[VIDEO] Argentina ob naslov južnoameriškega prvaka, objokan Messi se poslavlja

Datum:

Nogometna reprezentanca Čila je po dramatični tekmi in streljanju enajstmetrovk postala južnoameriški prvak. V finalu v East Rutherfordu je s 4 : 2 premagala Argentino. Prekletstvo Argentine je zvezdnika Lionela Messija prepričalo, da se je poslovil od reprezentančnega dresa.

Veliko južnoameriško prvenstvo Copa America Centenario je postreglo z novim razočaranjem Argentincev. Stota ponovitev tekmovanja je bila v znamenju težko pričakovane in želene lovorike, ki pa jim je po streljanju enajstmetrovk spolzela iz rok. Veliki prvak je tako postala reprezentanca Čila. Čilenci so bili v zaključnih strelih z bele točke bolj zbrani in slavili s 4 : 2. Pri Argentincih je svoj strel na stadionu Metlife pred več kot 80 tisoč gledalci zapravil tudi Lionel Messi.

“Odločil sem se: moj čas v reprezentančnem dresu je mimo. Bolj kot komurkoli drugemu mi je žal, da nam ni uspelo, da nisem bil v stanju, da bi z Argentino osvojil naslov prvaka,” je povedal Messi, ki je bil že petkrat izbran za nogometaša leta.
Messi je svoj strel iz bele točke poslal preko vrat. Foto: epa
Messi je svoj strel z bele točke poslal preko vrat. Foto: epa

Za Čile so z bele točke zadeli:  Nicolas Castillo, Charles Aranguiz, Jean Beausejour in Francisco Silva, Arturo Vidal pa je zgrešil. Na drugi strani je Messi poslal žogo preko vrat, Lucas Biglia pa ni zmogel premagati čilskega vratarja.

Čilenci tako slavijo drugi naslov na južnoameriškem prvenstvu, potem ko so lani 4. julija na domačem stadionu Santiago prav tako porazili Argentince. Ti so nazadnje zmagali v Copa America davnega leta 1993, vse do do danes pa so v finalih izgubili že pet dvobojev.

Branilci naslova Čilenci so tako ponovili uspeh. “To je krasen trenutek, vse naše delo, žrtvovane ure in dnevi, vse to je bilo nagrajeno,” je po zmagi dejal Vidal, ki je kot prvi izvajal enajstmetrovko, a jo je argentinski vratar Sergio Romero ubranil.

A. D.

Sorodno

Zadnji prispevki

Nov poskus uničevanja edinega tradicionalnega opozicijskega medija v državi

Podjetje Nova obzorja, ki med drugim izdaja tednik Demokracija,...

Pirc Musarjeva in Čeferin zelo verjetno kršita zakon o odvetništvu

Ob medijskem napadu na Klemna Jakliča se je izkazalo,...

Nepravilna spomladanska košnja terja velik davek pri pokosu živali

Bližajo se spomladanska košnja ter druga opravila na poljih...

Ustavni sodnici Špelci Mežnar se postranski zaslužek ne zdi sporen

Ustavno sodišče RS je v zadnjih dneh dodatno potrdilo,...