Kje je pravica?! Marine Le Pen grozi tri leta zapora, ker je opozarjala na zločine Islamske države

Foto: epa

Kandidatka za predsednico Francije Marine Le Pen se je znašla v težavah. Očitno konkurenca ne ve, kako bi onemogočila njen hitri vzpon, saj mnogi prav njej napovedujejo zmago, zato so ji odrekli imuniteto v primeru, ko je na Twitterju objavila fotografije zločinov borcev Islamske države.

Obupani birokrati v Evropski uniji se očitno zelo bojijo, da bi v Franciji zmagala Marine Le Pen in izvedla frexit (izstop Francije iz EU), kot obljublja, zato so ji evropski zakonodajalci odvzeli poslansko imuniteto v primerih, ko je na svojem twitterju opozarjala na zločine, ki jih izvajajo borci Islamske države.

Namesto, da bi jo nagradili, ker opozarja na klanja, ki jih izvajajo pripadniki Islamske države, ji grozi zapor, ker je na svojem twitterju decembra 2015 objavila tri nazorne fotografije, kako borci ISIS-a izvajajo usmrtitev, vključno z obglavljanjem ameriškega novinarja Jamesa Foleyja.

Bo primer na sodišču še pred spomladanskimi volitvami?
Le Penovo je sicer imuniteta ščitila pred pregonom, vendar pa so ji to v tem primeru odvzeli. V naslednjem koraku lahko tožilec opusti primer, lahko pride do imenovanja preiskovalnega sodnika, ki bi preučil primer, ali pa gre vse skupaj neposredno na sodišče. Speisa poroča, če bi želeli, da primer pride na sodišče pred aprilom ali majem, ko bodo volitve, se od francoskih sodišč pričakuje, da bodo delali veliko hitreje kot sicer.

Le Penovi očitajo kaznivo dejanje “objavljanje nasilnih slik”, ki v določenih okoliščinah lahko pomenijo tri leta zaporne kazni in denarno kazen v višini 75 tisoč evrov.

Marjanca Scheicher

 • Caetano

  Francija je prva začela s sporazumi z Arabci, že v 60. pod Pompidujem. Za ”geostrateško ravnotežje”. Tudi Homeinija so gostili, da je pridigal iz Francije revolucijo proti šahu. In so plačali tudi največjo ceno zdaj kot prvi, na stotine jih je že umrlo pod roko islamistov. Če bodo onemogočili Le Penovo se bo to samo nadaljevalo in stopnjevalo. Vsekakor je dosti bolj pametna od svojega očeta in verjetno v Franciji edina prava ter resna alternativa, pa nam je prav ali ne.

 • šmentanamuha

  Pa unga Poljaka Joanosza Korwina so tud že začel šraufat, ker je rekel naj se jebejo sami s temi migranti, če so jih gor poklicali.

 • šmentanamuha

  Zdaj so se lepo izdali, da je v ozadju te muslimanske invazije EU elita. To so tisti, ki bi morali sesti na zatožno klop. V nekih drugih časih, bi že dobili zasluženo kazen za izdajo. Kaj je kej Juncker ponudu našmu Cmerotu, da bo še naprej sprejemal in naseljeval šeriatarje po Sloveniji.

  • Marija

   To jaz govorim že leto in pol. Od prvih moških migrantov.

  • Olga

   Zanimivo, da so naši levaki spravili slovensko vojsko na beraško palico! Isto ugotavlja Trump, da je Ameriška vojska za časa Obame nazadovala v kadru in opremljenosti…. Vse, ki delajo proti nam, bi bilo treba postaviti pred sodišče!

 • dr Janez Sveti

  Boljše reklame si ni mogla zagotovit.
  Dr Janez Sveti EPP

 • domovina mili dom

  Ko bodo vsi obrezani, bo prepozno.

 • Olga

  Komunistična zarota v Franciji in celi EU? Marie, vsi smo z vami!

 • jan

  Zgleda, da trditve, da Bru selj spreminja EU v Sovjetsko zvezo, le niso tako iz trte zvite.

 • primsek

  Marie Le Pen bi morali dovoli drobni kriminal, ker je desničarka in hči fašističnega očeta. Tega so zaprli, ker je zanikal holokavst in ker je imel poglede na dogajanje v II SV kot jih ima pri nas Nova slovenska zaveza. Njen glavni greh pa je, da je kot evroskeptičarka pobirala denar od EU za svojega varnostnika, ki Bruslja ni nikoli videl od blizu. Klasična goljufija, klasična goljufinja.

  • centurion

   Tebi je dovoljen komentar na tem forumu, ker smo tu
   demokratični, čeprav si popolni debil in
   otrok popolnih debilov. Gensko generirano.
   Seveda, levofašist.

   • primsek

    Leve fašiste si lahko izmisli samo ortokomunist, ki je prebral veliko marksizma in se potem shizofreno samopoimenuje; levi fašisti so bili sicer v besednjaku boljševikov socialdemokrati, revizionisti ne pa revolucionarji, to je bila psovka. Ker je iznoriški prevzel stranko z boljševističnimi metodami, seveda ves čas govori samo o sebi. Vidim, pa da ima cel trop kopitarjev za sabo in podhranjenih teoretikov. Sami FSPN obramboslovci?

    • Nata

     uh, no ? Si pa izbral ne čudne izraze…………..iznoriški……….pa kopitarji…..podhranjeni teoretiki.
     Nadvse zanimivo.
     Me zanima, katera generacija si. Verjetno si poznejša in si imel srečo, da ti ni bilo potrebno svojo barko krmariti med Scilo in Karibdo. Tako, kot mnogim mladim in starim v Jugi, če so želeli vsaj delno delati tisto, za kar so imeli sposobnost in znanje.

     • centurion

      Njegov zgodovinar je izrepiški in izpirjevniški, pa to

     • Nata

      + + + + + + + + + +

     • primsek

      Centurion? Po znanju rimskega jezika in rimmingu plešku? Čestitke, bi rad spoznal še ostalih 99

     • Nata

      Si se morda zmotil. Je tole namenjeno meni ?
      Jaz sem samo pluse talala za dva dobra nova izraza, no ??

     • primsek

      Razen seveda obramboslovnemu kadru, oni so predavali svoje budalaštine po šolah, recimo po Šubički, kto pravljičar, pa po fakultetah, kot Miha Brejc, pa sodelovali na orožnih vajah z JLA in omenjali mater in njihove organe, to je bila ta slaboumna kasta vojščakov, ki se je zaredila in nosi danes glavne ostanke komunajzarstva iz časov stalinizma. zato je tuid grosupeljski psiho popušil na volitvah za predsednika Komsomola – ker je bil pretrd in prebukov za takratne mladince, on je bil bolj na horuk in delovne brigade in simbolna romanja vjajce.

      spodnji odgovor je namenjen vam, če je vas tudi sto (rad bi spoznal ostalih 99)

     • Nata

      Glede ostankov imaš prav.
      Vendar prav vse pa tudi ne moremo stlačiti v en koš.
      In, mislim, da se glede Janše motiš. Ni vzrok to , kar si napisal. Takrat že ni bil več ” ta pravi “.
      Menda ne boš trdil, da je bil – uh .ime – .toliko boljši ? Saj smo ga imeli priliko kasneje dobro spoznati.Kot parlamentarca in mnistra.
      In, res si zelo našpičen. Horuk, pa delovne brigade ?? Ja, kaj pa je narobe ? Marsikdo je tja hodil…….na lepše !!Pa v Jajce tudi !
      Veš, na delovne brigade so pa tudi naši starši hodili!!So morali !! Uboge gospodinje – mame z otroki – med drugim so gradile tudi Pionirsko progo.
      Pa me res zanimajo tvoja leta, no ?

    • centurion

     Posluš, vosu, dobr posluš.
     Tovariš ( il compagno) MUSSOLINI BENITO, je bil
     ustanovitelj stranke MSI- Movimento SOCIALE Italiano in njen
     predsednik. LEVIČAR
     Stranka je bila SOCIALNA s SOCIALNIM programom namenjena
     italjianskemu DELAVSKEMU razredu in s tem na politični
     tortici LEVO usmerjena tako kot nemška NSDAP ( NacionalSOZIALISTISCHE Deutsche ARBEITERparteis) tovariša (kamerada) ADOLFA HITLERJA.- LEVIČAR.
     Za oba so si vsi edini, da sta bila FAŠISTA.
     Bedak debilni levi, KAJ TI NI TU JASNEGA,
     ti zagovornik in predstavnik
     LEVEGA FAŠIZMA???

     • primsek

      Moraš se prav povezati v butaro, da boš razumel razliko. Prebrati še kaj razen butastih člankov na Nova. Strah pred rdečo prepustimo živalim z rogovi!

    • tohuvabohu

     Koga imate beton-komunajzarji za leve fašiste, je povsem irelevantno. Cel svet svet razume, da se pojem nanaša ne leve ekstremiste, kakršne imamo tudi v Sloveniji. Trikrat sem ti že naročil, da se malo izobrazi o tem, smrkavec, da ne boš delal sramote svojim rdečim vzornikom.

  • Vince Blake

   Ne vem sicer kaj je njen glavni greh, ampak v tem konkretnem primeru je obtožena zaradi twitov, ki prikazujejo nasilje islamske države. In glede na to, da ni nihče zanikal verodostojnosti teh fotografij, upravičeno domnevam, da je obtožena, ker je prakticirala svobodo govora, oziroma širjenje resnice.
   In glede na tovrstno prakso demonizaranja nasprotnikov islamizacije evrope, zelo močno dvomim tudi v verodostojnost obtožb o njenih domnevnih finančnih akrobacijah.

 • centurion

  No, za primer preprečitve volilne zmage ima Evropski parlament
  in francoska država uspešen mušter v Sloveniji.
  Primer Patrija.
  Slovenski levi zlikovci so vedno korak pred vsemi
  in avantgarda komunističnega zločina.
  Inventivnost, ki jo zavida tudi severnokorejski
  demokrat Kim Jong Un.

 • Antonius

  Vzrok, ki Le Penovi grozi z zaporom je na las podoben slovenski Patrii.
  Ženski se obeta zmaga na volitvah. Bojijo se ogledati v špeglu zaradi posledic neodgovornih ravnanj s šeriatarji.
  Celo evropski zakonodajalci so se z odvzemom poslanske imunitete vmešali v francosko notranje politično dogajanje.
  Evropa mora postati šeriatarska, pa če se s tem avtohtoni Evropejci strinjamo ali pa ne, je agenda socialistov, ki v Evropi trenutno še vladajo.

  • Caetano

   Žal ni samo agenda levice v EU, da postane Evropa multi-kulti, ampak tudi enega dela desnice. Fallacijeva opisuje kako je bil kršč. demokrat Andreoti indiferenten do postopne islamizacije, ki jo je bistra novinarka opazila že 80. letih v Italiji. Podobno ne veš kdo je hujši Merklova ali nemški socialdemokrati. Tudi Teresa May ni kaj boljša od Blaira in laburistov. Brexit je dosegel Farage. Tako anglikanska cerkev, kot Vatikan pod sedanjim papežem delujeta za vpeljavo multi-kulti krščanstva in družbe.

   Največ odpora tej politiki je v vzhodni in srednji Evropi. V zahodni Evropi v nekaterih opozicijskih strankah. Le Pen, Wilders, Severna liga… so tam alternativa. Zdaj ko je zmagal Trump je več upanja, da islamizacija le ne bo uspela ali vsaj en povsod po Evropi.

   • Franc Šink

    Kolega.Sedaj je potrebno preganjati Islam pa njihova dejanja!(svaka čast umirjenim).Tudi kar pišeš zgoraj o zgoraj omenjenih politikih bo na koncu ispuhtelo!

 • lauraas

  Samo Trump ji lahko pomaga!!!

 • totex39

  Evropa bo s takim načinom kmalu pogorela, kajti s tem bodo še bolj omogočili, da se šeriatsko pravo razširi po Evropi. Takih kot je Le Penova pa je zelo malo in jih bodo vse zatrli na enak način.

  • Caetano

   Saj kaznovanje kritikov je ena vrsta šeriata. Tudi Wildersa so na političnem procesu že drugič obsodili, prvič je zadeva padla v vodo, bomo videli koliko je sodstvo še neodvisno in strokovno.

 • neny
  • Olga

   Imajo pa srečo, ker lenuhe na severu zebe! Bolje biti sam na starost, kot da te pošljejo na oni svet divjaki!

 • lauraas

  In Le Pen sploh ima kakšno obrambo?

 • dob

  Najprej so si vzgojili generacije in generacije bedakov, ki reagirajo na naučene znake. Dovolj je, če upoštevajo oblast in njeno avtoriteto in dvigujejo roke. Potem so rekli, da je to demokracija.
  Posledično so vsi pravni sistemi po svetu postali farsa v službi njihovih demokracij. Oblast da znak, in “demokracija” se odzove po pričakovanem vzorcu. Ljudje so pa kot v transu: nihče niti ne posumi, da bi bilo kaj narobe. Vse je zakonito, jasno, ker so sami pisali zakone in vse je demokratično, ker večina dvigne roke. Umori so, morilcev ni.

 • Johan

  To pa je isti sistem kot v Sloveniji

  • Franc Šink

   A .si mislil kaj drugače

   • slosin

    Levakarji so povsod isti…isti…
    A grozote ww2 je pa dovoljeno objavljati…Še malo, pa bodo zločinci tisti, ki zločine objavljajo, ne tisti, ki jih delajo… Francija postaja vedno bolj komunajzarska greznica…

 • bojan

  Kje je pravica … najprej preglejte koga imate zaposlene na ministrtvih sodiščih in v politiki itd … po mojem prepričanju je noter več kot 50 procentov prikritih muslimanov ki vplivajo na nam nerazumljive razplete … zato pa se ne sodi muslimanom pač pa samo državljanom EU držav

  imam soseda muslimana …prej so se pogovarjali z nami zdaj pa so nas začeli grdo gledat , vsi so ene sorte , noben ni miroljuben

 • Darth Vader
 • Spartan

  Počasi bodo/bomo morali kristjani (in agnostiki) začasno oz. dokler bo treba, potisniti svoja krščanska načela in vrednote na stranski tir in zbudit/pokazat svojo NEUSMILJENO BRUTALNO stran narave! Ker šele potem…

 • xtc

  Če je bil namen vsega tega cirkusa ustaviti Le Penovo;da nebi dobila volitev;je adeva hudo kontraproduktivna;takele “Patrije” na francoski način lahkodosežejo ravno obraten učinek od željenega;sploh pa če utegnejo sodišča nenormalno hiteti:

  • Steiermark

   Upam, da se uresniči tvoja napoved….

 • Artur

  Ja leva drhal ne izbira sredstev že doživeto pri nas.

 • garfi

  tudi obisk pijanca junkerja nas opozarja, da se bomo morali reševati iz takšne eu
  levi fašizem je prevzel ves svet

 • Kat Wilson

  Ne bojo je zaprli. Zaradi tega bo kvečjemu dobila še več podpore. Njena zmaga je NEIZBEŽNA. Vive LePen!

 • Novakec1

  A v Franciji že šerjatsko pravo velja in po njem sodijo? Se je za bat da že.

 • janez55

  Vstrajniki, kaj čakate? Pojdite se pred francosko sodišče dret proti tamkajšnjemu krivosodju! Njihovim sodnikom bo gotovo srce padlo v hlače.

  • Nata

   Če bi bil še ti zraven, bi ga izgubili

  • Steiermark

   jovanček, mi “vztrajniki”, ki se borimo za pravico in resnico za naše ljudi, imamo veliko in še preveč dela za opraviti, kar doma. Francozi pa bodo že poskrbeli zase!

   • alojz

    Ko bodo francozi spet giljotino zalaufali bodo tudi naši levaki utihnili in se poskrili.

 • samsara

  Glej no, bilo kuda udbosodje svuda.
  Levičarji…

 • samsara

  Kazen za objavo nasilnih slik?
  Kaj pa za omogočanje oz. posredno uvažanje nasilnih praks in praktikantov v EU?
  Podpora oz. kolaboracije ‘leviantov’?

 • samsara

  Da se ni morda na neznanem kraju, ob neznanem času, na neugotovljen komunikacijski način, dogovarjala s Patrio, najmanj o lizingu, če ne celo nakupu enega vozila 4×4?
  Zmožna je kaj takega, kajne, da je?

 • SALZ

  Najprej smo patrio uvozili ji dodali dodatno vrednost sedaj jo bomo pa kompenzirali za opremo TEŠ 6

  • janez55

   Morda pa je še za TEŠ6 ostalo tudi kaj od prodaje orožja. Če ni šlo vse za volvota…

 • samsara

  Ja ‘ogrado EU’ je treba varovati za vsako ceno. Kako bi sicer kontrolirali in nadzirali vse te državice Evrope? Nekoliko težje in zamudneje vse skupaj…
  EU Corral press & NWO press

 • Unikatna

  S tem bo dobila še več podpore!!!

 • cosmosjasnovidec

  Čedalje bolj je jasno,da se brez europske vojne ne bo dalo urediti več nič v dobro europejcev.

 • Borut Stari

  Ali koga vse to spominja na slovensko farso Patrija? Levičarji so v vseh državah enaki. Mar ne?
  PS: Trumpa jin ni uspelo spodnesti.Še ubogo nagajajo na svojem pogorišču, Klofute pa redno dobivajo.

 • Goran Hvala

  Sej je kot timosenko…una je tud dobila krila..kr z vozicka je skocila…ceprav na sodisce ni zmogla…cela bolna in nepokretna…heh

 • D&G

  Glede na to da se non stop piše samo o tem radikalizmu , pa o tem terorizmu, grožnjah, izsiljevanju tudi celo v v naši deželi smo deležni miselnosti da ne smeš nič povedati ker bi bil stric Adolf sem sita teh z rutam in teh musličov in mi resnično gre na bruhanje, jih ne morem prebavljat… dost imam tega s….naj spokajo , mislim da bi vsi v EVROPI radi imeli normalno življenje. Brez njih je bilo lepo!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!