Moški na Švedskem zapeljal v trgovino in z bencinom začel polivati po tleh. Je za napad odgovorna Islamska država?

Foto: epa

Moški, za katerega predvidevajo, da je član Islamske države, je v torek zapeljal v množico ljudi, blizu nakupovalnega središča Ullared, in po tleh začel polivati bencin. Dve osebi sta bili lažje poškodovani.

Da bi napadalec lahko bil pripadnik teroristične celice Islamska država, lahko vidimo v njihovi grozilni izjavi iz leta 2014, v kateri so zapisali “Zapelji se v pešce, skoči iz avta in nadaljuj napad” ter napovedali sveto vojno.

Ob napadu je Švedsko zajela panika. Nakupovalci, ki so bili v času napada v nakupovalnem središču, so prestrašeni. Policijski tiskovni predstavnik Tommy Nyman je dejal, da so bili šokirani, ko je napadalec z avtomobilom zapeljal v trgovino.

Foto: printscreen

Dve priči, ki sta bili takrat na kraju napada, Jenny Sundström (19 let) in Nathalie Lodén (20 let), sta izjavili, da je avtomobil v trgovino vozil s polno hitrostjo.  Druga priča pa je izjavila, da je osumljenec peljal naravnost v njih in da so se mu na srečo pravočasno umaknili. Ko se je zaletel v dva nakupovalna vozička, pa je stopil iz avtomobila in v roke vzel posodo z bencinom ter začel polivati po tleh. Takrat so se ljudje začeli zavedati, da to ni nesreča. V prostoru je zavladala panika in ljudje so začeli bežati.

Policisti so kraj napada zavarovali in bodo avtomobil temeljito preiskali. Obstaja tudi domneva, da je moški psihično bolan. Zaenkrat pa ostaja v priporu zaradi vandalizma in povzročenih telesnih poškodb.

N. Š.

 • Antonius

  Ah, pajade, seveda!! Sedaj, ko so celo Piko Nogavičko očistili neprimernih izrazov, Švedi ne znajo nič več po barvi kože prepoznati razlik me njimi in njim enako belimi in blond a s temnejšim odtenkom v laseh in v koži. Da je alah res velik in vsemogočen, nam danes celo šVEDI dokazujejo in dopovedujejo.

 • soc

  “Obstaja tudi domneva, da je moški psihično bolan.”

  Brez tega pač ne gre v politično korektni družbi. Vsaj ko gre za muslimane.

 • RealRevolution

  Na koncu je izjava,da je bil psihicno bolan.A so bili vsi drugi teroristi tudi psihicno bolni,ko so delali mesakre po Evropi?
  Toliko psihijatrov ne zna samega sebe diagnosticirat,druge se pa majn.
  KRIV JE ISLAMSKI TERORIZEM.
  A je to tako tesko?.Seveda ni,ampak zaradi levicarske propagande gre marsikateremu funkcionarju tezje iz jezika.Od levicarjev zelo redko slisis taksno izjavo,ce sploh.

  • žalost

   kriv je terorizem na sploh, ne glede na vero, vse sranje so začeli američani in izraleci, ko so začeli napadati arabske narode, pobili so na milijone otrok!!!!!!!!!!!!!!!!

   • stajerc5

    Za enga arabca pa ze kar dobro slovencis, hehe…

 • Slovenec 33

  Islam je krvava, agresivna, histerična in pedofilska religija, ki ne bi smela imeti prostora v EU.
  Dela samo škodo in uničuje kulturni ter civilizacijski nivo v EU državah, ker potiska vse, ki pridejo z njo v stik v mračnjaštvo in fevdalizem.

 • pajot

  En nasvet Švedom: na prihodnjih volitvah odjebite levičarsko bando,ki vam vlada. In v roke vzemite svinčnik,ki bo obkrožil domoljubnega kandidata. zelo preprosto je to.

 • Olga

  Ni kriva islamska država, kriva je vlada, ki divjake uvaža!

 • tarantela

  Če ni kriv ISIS, so pa Murgle krive. Evo rešitev je na dlani, he-he…

  • Olga

   “Islamsko državo” so že dobro sesuli, Murgle bo še treba… Na volitvah!

 • Morala

  Krivi so politiki, ki so jih uvažali oz. jih še uvažajo in posrani Evropejci, ki nemo opazujejo v kaj se spreminja Evropa!

 • Marija

  Zakaj so ljudje tako prestrašeni? Ali ne vedo,da lahko za vsakim vogalom in v vsakem trenutku doživijo napad. Dokler bom prestrašeni bodo teroristi počeli kar bodo hoteli. Kdaj bomo jezni in jim pokazali kdo je v Evropi gospodar. Ni pomembno v kateri državi. Če bi mi ponili 1000 muslimanu to je približno trojna številka ko,iko žrtev je bilo v Evropi tega nebi počeli. Vedeli bi da bo pravična kazen sledila. Navsezadnje bi morali ob vsakem napadu izgnati vsaj 1000 migrantov kar po vrsti in jim naučiti kako se pri nas živi. Tako pa živimo vsi v strahu in čakamo na milostni dan če boš še preživel.Vlade ša jim dajejo neke pravice,kje so naše pravice,da bi živeli v miru na naši zemlji in na naših domovih brez strahu. mene ni strah sem pa grozovito besna,ke sem osamljena in ne morem storiti nič,Hočejo imeti prestrašen narod da bodo lažje ropali in kradli. r vladam Evrope očitno odgovarja to kar se godi.Zakaj se vse to ne godi na Mađarske,Polskem,Češki. Zakaj gori cela Dalmacija,Črna gora itd. Zakaj pri nas gorijo smeti ? Se komu posveti da je vse splanirano. Preplašen narod je pohleven in delaš z njim kar hočeš. Kot je bilo po drugi svetovni vojni. Ne ne sme nas biti strah moramo biti jezni in iz Evrope nagnati vse kar je obarvano. Naše zločince bomo pa že krotili.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!