trepljanje junfersko je delovalo,
  po rokah in še po ramenih malo,
  nerodno amatersko res igranje.

  Gledalce spravljalo je že v obup,
  ko končno nekateri so dojeli
  in žaloigre smisel razumeli,
  da drama ta je Judežev poljub.

  »Bil si katastrofa na začetku,«
  naliti prostodušno je povedal,
  a ocmokani nič se ni zavedal,
  misleč, da je beseda o napredku.

  Je tega vinjeni zares omenil,
  pa drug pomen imele so besede,
  bilo retorične navlake, bede
  je toliko, da vsak bi že popenil.

  A ocmokani se je le nasmihal,
  se pústil prek oči nato prijeti,
  da znajo za bedaka ga imeti,
  ni vedel, je zato samo sopihal.

  »Prijatelja sva, rada se imava,«
  povedal je za javnost kot za šalo,
  seveda ni se ga zares jemalo,
  saj z njim se sleherni samo zabava.

  Le on zabavo strogo resno vzame,
  ne spravi norčevanje ga v zadrego,
  navajen je konjiček na priprego,
  s poljubom brž pijančka spet objame.

 • nevtrino

  Džanker in njegove perverznosti …

 • Ana Job

  Ta zapit stari junec je res beden. Bratovškova mu je bila pa všeč, ker ima veliko rit, hahaha

  • Fogglof Tunnek

   Čuj Ana Blowjob,jast vem da si ti dedec,pa kaj potem jast fse kresnem kar leze.Kapiš?

   • cosmosjasnovidec

    Homosexualni cigo izprijenec nisem videl,da te je kdo kaj vprašal zato šššššccccccc,če ne boš eno prejel po tvoji ciganski betici.

   • Ana Job

    Ženska sem, očitno imaš pa probleme z diskriminacijo. In to takšna ženska, ki se ceni in ceni dobre ljudi. Takih, kot si ti se pa ognem na kilometer (levih v obeh pomenih) Kaj sploh počneš na tem portalu?

 • Fogglof Tunnek

  Čujte,jast bi se isto zažvalijo s totim manekenom Junkerjem,Kapiš!!!

  • cosmosjasnovidec

   Za tebe tako ali tako vemo ciganski toplovodar.

 • cosmosjasnovidec

  Če Pahor Junckerju ni hotel nastaviti riti kot mu je tovariš Cmerar z katerim sta imela bujni sex je ta odšel jezen in razočaran nad celo Slovenijo.
  Sicer ga je pa tovariš Pahorka kritiziral le zaradi tega,ker ga je homosexualec v javnosti poljubljal in bi ga verjetno tudi kar v javnosti naskočil.

 • VERZIFIKATOR

  Janko Hlodar – Bunker

  SCENARISTOVIH PET SCENARIJEV

  »Takole, pet scenarijev je tu,«
  na mizo položi jih scenarist,
  kot vrže zadnjo karto tarokist,
  postavi v pozo se: pozdrav mirú.

  Vsak od petih more nam služiti,
  da odvije se do konca drama,
  saj sicér igrala se bo sama
  in ne bo mogoče ji slediti.

  Pet scenarijev za filme noir,
  konci pravzaprav so si podobni,
  za režijo kajpak neudobni,
  besedila takšna – za bulvar.

  V majhno podeželsko gledališče
  najprej jih hiti zato pomerjat,
  vloge med seboj prav tam primerjat,
  kjer primerno zdi se mu torišče.

  Sprejmejo igralci ga s poljubi,
  saj scenarijev je za sezono,
  in tako ne bo več monotono
  gledališče, ki je vso v izgubi.

  »Kakšno torej vlogo meni date?«
  intendant sprašuje scenarista,
  vidi sebe v vlogi narcisista,
  »prav gotovo glavno zame imate.«

  In direktor, ta predsedujoči,
  prav tako se vidi zvezda v drami,
  da ne bo čepel tako v osami,
  videz bo dajal odločujoči.

  Vse doslej že odigral je vloge,
  vse od spužve pa do sufražetke,
  meril gledanost in z njo zadetke,
  zdaj željan umetniške je sloge.

  To ravnanje zdi se mu gizdavo
  scenaristu, ki bi rad testiral
  v praksi svoj scenarij, ga zlakiral,
  in na drugi strani res cmeravo.

  Slinjenje s poljubi prav po sili
  odvrti mu v glavi scene razne,
  vse po vrsti brez igralcev, prazne,
  gledališče to se mu zasmili.

  »Jutri šesti vam scenarij spišem,«
  reče gledališčnikom naravnost,
  »saj želim si vlog enakopravnost,
  dele nekatere prej še zbrišem.«

  Veselijo zdaj se amaterji
  gledališča tam na podeželju,
  v lastnem se okopljejo veselju,
  z njimi se radujejo suflerji.

  Šesti je scenarij obetaven,
  še doda lakajsko sedma sila,
  gledališka piskajo trobila,
  ko sledi zdaj epilog zabaven.

  Jasen je odgovor scenaristov:
  »V petih so scenarijih oddane
  vse po vrsti vloge razprodane,
  vi pa vsi iz kvote ste statistov.«

 • tarantela

  Ko se ptički ženijo,
  Juncker gre v Slovenijo,
  pridni fantje čakajo,
  žnabeljčke ponujajo.
  Mi v Evropo smo hitel,
  da bi se lepo imel,
  ko so nam fabríke vzel,
  bomo pa u kot´ čepel.
  Spet so na Balkan nas dal…
  Mar bi že prej tam ostal!
  Dobri smo jim le za to,
  da bi Rusov sem na b´lo..

  • Nata

   saj pesmica se rima po pravilih…….ampak vsebina je pa malce ironična. Kdo nam je fabrke vzel ?

 • črnaovca

  In koliko Slovencev je razočaranih nad Pahorjem. Vi mu samo lezete v rit ker je pač en luzer in take imate radi.

 • lauraas

  In taki strahopetni evropski mehkužci ne bodo upali Hrvaški jemat morja, raje vzamejo Sloveniji, ker mi brez prigovorov to sprejmemo!

 • Aktivist

  Pahor je dober in povezovalen predsednik. Nihče ni popoln, ampak Pahor je za svoje mesto predsednika Slovenije, kot ulit.

 • airways

  Junker pederski… Pa on bi vsakega zalizal?!?!! Al kaj?! Govedo levičarsko!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!