Razkrivamo: Ljubljanska banka je v New Yorku denar prala že pred 30 leti, Milan Kučan je svoje ljudi reševal iz ameriških zaporov!

Foto: Nova24TV.

V sredo smo prvič poročali, da postaja “iranNLBgate” vse bolj odmevna, mednarodna afera, saj na dan prihajajo informacije, da naj bi se več milijonov evrov denarja opralo tudi v njenih podružnicah na Balkanu. V Makedoniji namreč v teh dneh odmeva afera v NLB-jevi Tutunski banki v Skopju, v kateri naj bi se denar pralo med leti 2006 in 2017 – tamkajšnje državno tožilstvo je odprlo preiskavo proti več osebam, vpleteni naj bi bili nekdanji in zdajšnji direktor banke, nekdanji finančni minister, številni odvetniki, notar in en državljan Slovenije, ki so, tako navajajo makedonski mediji, 11 let delovali kot prava organizirana kriminalna združba za pranje denarja. Vsaj zaenkrat v Skopju oblasti še molčijo o imenih, smo pa od naših zaupnih virov v visokih makedonskih političnih krogih izvedeli, da naj bi šlo za Slovenca z imenom Damir in da je “tutunska afera” zagotovo močno povezana z bančno afero stoletja, ki v teh dneh pretresa slovensko javnost. Danes pa razkrivamo tudi ozadje t. i. afere banke LBS iz konca osemdesetih let, ko je bila podružnica stare LB v ZDA kot pravni subjekt spoznana za krivo pranja denarja, njen takratni direktor Vinko Mir pa, po posredovanju vodstva banke – vedel je namreč preveč – ravno nasprotno, za nedolžnega.

Naj spomnimo. Že v sredo smo poročali, da naj bi v Tutunski banki v obdobju med leti 2006 in 2017 najemali velikanska posojila, nakar so bila finančna sredstva  prenakazana na naslove več slamnatih podjetij v Sloveniji in Avstriji. Del teh sredstev je bil investiran v odprtje novih podjetij in nakup nepremičnin na področju mesta Bitola na jugu Makedonije, je sporočilo makedonsko tožilstvo, medtem ko se za preostanek denarja domneva, da je naložen v davčnih oazah po svetu. Sicer makedonska javnost trenutno še ni seznanjena z zneski, v medijih pa navajajo, da je bila Tutunska banka oškodovana vsaj za 17 milijonov evrov. Vodstvo Tutunske banke vse skupaj, jasno, demantira.

Naš dopisnik Cvetin Čilimanov, novinar makedonske državne tiskovne agencije, nam je potrdil, da je zadeva trenutno strogo zaupna, zato se o imenih trenutno še ugiba. Na Novi24TV bomo več informacij o identiteti Slovenca, ki je bil vpleten v afero, razkrili v ponedeljek. Že danes pa smo iz visokih političnih krogov v Makedoniji izvedeli, da naj bi šlo za osebo z imenom Damir. Z gotovostjo sta vpletena nekdanji dolgoletni direktor Tutonske banke Gjorgji Jančevski in Antonio Argir, ki ga je leta 2015 nadomestil dotedanji član upravnega odbora Antonio Argir. Ob tem je smotrno poudariti, da čeprav je bila zadnjih deset let v Makedoniji na oblasti desnica, je Tutunska banka še od osamosvojitve v rokah socialdemokratov, ki se jim je pred kratkim s “pučem” uspelo povzpeti nazaj na oblast.

Foto: Nova24TV. Tutunska banka v Skopju je predmet novih obtožb zoper NLBja o pranju denarja.

Tutunska banka najuspešnejša makedonska banka in največja NLB podružnica zunaj Slovenije
Poraja se veliko vprašanje, kaj o pranju denarja v Makedoniji vedo na upravi Nove ljubljanske banke. Na NLB smo poslali sklop vprašanj in med drugim vodstvo pobarali, kako je mogoče, da se je pranje denarja v Tutonski banki dogajalo kar 11 let in da o tem centrala v Ljubljani ne bi vedela ničesar in tudi ni ukrepala. Do objave tega zapisa sicer odgovor še nismo prejeli.

Naj poudarimo, da je Tutunska banka danes največja NLB-jeva banka zunaj Slovenije. Ustanovljena je bila leta 1985 kot interna banka tobačne industrije, od leta 1993 pa deluje kot komercialna banka univerzalnega tipa. Od leta 1996 je banka svojo strategijo tipične korporativne banke preusmerila k sektorju prebivalstva ter mikro in malim podjetjem. Leta 2000 je sklenila strateško partnerstvo z NLB in postala članica skupine NLB. Danes ima mrežo 50 poslovalnic po celotni Makedoniji in zaposluje 800 ljudi. Je tretja največja banka v Makedoniji, in ironično, že več let zapored prejemnica naziva banka leta v Makedoniji, ki ga podeljuje finančna revija The Banker, s čimer se v NLBju zelo radi pohvalijo.

Foto: YouTube. Banka LBS je bila nekdaj edina dovoljena komunistična banka v ZDA.

Banka LBS v osemdesetih letih spoznana za krivo pranja denarja v New Yorku, njen direktor Mirko Mir pa “nedolžen”
Slovenski banksterji pa so v tujini prali denar še pred slovensko osamosvojitvijo, kar samo dokazuje, da vzdevek bankomata slovenske levice, ki se je NLB v zadnjem času prijel v javnosti, ni iz trte izvit. Danes je v Sloveniji le še malo znanega o newyorški aferi, ki se je zgodila ob koncu osemdesetih let prejšnjega stoletja. Šlo je za podružnico takratne Ljubljanske banke (LB) na Manhattnu, ki je veljala za edino dovoljeno “komunistično” banko v ZDA, njen tedanji direktor Vinko Mir pa je bil obtožen pranja denarja.

V osnovi je šlo za provokacijo, saj je carinska uprava v New Yorku posnela več ur pogovorov med Mirom in carinskim uslužbencem, ki je direktorja podružnične banke LBS napeljeval h korupciji oz. pranju denarja. Takrat so Američani posneli vsaj 25 kaset pogovorov, samo šest sumljivih stavkov pa je bilo dovolj, da je bil Mirko Mir obtožen pranja denarja, aretiran pod kamerami in zaprt za več tednov, preden so ga proti varščini izpustili na prostost.

Takrat je vodstvo stare LB najelo enega najboljših slovenskih pravnikov, Boštjana M. Zupančiča (pozneje je opravljal mandat sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice), da je pred filadelfijskim sodiščem ubranil Mira. Zupančič, ki je študiral na Harwardu, je bil kot takšen edini primeren kandidat, pa čeprav je, kot je navedel, zahteval harwardsko urno postavko.

Foto: STA. Milan Kučan ni želel, da bi direktor newyorške podružnice zažvižgal o občutljivih poslih.

Mira je bilo treba rešiti, ker je bilo to v interesu Milana Kučana
Zupančič nam je v telefonskem pogovoru potrdil, da je takrat za Mira najel odvetnika, s pomočjo katerega je bil direktor LBS banke nato spoznan za nedolžnega. V Ljubljani je Zupančiča sicer angažiral takratni glavni pravnik Ljubljanske banke, Miro Košak, po navodilih takratnega direktorja LB Cirila Krpača, sicer svaka Milana Kučana. Na sodišču v Filadelfiju je bilo takrat treba za vodstvo LB nujno dokazati Mirovo nedolžnost, saj bi v nasprotnem primeru lahko izdal marsikaj o spornih poslih svojih nadrejenih.

Toda Mir je bil spoznan za nedolžnega, bojazni, da bi postal žvižgač, se niso uresničile, po tej aferi pa je povsem izginil z javnosti. Danes, skorajda 30 let po aferi, o njem na spletu ni mogoče zaslediti praktično ničesar. Kot da bi vse vdrd v zemljo. Z drugimi besedami, “omerta”, ki jo je v ponedljek zvečer v oddaji Tarča na Televiziji Slovenija znova omenjal kriminolog in nepovezani poslanec Bojan Dobovšek, je delovala že takrat. Ker pa je v primeru afere iranNLBgate Logarjeva preiskovalna komisija “zagrizla” predaleč, zdaj levico upravičeno skrbi, da omerta tokrat morda ne bo delovala in da lahko to pripelje še do kakšnih neprijetnih razkritij. Ni nenavadno, da želi zdaj levica ustanoviti svojo lastno preiskovalno komisijo, ki bi na nek način poskušala prevzeti pristojnosti Logarjevi. Spet se bo želelo zadevo pomesti pod preprogo, kar se je torej počelo že pred 30 leti.

Zanimivo pa je, da so vzporedno s primerom Vinka Mira na stari Ljubljanski banki takrat najeli tudi washingtonsko odvetniško pisarno, ki naj bi ubranila dobro ime podružnične banke – a je bila LB kot pravni subjekt vseeno spoznana za krivo pranja denarja in je morala plačati odškodnino v višini 100 tisoč ameriških dolarjev. Čeprav je vodstvo stare Ljubljanske banke po naših informacijah močno preplačalo slabo opravljeno delo washingtonske odvetniške pisarne, pa LB ni imel nobenih zadržkov pri plačilu pravnih uslug, kot tudi kazenske odškodnine.

Foto: Nova24TV. Ljubo Bavcon, ki je sodeloval pri nastanku slovenskega kazenskega prava, je dober prijatelj Milana Kučana in Janeza Stanovnika.

Slab kazenski zakonik, ki omogoča pranje denarja, je pisal Ljubo Bavcon
Zupančiča smo sicer spraševali, kako komentira slabo opravljeno delo državnih institucij, ki vse od leta 2010, ko se je prvič pojavila informacija o sumu pranja denarja v NLB, pa do danes, niso opravile svoje naloge, da bi prišle do dna spornim iranskim poslom, če pa so denimo ameriške oblasti ob koncu osemdesetih let lahko tako zlahka preganjale vodstvo LB podružnice v New Yorku. Zupančič težavo vidi predvsem v slabo napisanem slovenskem kazenskem zakoniku, saj mora po njegovi dikciji obstajati neko predhodno kazensko dejanje, na podlagi katerega je lahko utemeljen sum pranja denarja razlog za začetek kazenskega pregona. “V ZDA in tudi drugod po svetu nimajo tako nesmiselno zapisanih zakonov, tam je pranje denarja neodvisno kazensko dejanje,” opozarja Zupančič.

Zupančič je torej  le še eden v dolgi vrsti pravnikov, ki menijo, da je obstoječi kazenski zakonik potreben nujnih sprememb, o čemer smo na portalu Nova24TV že večkrat pisali. Naj poudarimo, da so pri aktualnem zakoniku sodelovali pravniki, uveljavljeni v prejšnjem partijskem sistemu, med katerimi je imel morda še največjo težo Ljubo Bavcon, ki kot dober prijatelj Milana Kučana sodi v skupino zvestih komunizmu. Samo vprašamo se lahko, zakaj je Bavcon kazenski zakonik pisal tako, da je pranje denarja v Sloveniji tako težko preganjati in se ga s tem pravzaprav celo omogoča. Če pa zapišemo, da je NLB še od osamosvojitve v lasti tranzicijske levice in da se ves ta čas pojavljale bančne luknje in bančne afere, pa odgovor niti ni pretežak.

Luka Svetina

 • janez.pokoncni

  20 let poslušamo, da je NLB sistemska banka in 20 let se sam sprašujem; kakšnega sistem? Sedaj mi je končno postalo jasno. NLB je banka bivšega sistema.

  • Ježek Teka Teka

   Hypo bank pa ta nouga, pa to … lol

  • doooo

   Se tudi tebi jasnijo vremena ? V naši državi je največji revež tisti, ki je pošten.

   • janez.pokoncni

    Vsi pač ne moremo biti tako pametni kot ti in nam prihaja malo kasneje. Pravkar sem izvedel, da je umrl Tito zato trenutno, ker sem v velikem šoku, ne morem govoriti.

    btw.,
    Ker si tako, bolj odprte glave ; Kako pa ti prepoznaš poštenjaka? Jamra, živi od socialne podpore, jezen na cel svet predvsem na bogate prasce, in jasno, njega, njegove prednike in njegove potomce jebe vse po spisku pri tem pa nikoli ne pomisli, da bi za rešitev iz bede premaknil svojo rit?

  • tasilo

   He he, odkril si zanimivo jezikovno posebnost, ko je neglede na vprašalnico odgovor vedno enak.

   Na vprašanje, KAKŠNEGA sistema, je odgovor: mafijskega ali kriminalnega.
   Na vprašanje, KATEREGA sistema, je odgovor: mafijskega ali kriminalnega.

  • indijanka

   Veš Janez, kaj je žalostno? Da sploh ne gre za bivši sistem. Brezobzirni ljudje, z neizmernim pohlepom in politično močjo so avtohtona vrsta.

   • janez.pokoncni

    ;);) Saj veš, da nam so nam, ki nismo ravno včeraj padli iz Marsa, zadeve jasne.

    Point ! NLB se ne sme prodati, ker je SISTEMSKA banka. Ta “bulšit” zna ponoviti vsaka opranoglava opica, ki se od kokoši loči le po tem, da se ne iztreblja po dvorišču, kakšna je razlika med sistemsko in “navadno” banko pa seveda nima pojma. Ve le, da je NLB sistemska banka.
    Moj post je v vic, ki pa izgleda tudi tebi ni najbolj prirasel k srcu. :):)

    Ajde, preden dobim še kakšno sporočilo v stilu kljukca, ki je vesel gotovil moje prebujenje.
    Izraz “sistemska banka” so si izmislili Nemci. V originalu “syste­mre­le­vant” ! Sistemske banke so “kao” banke, ki so državo tako pomembne, da jih je potrebno reševati z javnim denarjem – konec definicije.
    Slovenija, ki ima mikroskopski bančni sistem, je za sistemske banke razglasila NLB, NKBM in Unicredit. Abanko so iz “sistema” izključili, ker so ji po prestrukturiranju zbili bilančno vsoto. Švica recimo, je za sistemski banki razglasila zgolj 2 banki !!

    • indijanka

     Vem..samo tko lušno si prepletel povezavo z besedo bivši, da sem to besedno zvezo težko prestopila. Tokrat denar ne bo pomagal. Ta zgodba ni posledica finančne krize ali podcenjevanja kreditnih tveganj. Za goljufijo gre. Tudi pri Makedonski zgodbi je mati odgovorna za hči. Bančni sistem je siv in brez milosti. S tako banko kot se odkriva sedaj preprosto ne bo trgoval. Država je iz te zgodbe, v kateri se pojavlja tudi kot lastnik ne more rešiti. Še nekaj. Ali misliš, da bi kaj pomagalo, če bi bila banka že prodana?

     • janez.pokoncni

      “Ali misliš, da bi kaj pomagalo, če bi bila banka že prodana?”

      Seveda. Če ne gre za domačo mafijo, z milijoni ne rožljajo bedaki. Kdorkoli bi kupil banko, bi se na bančno poslovanje spoznal in v banke ne bi naselil “svojih”.

      Večkrat sem že napisal “point” državnih bank.

      Predstavljaj si, da pride k tebi tvoja hčerka/ sestra/ mama/ najboljša prijateljica … in te prosi, da ji posodiš 10K evrov, ker gre skoraj za življenje. Brez, da bi pomislilia, boš teh 10K dala tudi, če si jih moraš sama sposoditi. Pri tem ne boš razmišljala o obrestih in o zavarovanju posojila.

      Če pride k tebi tujec in te prosi za posojilo 10K evrov, se boš skoncentrirala na obresti in seveda na zavarovanje! Zelo težko boš posodila tujcu 10K evrov brez, da bi se 100%zavarovala!

      Ja??

      Ok in sedaj delovanje “naših” bank! Mafija je SVOJIM posojala NAŠ denar.
      In sedaj mi ti povej ali bi pomagalo, če bi banke prodali? :)

      Kar se tiče pranja. Če bi to milijardo evrov oprala recimo Sberbank, bi danes vsa politika, kriminalisti, kriminalci (Kos), itd. ne počeli ničesar drugega, kot mrzlično zahtevali vislice!

     • indijanka

      Vse kar si zapisal je res. Res je pa tudi to, da bi tisti, ki bi banko prevzemal držal v roki garancijo za prikrite izgube. Te zgodbe skrbni pregled banke ne bi odkril. Vem, da večina ne razume, kako skrbno vzpostavljajo banke odnose med seboj. Banke se zavedajo denarne verige strank, visokih kazni in USD regulative. Nikoli nisem zasledila, da NLB banka ne bi poslovala z USD ji.

     • tasilo

      Čeprav, emm, Sberbank je tudi “svojga dnarja vredna”. Na Balkanu so mdr. imeli veliko vlogo pri Todorićevem imperiju (zadaj pa so seveda, khm, medvedji, khm, khm, interesi), posledično tudi pri njegovem nakupu Mercatorja. Sberbank ni le “ena simpatična tuja bankica”.

     • janez.pokoncni

      Sberbank sem “potegnil” kot banko za katero vsaj mi mislimo, da nima slovenskih lastnikov … ima pa rusko mafijo. :)

     • tasilo

      Zdaj pa samo še manjka, da se naša in njihova spečata. Saj veš, star Eskimski pregovor že od Mojzesa naprej pravi: Uen mani toks, bulšit voks.

   • samsara

    Udbomafius Slovenicus.

 • PikaPolonica

  No vprašamo se pa tudi lahko ZAKAJ g. Cerar – Pravnik ne spremeni kazenskega zakonika tako, da bo pranje denarja v Sloveniji lahko preganjati oz. onemogoči tovrstna dejanja. Se pravi tudi on z g. Kučanom sodeluje pri teh anomalijah? Potemtakem sta obadva zrela za v zapor?

 • komar marko

  Praznjenje bank je stalna praksa naših tovarišev. Od tu tudi vzroki za neprodajo banke. Namreč brez tujega denarja ne znajo živeti z dvema levima rokama in prazno podstreho! Edini vir je marmelada v špajzi. Dokaz: zelo znani šerif, nekajkratni bajkrot Yuge, bankrot SLO države in dofilavanje bank,

 • AlojzZ

  Pa ve se! Komunisti in njihovi ne zanjo gospodariti, potrebujejo pa ogromno denarja! Zato je kriminal poleg tovarn s brez varstva pri delu edini način.

  Adminu predlagam pogovor z Radom Pezdirjem, če se ga seveda upa opraviti in objaviti.

 • Hun

  Ljudje v Sloveniji so si sami krivi ker jim z lahkoto peres mozag da NLB kot simbolne drzavne firme ne smemo privatizirat…
  pri nas se ne zavedamo da je preventiva bols kot kurativa…bolje spreciti nego leciti…
  40.000tisoc podpisov za referendum plenilske investicije 2tira se nm ne da podpisat …ocitno nm nc ne manjka ko smo mladi…tezko bo pa s penzijo k bo mikro mala al jo pa noben ne bo docakal

 • Ana Job

  Ta politika je ničvredna. Zase se moramo brigat in to ničvredno državo bi mogli čimbolj goljufat. Čist nič se ne sekirajmo več, za to šeriatarsko skorumpirano državo Slovenistan, ker nikoli ne bo bolje. Bolje bo samo takrat ko bo Slovenec župan v Beogradu, to se pa ne bo zgodilo!!!!

  • dvanajstzvezdic

   Za navadne smrtnike je goljufija kaznivo dejanje.Samo elita je lahko nad zakonom.

  • Nowotny

   Pa ti to ne bo čisto nič pomagalo. Iz lastnih izkušenj ti lahko povem, če se v Sloveniji še tako trudiš ustvarjati, karkoli, ali pa se samo brigati zase, ne pomaga nič, dokler si tam navzoč. Hočeš ali nočeš, si vpleten v to psihozo. Vem kako je bilo pri meni. Bile so dve možnosti. Ali se tam borim, znova in znova, z noro birokracijo in izgorim, ali pa grem. Sem šel. Res, da tu tudi ni briljantno, ampak, ko se spomnim na psihozo v Sloveniji, mi gre na bruhanje. Žalostno, ampak resnično.

   • Ana Job

    Tudi sama sem že dobila ponudbo, da grem pred leti in še velja . Nisem se še odločila. Mogoče en dan preprosto odidem.

    • Nowotny

     Ja, odločitev res ni enostavna, posebno če te na Slovenijo kaj veže. Ampak, če si to sposoben narediti, se kasneje tepeš po glavi, zakaj to nisi že prej naredil. Velja pa vedno pravilo, po pameti. Kaj hitro se lahko tudi osmodiš. Torej, informacije, informacije,… :)

     • Ana Job

      Imam bratranca, ki živi z družino v Avstraliji in so izjemno zadovoljni. Ne morejo prehvaliti. Sem pa človek, ki se hitro prilagodi. Bom videla. Lepo soboto :-)

     • Nowotny

      Ja, tudi jaz želim lep dan!

     • Ana Job

      Hvala enako, do enih še delam. Pol pa na lepše! ;-))

     • Nowotny

      Sobota je?! :)

 • Vrba

  V sovražnike ‘z oblakov
  rodú naj naš’ga treši gróm;
  prost, ko je bil očakov,
  naprej naj bo Slovencov dom;
  naj zdrobé
  njih roké
  si spone, ki jih še težé!

 • totex39

  Sedaj je še bolj jasno, zakaj se bandi komunistični mudi ustanoviti svojo lastno preiskovalno komisijo, da bodo lahko vso svinjarijo, ki se je dogajala v banki vsa ta leta prekrili. S tem bodo samo zavlačevali postopek za prodajo banke. Namesto, da bi vsi vpleteni lopovi bili takoj kazensko kaznovani in zaprti v zapor do konca dni.

 • Fogglof Tunnek

  “Milan Kučan je svoje ljudi reševal iz ameriških zaporov!” … To je pravi Slovenec, ki se bori za svoje…bravo Milan !!!… Za razliko od dementnih ofc, ki se borijo za svojega firerja pred sodišči…firerja ki je bil pravnomočno obsojen za podkupnine…pa to…

  • MEFISTO

   Star postajaš, pa se ponavljaš!

   • doooo

    Bedast pa je bil že rojen.

 • MEFISTO

  Zakaj, pa mislite, da je bil Bavcon razglašen za “zaslužnega profesorja” ljubljanske pravne fakultete in kdo oziroma na čigavo zahtevo ga je razglasil?

 • hribovc

  pa, ima i lopova između nas, komunista…

 • Anton

  in levaki še naprej neutrudno trdijo ,da je za luknjo v našem bančnem istemu kriv, Janez Janša

  sarkazem press

  • borisk

   da ni Janeza Janšo pri nas in Donalda Trumpa v ameriki,,,kaj bi levaki počeli in kaj bi RTV mel za delat…

   • doooo

    Lahko bi takoj ukinili RTV Ljubljana, ha, ha,

 • Krtača 17

  Takrat smo imeli banko na Manhatnu. Dons mamo pa strgan štumf.

  • doooo

   Leve miši so ga pregrizle.

 • Majda

  Dragi moji novinarski raziskovalci, najprej HVALA! Nato napotek: volivci in volivke nimajo vsi racunalnikov, da bi bili seznanjeni z razkrivanjem mafije, jih pa to zanima. Torej, kaj narediti? NUJNO priti do vsakega in vsake s takimi razkritji, kajti med nami je se prevec @Fogglof Tunnekov, ki podpirajo mafijo. In se tole, Slovenec je apaticen, zbuditi ga je treba. Poglejte, kako malo nas komentira…., Kucanu se lahko smeje, saj ni tezko indoktriniranega bebcka slovenskega drzati v nevednosti. Pa se presstitute in presstitutke ima na spagci.

  • rrrrr

   Odlično!

 • Demonkrat

  Mene zanima če je bilo pranje denarja tudi takrat ko je velecenjena Amerika financirala Lenina da je rušil z svojo rdečo sodrgo Rusko oblast?

  • dvanajstzvezdic

   Za rušenje Rusije je pa odgovorna takratna nemška obveščevalna služba. Vso finančno in logistično podporo je Lenin prejemal od Nemcev. Logično, saj so se Nemci hoteli otresti dveh front. In tudi Gavrilo Princip je bil na njihovi plačilni listi. Praktično so Nemci potisnili takratno AO v vojno.

   • Demonkrat

    In od Angležev in od Amerike

    • dvanajstzvezdic

     Hja, možno, samo zgoraj ugotovljeno je rezultat poštenosti Nemških zgodovinarjev in novinarjev.

 • Viktorh

  Vsaka šiba svojo rit najde.

  • doooo

   A ne, kako smo pošteni in fajn :(
   Hudič je skrit v majhnih flaškah.

   • karpelec

    Pa tudi strup.

 • dvanajstzvezdic

  Iz te moke, žal ne bo nobenega testa. “Raziskovalni” novinarji v mainstream stream medijih so že naredili svoje. Ljudi so naredili pasivne.

 • Novakec1

  Še to napište da so v NLB financiral sesutje NY dvojčkov, niste čist gladki.

  • Viktorh

   Očitno tudi ti nisi čist dihtig.

   • Novakec1

    To so mi že boljši povedal pa se ne sekirak kaj dosti.

 • dob

  Pri Vodušku sem gledal komentarje Ivana Simiča in Aljuša Pertinača.
  Druga liga idiotov brani prvo ligo idiotov! Akcija relativiziranja in minimiziranja režimskih zločinov se je sprožila.
  Zagovor kučanovega režima je zdaj že nekaj časa v fazi “pa kva pol”. Kar v prostem prevodu pomeni, da se nihče več ne ukvarja z iskanjem izgovorov za režimska dejanja in njegove podlosti. Ravno narobe, začela se je široka obramba sistema pred volitvami. Pri nas je sistem zlepljen z režimom in zato pri nas sploh nihče več ne razlikuje med državo in režimom milana kučana!

  Druge variante ni, ker opozicije ni. Vsaj v političnem smislu opozicija pri nas ne obstaja, prekvalificirana je v “izdajalce” domovine. Demokracija je pa v slovarju vladajočega režima razložena kot zanemarljiv prepirček in “različnost” mnenj med komunisti, skratka en kurčev SZDL.

  Ivan Simič: Pa kva je to tacga, v treh letih so oprali milijardo,… saj to je samo tristo milijonov na leto! Pri vsem prometu NLB to res ni nič posebnega!

  Aljuš Pertinač: Prepričan sem, da gre le za predvolilno akcijo SDS-a, meni je postalo sumljivo, da se je zadeva pojavila šele zdaj v javnosti…

  Omenjena imbecila relativizirata zločinskost kučanovega režima s tem da občinstvu sugerirata idejo, da imamo od kučana vsi neko korist (Tito je krao, ali je i nama dao) in da imamo vsi korist od kučanove države.
  Skratka, vsi sprejemamo neko mafijsko podkupnino, naj bomo tiho. Zato bodimo pridni in z volitvami potrdimo obstoječe stanje. To se nam bo splačalo.

  Z drugimi besedami, postaviti državo na zdravih temeljih z poštenim poslovanjem in prav takšnimi poslovnimi odnosi – ni mogoče! Dragi državljani, bodite vendar razumni, drgač s poslovat ne da, ni mogoče, zato se nehite že spogledovat z neko fiktivno Slovenijo iz sanj, ki bo samostojna in bo znala preživeti od lastnega dela, znanja in sposobnosti.
  Mafioja ne vzdržuje sposobnosti, pa tudi ne deluje po zakonih. Niti ne po svojih lastnih, ki si jih sama napiše, jih sama ustvari in sprejme v svojem parlamentu, kjer so v koaliciji sami gangsterji, ki sebi pišejo in sprejemajo zakone.
  Zakoni služijo zato, da z njimi nasprotnike režima preiskuje in jih spravi v zapor, zato pa so napisani, kot bi jih Bavcon iz riti izvlekel. Naročili so mu naj jih tako napiše in zato so odvisni od razlagalcev, ki pa so v pravu isto, kar je Repe v zgodovini!

  Napisani so za režim, da ta lahko funkcionira “legalno”. Zdaj mu pa nič ne moreš, ker je vse zakonito in je bilo dejanje izvedeno v nacionalnem interesu. Kdor s epa temu upira, je pa “izdajalec” domovine.

  Ti ljudje so se izgubili. Izgubili so moralni kompas, medtem ko ga režim sploh nikoli ni imel, imel je Manifest namesto tega. Zato ne potrebuje ne morale ne etike. Pa tudi pravnega reda ta režim ne potrebuje. Zato ima samo neke izvlečke iz Manifesta, z jasno določenimi cilji uporabe. Skratka, njihovo pravo pooseblja neka ostarela AFŽ aktivistka, feministka z vdelanim komunističnim programom v glavi, ki je oblečena v kratko krilce, s pionirsko kapico in rdečo zvezdo na glavi, v belih dokolenkicah.
  Skratka, naš pravni red je ena pedofilska orgija za ostarele jurišnike, ki jurišajo na “izdajalce” domovine, ki so si jih sami izbrali za izdajalce, potem pa pravni red in zakone priredili, da to potrjujejo.
  Prekleti “izdajalci” bi radi samostojno Slovenijo, in to kar čez “našo” Jugoslavijo!!! E, to ne može!

  Samo to še čakam, da nekdo na televiziji izjavi:
  Že to, da Janez Janša sodeluje na volitvah, da njegova stranka kandidira za mesta v parlamentu, kaže na njegovo prozorno namero, da hoče prevzeti oblast v državi z volitvami. Prekleti izdajalci domovine. Kaj bomo dovolili spletkarju takšno politikantstvo???

  • dvanajstzvezdic

   Dobro napisano, samo da oni niso ne prva ne drva liga idiotov pač pa pokvarjena drhal, ki hoče navaden plebos spremeniti v idiote. In to jim žal uspeva.

  • Mojca pokraculja

   Briljantno dob. Ni kaj komentirati !

  • montyamp

   BANDITI NISO MAFIJA .
   To ni m od mafije .
   To je krdelo garjavih hijen , katerim se hrbta ne obrača .

  • janez.pokoncni

   Moram se oglasiti in to precej izven rdeče niti. Razlog, Ivan Simič.
   Zaradi Pertinača je škoda trošiti prstne blazinice, Simiča pa sem do pojavljanja v VV faktorju cenil. V zadnjih parih mesecih je pri meni izgubil vse pike. Zelo me je razočaral.
   VV faktor pogledam samo še takrat, ko komentira Tino Mamič!

   • rrrrr

    Tudi pri Tinu Mamiću mi od petih rdečih diod alarma utipata že dve…!

 • tzt

  V EU je treba sprozit mednarodno preiskavo. Vse vpletene pa takoj pod preiskovalni kljuc. Cerar naj si tako svojo komisijo kar nekam vtakne.

  • borko

   samo tuje preiskave bojo šle do konca

   • tarantela

    Bojo šle do konca tako, da bojo svetoval prodajo, v ozadju bojo pa že imeli kupce, ki bodo kupili po najnižji možni ceni, ki jo bodo postavili tuji preiskovalci. Ne se slepit, da bojo tujci delali v našo korist. Vsak gleda samo, kako si bo napolnil kufre z našim denarjem.

 • TistoPravo

  Neznačilno in nekarakterno vzgajanje otrok….in ti so danes odrasli ljudje, polnih ust jezika besed, ki nimajo nobene smiselne predvsem pa iskrene povezave z možganskimi celicami. Uglavnem je postala imeti ogromno laži na zalogi glavna “etična” lastnost tistih, ki upravljajo naša življenja v SloveNiji. Neizmerna ljubezen v laž je posledica naše vzgoje skozi preteklost, in nikakor si nismo zaslužili živet “na skupnem naslovu”. Ta “ženska” z imenom Slovenija nam je podivljala, zato pametni papa….kajti kar se vzgoji, se ponavadi poje do konca. Tistim, ki pa ta načrt papa ne bo uspel, bo pa lekcija “podivjane ženske” še večkrat ponovljena…vse do trenutka prave odločitve

 • Demonkrat
 • Duhec

  Kaj jim pa morete??? Nič… nesposobnim desnim politikom je žal le, če jih slučajno ni blo zraven…

 • Krtača 17

  Tistim ki jim ni jasna širša slika kaj se dogaja v Sloveniji. Najprej je bila na vrsti industrija, kmetijstvo. Zdaj sledi transport in banke. Ja, vse premoženje se mora po nareku iz Bruslja prenest v Bruselj. Evropska politika ni kaj. In kako torej dosežeš moč in oblast? Tako da državam pobereš lastno imetje in jih narediš odvisne od sistema. In to politiko je izvajal Bavčar in jo želi izvajat Janša. Ne se slepit da bo bolje. Trenutna vlada vidim da se vsaj približno trudi te zadeve omejit a je bolj klavrno. V glavnem še enkrat – tudi če pri avtu crkne akumulator, verjetno ne gremo v trgovino po nov avto, ampak popravimo starega?

  • Krtača 17

   Skratka grški scenarij v mili obliki.

   • Demonkrat

    Jugoslovanski scenarij je to.Najprej je bilo vse družbeno ,potem lastninjeno (kdo so glavni ki so pobasali najboljše vemo)No vmes je bila neka vojna .Zdaj eni celo sanjarijo da bi se to spet zdruzilo.Sicer pa EU deluje po socialisticnem modelu ,tak da med Brusljem in Beogradom ni neke razlike v tem oziru.

    • Krtača 17

     Ja in kaj smo s tako politiko pridobili? Enemu odstavli naš šupak zato da ga bomo zdaj nastavljal drugemu?

     • Demonkrat

      Ja riti glih ne.Hrbet pa z veseljem.To nam paše

  • TistoPravo

   Vrž vstran to svojo krtačo mladoletno….pomagajo samo vileeee

 • Krtača 17

  Torej politika desnih – Telekom prodat, Luko Koper prodat, Magna ne sme v Slovenijo, Droga, Kolinska, Union, Fructal, Radenska razprodano. Letališče in prevoznik razprodano. Drugi tir se ne sme delat. Mercator, Elan prodano. Lesne firme vse zaprte. Zdaj je na vrsti banka. A je lahko še bolj očitno? Janša je navaden izdajalc.

 • RATATA

  Res je čudno in škoda, da v KZ ni za takšne ostudneže zapisana določba : “takim se takoj prepreči tlačiti zemljo!”

 • tarantela

  Pismo rosno! leta 91 je prišla desnica na oblast in niste nič naredili, šele sedaj nekaj brkljate. Ste pa počasnele!

 • tarantela

  Čudim se, zakaj bi morali prodati NLB!? Države, ki jim je mar domače gospodarstvo in denar, obdržijo nacionalne banke 80% v svoji lasti. Nemčija, Francija, VB ne prodajo v tuje roke več kot 20% deleža nacionalnih bank. Samo pri nas bi morali vse razprodati. Čas je za zamenjavo vodstvenih ljudi v Sloveniji, vendar ne izvoliti tistih, ki bi prodali vse, kar smo v socializmu prigarali in sedaj dokapitalizirali! V rit se pišite!!!

  • Demonkrat

   Cudim se zakaj to ni šlo v stečaj in zakaj neštete sanacije dokapitalizacije ….

   • Krtača 17

    Tud dobr vprašanje…za Bruselj.

  • RATATA

   Ostajaš butl

   • Krtača 17

    A pa ti morm res po kmečko razlagat logiko? Imaš kurnik, v kurniku kure ki ti nosijo jajca. Ena ti crkne, jo vržeš v župo, druga neha nest jajca. V glavnem ti ugotoviš da bolje da vse skup prodaš. Sosed zadevo za male pare odkup, dokup še dve kuri in je zmagal. Ti si sicer pokasiral nekaj denarja a kure in jajca boš zdaj kupoval. In kupoval jih boš pri sosedu. Sosed bo imel zdaj kure in jajca plus še tvoj denar v prihodnosti. A je tolk težko razumet?

    • Demonkrat

     Oplojena jajca iz katerih se bodo izvajali piščanci .In kur pa petelinov bo malo morje

     • Krtača 17

      Pri sosedu ja.

     • Demonkrat

      Ja seveda.Vse je stvar dogovora.Zakaj rediti kravo če lahko dobiš mleko zastonj.

     • Krtača 17

      Dej ne pjevaj. Ti bi od sosedove krave mleko zastonj
      ? hehehehe

     • Demonkrat

      Racunaj.Krava rabi vodo krmo ….stalo to vse stane.Tist mlek je pa tko pocen da je skori zastonj.

     • Krtača 17

      Ja. Ampak če nimaš krave, nimaš mleka. Če nimaš mleka si lačen. Ostane ti to, da moraš imet denar da ga kupiš. Zdaj pa če si vse razprodal, denar pogonil, ostaneš tud brez denarja. Al pa druga opcija. Denar imaš a tud sosed nima krave… oba lačna.

     • Demonkrat
    • Ana Job

     Res neumno. Crknjena kura se ne vrže v župo, ker meso ni dobro. Razen če tako župo tebi skuham, če prideš na obisk? ;-)

  • PikaPolonica

   Tukaj se pa z tarantelo strinjam, da je potrebno zamenjati vodstvene ljudi v Sloveniji, eni isti kradejo.

  • montyamp

   NLB je kontaminirana tako hudo , da je reševanje nemogoče .
   Udbovska teroristična celica je svoje naredila .
   Naj crkne NLB včeraj .

  • koreninca

   NLB je treba prodat za vsako ceno zato, ker je center moči POKVARJENIH PIZDUNOV- beri KOMUNAJZERJEV.
   JASNO?

  • garfi

   krtaća skrbi te nlb bankomat

   • tarantela

    Ko bo zmanjkalo zame, bo tudi zate, bova na istem.
    Mimogrede: a so vam študentje že nabral podpise?

    • garfi

     vrnite 100 ukradenih milijard
     drugače jih bomo vzeli

     • Krtača 17

      Najprej ti populene zlate zobe.

     • garfi

      krtača tarantela populili ste nam tone zlata

 • tasilo

  (X) v kateri NAJ BI SE DENAR PRALO med leti 2006 in 2017

  Neverjetno … tako kratka poved, pa kar dve hudi skladenjski napaki.

  1.) napaka, imenovana “Urša Plut”; o njej sem že večkrat pisal. Prav je:
  (>) v kateri naj bi SE denar PRAL

  2.) Zaenkrat gre (semantično) za nepreverjeno domnevo, ki še ni neizpodbitno dokazana, zato je OBVEZNA raba preteklega pogojnika:
  (>) v kateri NAJ BI SE BIL PRAL denar

  Zdi se, da marsikdo sovraži slovenščino tudi po koncu šolanja … Nič čudnega, če je pa ne zna.

  LP. Hanibal Lector

  • tarantela

   Tukaj jih ne briga niti pravopis niti resnica in preverjeni podatki, gre zgolj za ustvarjanje slabe volje. Pravzaprav je to že podpihovanje.

   • montyamp

    Bolgari prehitevajo Slovenijo po desni .
    Ostali so že vsi spredaj .
    Zakaj že ???
    Zato ker imamo ultra-idiote na oblasti .
    GORJE NARODU , KO PRIDE HLAPEC NA OBLAST

    • tarantela

     Ja, če v naselju s petimi hišami sezidajo še pet hiš, je to 100% rast. če pa v nekem naselju že imajo deset hiš in jih postavijo tudi novih pet, je to 50% rast. Tako pač štejejo rast. Če imajo v neki državi rast BDP 5 %, pri nas pa morda 1%, imajo po vsej logiki prvi večjo in hitrejšo rast. Je pa potrebno upoštevati tudi to, da ves čas za 50% zaostajajo in bojo tudi ob 5% rasti že vedno zaostajali.

     • montyamp

      Ne bi jaz izgubljal časa s FDV ekonomisti .
      Zakaj je pol štajerske v Avstriji .
      Nena ti zagovarjaj bantitov .

     • Demonkrat

      Mi si želimo biti v celoti v Avstriji .100%

     • tarantela

      Zakaj so pa potem Poljaki, Bolgari, Romuni itd. pri nas? Še Kitajcev je čedalje več.

     • Demonkrat

      Oni so vsepovsod .

     • montyamp

      Zato ker imamo ultra-idiote na oblasti .
      Zato ker je narod blesav kot ti .

  • Demonkrat

   To bo milica ugotovila kaj je res in kaj ne

  • Mojca pokraculja

   Podpišem se pod zadnji stavek brez problema, le brez “zdi se” bi moralo biti napisano.

   • vsemojebabe

    Tudi to ni krivda ljudi, temveč je kriv sistem, ki to dovoljuje.

    Učitelj je pri nas vsak, ki se ni zmogel izšolati za kakšen bolj zahteven poklic.
    Učitelji pri nas ne znajo več uporabljati dvojine, sramota za šolski sistem, državo in faks, ki dovoljuje, da so taki ljudje učitelji. Z novinarji ni nič bolje.

    • Mojca pokraculja

     Kako naj učitelji znajo poučevati slovenski jezik, če sami na fakulteti niso deležni pravega študija in so neusposobljeni za poučevanje?

     • vsemojebabe

      Vsak, ki dokonča srednjo šolo, bi moral biti sposoben pravilno govoriti in pisati slovensko. Fakultetno izobraženi učitelji in novinarji pa sploh. To je dolžnost izobraževalnega sistema, kar sem napisal že na začetku.

 • montyamp

  BANDITI NISO MAFIJA .
  To ni m od mafije .
  To je krdelo garjavih hijen , katerim se hrbta ne obrača

 • Demonkrat

  Če se v postelji znajdeš med žensko in toplim .kateremu boš obrnil hrbet?

  • montyamp

   Gledaš pač da se tam ne znajdeš .

 • Duhec

  Avtor članka na Novi je podpisan…. čudež.

  • Fogglof Tunnek

   Danes je že lahko fsak novinar…tudi če je iz Jesenic in se je navleko balkanskeg juga…

   • učko

    balkanski jug so navlekli tvoji levuharji, da bi imeli na volitvah podporo, pa da bi ti jebali juliko !!!!

 • montyamp

  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

 • Raamko Rom

  JANEZ JANSA OCE SAMOSTOJNE SLOVENIJE RADI TE IMAMO!

 • koreninca

  Kdo je že izjavil; sej ni važn če krade zase, sam da majo tud drugi kej od tega.
  Sprevrženo do konca.

  • Demonkrat

   Očitno so začeli krasti svojim in sebi .

 • Boter

  Takoj prekiniti vse mednarodne povezave zapreti meje razglasiti izredne razmere vojsko na ulice ustavo zamrzniti do preklica izrednih razmer ,drzava je ogrozeno do svojih temeljev ,takoj zpreti vse kateri so se na bilokateri nacin prekrsili zoper RS izgnati vse kateri ne priznavajo evropskih kulturnih norm in ponovno bzpostaviti ves pravni sistem v RS.Volitve takoj z povdarkom na lustraciji in naj koncmo zadiha in zacveti cvet kateri ni obremejen z preteklostjo da ceni vrednoto druzine posameznika in druzbe v celoti na temeljih Slovenske kulture.

  • Demonkrat

   Vojsko?Baje imajo samo za tri dni municije tako se cuje in sliši

   • janez cepec

    bo veliki diktator posodu kešn gever, pa kešn patron, gotou mu je ostou na lagarju še kešn komad od šverca

   • Boter

    Vojska smo vsi kateri smo pripravljeni za vrednote Slovenije za jo dati najdragocenejse svoje zivljenje .

    • janez cepec

     dones ob treh popoudne, mate takle koštruni zubor u Begnah, poj pa u borbo za bolši jutri. kr po dvoriš bolnice se boste boril

     • tarantela

      Menda so tam napovedane nevihte s točo.

     • janez cepec

      nč bat NNNP (Nič Nas Nesme Presenetiti), pridejo, če bo lep ureme

     • Krtača 17

      Ma tud če jim macole na glavo letijo ne bojo spregledal.

   • montyamp

    Kake 3 dni , 4ure .

    • Krtača 17

     Ti šmenta. Za nato damo dnarja kolkr češ. A boste spregledal?

     • montyamp

      Ti daš dnar NATO-u ???
      Banditi dajo denar , za crknit , hahahaha…………………….

  • janez cepec

   JJ 4 president, na DOBU

   • koreninca

    Res si CEPEC.

    • janez cepec

     ti tud

     • koreninca

      Sam si se poimenoval tako.
      Seveda si tudi BEBO.

     • janez cepec

      ajde, kretenu, oladi

     • koreninca

      Ubožec.

 • Krtača 17

  Drugač je pa tko. Šivilja Alenka Bratušek je obljublja Bruslju NLB (we just need more time. ..). Kaj potem še ostane Cerarju? Desni pa veselo ven vlečejo razne izmišljotine da se niža cene prodaje banke in da bojo sploh desne ovce lažje požrle dejstvo, da jim politika na legalen način krade dnar in imetje. Samo za razgont vas je. Pr men letite iz politike s krtačo v riti in v 50 metrskem loku na glavo v grmovje vsi pokvarjenci.

  • garfi

   levaki ste pokvarjenci kot jih še ni bilo

   • Duhec

    Garfi…. sonček je, ne se razburjat. Janša te nima rad…

    • garfi

     zakaj se pojavljaš pod mnogo imeni

     • Duhec

      Haha… pol se pa čudiš, da na volitvah nimate šans.

     • garfi

      kako kaj duhec5

     • Duhec

      Ne vem…

     • garfi

      veš

  • tarantela

   100 % se strinjam!

  • Ryuk

   Levičarska mafija s svojimi rabotami sama niža vrednost banke. Tu desnica nima nobene vloge. NLB so vedno vodili levičarji. Kako so jo vodili, pa se odraža v ceni.

   • Krtača 17

    A grimsgobls je levi? Pa petek? Ja no še hujš ste ko bi si mislil.

    • Ryuk

     A sta ona dva vodila NLB? Kaj imata sploh ona dva z rabotami na NLB? Razen to da razkrivata sranje levičarjev.

     • Krtača 17

      To je blo obdelan deset let nazaj. Grims pač more drek mešat za svojga gospodarja. Tko mu je pač naročil in desna ovca naročilo izvaja.

     • Ryuk

      To je v javnost prišlo šele letos! Drek so že levičarji dost zmešal, zato pa cela zadeva tako zaudarja. Ob vsem smradu nikakor ni bilo možnosti, da bi ostalo vse skupaj zakrito za vedno.

 • Duhec

  Janša bo naredu red… zdej je pač 25 let spal al pa skakal za kiklami.

  • garfi

   uspavali ste ga s tisoči izmišljenimi napadi

   • Duhec

    Aja… pol še zdej spi?!

   • Osti jarej

    …uspaval se je sam,ker je len

 • Demonkrat

  In zakaj ta banka ni šla v stečaj ?

  • samotoje

   Ta je pa dobra. Ali je šel kdaj kakšen mafijski biznis v stečaj?

  • montyamp

   Zato ker si ti dal denar .

 • garfi

  stari rdeći prdci Matilda vas že šlata

  • tarantela

   Ti boš pa kr pr živem v nebovzet.

   • garfi

    ti boš kr pr dolvzet

    • tarantela

     Kako je zdej, a vam študentje pred cerkvijo čakajo in moledujejo za podpise proti drugemu tiru? No tam boste dobil pretežno ženski del naroda, dedci se med mašo držijo oštarije. Če bojo plačal za rundo, bojo študentki mogoče dobil kakšen podpis.

     • garfi

      koliko možganskih celic imate pajki
      REFERENDUM JE PROTI MILIJARDNEMU PLENJENJU
      in protislovenski murgelski vladi

     • tarantela

      He-he, se mi zdi, da Janša računa, da bo na volitvah zmagal in bi rad tale posel z drugim tirom, zato pa poskuša minirat. Sicer pa, če boste kakšni babici podaril en lep petnošter, dedku pa dali za štuc, pol bo mogoče kakšen podpisek.

     • montyamp

      Pijano se strezni , ………………………

     • garfi

      nimam nič z rkc
      ti pa imaš veliko s plenjenjem

 • Demonkrat
 • Krtača 17

  Drgač pa obstajajo tud klošarji ki so zaradi takih in drugačnih razlogov ostal brez imetja (eni so ga sami dal, prodal, drugim so ga vzel). Danes živijo bistveno bolje. Ni se treba sekirat za imetje ker ga nimaš, spiš kjer ti paše (sam doma ne ker ga nimaš). Ješ takrat ko ti kdo kaj da. Za pijačo priložnostno nažicaš. Res, cela Slovenija bo s takim početjem dežela klošarjev.

  • Demonkrat

   No to je komunizem .V čem je problem ?

   • Krtača 17

    Vprašaj desne. Oni se zapletajo v te štorije. Krivijo pa leve. Čeprav tud levi niso rožce.

    • Demonkrat

     Desni Jezus ,Levi Marx oba od istega avtorja.Razdeli in vladaj recept

     • Krtača 17

      Ja itak. Sam razlika je v kvaliteti življenja. Eni bolj na trdo drugi bolj pritlehno. Narod pa ne vidi čez gozd zmešnjav (namernih).

     • Demonkrat

      Ne sme videti.Oboji so vključili v svoj program strah od pregona in smrti ob neupoštevanju​ njihovih blodenj.

     • Krtača 17

      In zunanjega sovražnika ki ga ni. Tam kjer pa izvajajo svoje smrdljive rabote se pa dejstva spreobrača in potvarja.

 • vsemojebabe

  Slovenija je dežela sprenevedanj in laži. Kamorkoli greš in vprašaš za informacije, te zavajajo – uradno.

  Šole lažejo, da še nimajo termina za popravne izpite, a so znani že termini za naslednje leto.
  Center za socialno delo skrbi za socialno šibke, a so prejemniki socialne pomoči ljudje z novimi marcedesi.
  Banka vabi z akcijo enoletne brezplačne banke, potem pa te en sam prenos sredstev stane 4 evre.
  Kmetijska zemljišča so nezazidljiva, potem pa postanejo z enim dekretom ne samo zazidljiva, temveč lastnike celo razlastijo.

  Ne da se mi več, ker bi moral pisati do jutra, če bi hotel napisati vsaj desetino laži te kvazi države.

 • TistoPravo

  Folk krtača je prefina in ne pomaga tem “našim razvajencem”….kupte si rajš vileee, če jih še nimate….in jim probat jit slečt gate z njimi…za začetk….da začutijo špik špik, vsaj 1x v lajfu

  • Krtača 17

   Pol se bom pa preimenoval v vile pa začel jebat vse po spisku….

 • vsemojebabe

  Takoj spremeniti zakone – grehi politikov ne smejo nikoli zastarati, vrniti morajo vse z obrestmi, in nikoli več ne smejo biti izvoljeni ne oni ne njihova žlahta do najmanj tretjega kolena.

  • Demonkrat

   Režim ,monarhija ,vrnitev k prastarim, našim koreninam ….

 • Demonkrat
 • tasilo

  (X) medtem ko se za preostanek denarja PREDVIDEVA, da JE NALOŽEN v davčnih oazah po svetu.

  Bravo Luka Svetina! Samo geniji z magičnimi močmi znajo in morejo … PREDVIDE(VA)TI SEDANJOST. Čeprav, hm, imamo tudi genije, ki znajo celo ‘predvide(va)ti preteklost’.

  Rovtarj pač kratkomalo enačijo pomen glagolov DOMNEVATI in PREDVIDE(VA)TI.

  LP, Hanibal Lector

  • Nata

   Hu. . . . . sem morala kar malo pomisliti, kaj je prava beseda. No, potem na koncu zapisa sem videla.

  • montyamp

   Ti Lector , vidim da te podrobnosti mučijo .
   Malo se spusti v denarne tokove , pa glej da se ne boš , podelal-posral-usral ,
   Res ne vem kateri izraz je pravi .

   • tasilo

    Glej … HL se ukvarja izključno z jezikovnomi zadevami, nikoli z vsebino člankov.

    Prosim, razumi: na napačnega si se podelal-posral-usral. Zate so vsi izrazi pravi.

    Lep dan. Hanibal Lector

    • montyamp

     V Sloveniji je preveč prepotentnih ” strokovnjakov ” , zato je vse v riti .
     Pregled nad celoto ni za ozkoumne .
     Težko boš ti imel v svoji vukojebini lep dan .
     Z vnukom ti pošiljava pozdrave iz Švice .

     • janez cepec

      ma koko preveč strokovnjakov. poznam sam enga, k’ bo rešu uso jebo, počedu svinjake, naredu otok, pržgau luč na koncu predora, k’ bo zasijala u modro-rumeno lepšo bodočnost. to je eden in edini, ki združuje u svoji skromnosti vse kvalitete diktatorja, ljubljenga vodje, večnega predsednika, dobrega pastirja, pesnika in pisatelja, politika, zapornika, posranca, bodočega maršala, pa še kej bi se našl. mau ga pa skrbi, de mu ne konc ne bodo noge odrezal.

     • montyamp

      Hahaha , žveplenega bom sfukal z IJJ , ga ni boljšega orodja .
      Komunisti mu ne pridete do gležnjev s svojo eno in edino vrlino , ubijalsko topoglavostjo .

     • janez cepec

      IJJ ma nočne more, prkazuje se mu Kučko, največ jeba j’ pa to, k se IJJ u špegu pogleda, pa zagleda svojga uzornika TITO-ta

     • montyamp

      Glavno je da bo zmagal na volitvah , četudi NLB CRKNE .

     • janez cepec

      sanja svinja o koruzi

     • janez cepec

      a so čez tebe tud u Begnah roke dvign, de si mogu u Švico it. jim boš povprečje ozdravitev idijotov pokvaru

     • montyamp

      Na zdravljenje , hahaha .
      Švicarji niso neumni , tebe bi ne vzeli , pametne vzamejo takoj .

     • janez cepec

      ja, take prezupne slučaje uzamejo, de se poj na njih učijo. zajebat te, bol kot si že, tko ne morjo več, tko de ni nubene škode, če jim glih use ne rata, ne morjo te zašuštrat, si pač že totaln u kurcu

     • montyamp

      Haha , rdečih sploh ne jemljejo .

     • janez cepec

      sevede ne, sej je vvas tačrneh dost, prfuknenih, de majo deva za ceu dan

     • vsemojebabe

      Božček, tako zaveden Slovenec pa ŠVICA.
      Laž ima kratke noge in na koncu se vse izve.
      Nek se ne ković ne bo nikoli znal slovensko, zato se raje repenči, kot nauči.

    • vsemojebabe

     Hvala, da rešuješ slovenščino iz pozabe!
     Krivi so lenuhi, srbofili (jugofili) in tisti, ki jim je itak vseeno.
     Če se tako zaničevalno vedejo do svojega jezika, se tako vuhmepišovsko vedejo do svoje domovine, zato tudi mafijska oblast lahko počne kar se ji zahoče.

  • Demonkrat
 • Janez

  Dobro jutro vsem !
  Od Janeza K. KOMENDE
  Najprej
  bom tu spodaj zapisal eno sporočilo naši – SOVI,
  z namenom, da v red spravim tega “fake” komentatorja F. TUNNKA,
  KI POSTAJA PREKO VSAKE MEJE VULGAREN
  IN VERJETNO TUDI RESNO ZAVAJAJOČ S. SVOJO SAMOHVALO, DA JE PRAVI SLO “J. BOND”

  Spoštovani !
  Iz vodstva R. SLO – ” SOVA ” !

  Obveščam Vas,
  da imamo taki navadni, neplačani in nič po naročilu pišoči komentatorji
  na tem domoljubnem portalu Nove24tv –
  – PRECEJ KAR RESNIH TEŽAV
  S PROVOKATORSKIM KOMENTATORJEM,
  KI IMA VEČ VZDEVKOV ZA KOMENTIRANJE,
  NJEGOV GLAVNI VZDEVEK PA IMA TAKO PISNO OBLIKO : ” Fogglof Tunnek ”

  Glavna težava,
  ki jo imamo navadni komentatorji s provokatorskim komentatorjem “Fogglovim Tunnkom ”
  je v tem,
  1. da KOMENTATOR – ” Fogglov Tunnek ” v svojih zapisih stalno – namiguje,
  DA JE USLUŽBENEC ALI POGODBENI SODELAVEC AGENCIJE – KOT STE – VI – ” S O V A ” !

  2. KER PA JE KOMENTATOR Z GLAVNIM VZDEVKOM – ” FOGGLOF TUNNEK ”
  IZRAZITO ENOSMERNI REKLAMNI PROVOKATOR
  – ZAGOVARJAJOČ – EX KP, ZK MONOPOLNI OBLASTNI SISTEM V – EX SFRJ SLOVENIJI

  – V SVOJIH ZAPISIH PA UPORABLJA TUDI – IZJEMNO V U L G A R N E IRAZE, BESEDE,

  Vas, vodstvo R. SLO agencije – ” SOVA ” odgovorno naprošam,
  da preverite – ali ?
  3. Pri komentatorju, ki ima glavni vzdevek – ” FOGGLOF TUNNEK ”
  NE GRE MORDA ZA
  – L A Ž N O PREDSTAVLJANJE
  DA JE REDNO USLUŽBENI OZ. POGODBENI SODELAVEC VAŠE AGENCIJE ” SOVA ”
  – PREVERITVE
  POTREBNA SE – MI, SE NAM – PA – ZDI TUDI VSEBINSKA SMER ZAPISOV ” FOGGLOF TUNNKA ”
  IZ REKLAMNO- PROPAGANDNIH ZAPISOV ” F. TUNNKA ” SE NAMREČ USTVARJA VTIS ?
  Kot da “reklamno za ex KP, ZK oblast”
  “F. Tunnek ”
  – piše v imenu Vaše oz. “naše” R.SLO – agencije ” SOVA ”

  Moje opozorilo je resno, ker ta vprašljivi komentator “F. Tunnek” dejansko deluje

  zelo moteče in verjetno ? Zavajajoče v škodo ugleda ” SOVE”. Hvala za branje !

  Kot nekaznovan, nealko upokojenec, 65 let in nečlan strank se brez zadrege in rad odzovem
  na Vaš poziv – na uradni pogovor pri Vas. Janez K., Ljubljana .17.6. 2017.

  Tole
  zgoraj je moj resen
  – zapis vodstvu “Sove”,
  da spravimo v red tega našega “F. Tunnka”. Postaja že res “težek”. L.r. Janez K. KOMENDA

  • janez cepec

   ti nimaš težav s Tunekom, ampak maš resne težave sam s sabo, ker si tok prfuklnen, de tega svet ni vidu. tapruga strička u bel hal, k ga boš vidu pros za eno pest tablet, ker zdele te pa urng meče

 • Janez

  F. TUNNEK !
  Jaz
  bom resno
  šel na “SOVO”
  – RESNO VPRAŠATI – KAJ JE S TEBOJ !
  Če?
  Se lažno predstavljaš – to ni hec !
  Preberite moj poziv (cca 30 zapisov spodaj)
  – na
  “SOVO”
  – NAJ URADNO PREVERIJO IDENTITETO “F.Tunnka”. Težek postaja. L.r. Janez KOMENDA

  • Duhec

   Hahaha… očitno ste slabo spali.

   • janez cepec

    ne, ne tablete so mu popustile, rešitu je, de ga bolničar u Begnah s kolom okol kepe, poj je pa ene tričetrt ure kukr tok normaln. poj pa jovo na novo

 • samotoje

  Spomnim se, da so mojega očeta hoteli nagovoriti, da bi v času, o katerem govori članek, pomagal izvleči LB v New Yorku iz “težav”. Spomnim se, da je bil besen in rekel, da lopovom komunističnim ne bo reševal riti. Tako se je uprl režimu, čeprav je tvegal marsikaj- tudi glavo.

  • janez cepec

   a poj je pa, tvoj fotr, iz inata dvignu tistih 45 US dollars iz LB u NYC, banka pa u kurac?

 • Demonkrat

  Ta banka ima ziher 9 življenj .

 • centurion

  Gnida murglska je počasi priplavala na površje dreka
  politične greznice v Sloveniji.
  Upajmo, da se bodo volilci zbudili iz “…danes dovoljenih sanj….”!

 • Burek Burecki

  Na sliki prikazujete kot da je bilo pranje denarja povod za unicenje dvojckov v newyorku. Vsi vemo kdo je rusil te zgradbe in iranci se zdalec nisi imeli prste vmes. Nova24tv nehajte zavajati teh 50 bralcev vasega portala…

  • janez cepec

   49 jih je, jest tok butastih komentarjev sploh ne preberem

   • stajerc5

    Se steti ne znate, ze rdecih drkadzij je vsaj sto!!!
    PS: Pa enih dvajset z tisto zadevo na baterije…

  • Duhec

   A misliš, da jih še majo 50???

  • if

   Burek Burecki: “Na sliki prikazujete kot da je bilo pranje denarja povod za unicenje dvojckov v newyorku”
   _____________________
   Burek Burecki, ne razumete sporočila slike, oziroma ne ločite med vzrokom in posledico.
   NLB pralnica denarja je bila sponzor terorizma. Terorizem je zrušil dvojčka v NY.

   • Demonkrat

    Trump je obljubil da bo raziskal kaj je dejansko bilo za tem

 • Janez

  TUNNEK !
  Je
  zadnje dni ves čas “namigoval” – ds je uslužbenec oz. sodelavec “Sove”
  JAZ
  BOM TO PREKO MNZ VSEKAKOR – PREVERIL !
  Tunnek !

  LAŽNO PREDSTAVLJANJE – NI ! – HEC.

  Mene ti osebno čisto nič ne zanimaš.
  Ampak.
  ČE SE TU LAŽNO PREDSTAVLJAŠ KOT SLUŽBENO POVEZAN S “SOVO”?

  Ti bodo že na MNZ povedali, kaj – je lažno predstavljanje. A ne ?
  Težek postajaš.
  Mi tukaj le normalno domoljubno komentiramo. Vsaj jaz – z argumenti. L.r. Janez KOMENDA

  • janez cepec

   ko boš glih urgiru za lažno predstavljanje, dej mau povpraš, koko j’ s Krkovičem, ki se predstavlja kod brigadni general, čeprou nima niti najmanših pogojev za čin generala, tistih par šnel kurzov, k jih je naredu pač ne šteje, poleg tega, pa tak čin u SLO vojski sploh ne obstaja. jav mi, kva boš zvedu. Hvala

   • Janez

    Poslušaj !
    SOIMENJAK JANEZ !
    Jaz sem nekaznovan Slovenec,
    s 40 let poštenega dela za seboj.
    Na
    Postajo MNZ MI JE ITI – KOT NA SOK V KAK LOKAL. Seveda bom šel. L.r. J. KOMENDA

    • janez cepec

     najbljižji lokal je zate Avsenik u Begnah, najbljižja postaja milice pa u Radovlc

 • Olga

  Hvala bogu za Makedonsko sodstvo! Vsi so boljši in manj skorumpirani kot slovenska mlakuža! Kučana in vso sodrgo v zapor! Bavcon, stari mastodont komunizma, naj že izgine s pravne fakultete! Za svoj kriminal si zasluži zapor! Zupančič je pa itak levak, ki je tudi v EU hotel solirati in ravnati nezakonito v zvezi z nekimi ruskimi partizani, pa so ga pokrili!

 • Demonkrat

  In tile se imajo za neke vodje.

 • Demonkrat

  Vidite komunisti so bili in so proti lastnini sami pa hočejo biti lastniki vsega živeti kot grofi in terorizirati zajebavati in kontrolirati rajo.

  • janez cepec

   ma jebat vas je treba

   • Demonkrat

    Vi ne jebete vi zajebavate

  • Krtača 17

   Ej kolega, nič nimam proti domači lastnini, nič nimam proti tuji lastnini. Mam pa velik za povedar desnakarjem ki so domačo lastnino razprodal, tujo pa bremzajo na vse možne načine.

 • Osti jarej

  …kamorkoli pogledaš,eni in isti modeli…najprej v politiki,potem na kakšni super poziciji,kjer se lahko operejo milijarde umazanega denarja,pa spet v politiki,pa na položaju v lokalnem okolju,pa svetovalci za težke pare vladam,ki so nesposobne in sploh ne delajo,pa svetovalci v bankah ,spet za težke pare,pa spet direktorji bank,pa v nadzornih svetih le teh,pa ……dokler se bodo ti isti valjali ob koritih,bo slovenija propadala in padala na vseh pomembnih lestvicah…..koliko je albanija pred njo??

  ++++SRAMOTA….državna banka pere umazan denar,ki gre ,po vsej verjetnosti,za financiranje terorizma….provizije,pravijo,so bile najbrž gloooomaznnne….prejemniki le teh,so preskrbreli še vnuke vnukov,medtem,ko raja plača vse in zato komaj živi…..vsi po vrsti,pa so gledali stran in nič niso vedeli….če pa že so,so pa postali expresno dementni….kdo bo pa odgovarjal,če so nas zaradi tega ,extra,postavili na isisov zemljevid?….če bo pokalo,naj vsaj na pravih koncih…

 • TistoPravo

  Ta “ženska” z imenom Slovenija nam je podivljala, zato pametni papa….kajti kar se vzgoji, se ponavadi poje do konca. Tistim, ki pa ta načrt papa ne bo uspel, bo pa lekcija “podivjane ženske” še večkrat ponovljena…vse do trenutka prave odločitve

  • Alois Kuhelj

   Slovenske zene so se pa parile z juznjaki tako,da imate same ice!!

 • Kosobrin

  Saj ste čisto prismuknjeni!

 • Demonkrat

  Halo prasice.Zakaj so pri nas plače tako bedne?

  • janez cepec

   zgleda, de si po učinku plačan

   • garfi

    ti si po pljunkih

    • janez cepec

     pejd spat, seronja

     • garfi

      serješ po nas, ja

   • Demonkrat

    Za te prasice ni nikoli zadosti.

    • janez cepec

     a si fouš?

     • Demonkrat

      Prašičjega smrada?Nikakor

     • garfi

      cepec je ta smrad pod več imeni

  • Kosobrin

   Ker je rekel IJJ, da moramo zategniti pasove!

   • janez cepec

    dejte si zategnt pasove, okol vratu

    • Kosobrin

     To že od nekdaj znate, ja!

   • Alois Kuhelj

    On lahko rece stokrat,ne pomeni nic in ti ga tako al tako ne bos poslusal!!

 • garfi

  9-11 je kot kaže načrtovan napad in vsi napadi do danes
  levaki in njihova mafija imajo vse v rokah, ne samo medije
  govori se o nešteto čudnih zadevah kot so nenavadna letala-hologrami, eksplozije in taljenje železa…
  kako jim to uspe, pospravijo vse priče in dokaze
  zrušili so tudi nepoškodovano zgradbo 7, ki je verjetno bila sedež operacije
  pri levakih je vse možno saj so rdeći nacisti
  nwo press

  • janez cepec

   ja, ja, Kučan je kriv za 9-11, Bunksl

   • garfi

    ja

  • Janez

   O čem gre ?
   V zvezi s te 9 – 11 ? Ne razumem dobro ? Če poveš bolj točno. L.r. Janez KOMENDA

   • garfi

    o načrtovanih terorističnih napadih
    levaki in mafijci nam masovno lažejo
    cel svet so okupirali

    • Janez

     Ja !
     Čisto možno !
     Ta hudi lopovi imajo politiko za orodje za izvajanje – kriminala.
     To je dokazl že
     STALIN !
     Da bi prišel do ŠPANSKEGA DRŽAVNEGA ZLATA !
     – JE 1936 ORGANIZIRAL VOJNO V ŠPANIJI !
     Ko
     JE PA S POMOČJO NKVD – TO ŠPANSKO ZLATO – DOBIL V MOSKVO !
     Je pa
     T.i. Kominternovce “izdal” in jim zaprl “pipico” denatja in oskrbe.
     Prej
     Jih je pa pod parolo ” pomoč španskim delavcem” zvabil v Španijo. Dejstvo.
     Tako !
     TO DELAJO VELIKI LOPOVI. S POMOČJO POLITIKE.
     9.11. morda imate prav. V to reč – nimam vpogleda. L.r. Janez KOMENDA

   • Krtača 17

    Ma kučan se ti je na glavo usral zato se je pa stolpnca podrla no. To so pač vaš zblojeni argumenti. Pejd že po tableto.

   • janez cepec

    marskej ti ne zastopeš, sam je tle premau časa pa prostora, pa tud volje nimamo, de bi ti razlagal. ni ti pomoči, tko pač je.

  • Alois Kuhelj

   Izraelska ekipa je bila namontirana ce Hudson river na strehi zgradbe v Hobokenu in snamale vse dogodke od kraje pa do zrusitve in glej ga zlome,ekipa je bila ecdina,ki je lahko poletela v Izrael.Ves letalski promet za normalne trpine je bil zaprt

 • garfi

  ić marko radmilović se norčuje iz slovenske zastave in domoljublja v njegovem rdećem močvirju
  na murgle202
  PRILOŽNOST ZA UPOR PROTISLOVENSKIM LEVICARJEM
  POTREBUJEMO SAMO ŠE 5000 podpisov
  IZSUŠIMO RDEĆE MOČVIRJE
  VSI DOMOLJUBI PODPIŠIMO
  tukaj se preprecuje afere in kriminal, KRADEJO NAŠ DENAR
  drugi zlati tir za mafijo
  REFERENDUM PROTI NOVI GROZLJIVI KRAJI IN MAFIJSKI VLADI
  STE ŽE PODPISALI ZA PROTIMAFIJSKI REFERENDUM ???
  tudi stojnice so pred upravnimi enotami
  —upravne enote – informacije
  http://www.upravneenote.gov.si/
  —elektronska oddaja in obrazec za tiskanje
  http://referendumdrugitir.si/post/293692/elektronska-oddaja-vloge-in-postni-naslov
  http://referendumdrugitir.si/post/298988/rezultati-podpore-pobudi-za-referendum-2-tir-po-upravnih-enotah-do-0906
  —Donacije za izvedbo referenduma – navodila
  http://beta.publishwall.si/referendumdrugitir/post/289588/donacije-za-izvedbo-referenduma-navodila

  • Fögglof Tünnek

   jas sem že podpisa. Te sm tam iska, če le bit tam tüdi kaka stenica od Cerarja. Te bi bilo to kratko. Krajše kak je bilo pri Martini Krapani.

   • Alois Kuhelj

    Mislis kar brez kobilice??

    • Fögglof Tünnek

     Ne! Brez očenaša, tekemi bi v hipu za gurgle zgrabil. Jasno!

 • TistoPravo

  Slovenija je preplavljena z “podivjanimi ženskami”….rešitve ni

  • Alois Kuhelj

   Prevewc so se parile z juznjaki,zdaj pa imate same ice po Lublan in po cel em Blatnem dolu!!!

 • Janez

  Dajmo razčistiti !
  S TEM F. TUNNEKOM IN PROVOKATORJI !
  Tunnek – je zadnje dneve ves čss namigoval, da je uslužbenec ali sodelavec “SOVE”.
  Pisal je ” udba – svuda” itd.

  Jaz bom šel enostavno vprašati na MNZ ?
  Ali je Tunnek res kaj povezan s ” SOVO”.?

  ČE NI !
  SE LAŽNO PREDSTAVLJA. IN TO – NI – HEC !

  ČE?
  Pa je povezan s “Sovo” – pa tudi vemo – na čem smo. Kajne ?

  Zadnji
  Čas – Tunnek tu – tako vulgarno piše !
  In ima v zvezi z 2. tirom – tako nizka podtikanja neresnic.
  Da mu je treba – Tunnku – stopiti – na rep.
  NAM – POŠTENIM SLOVENCEM, KI IMAMO ZA SEBOJ 40 LET POŠTENEGA DELA.
  Taki ljudje
  KOT SO F.TUNNEK IN NJEGOVI PROVOKATORJI – ŽE NE BODO DELALI ZBRK. L.R. Janez KOMENDA

  • janez cepec

   Dejmo karte na mizo!
   S TEM JANEZOM aus KOMENDA IN OSTALIM ZBLOJENIM OVCAM!
   Janez-dan na dan klobasa eno in isto stvar, da je prfuknen ali da je IDIJOT.
   Piše Janez-Begne, Janez-Studenc
   Jaz bom šeu enostavno u Begne vprašat, ali uhka Janez ostane tam za zmerej?
   ČE NE!
   GA BOMO PREBUKIRAL U IDRIJO AL PA NA STUDENC!
   Zadni
   Čas- Janez aus Komenda
   mora bit hospitaliziran
   Ker je nevarn seb in okolici!
   NAM -POŠTENIM SLOVENCEM TAKI BLUZATORJI- ŽE NE BODO DELAL PIZDARIJ. L.R. Janez Cepec aus Slovenija

   • garfi

    pa kaj imaš ti koncesijo v umobolnicah ?
    TEBE BOMO POSLALI V KLINIKO V AVSTRALIJI IN POTEM NA POČITNICE NA GOLI OTOK

    • janez cepec

     a u Janševo kliniko? ma kr svojo norišnco, za usak slučaj, ke ne ve kdaj se mu bo čist skeglau

     • garfi

      ti tega ne boš opazil skeglani od rojstva

   • Janez

    Hvala za rože !
    Jaz – ne ogrožam – nikogar v okolju.
    Nasprotno.
    Rad imam – lepo, urejeno okolje.
    S
    Teboj se ne bom prepiral. Ker morda si čisto ok – precej zaveden dečko.
    Jaz
    Sem vajen stika z vsemi vrstami ljudi.
    Pridi !
    RAJE NA DEBATO OB SOKU
    NA VRTU LOKALA P L A T A N A NA KONGRESNEMU TRGU V LJ.
    Bo
    Lažje podebatirati
    – kot preko portala.
    JAZ PRIDEM
    – BREZ ZADREGE. Resno. Pridi – nenevaren penzionist sem. L.r. Janez KOMENDA

 • Krtača 17

  V glavnem desni bi rad vidl da smo bečki konjušarji čeprav tud pri levih ne morem trdit da so ovce.

  • garfi

   kwa

 • Gr Enze

  Lopovi in kurbe rdeće barve ali skrajšano komunisti

  • janez cepec

   tak je vaš ljubljeni vodja, bivši komunajzar

   • garfi

    nismo vsi komunajzarji
    in pravilno napišeš BIVŠI

    • janez cepec

     bli ste, dokler je blo to koristno, koritarji, jaz nikoli

     • garfi

      koristno za zdravje
      drugače te je vaša udba pozdravila in uspavala

     • tohuvabohu

      Ti si pa zdaj, ko je večina že ušla. Blagor butastim zamudnikom.

   • Vstrajnik

    V resnici si cepec – pravilno si izbral.

    • janez cepec

     kok cajt boš pa še ti ustraju?

   • doooo

    Zdaj pa me ne boš prepričal, da nisi malo “čez les”, ker že eno leto eno in isto ponavljaš.
    Tipično za take vrste “ptiče”, ki se zdravijo, hranijo in spijo v Begunjah.

    • janez cepec

     ja tak sm, ket vaš ljubljeni vodja, sam de se jest ponavlam en let, vaš prerok pa že 25 let. kdo j’ zdej tle mau čez les?

     • komar marko

      sam za razliko od vas je prišel k pameti. Težava je, da vi ne morete priti k pameti zaradi VAKUUMA na podstrehi!

     • janez cepec

      ja vaš prerok je pa res svetski. do cajta j’ spregledu, de partija ne štima, poj so ga pa glihj slučajn glih takrat ven fukn, podstreho, prqaveš, ma pomedeno, prfepih ga jebe, se mu vid na glau, pa še bi uhka naštevu

     • Kosobrin

      Jaz tega še nisem opazil.

    • Kosobrin

     V Begunjah marsikoga pozdravijo, vas se ne da.

 • Gr Enze

  Mislim tisti z NLB in ST.LB

 • Rafaelus

  Res denar so prali in to na veliko, direktor pa je bil Gabrovec, Drnovškov prijatelj, se pravi tudi Kučanov kader. No iz Amerike je moral iti, sedaj pa mislimda nekje na Balkanu dela za DRŽAVO Slovenijo. Brez Kučana res ne gre :)

 • komar marko

  ali kdo ve zakaj so rdečkoti prisiljeni v pranje denarja, nacionalizaciji, jemanju pufov, ustvarjanju afer in montiranih procesov, izdaji naroda in lastninjenje stbari, za klatere niso zaslužni?

  • janez cepec

   zato, ke ste potomci belogardistov ene navadne ovce, je pa res, de mate eni, al pa usaj žihr bi mel, mau občutka zgodovinske sramote, pa vest vas peče za use pizdarije k’ ste jih delal med vojno

   • tohuvabohu

    A v Krimski jami?

   • Alois Kuhelj

    Vi rdeckarji pa nimate vesti in nikoli jo nista imeli!!

  • stajerc5

   Postal so spufan kot crkvena mis! Se gat nimajo vec za oprat, ne pa kaksen dolar!!!

 • garfi

  murgle202 trobijo, da so že 45 let več kot radio
  seveda so več, presstutke in oblast

  • Krtača 17

   Če ne bi ta radio sviral leta 91, bi janša lahko samo sviral kurcu. Mogoče bi blo pa vseen bolj da bi….

   • garfi

    poleg laži je njihov pomemben izdelek medijski umori in sovražni molk

    • Krtača 17

     No po katerem radiu si pa ti takrat poslušal novice? Ajde da te vidmo bizgec!

 • Ježek Teka Teka

  Janša bi lohk v letih 2004 – 2008 vse porihtu, če bi hotel in znal …. pa ni. Edino kar je nardiu je to, da je prodal dobre firme slabim lastnikom (Šrot, Bavčar in kompanija), nastavu svoje lopove (Časar – Luka Koper) in potalu največ slabih kreditov (ZVON 1 in 2), ki jih bomo Slovenci odplačeval še desetletja. V drugem mandatu pa je spravu Slovenijo na rob bankrota. Ne, da so lewaki kej dost bolši od vas, sam vi mi pa res nimate zdej kle kej za jokat, butalci Janezovi, pa to …

  • Kosobrin

   To je čista resnica.

   • Ježek Teka Teka

    Itaq, pa to …

  • Fogglof Tunnek

   Čuj Ježek, pa nisi ti tisti ki sn ga jas na Kurah povozil z mojim zelenim traktorjem Ursus? Samo tam si bil desničar…pa to…

  • Prle

   Ivan Janša zvani Janez alias TwITO je prav lepo držal štango od Šrota do Kordeža, Zdaj pa plačuje nov referendum. Čudak,kaj češ.

 • Fogglof Tunnek

  Janez • 3 ure nazaj
  Dobro jutro vsem !
  Od Janeza K. KOMENDE
  Najprej
  bom tu spodaj zapisal eno sporočilo naši – SOVI,
  z namenom, da v red spravim tega “fake” komentatorja F. TUNNKA,
  KI POSTAJA PREKO VSAKE MEJE VULGAREN
  IN VERJETNO TUDI RESNO ZAVAJAJOČ S. SVOJO SAMOHVALO, DA JE PRAVI SLO “J. BOND”

  Spoštovani !
  Iz vodstva R. SLO – ” SOVA ” !

  Obveščam Vas,
  da imamo taki navadni, neplačani in nič po naročilu pišoči komentatorji
  na tem domoljubnem portalu Nove24tv –
  – PRECEJ KAR RESNIH TEŽAV
  S PROVOKATORSKIM KOMENTATORJEM,
  KI IMA VEČ VZDEVKOV ZA KOMENTIRANJE,
  NJEGOV GLAVNI VZDEVEK PA IMA TAKO PISNO OBLIKO : ” Fogglof Tunnek ”

  Glavna težava,
  ki jo imamo navadni komentatorji s provokatorskim komentatorjem “Fogglovim Tunnkom ”
  je v tem,
  1. da KOMENTATOR – ” Fogglov Tunnek ” v svojih zapisih stalno – namiguje,
  DA JE USLUŽBENEC ALI POGODBENI SODELAVEC AGENCIJE – KOT STE – VI – ” S O V A ” !

  2. KER PA JE KOMENTATOR Z GLAVNIM VZDEVKOM – ” FOGGLOF TUNNEK ”
  IZRAZITO ENOSMERNI REKLAMNI PROVOKATOR
  – ZAGOVARJAJOČ – EX KP, ZK MONOPOLNI OBLASTNI SISTEM V – EX SFRJ SLOVENIJI

  – V SVOJIH ZAPISIH PA UPORABLJA TUDI – IZJEMNO V U L G A R N E IRAZE, BESEDE,

  Vas, vodstvo R. SLO agencije – ” SOVA ” odgovorno naprošam,
  da preverite – ali ?
  3. Pri komentatorju, ki ima glavni vzdevek – ” FOGGLOF TUNNEK ”
  NE GRE MORDA ZA
  – L A Ž N O PREDSTAVLJANJE
  DA JE REDNO USLUŽBENI OZ. POGODBENI SODELAVEC VAŠE AGENCIJE ” SOVA ”
  – PREVERITVE
  POTREBNA SE – MI, SE NAM – PA – ZDI TUDI VSEBINSKA SMER ZAPISOV ” FOGGLOF TUNNKA ”
  IZ REKLAMNO- PROPAGANDNIH ZAPISOV ” F. TUNNKA ” SE NAMREČ USTVARJA VTIS ?
  Kot da “reklamno za ex KP, ZK oblast”
  “F. Tunnek ”
  – piše v imenu Vaše oz. “naše” R.SLO – agencije ” SOVA ”

  Moje opozorilo je resno, ker ta vprašljivi komentator “F. Tunnek” dejansko deluje

  zelo moteče in verjetno ? Zavajajoče v škodo ugleda ” SOVE”. Hvala za branje !

  Kot nekaznovan, nealko upokojenec, 65 let in nečlan strank se brez zadrege in rad odzovem
  na Vaš poziv – na uradni pogovor pri Vas. Janez K., Ljubljana .17.6. 2017.

  Tole
  zgoraj je moj resen
  – zapis vodstvu “Sove”,
  da spravimo v red tega našega “F. Tunnka”. Postaja že res “težek”. L.r. Janez K. KOMENDA
  ——————————————————————————————————-

  Buahahahahahahahahahaha… buahahahahahahahahahahahahaha … buahahahahahahahaha … buahahahahahahahahahahahahahahahahaha… fak kak me lamp boli…

 • TistoPravo

  SAMO PRAVE železne malo rjave in ostre vile_YY na ulici….ne krtačka_iiii tukej z pisljanjem vse počez, bodo kj zalegle našim “diplomiranim igralcem”….ki so jim naša življenja ena igrica cela. Dejansko jih boli, bo treba kot kaže rjave vile_YY še na dežju pustit da še dodatno zarjavijo, pa mali jih nabriusit še v špičko….POTEM GREMO PA GATE SLAČIT ZA ZAČETK Z NJIMI, BOSTE VIDLI KAKO BODO ZGOvoRNI RATALI….PRVO PA POSTROJIT SODNIKE, DA BODO OBSOJAL TKO KOT TREBA…POŠTENO!

 • Fogglof Tunnek

  Čuj L.r. Janez K. KOMENDA….
  https://www.youtube.com/watch?v=7edeOEuXdMU

 • Stajerka

  eni majo preveč cajta in dnarja……non-stop mešajo in mešajo……mati Slovenija si bo oddahnila, ko bodo določeni osebki PRENEHALI TLAČIT domačo grudo in domač narod…..

  Kučan: Ne prikrivajmo resnice, da odnosi s Hrvaško niso dobri
  http://www.vecer.com/kucan-odnosi-med-slovenijo-in-hrvasko-niso-dobri-627197

  a že meša govno, ker se bliža odločitev arbitraže??…..Slovenci smo tako ali tako zgubili 15% ozemlja – kolko niso pijani komunajzerji raztalali v zidanicah ali v mednarodnih konvencijah, tolko bodo zagonili njihovi nasledniki – politični ali potomci………in od Slovenije kmalu ne bo ostal niti S…..žal

 • Rožle

  NLB … zakuhala 11-9

  • Fogglof Tunnek

   Po janezovo…

   • Furman Slavko

    Vse kaže, da si zaljubljen v Janeza. Ni stavka, da ga ne bi omenil.

    • tohuvabohu

     Zato pa je tu. Rdečkarji so saboterji in teroristi. Islamisti so jagenjčki proti njim.

    • Jovo Jamnica

     Bres Tuneka tut komentof na Novi ni…

     • Alois Kuhelj

      Na Delo so ga sklensali!

     • Jovo Jamnica

      Delo nea čitam, tak da nea vem. Pa tut briga me nea…

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, totalna bedarija brez otipljive podlage in zgolj Grimsova medijska promocija SDS. Banka je opravila tisto kar je njen namen; sprejela denar in opravila plačila naročnika (lastnika računa). Če je plačilo bilo za kriminalne namene se lovi lastnika računa in ne banko. Če fse fkup postavimo v kontekst večletne blokade Irana s strani ZDA in “zahoda”, je logično, da so ti poiskali alternativne načine za plačila preko slovenskih bank (pa najbrž še drugih).

  Na podoben način se je za našo vojno kupovalo orožje, pred tem pa v SFRJ zahodna tehnologija. Nič novega in ustaljena praksa fseh držaf, ki so prisiljene kupovati na in plačevati na “sivem” trgu.

  In kaj naredi Grims?!… Javno razgalja posle državne banke, ki bi morali biti ena bolj skritih tajn??? V bistvu bi moral biti Grims kazensko ovaden….Pa ne, mi se raje ukvarjamo z javnim pranjem perila, ki prafzaprav niti ni umazano… in mediji seveda držijo štango, ker očitno o resnih temah ne znajo in ne zmorejo pisati… Banda nesposobna !!!

  • montyamp

   Švicarji so teroriste nagnali v komunistično Švico – slovenistan .
   Foggl jesi bre glup ko točak .

  • Krtača 17

   Amen.

  • tohuvabohu

   Ti si res en glasbenik, hehehe, ki nima pojma o pojmu. Najprej rečeš, da banka samo opravlja storitve za naročnike in da ne odgovarja za njihove posle, potem pa, da Grims razgalja posle državne banke, ki bi morali biti tajni. Kdo ti suflira take neumnosti, odsluženi haloški totengrobar?

   • Krtača 17

    A se še jaz tebi obesim na vsako besedico tele oslovsko mezgasto? Najprej trdiš da je Tunek glasbenik, potem pa da je totengrobar? Pa daj odloč se že.

    • tohuvabohu

     Da je glasbenik, trdi sam, hehehe. In da ima celo akademijo, potem pa gre učit v zabačeno osnovno šolo na robu Slovenije. Laže kot prasec.

  • Furman Slavko

   Ti pa se res spoznaš na bančne posle. Bravo. Po vsej verjetnosti si ekspert za pranje denarja? Se boš se moral kar nekaj naučiti, da boš lahko delil svoje mnenje in določil kaj je prav in kaj ni !

   • Jovo Jamnica

    Fsaj en ekspert na portali…

 • montyamp

  Pranje denarja , montiranje procesov , streljanje Krambergerjev Jamnikov ………. ,
  kurjenje kemičnih odpadkov zaradi arhiviranih dokazov , mešanje kokainskega betona 1 : 3 …………………………………………….
  Prekleti banditi , to je unterhund paradajzarska gamad .

  • Ježek Teka Teka

   Nova24TV Mod 1
   Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju teme, debatiranju, ne pa žaljenju, zmerjanju, poniževanju, postavljanju medicinskih diagnoz ipd.
   Kulturni nivo komentiranja in dialoga lahko odražamo tudi brez psovk – z njimi največ poveste prav o sebi, pa to …

   • Fogglof Tunnek

    Se popolnoma strinjam…pa to…

    • Fögglof Tünnek

     Tak ste fsi trije vküp na dreki. Tri osebe v eni – Ptičof Tona, lažnjif Tunnek in neki jež. Te je to cili küpleraj.

     • Jovo Jamnica

      Kaka špraha te to je??? Daj, fprašaj Tuneka…

     • Fögglof Tünnek

      Ka te čem sprašavat ono ljubljansko pijanduro? Zdaj ti meni povedni, kaj?

   • Krtača 17

    Hja pr zadnji vladi ta desnih se je veselo rezal ravno pri kulturi. Evo ti posledice…

    • tohuvabohu

     Glede na to, da so kulturniki v glavnem rdečkarji (klošarji in zajedalci), se to pozna najbolj vašim.

     • Krtača 17

      Ja itak. Vi ste pa tko v vsakem primeru v buli.

     • tohuvabohu

      Glej, da ne boš spet cvilil, tako kot si 2004.

   • RATATA

    A se ti tudi kaj kotališ al sam tekaš?

    • karpelec

     Danes se jih mnogo kotali in teka, izgleda, da je vikend tarifa povišana.

   • Rožle

    Kvas bolan … ? Pa nč ne poveš …

 • Jk444

  Slika je neokusna, članek pa dober!

 • Ježek Teka Teka

  Jst si tole sliko tolmačm kt da so janšisti teroristi, ki bi se rad zaletel v NLB in jo zrušli, pa to … lol

  • Jk444

   Slika je neokusna, ker izkorišča tragedijo stotisočerih ljudi… brez kakeršnega koli spoštovanja do njih. Jaz si je sploh ne tolmačim, preprosto moti me taka sebičnost novinarja. LP

   • Kosobrin

    Kaj bi lahko od NoreTV 24 še pričakoval?

  • Furman Slavko

   Tvije predstave so na ravni deset letnega otroka, ki se razume na vse !

 • Fögglof Tünnek

  Čujte, tota trojka s slike. Toti niso več tak sveti, kak se jih je kazalo. Te bodo dobra trojica na Dobi. Tej če naša Sv. trojica, z naše farne cerkve, obdržat svojo slavo.

 • Slovenec

  Preberite še: “Prasici, ki je povrgla Janšo, granato v rit,”

  • Fögglof Tünnek

   Si prebral tüdi to, de so v Ljubljani, nekoga čefurja, ki je sebe imenaval Slovenec, razbili ko prasca?

   • Alois Kuhelj

    Dobro delo Tunek in pozdrav v nasprotno smer Stajerska,===C A!!

  • Hanza Gorenjski

   Ježešmarička, ti pesek, ki te je skotila močvirska psica, pa se sekiraš za to..

   • Jovo Jamnica

    jezuš kristoš pravi:
    29. 10. 2013 ob 22:07

    kaj je, politi pes, je lesen kurc nea hteja f riti iti, pa si ga ti moro malo z oljom politi
    toti murglski pesi z lesenimi kurci f riti so si tak bogi, da ti derekt gate ftrže

    • Hanza Gorenjski

     Nič me ne moti, če si ti cvajtakter, pa tudi ne komu ga v rit tiščiš.
     Me pa ne preseneča to, da se tudi ti prištevaš med tiste peseke, ki ste potomci rdeče, partijske kuzle.

  • Rafaelus

   Nisi vreden niti metka, zato si sam in zloben. Čisto vseh koles pa tudi nimaš, če si kaj od tega odnesel OK, če nisi pa ti tudi boh ne more POMAGAT !!!

 • radames

  Na zadnji fotografiji se v Plečnikovi dvorani trojica najvišjih in najhujših slovenskih mafijcev kot v posmeh poštenju in svetosti velikega mojstra slovenske arhitekture, reži vsemu slovenskemu narodu, češ, kaj nam pa morete.
  Dva sta neposredno izšla iz 27. aprila, eden pa je sklonil hrbet pred Dolomitsko izjavo. Mlajši pa je vodja zdajšnje politične kriminalne mafije.

 • Krtača 17

  Po logiki desnakarjev mormo potem Acroni in MDM tud štet med teroriste ker so pošteno posloval z Iranom?

  • tohuvabohu

   Če so kršili embargo, drži, na tvojo žalost.

   • Krtača 17

    Potem se obrnite na te firme in naj oni povejo. Kolikor vem ni noben kršil nič.

    • tohuvabohu

     Tega jaz ne vem. Če pa ti veš, si dolžan prijaviti.

     • Krtača 17

      Ne, za to imajo firme papirje, policija je, tožilstvo je itd.

    • Alois Kuhelj

     Tudi jaz sem nekoc od hise do hise prodajal Fuller brushes (Fullerjeve krtace)!!!

     • Jovo Jamnica

      Si delo konkorenco Marjanu Kirby Pojbiču???

 • tohuvabohu

  V primeru pranja iranskega denarja v NLB se naši rdečkarji izgovarjajo, da se pranje denarja nanaša na nezakonit oziroma kriminalen izvor, in da je za preiskavo pranja denarja potrebno najprej dokazati povezana kriminalna dejanja. Spodnji citat iz Wikipedije to jasno demantira:
  Money laundering is the process of transforming the profits of crime and corruption into ostensibly ‘legitimate’ assets.[1][2] In a number of legal and regulatory systems, however, the term money laundering has become conflated with other forms of financial and business crime, and is sometimes used more generally to include misuse of the financial system (involving things such as securities, digital currencies, credit cards, and traditional currency), including terrorism financing and evasion of international sanctions.[3]

  • Krtača 17

   Ja. Ampak zaplet nastane ko je treba najti pralca denarja in potem navezo v banki, da je banka vedela da se pere denar.

   Oseba A pokasira denar za mamila od osebe B. Ta denar nato nese na banko C in ga nato prenakaže preko nje podjetju X. To je pranje denarja. Zdaj pa ti povej kje ga vidiš? Ali je to nlb, Acroni, MDM itd? Kje imaš povezave? Zadeva je bila raziskana deset let nazaj in ovržena, še enkrat bo. Kaj bi še rad?

   • Krtača 17

    Ali so torej podjetja izdajala namišljene fakture za nakazila denarja iz vojske, urana, nafte itd kar je bilo takrat prepovedano?

    • Mojca pokraculja

     Ni treba nobene faktrue imet, da nakažeš denar v drugo banko !!!

     • Krtača 17

      Če hočeš nelegalen denar oprat, jo preklet rabiš ker potem denar postane legalen. Torej, če je Acroni izstavil fakturo za nakazilo denarja, pomeni da so na drugi strani nardil nek posel kar je dokazljivo (dobavli recimo par ton kovine). Če te robe niso dobavili in vseeno izstavili fakturo, pa to postane sumljivo. Potem bi pa lahko govoril o pranju denarja.

     • Mojca pokraculja

      Ej nelegalen denar je vedno nelegalen. Ni pomemben način prenosa. Kaj misliš, zakaj se nek urad imenuje Urad za preprečevanje pranja denarja? Menda ja ne legalnega ?No ja, v režimu kakršen je, ki je očitno tebi po volji, bi bolj ustrezal naziv, Urad za pospeševanje pranja.

   • tohuvabohu

    Nauči se angleško, bumbar, in potem preberi zgornji citat kakih stokrat. Morda ti bo uspel klik-klik.

    • Krtača 17

     Tele pardon mezeg, kaj sem ti napisal? Si tupav?

     • tohuvabohu

      To, kar tule tveziš, nima zveze s tematiko.

     • Krtača 17

      Pa ravno to ma veze. Tega obtožujete nlb banko bumbar. Zdaj pa dokazujte.

     • tohuvabohu

      Nihče ni omenjal naših firm, razen NLB, se razume.

     • Krtača 17

      Od tega spornega Faruka al kako že, je šel denar tudi preko nlb na račune slovenskih firm. Torej so vsi vpleteni. Jaz ti pa že zdajle povem, da vse kar boste dosegl je to da boste desni nardil škodo finančno in na ugledu, dosegl pa ne boste nič.

     • tohuvabohu

      To ti veš, jaz ne. Če je denar dobil Acroni in je Iranu dobavljal robo, je morda kršil embargo, za kar bi moral odgovarjati. A za sodelovanje pri pranju denarja odgovarja banka in državni regulatorji, ne pa Acroni. Denar iz NLB je šel na 8000 računov po svetu in valjda ne bodo lovili vseh 8000?

     • Krtača 17

      Kako boš pa pol dokazoval? Normalno vseh 8009 računov boš moral preverit.

     • Jovo Jamnica

      Petek pa Wolf sta optožla Mariborsko Livarno, Akroni Jesenica in guštajnsko Sistemsko tehniko…

     • tohuvabohu

      Dej, pejd u senco, ubožec, a ne vidiš, vidiš da se ti kisa.

     • Jovo Jamnica

      Glavno, da tebe moti…

   • Jovo Jamnica

    Ja. Pa en šofer kamijona je zapelo tovor is guštajnske Sistemske tehnike namesto v Austrijo, na Mađarsko. To je Wolfof Walter reko…

    • Krtača 17

     Ja itak. Pa nuben nič vidu a ne.

 • Slovenec

  “SDS pride tja, kjer so težave in te težave tudi reši!”

  SDS je prevzela vlado 2012, 2013 pa je že klicala Trojko na pomoč …. LOL

  • tohuvabohu

   S katerim mailom jo je klicala?

   • Slovenec

    Kr neki …

  • Hanza Gorenjski

   .Ježešmarička, ti pesek, ki te je skotila močvirska psica, pa se sekiraš za to..

   • Jovo Jamnica


    jezuš kristoš pravi:
    29. 10. 2013 ob 20:59

    kaj je, pesi murglski z lesenimi kurci f riti, kaj vam tu nea gre fkup
    podtalno je lehko prikrito
    je bil pes prikrit? je
    ite raje napred drkat f garažo, pa si lesene kurce f rit tišat, banda anal fabetof

    • Hanza Gorenjski

     Ježešmarička, ti pesek, ki te je skotila močvirska psica, pa se sekiraš za to..

 • Slovenec

  Janša, go home!

  • Krtača 17

   Janša go Dob!

  • Hanza Gorenjski

   ..Ježešmarička, ti pesek, ki te je skotila močvirska psica, pa se sekiraš za to..

   • Jovo Jamnica

    Te to na kaj spomni???
    _____________

    jezuš kristoš pravi:
    29. 10. 2013 ob 14:13

    se te veš, da se toti miran, gda ga vun z garaže na hajzlc še derekt z lesenim kurcom f riti spistijo, mus mora tu zesrat

 • sasa

  Vinko Mir je bil v 80 letih predstavnik Ljubljanske banke v New York, direktor LBS (podružnica Ljubljanske banke v NY) je bil Vlado Sodin.

 • Krtača 17

  Drugač je pa tko. Šivilja Alenka Bratušek je obljublja Bruslju NLB (we just need more time. ..). Kaj potem še ostane Cerarju? Desni pa veselo ven vlečejo razne izmišljotine da se niža cene prodaje banke in da bojo sploh desne ovce lažje požrle dejstvo, da jim politika na legalen način krade dnar in imetje. Samo za razgont vas je. Pr men letite iz politike s krtačo v riti in v 50 metrskem loku na glavo v grmovje vsi pokvarjenci.

 • karpelec

  Bomo še dolgo gledali nasmejane strice na sliki in v živo?

  • Jovo Jamnica

   Jas vidim prek diskosa sam dvojčka v New Yorku…

   • karpelec

    Prepovršno gledaš ali pa rabiš še ena očala.

    • Jovo Jamnica

     Zakaj prepovršno??? Kaj površno ni dovol???

     • karpelec

      Kakor za koga.

     • Jovo Jamnica

      Res je.

  • Prle

   Če ti kaj ni všeč, poglej proč, enostavno,kajne?

   • Rožle

    Pa dej ne ….

    • Prle

     Mene ne mot, ane.

     • Rožle

      Ja te ne …karpelec

     • karpelec

      Danes manjka še samo njegove učenosti.

 • milanček

  te tri na sliki je treba na Prešernovem trgu javno usmrtiti! Golazen, ki uničujejo slovenski narod!

  • Prle

   Tebi pa na Tromostovju vzeti nedolžnost iz anusa,ha,ha,ha.

   • milanček

    kako malo je treba, da se poleg tega, da so buzerantje identificirajo še, da so izdajalci slovenske narodnosti!

    • Prle

     Takšne osebke, ki jim po glavi roji eksekucija, je potrebno takoj odstraniti, ta moment.

  • radames

   Ti si pa pravi, KRVOLOČEN KOMUNIST. A veš, da takih na tem forumu ne maramo!?

 • Slovenec

  Preberite še: “Stara filipinska tovorna ladja popolnoma sesula novo ameriško hi-tech vojaško ladjo.”

  http://edition.cnn.com/2017/06/17/politics/japan-us-navy-ship-collision/index.html

  • Olga

   A ste vpleten?

  • xtc

   Najprej laž ena ;nikjer ne piše stara filipinska ladja in hi tech vojaško ladjo:Laž ;dve ladja je registrirana na Filipinih je vlasti japonske družbe:
   Laž tri nikjer ne piše razsula ampak resneje poškodovana;poškodovani naj bi bili trije oddelki(poplavljeni) eden od njih je strojnica:Rušilec ni več nikakršen hi tech saj gre za precej staro plovilo zgrajeno v osemdesetih;modernizirano pred par leti_hi tech jeCarl Winston ali Zummwalt class:
   Nadalje resnejše poškodbe so resnejše;tudi po sliki se vidi niso pa še zdaleč fatalne;ladja s takimi poškodbamije plovne kaj kmalu:Se pa vidi daje poškodovana na desnem boku kontejnerica pa kjunu;kar kaže na”T” CROSSING;kaj je botrovalo temu bo pokazala preizkava zelo verjetnos pa gre za malomarnot ali spregledan varen kurz;seveda pa je treba vedeti nekaj;da ladij pač ne moreš obračati kot avtomobil;saj je izogibanje na hitro velik problem zaradi velikih mas in vztrajnosti samo takole za razlgo;Berge Sthal ali Vale Brasil ugasneta motorje;da pristneta vRotterdamu petdeset kilometrov preje:
   Preden nabijaš neumnosti vsevprek ;se poduči z malo dejstvi:

 • Rožle

  Kaj sem vam reku kam vse segajo lovke murgelskega škrata …

  • Prle

   Kdo pa tebe sploh posuša?

   • Rožle

    Kva te briga …

  • tzt

   Ne delč, k’ mu je Štefka moda in podplate že zgrizla.

 • Fogglof Tunnek

  Ma nimate pojma, totalna bedarija brez otipljive podlage in zgolj Grimsova medijska promocija SDS. Banka je opravila tisto kar je njen namen; sprejela denar in opravila plačila naročnika (lastnika računa). Če je plačilo bilo za kriminalne namene se lovi lastnika računa in ne banko. Če fse fkup postavimo v kontekst večletne blokade Irana s strani ZDA in “zahoda”, je logično, da so ti poiskali alternativne načine za plačila preko slovenskih bank (pa najbrž še drugih).

  Na podoben način se je za našo vojno kupovalo orožje, pred tem pa v SFRJ zahodna tehnologija. Nič novega in ustaljena praksa fseh držaf, ki so prisiljene kupovati na in plačevati na “sivem” trgu.

  In kaj naredi Grims?!… Javno razgalja posle državne banke, ki bi morali biti ena bolj skritih tajn??? V bistvu bi moral biti Grims kazensko ovaden….Pa ne, mi se raje ukvarjamo z javnim pranjem perila, ki prafzapraf niti ni umazano… in med

  • Olga

   Seveda, levaki predlagate, da je treba lopovluk ščititi! Komunistični kriminalec in udbaš Kučan je do vratu vpleten! V zapor z vsemi!

   • Prle

    Teta Olga, pa ja nisi mislila na Ivanov Dob?

    • xtc

     In zakaj bi po tvojem moral Ivan na Dob?
     Zato;ker se je pravljica oPatriji sesula po celi EU?
     iN POKAZALA BLEF?
     edino kaj se je razkrilo to ;da Riedl ni odvajal davka od prejetih nakazil;kar je davčna utaja pa še to je šlo za druge posle s Tajsko:

 • xtc

  Slovenija in slovenskikomunisti sKučanom na čelu počno isto kot so in je Yuga;prali denar za teroriste in mafijo:

 • Alois Kuhelj

  Jaz bi pa rad vedel,ce se kdo verjame,da so se tista dva neboticnika in se ena zghradba preko ceste do tal zrusila-e od tistih dveh frceplanov,od kazterih je stiri petine goriva zgorelo se zunaj bajt??

  • macon

   Resnica je prekruta: nori psihopati, ki vladajo sistemu so pripravljeni pobiti tisoče svojih državljanov, da nemoteno kradejo naprej in še več. Pravzaprav mi to vemo iz prakse, ker je naša komunajzarska banda najprej množično pobijala, da je lahko potem vseskozi kradla.

   Socializem ima več skupnega s fevdalizmom kot s kakim nadaljnim korakom od kapitalizma. Regresija.

   • Goran Hvala

    Nism vedu da je se wtc zrusil tito…rip je bil ocirno res car da mu kaj takega uspeva…ce je ze tako pa tako naj bo…ne poznam nobenga druzga ki bi mu to uspelo…torej je dalec pred vsemi..

 • RealRevolution

  Tam ,kjer so clanki o JJ te levicarske smeti napadajo ,
  ne z valovi ampak cunamiji objav…
  Smetijo…
  Moderator ali administrator na Nova24?
  Dobra ideja?.

  • Nowotny

   Če bi imeli interes, bi nekako 10-12 provokatorjev odstranili in bi imeli mir, pa imam občutek, da to nekomu ustreza.

   • Goran Hvala

    Zgleda da vas se “vasi” ne marajo kaj prida…sam da majo fine sluzbice pa da se vi klofate prek spleta..

   • Prle

    Prvi v vrsti za odstrel si pa ti.

 • Raamko Rom

  JANEZ JANSA lahko ocisti Evopo od kriminala in korupcije.Verjetno noben drugi!!!!

 • Dark Lord

  Skrajno neokusna naslovna fotografija. A za vas ni nič sveto?! 3000 ljudi je umrlo v islamističnem napadu, vi pa se delate norca iz tega. Govna.

  • xtc

   Ne ne delamo se norce;levki ste podporniki takih ;ki so in še počno to:
   In ravno slednje ni smešno:

   • Goran Hvala

    Zakaj nima nova na naslovnic nemskega(nacisticnega)kriza ce je ze v sluzbi resnice? Pardon sej ni nemski…

    • xtc

     tVOJ POST JE V BISTVO PRIKAZ NIVOJA LEVAKA IDIOTA IN FAŠISTA;ZAKAJ?
     vSE ;KI NE MARAJO KOMUNIZMA INM NJEGOVIH ZLOČINOV;NAVLAKE IN ZABLOD RAZGLAŠATE ZA NACISTE;V BISTVU PA STE NAJVEČJI FAŠISTI IN NACISTI RAVNO SAMI_PARDON NACIONAL SOCIALISTI ORIGINALNO:

  • Rožle

   Ti si pa fulll okusen …mnjam ..!

 • Jurij Musar

  Američane nategujemo kot za šalo. Jim je že Tito prodal vesoljsko tehnologijo.

 • Rožle

  Konec je z levimi, gnilimi predvsem pa lažnivimi komunisti …
  Hvala Bogu, da obstaja portal, ki temelji na resnici in domoljubju …
  komunistično zmontirane procese smo bli vajeni tam po letu 45,… mladina tega ne ve … zato jih je treba opozoriti
  … ne nasedajte komunistični propagandi in plačancem na portalih …

  • Goran Hvala

   ;-);-)

  • Slovenec

   A misliš na tale portal, ki namesto slovenske glasbe podpira hrvaško ustaško glasbo in laže vsak dan? Joj, joj, joj, Rožle …. kaj bo s stabo …. na koncu boš še hrvat postal, c,c,c,c,c ….

   • Zasavc

    Ti si res idiot. Kaj počneš tu , če nisi iz našega testa. Tvoji vodijo državo že 70 let pa poglej kam ste je potrinili. Sram te je lahko in rajši se nekam skrij kot pa da pišeš bedarije. 100x rajši poslušam domoljuba Thompsona , kot pa okupatorsko Ceco , Bajago , Balaševića in tebe

 • Slovenec

  Kakšna je razlika med komunisti in janšisti? Komunisti so delali bedarije leta 1945, janšisti pa delajo bedarije leta 2017. Janšisti 70 let za komunisti.

  • šmentanamuha

   Za intelektualno inferiornega levičarja je tipično, da ne razume katastrofe, ki jo je za sabo pustil komunističen režim po 70 letih uničevanja in razgradnje slovenske države in naroda. Retrogradnost razume kot napredek in se veseli nadaljnjega nazadovanja. Napredek vidi v povečanju števila vrst spolov z 2 na 60 (tak smo lahko nekje prebrali). Vsa kreativnost tipičnega intelektualno inferiornega levuharja je v množenju različnih spolnih praks, o katerih bi radi poučevali tudi otroke v šolah. Levičarstvo je danes resnična degradacija pameti.

   • Slovenec

    Komunisti so delali bedarije leta 1945, janšisti pa delate bedarije leta 2017.

    • traktor

     Čudn,ti si popoln bedak,kako je torej mogoče,da nisi janšist?

     • Zgornji

      Goood Question !!! ;-))

    • Rafaelus

     ..
     Ti ne biti Slovenec, ti biti idiot :)

  • Janez

   Povej raje !
   Preveri – sporoči nam vsem !
   Ali je stolpnica centrala NLB V LJ – ŠE – NEPOGORENA.
   Včeraj je bila – vsaj na zunaj – videti še ok. Normal.
   Če je kaj
   OSTANKOV OD MORDA KURJENIH BANČNIH PAPIRJEV V WC-JIH .
   ZNOTRAJ CENTRALE NLB?
   Pa kako je z računalniki v NLB !
   In s podatki na njih ?
   Pa – če kdo iznaša,
   daje na kaka skrivna mesta
   – kake bančne papirje Itd. ? Jaz tega – ne vem, niti slučajno – ne. Ne vem. L.R. Janez KOMENDA

  • xtc

   Eh moja Čivša;sej vem ;da ti je hudo ;ker nikoli ne boš Slovenec le tisto najslabše od obeh

  • Rafaelus

   Ti ne biti Slovenec, ti biti idiot :)

 • traktor

  Ko prebiram tele prispevke, mi pride na misel ena hrvaška pesem. Sve je isto, samo njega nema. Enonogega namreč. Isti kurac, isto pakovanje. Iste face, isti lopovi, ista žlahta, isto razmišljanje. Res smo še 50 let za opicami. Bljak.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!