Priprave LGBT na “katoliško pomlad” ali gej revolucija iz kabineta Hillary Clinton

Na WikiLeaksu lahko najdete vse, tudi e-poštna sporočila, ki so izginila z zasebnega strežnika Hillary Clinton. V nekaterih elektronskih sporočilih so njeni najožji sodelavci zelo nestrpni do katoličanov, v drugih pa celo razlagajo, kako z goljufijo priti do zmage. Najbolj zaskrbljujoče je, da so načrtovali organizirati “revolucijo” znotraj Rimskokatoliške cerkve, s katero bi jo podredili ameriškemu hegemonizmu, podobno kot so to storili na Bližnjem vzhodu in v drugih državah.  

Medtem ko mediji v Združenih državah Amerike in prav tako v Sloveniji intenzivno napadajo Trumpa in se poslužujejo najbolj nizkih udarcev, pa ti medijski napadi še najbolj spominjajo na Orwellovo “Ministrstvo resnice”. Afero z elektronskimi sporočili Hillary Clinton – tako kot vse njene predhodne afere od Benghazija do Whitewaterja – pa so mediji zatajili in vse skupaj zavili v medijski molk.  Vse dokler zadeva ne uide nadzoru oblasti.

Od Hillary do LGBT pa do Clintona

Screenshot Foxtv

Foto: foxtv

Edini in prvi, ki so – za razliko od mainstream medijev – objavili podrobnosti Clintonove pošte iz dokumentov Juliana Assangea na WikiLeaksu o “katoliški pomladi”, so vodilni katoliški mediji, ki razkrivajo povezave med katoliškimi “novonastalimi” liberalnimi nevladnimi organizacijami, ki jih je ustanavljal John Podesta, vodja volilne kampanje demokratske predsedniške kandidatke Hillary Clinton, in najvidnejšimi aktivisti LGBT, ki so jih tudi financirali, in seveda med Georgeom Sorosem. Vse skupaj pa se začne z najožjimi sodelavci Hillary Clinton, med njimi tudi s Humo Abedin, in se z njenim kabinetom tudi konča. Potrebno je omeniti, da je bil John Podesta prav tako vodja volilne kampanije pri njenem možu, nekdanjem predsedniku Billu Clintonu. Pa tudi, da povezave peljejo vse do sedanjega predsednika ZDA.

V enem izmed prvih elektronskih sporočil, 10. februarja 2012, John Halpin, vodja liberalne nevladne organizacije Center za ameriški napredek, piše najožjima sodelavcema Hillary Clinton –  Jennifer Palmieri, vodji komunikacij,  in Johnu Podesti, vodji volilne kampanje.

Zadeva: Konservativno katolištvo
“Zadnji članek Kena Aulette v The New Yorkerju govori o tem, da Murdoch in Robert Thompson, glavni urednik Wall Street Journala, vzgajata otroke kot katoličane. Prekleti Murdoch je celo krstil svoje otroke v reki Jordan, kjer je Janez Krstnik krstil Jezusa. Večina najmočnejših in najvplivnejših osebnosti konservativnega gibanja je vseh po vrsti katoličanov in med njimi je celo vedno več ‘spreobrnjencev’, ki jih najdemo od vrhovnega sodišča pa vse do medijev in skupin ‘think tank’. Vsi ti ljudje pa neverjetno onesnažujejo katolištvo – ameriško prepričanje je izrazito okuženo s katoliško konservativnostjo. Pritegniti jih moramo  na bolj sistematično razmišljanje in ne na strašno zaostale srednjeveške odnose med spoloma. Popolnoma se morajo zavedati krščanske demokracije.”

V sporočilu, ki se sklicuje na članek v reviji The New Yorker z naslovom Murdochov najboljši prijatelj, ki odkrito napada Murdocha – medijskega magnata in lastnika Fox TV, edine ameriške postaje, ki ne lobira za Clintonovo – se novinar Ken Auletta norčuje tudi iz Roberta Thompsona, glavnega in odgovornega urednika Wall Street Journala, samo zato ker sta se “odločila in odkrito povedala, da vzgajata otroke v katoliški veri, pa čeprav sama nista katolika”.

Palmieri, ki spada v najožji krog sodelavcev Clintonove, je odpisala: “Verjetno mislijo, da je to najbolj družbeno sprejemljiva konservativna religija. Njihovi bogati prijatelji pa tega ne morejo razumeti, tudi če bi postali evangeličani.”

In Harpin se zopet odzove: “To je bistvo. Lahko se sklicujejo na Tomaža Akvinskega in zvenijo še tako sofisticirano, pa ‘za vraga’ nihče nima pojma, o čem govorijo.”

Potem ko je v javnost pricurljalo njuno dopisovanje, je vodilna katoliška organizacija v ZDA pozvala k odstopu Jennifer Palmieri, vodjo volilne kampanje Hillary Clinton, zaradi žaljenja verskih čustev in razžalitve katolikov z “izrazito zaostalimi” (“severely backwards”) in obtožb, da “ne vedo, o čem govorijo,” CatholicVote.org pravi, da obstaja jasen vzorec v kampanji Hillary Clinton, ki  zasmehuje in žali verska čustva večine Američanov.

Vsega je kriv Putin
Toda ameriški tisk se je takoj postavil v bran Clintonovi. Jennifer Palmieri je vsega obtožila ruskega predsednika Putina. V izjavi za CNN je Palmierijeva povedala,  da “se ne spomni tega elektronskega sporočila”  in izjavila: “Ne bomo preverjali vsakega elektronskega sporočila, ki so ga ruski hekereji ukradili z namenom, da bi ogrozili volilno kampanjo Hillary Clinton.”  Ampak če se Jennifer Palmieri ne spomni spornega dopisovanja, se ga je zato spomnil tisti, ki ji ga je poslal in tako potrdil, da je sporočilo avtentično – John Halpin, vodja liberalne nevladne organizacije Center za ameriški napredek. V isti sapi je zatrdil, da sta oba s Palmierijevo katoličana. CNN pa je takoj objavil, da je  Assange dejansko “ruski igralec” in vohunček – kar je značilno za režimske sisteme  – “Grdi sovražnik je vedno kriv za vse.”

Trumpov kandidat za podpredsednika Pence pa je podal izjavo, v kateri pravi: “Hillary Clinton bi morala takoj obsoditi te izključujoče, nestrpne, antikatoliške in antievangeličanske pripombe svojega osebja in se takoj opravičiti vernikom.”

Vsega so krivi komunisti
Malo bolj podroben odgovor glede celotenga dopisovanja pa  je podal sam Halpin, ki trdi, da je katolik, čeprav morda ne najboljši, ampak vzgojen v katoliškem duhu in nima nič proti konservativnim katolikom, “čeprav se ne strinja z njimi.” Pravi, da mu je katoliška vzgoja pomagala tvoriti “progresivna” stališča (skupno stranišče za moške in ženske, teorija spola in vse, kar danes v Združenih državah šteje za progresivno). Pravi, da je vse skupaj “izvzeto iz  konteksta”. In  seveda, “Rusi so krivi za vse” (kar potrjuje tezo o vrnitvi McCarthyjevega lova na čarovnice v ZDA, le da tokrat demokrati vodijo histerično akcijo obtoževanja vseh in vsakogar za “komunistične vohune”).

“Katoliška pomlad in seme revolucije”
In ravno dejstvo, da se Halpin “deklarira” za katolika, je za američane sporno. V sporočilih, ki so pricurljala v javnost, sta Podesta in Halpin načrtovala “katoliško pomlad”, revolucijo znotraj katoliške Cerkve. V objavljenih sporočilih je jasna vloga Hillary Clinton in ZDA pri spodbujanju in ustvarjanju pogojev za “arabsko pomlad”, ki je pripeljal na oblast skupino podpornikov LGBT in simpatizerjev islamistov. Gre za skupino zelo vplivnih ljudi, ki imajo vse možnosti in sredstva za uresničitev “katoliške pomladi” , vprašanje pa je, kako jim je “skoraj” uspelo?

“Petokolonaši” znotraj Cerkve
Z ustvarjanjem “liberalne” katoliške organizacije kot pete kolone znotraj katoliške organizacije bi tako zlahka spodkopavali cerkev. V teh elektronskih sporočilih John Podesta odkrito govori o svoji vlogi pri oblikovanju in ustanavljanju dveh takšnih “katoliških” organizacij, ki bi postopoma prepeljala katolike na “liberalnejšo” stran.

Pripravljena peta kolona
V elektronski pošti, datirani na 11. februar leta 2012, ki jih je WikiLeaks objavil, je Podesta odgovarjal na pošto prijatelja in nekdanjega vodja kabineta Baracka Obame, Sandyja Newmana o začetku “katoliške pomladi”. Zanimivo je tudi dejstvo, da je Newman kot dolgoletni politični aktivist  l.1993 je najel mladega Baracka Obamo za projekt registracije volivcev v Illinoisu in da je Newman postal predsednik progresivne organizacije Glasovi za Razvoj (Voices for Progress), ki naj bi popeljala petokolonaška združenja k revoluciji. Objavljena vsebina sporočila pa razkriva dopisovanje Podeste in Newmana, kjer gre za dejansko podpihovanje revolucije progresivnih katolikov.

Konec srednjeveške diktature RKC

Priprave LGBT na »Katoliško pomlad« ali gay revolucija iz kabineta Hillary Clinton 1Newman predlaga: “Prišel je čas za ‘katoliško pomlad’, kjer moramo katoličani sami zahtevati konec srednjeveške diktature in uvedbo vsaj malo demokracije ter spoštovanja do enakosti spolov v katoliški Cerkvi.” Podesta pa mu je odgovoril: “Ne gre za noro idejo, vendar se ne smem izpostavljati. Nimam nobenih pomislekov, vendar nekdo drug mora zasejati seme” in dodaja “Mi smo ustvarili ‘Zavezništvo katolikov za skupno dobro’ (Catholics in Alliance for the Common Good) z namenom, kot je ta. Menim, da nima pravega vodstva tako kot Združenje katolikov (Catholics United)  in kot vsa pomladna katoliška gibanja bo moral tudi ta začeti pot navzgor.” Podesta potem predlaga posvetovanje s Kathleen Kennedy Townsend, nekdanjo guvernerko Marylanda in hčerjo Roberta F. Kennedyja.

Žensko za duhovnico
Zanimivo je, da je Zavezništvo katolikov za skupno dobro l. 2005 ustanovil Tom Perriello – vodi pa ga Fred Rotondaro. Oba pa najdemo tudi v Podestovem Centru za ameriški napredek (Center for American Progress – CAP), liberalni nevladni organizacij, kjer je John Halpin vodja. V medsebojnem dopisovanju je Rontondaro zapisal: “Nisem še slišal racionalnega razloga, zakaj ženska ne sme postati duhovnik” in nadaljuje: “Istospolnost je dejanje Boga” (“Gay sex comes from God”) in se sprašuje o “podpori 80-letnih katoličanov glede kontracepcije, ki je Cerkev izrecno ne prepoveduje, in splavu kot temeljni pravici vsake ženske, da se ji omogoči zdravilo, ki sproži splav”.

Kdo sta Podestova “trojanska konja”?
Prva organizacija, Zavezništvo katolikov za skupno dobro, je pravzaprav tipičen trojanski konj, ki naj bi v okviru katoliške skupnosti spodkopaval cerkveni nauk in ga prilagodil  “ameriškim vrednotam”. Povezava med  voditelji “katoliških” organizacij z najvišjimi uradniki Demokratske stranke je ravno John Podesta –  ustanovitelj dveh najmočnejših liberalno-katoliških nevladnih organizacij in najožji sodelavec Hillary Clinton. Podestov agresivni namen notranjega spodkopavanja cerkve je več kot očiten.

Drugo je Združenje katolikov, ki sta ga istega leta 2005 ustanovila demokratična politična aktivista Chris Korzen in James Salta, ki sta med letoma 2006–2010 prejela na stotisoče dolarjev donacij iz  “Open Society” – spornega sklada milijarderja Georga Sorosa (ko vtipkate imeni Chris Korzen in James Salta  v Google, vam izpiše: “Some results may have been removed under data protection law in Europe.”) Zanimivo je, da se je organizacija z namenom spodkopavanja katoliških vrednot z denarjem aktivistov LGBT širila tudi po ostalih ameriških državah.

V imenu boga tudi LGBT
Za odprtje podružnic v Koloradu in Pensilvaniji sta pomagala vodilna aktivista LGBT – milijonar in poslovnež Tim Gill, lastnik sklada Gill Foundation, ter Jon Stryker, milijarder in lastnik sklada Arcus Foundation. Oba sta glasna aktivista LGBT in poznana po dobrodušnem financiranju progresivnih katoliških skupin ter po izjavah v stilu: “Smo proti omejevanju verske svobode” in “Cerkev je diskriminatorna”.

V ameriški politiki pa tovrstna lobiranja in spodkopavanja nasprotnikov niso nič novega. Kot navaja The Washington Times, v Obamovi administraciji na podoben način deluje podpredsednik Kerry, deklarativni katolik in najbolj glasen podpornik gejevske poroke v svetu. Kerry je tudi odkrito grozil državam, ki ne priznavajo istospolnih porok in bi zaradi nasprotovanja “morale plačati ceno za njihovo nehumanost”. Tom Perriello iz Zavezništva katolikov za skupno dobro je kot 22-letnik l.1996 delal za Kerryja, ko je kandidiral za Senat. Kerry pa je pomagal Perriellu do stolčka v kongresu.

Končno odziv cerkve: “Lobi ‘katoliška pomlad’ je naredil neizmerno škodo”
Edini odziv s strani RKC je odziv ameriškega nadškofa Charlesa J. Chaputa v katoliški reviji Philly, kjer svojo kolumno začne z opisom srečanja s Chrisom Korzenom in z Jamesom Salto, to sta vodji Združenja katolikov. “To je bila zanimiva izkušnja. Oba sta delovala kot Obamov demokratski politični stroj. Bolj kot širjenje katoliške vere ju je zanimal lasten politični vpliv. Verjetno so bili nekateri škofje za Chrisa Korzena in Jamesa Salto res  neumni, ker sta jih uporabljala kot  pomožno orodje pri uresničevanju ciljev ‘Katoliške pomladi’,”  je napisal ameriški nadškof Chaput. “Zaskrbljen sem nad manipulativno spretnostjo katoliških zastopnikov med demokrati, saj so jim  tudi ameriški katoliki – volilci pomagali do oblasti. Ta oblast pa je najbolj neprijazna in trmasta do teh istih vernikov.

 Nikoli ni tako slabo, da ne more biti še slabše
“Dvorjenje ameriškim škofom in prilizovanje Bele hiše cerkvi je nepotrebno. Škoda je storjena,” je napisal nadškof Chaput. RKC je najela odvetnika, ki pa – zanimivo – ni katolik in ima izkušnje v odnosih cerkev – država. Njegovega imena cerkev še noče razkriti, navaja pa, da “ima cerkev absolutno pravico, da se zaščiti, če je pod napadom civilnih političnih sil.” Nadškof je pojasnil, da so objavljena elektronska sporočila močan dokaz sovražnosti sedanje oblasti do katoliške cerkve. “Poglejte, kje smo. Imamo politične akterje, ki poskušajo organizirati državni udar za uničenje katoliških vrednot. S tem pomagajo krepiti islamski fanatizem na Bližnjem vzhodu v skupnem sovraštvu do Cerkve,” je škof zaključil kolumno.

Epilog?
Zadnji odziv vključenih v sporno dopisovanje je objavila na svoji spletni strani “hčerinska” nevladna organizacija Think Progress, kjer gre bolj za komentiranje Johna Halpina. Objavili so kar precej dolgo opravičevanje ter Halpinove dvome v avtentičnost vseh objavljenih pisem. Po grožnjah “pravih konservativnih katolikov” pa je John Halpin postal previdnejši, čeprav je vse grožnje tudi podrobno popisal in naštel. Hillary Clinton se na afero sploh ne odziva. Jennifer Palmieri  pa je navkljub pozivom javnosti k odstopu še vedno vodja komunikacij pri Hillary Clinton in prav tako še vedno vodi stike z javnostjo za Zavezništvo katolikov za skupno dobro. Ameriški katoliki so se zbrali in se po soseskah organizirali v akcijo “Zaščitimo cerkev”, kjer bi “levim anarhističnim demokratom” preprečili širjenje progresivnih idej. Zgodbo bomo še spremljali.

S. P. S.