V Makedoniji vre: 50 tisoč protestnikov ne želi albanščine za uradni jezik, kar jim skuša z vmešavanjem v notranjo politiko vsiliti Evropska unija!

Foto: EPA.

Več deset tisoč jeznih makedonskih protestnikov je zavzelo ulice Skopja in drugih večjih makedonskih mest, potem ko so se uradniki Evropske unije odločili vmešati v tamkajšnjo politično krizo. Protestniki so zavzeli glavne trge v Skopju in vzklikali: “Makedonija, Makedonija!” Razjezila jih je predvsem odločitev evropskega komisarja za regionalno politiko Johannesa Hahna, ki je zavrnil ponudbo za srečanje z makedonskimi nacionalisti.

Makedonski protestniki so pripravili vsaj 42 protestov po vsej državi, s transparenti so Johannesa Hahna pričakali vzdolž celotne poti, ki jo je komisar prevozil od letališča do prestolnice. Protesti sicer potekajo že 21 dni, toda torkovi so bili najštevilčnejši, saj se je na ulice podalo vsaj 50 tisoč Makedoncev.
Makedonija je v politični krizi že vse od decembrskih volitev, potem ko dve največji stranki nista uspeli najti dogovora, da bi skupno oblikovali vlado. Dve največji stranki bi namreč morali vzpostaviti vlado z eno izmed strank, ki pripada albanski etični manjšini, ta pa zahteva, da albanščina postane drugi uradni jezik v Makedoniji.

Jezni protestniki so na transparentih med drugim Evropsko unijo opozarjali, da so imeli dovolj evropskih komisarjev. “Jezik, ki ga vsi razumemo, je makedonski, zahteve albanske manjšine pa so usmerjene samo k poskusu razkroja naše države,” so zapisali. Makedonci zato jasno sporočajo Evropi, da ne bodo dovolili, da katera makedonska stranka privoli v takšno politiko t. i. Velike Albanije.

Desnica ne da mandata socialnim demokratom, ki je Albancem obljubila dvojezično Makedonijo
Makedonski konservativci, ki v državi vladajo že več let, so nemudoma zavrnili zahtevo albanskih manjšin za oblikovanje skupne koalicije, socialnim demokratom pa ne želijo prepustiti mandata, saj jim ne zaupajo, da bi se tudi sami odpovedali sodelovanju z Albanci. Razlogov za to je več, glavni pa je presenetljivi rezultat decembrskih volitev in druženje socialistov z Albanci.

Naj spomnimo. Makedonska vladajoča konservativna stranka VMRO-DPMNE je tesno zmagala na decembrskih parlamentarnih volitvah v tej nekdanji jugoslovanski republiki. Konservativci so si zagotovili 51 od 120 sedežev v parlamentu, medtem ko je največja opozicijska stranka socialnih demokratov (SDSM) osvojila 49 sedežev.

V Makedoniji so sicer pričakovali negotov razplet volitev, nihče pa ni pričakoval, da bosta kar obe najmočnejši stranki razglasili zmago. Za pravi škandal je takrat poskrbel tudi tamkajšnji ameriški veleposlanik, ki je poskušal spreminjati volilni izid, saj diplomacija takratnega ameriškega predsednika Baracka Obame podpira socialne demokrate in se s tesnim porazom ni želela sprijazniti.

Tajne službe že leta poskušajo zrušiti konzervativce, imajo podporo Georga Sorosa in Evropske unije
Kot nam je že decembra zaupal Cvetin Čilimanov, ugledni novinar makedonske državne tiskovne agencije in politični analitik, je bila zmaga makedonske desnice pravzaprav zgodovinska, saj je bila to že njena jubilejna deseta, kljub vsem pritiskom s strani opozicije ob pomoči tujine. “Tajne službe v Makedoniji so poskušale zrušiti aktualno makedonsko vlado, saj so že od časov nekdanje države ostale v rokah levičarjev, vseeno pa jim je udar na desnico spodletel,” je takrat povedal Čilimanov.

Desnica svojega volilnega telesa v Makedoniji nikoli ni izgubila, zmanjšal se je le zaostanek levice, za katero so prvič v zgodovini množično glasovali Albanci. Stranka SDMS je dobila glasove v večinsko albansko govorečem ruralnem okolju, kjer se praviloma glasuje pod vplivom imamov.

Zakaj je približno 80 tisoč Albancev decembra glasovalo za SDMS, ne pa za katero izmed svojih strank, je odprto vprašanje, na katerega odgovora ni imel niti makedonski veleposlanik v Sloveniji Tomi Dimitrievski: “Bojim se, da so albanski volivci dobili določene obljube s strani socialnih demokratov in da ne gre za kakšen dober ekonomski program. Mislim, da je to neke vrste dogovor med stranko in Albanci, gre za povsem novo stanje v Makedoniji!” Konservativni makedonski mediji so sicer poročali, da so socialni demokrati Albancem obljubili dvojezično Makedonijo.

Viktor Orban zgrožen nad tiransko platformo, ki jo skuša Makedoniji vsiliti Evropa
Po nekaterih ocenah danes v Makedoniji živi okoli 250 tisoč etničnih Albancev, kar je skoraj četrtina celotne populacije države. Albanščina je priznana kot uradni jezik na območjih, kjer prevladuje manjšinsko prebivalstvo, na nacionalni ravni pa je za uradni jezik priznana samo makedonščina.

Evropska unija je s svojimi vmešavanji v notranjo makedonsko politiko močno ogrozila mir v regiji, saj očitno poskuša doseči oblikovanje vlade na način, da podpira socialiste in Albance v veliki koaliciji, kar pa seveda ni demokratično, saj je to v nasprotju z voljo ljudstva. Niso pa takšne težnje evropskih komisarjev naletela na dober odziv povsod v Evropi; ostro se je odzvala Madžarska in njen voditelj Viktor Orban, ki se je v Budimpešti sešel z makedonskim predsednikom Đorđem Ivanovim.

Orban je ostro obsodil dejanja Evropskega sveta, znotraj katerega po njegovih besedah ne obstaja splošen konsenz o izzivih, s katerimi se trenutno sooča Makedonija. Prav tako je dejal, da je uradna Budimpešta ostro proti tiranski platformi, s katero bi rada svojo idealno rešitev dosegla Evropska unija.

L. S.

 • rubec

  Bravo Orban. Šljuk, pa je šel deci palinke po grlu. Po deseti uri ko ni več zapore bo šel pa še drugi.

 • tarantela

  Švica je štirijezična, pa nimajo nobenih problemov.

  • RATATA

   Ti si pa eno jezična pa največje probleme delaš.

   • Zgornji

    HA, HA, HE, DOOOOBERRR !!! ! !!! :-D ;-) :-)

   • sodnikisozločinci

    Ena baba naredi z jezikom več kot deset moških z lopatami.

    • RATATA

     Če ima globoko grlo je pa fajn.

  • KIKI

   Ali veš, koliko tujcev, priseljencev v Švici je zadnjih 50 let
   pridobilo švicarsko državljanstvo? Nihče ! Tam lahko delaš,
   normalno živiš, le državljanstva nikoli ne pridobiš!
   Krajine in kantoni v Švici obstojajo od pantiveka!

   • tarantela

    Tukaj je članek o uradnih jezikih, v Švici so štirje, ne glede na državjanstvo. No, nisem se pozanimala o tem, kdaj kdo pridobi državljanstvo, vendar poznam kar nekaj ljudi, ki so živeli ali pa še živijo v Švici. Prav nič jim na manjka, tudi po 50 letih življenja in dela tam, tudi po upokojitvi živijo tam.
    Sicer pa Albanci živijo v Makedoniji že menda od pamtiveka, oz. odkar so Iliri poselili ta območja.

   • KIKI

    Saj to trdim, za uradne jezike v Švici vemo vsi,
    gre za to, da ne moreš pridobiti njihovega državljanstva
    pa če si še tako pomemben ali bogat.
    Nemci, Francozi in Italijani predstavljajo večinsko
    prebivalstvo Švice! Vsi ti so ohranili svoja državljanstva.

  • von Rhein

   Kako enostavno. Nima problemov,ker so vsi Švicarji. Kdor je prišlek v Švici pa je moral in mora izpolnjevati v Švici določene norme.

  • sodnikisozločinci

   Ker so lepo ozemeljsko ločeni in je v vsakem kantonu jasno kakšen jezik je tam uraden, nobene multikulturnosti ni, nobene zakonske možnosti ni, da bi druga nacija prevladala nad domicilno. Če pa bi bili ozemeljsko nerazdeljeni, bi bila Švica alpska Bosna s periodičnimi vojnami.

 • janez.pokoncni

  Balkan je bil in ostaja sod smodnika. Z vsemi exjugo republikami so pizdarije. Če se primerjaš z najslabšimi si v bistvu lahko dober ne glede na to, da si v resnici zelo slab in tako je Slovenija v primerjavi z vsem, kar je južneje, “amerika” , a kot vsaka “amerika”, imamo tudi mi strahotne probleme z “meksikanci”.

  • FORT WORTH

   Nasi mexikanci tradicionalno glasujejo za levake…prav tako,kot mexikanci v ZDA (ceprav ne tako velik delez) ,glasujejo za demokrate.
   Potem pa na hanzi tv slisis studijo,kako visoko izobrazeni volijo levico ?!

   • janez.pokoncni

    Joj ja. Tale pravljica, da izobraženi volijo levico, bebeci pa desnico je le še eden v nizu spinov za pranje možganov prebivalcev te države.
    Škodo, ki so jo in jo še delajo od mafije odvisni mediji (a dejansko so skoraj vsi odvisni) je nepredstavljiva.
    Ravno zaradi te izjemno razširjene mantre se ogromno tistih, ki niso ravno najpametnejši ampak tudi niso med najbolj zabitimi odloča, da na volitve ne gredo češ ; “kvazi slovensko desnico volijo samo debili, kar jaz nisem, kvazi slovenska levica pa mi gre na “K” tako, da mi ne ostane nič drugega kot, da na volitve enostavno ne grem.”
    In še dodatna “tolažba” : “itak pa so vsi isti.” :):)

    Virus kolektivne blaznosti je pri nas vsajen in izpiljen skoraj do perfekcije zato sem sam prepričan, da za Slovenijo v demokraciji rešitve ne bomo našli še nekaj naslednjih stoletij. To, da se nismo leta 1991 šli lustracije ne bomo popravili … nikoli več! Nas “reši” 3ww in potem resnično vse na novo ali kot samostojna država ali kot privesek, da bog da Avstrije, ker so ostali sosedi več ali manj isto “kljukci”.

  • sodnikisozločinci
 • Zgornji

  DOOOOOOOBRIIIIIII !!! ! !!!

 • Zgornji

  EVROPA PA BI OČITNO ŽE RADA DELALA ZMEDO ŠE DRUGOD PO SVETU, TAKO KOT ARABCI HOČEJO SEJATI ZLO DRUGOD PO PLANETU, KER SAMI SO SI GA ŽE DOVOLJ POSEJALI, IN OPUSTOŠENJE SE JIM ŽE PREVEČ KAŽE !!! ! !!!
  BAAANDA EVROPSKA POKVARJENA !!! ! !!!

 • Krtača17

  Desni pravjo da je bil Kučan …

  • xtc

   Albanec?
   Ja bi utegnilo biti:

   • Ana Job

    Verjetno res , kajti nacionalne slovenske zavesti nima niti trohice.

 • totex39

  To se bo lahko dogajalo čez nekaj let po celotni Evropi, kjer bodo prevladovali musliči.

 • Caetano

  Sedaj pod Trumpom se v ZDA po federalnih državah dosti lažje sprejema contra-šeriat zakone. Mislim, da jih ima že več kot polovica ameriških zveznih držav. Dobro bi bilo, da se s to prakso začne tudi v Evropi. Potem ne bi bilo dilem glede pedofilskih porok, civilnih šeriatskih sodišč in dano bi bilo jasno sporočilo, da šeriat tukaj ne bo vladal.

 • Morala

  Kaj res se mora vmešavati v vse! Niso pa Makedonije sprejeli v EU zaradi Grkov!

 • xtc

  Staki mi potezami EU birokrati ne zbujajo več želje pri kandidatkah za nadaljnje približevanje;kot tudi vse bolj krepijo razdor znotraj EU;SAJ SE LAHKO HITRO ZGODI;DA BODO ZARADI TAKIH POTEZ ZAČELE DRŽAVE ZAPUŠČATI EU:

 • črnaovca

  Malo se zamislimo nad dogajanje pri nas. Čedalje več Šipekov je tudi pri nas v šolah že postavljajo zahteve in hočejo posebno hrano ne bo dolgo ko bodo hoteli še kaj več in naši politiki ne glede na barvo je malo mar. Najprej bi bilo treba malo preveriti vsa ta gradbena podjetja, zaposlene in izdjanje računov. Pridejo naredijo pokasirajo in povedo da račun pride po pošti samo da tega ne dočakaš.

 • Feriss.H

  Vrenje v Makedoniji je klasičen Multi-Etno-Kulturalni konflikt v mikroprostoru Evrope ki zgovorno, kot forenzični laboratorijski vzorec, kaže kako se sintetično generira mednacionalne probleme. Preslikano na EU in USA pa lahko vidimo kakšne razsežnosti taka nasprotja dobijo.

  Multikulturalisti imajo napačno predstavo o lastnem “patentu”, ki je zmešnjava nečesa kar je Mati Narava že zdavnaj uredila GLOBALNO ko je ustvarila RASE in NACIJE teritorialno ločene. Planet Zemlja je že Multikulturalni prostor in muhasto seciranje nečesa kar je delovalo je totalni idiotizem pod krinko progresa.

  Za prispodobo lahko posluži razkošen menu z vsemi mogočimi dobrotami na mizi. Vsaka taka jed, od domačih do eksotičnih je okusna in užitna. Če pa vse to stlačimo v eno korito in dobro premešamo bo nastala krma od katere bo še svinjam slabo.

  Konkretno, Makedonija bi lahko postala še ena država ki bi jo po Muslimansko razmnoževalno okupirali in s časom prevzeli Šiptarji, kot so to že naredili na Kosovu. Pravkar se to dogaja v Ameriki, kjer vidimo kako nekompatibilni tujci spreminjajo vrhunsko državo v Tretje-Svetovno beznico, povsem identično kulinarični prispodobi z jedmi na mizi ko končajo stlačeno-izmaličene v enem koritu.

  Dober tek – Bon Appetit

  • rubec

   *********

  • Novakec1

   Kam sedaj afriška tektonska plošča leze; nad ali pod eursko?

   • von Rhein

    Na.

  • sevenx

   +++

 • Antonius

  Bruseljska politika je pa zares iztirjena. Upoštevajo samo trenutno stanje in pri tem zanemarjajo zgodovino.
  Aleksander makedonski vendar ni bil po rodu iz Prištine.
  Srbi so Kosovo zgubili zaradi politične kratkovidnosti in neumnosti. V maniri tihih rek, sedaj muslimanski Albanci spodjedajo mir v Makedoniji.
  Čas bo pokazal, da so Soros in evropska politika Makedonce za=bali. Albanija bo na koncu postala zares velika.
  Makedonija je nesrečna država. Najprej zaradi Grčije, nato zaradi Kosova in Albanije in na koncu zaradi prefarbane domače politične levice. Za volilne glasove so sposobni z=bati Makedonijo.
  Ne slepimo se, tudi v Sloveniji je taka levica pripravljena priznati manjšinske pravice jugo priseljencem, da bi dobila njihove volilne glasove.

 • Olga

  Bravo Makedonci, ne dajte se skorumpirancem doma in v tujini!

 • Ana Job

  Šiptarji so se preveč razlili po Evropi, pa še vsaka njihova družina ima 4 otroke ali več. Ne bi jim smeli popuščati! Starec Soros vodi zgrešeno, evropsko politiko in vleče vse niti iz ozadja.

  • janez.pokoncni

   Šiptarji intenzivno osvajajo Balkan. Taktika osvajanja in prisvajanja vasi, mest, držav z orožjem, ki se kliče MATERNICA!

   • Ana Job

    Iz Balkana ni še nikoli prišlo nič dobrega. Mešanje z drugimi narodi ni dobro za noben narod, ker se sprožajo nemiri in normalno je, da staroselci poskušajo zaščititi nacionalno identiteto.

    Za majhne narode, kot smo Slovenci, je pa sploh očitno, kako na nas vplivajo srbski in ostali lubadarji z juga.

 • stajerc5

  Lahko zacnemo kar primerjati; Pri njih siptarji, pri nas pa icici!!! Pripravimo se!

 • tarantela

  A mi lahko kdo pojasni, zakaj naj bi bili Albanci (potomci Ilirov) slabši od drugih narodov?
  Tudi spoštovana mati Tereza je bila Albanka!!!

  • stajerc5

   Zakaj sem ze Stars in ne Oce!???

   • tarantela

    To nima nobene zveze z mojim vprašanjem. Prosim za konkretne odgovore z dokazi, če seveda znate na to odgovoriti.

    • stajerc5

     Odgovor zgoraj….

     • tarantela

      bedak!

     • stajerc5

      Jaz sem pa Stajerc!

     • tarantela

      Tukaj imaš še malo zgodovine, ki Ti pove, da so bili Albanci (Iliri) prej na Balkanu, kot Slovani, ki so kasneje vdrli na ta ozemlja.
      Če Ti kaj ni jasno, klikni na google, poišči Iliri na Balkanu in boš videl, da so bili prej tu.

     • Olga

      Kadar vam paše, od kamene dobe, kadar vam ne paše, od 1945 naprej…. Albanci želijo VELIKO ALBANIJO in to je del načrta! Začne se z malimi, kao “demokratičnimi” koraki! Vrag je vodrobnostih!

     • stajerc5

      Saj nima smisla, pajek je ujet v svojo rdeco mrezo, pozabi!

     • tarantela

      Si pa res revež, povsod vidiš rdeče, vsi, ki mislimo po svoje, smo rdeči. Nešteto je odtenkov raznih barv. Temu se reče demokracija, samo Ti tega ne razumeš.

     • stajerc5

      Tudi z “mavrico” nisi na boljsem.

     • pajot

      Ha,ha,ha..slovani kasneje vdrli. Za smejat se!! ha,ha,ha….

   • stajerc5

    Aha, opankar mi bo razlozuuu, de!?

  • von Rhein

   Marsikateri Srb,ki je včasih živel na Kosovu bi ti to zelo podrobno razložil.

   • tarantela

    Srbi so prišli na Balkan kasneje kot Iliri.

    • von Rhein

     Ja,in Iliri so se spremenili v muslimane.

  • Morala

   Pogosta razlaga, da naj bi bili Iliri predniki Albancev, ni povsem dokazana!

   • tarantela

    To sem slišala na radiu Ognjišče. Tudi, če ne bi bili potomci Ilirov, ne vem, zakaj in po kakšnih kriterijih naj bi bil nek narod manj vreden, kot drugi.
    Na tem portalu se ima večina za kristjane, prav zato ne razumem takega razmišljanja.

    • Morala

     Po desetletjih propagande so množice Albancev vzele trditve o ilirskem poreklu albanskega naroda za svoje. Danes prav te teze navdihujejo težnje po Veliki Albaniji.
     Upam, da si ne želiš tega?

     • tarantela

      Povem samo to, kar sem slišala na radiu Ognjišče. Na to, kaj se bo zgodilo, pa nimam nobenega vpliva. Tudi Ti najbrž ne.

     • Morala

      Zato je potrebno pohlepnost po “Veliki” zatreti v kali in ne, da jih nekdo še pri tem podpira. Zna biti še kako krvavo!!

     • stajerc5

      Strupeni pajek je bil sigurno tudi za “yugoslovanscino”, preden smo mu veselje vzeli!

     • tarantela

      Da ne boš še jokal za njo…
      V vednost pa to, da sem bila med prvimi v DEMOS-u.

     • pajot

      Med prvimi krti. Poznamo mi take.

     • tarantela

      Najbrž, Ti študentek.

     • pajot

      Ha,ha,ha…študentek? Hvala za kompliment.

  • sprehajalec

   Ma kakšnih Ilirov. Albanci so se priselili v 12.stol kot pleme Vlahov iz območja Romunije, pa pomešali z lokalci. Slovanski toponimi so še kako prisotni v Albaniji. Problem je njihov naravni prirastek v primerjavi s svojo okolico, zaradi podrejenega položaja Šiptark in rodovne ureditve. Zato jih nobeden od sosedov ne mara.

   • tarantela

    Ja, ne glede na to, od kod prihajajo, ni krščansko to sovraštvo do njih. Saj se imete večina za kristjane. In rečeno je bilo: “Ljubite se in plodite med seboj!”

    • von Rhein

     Ljubiti,ploditi in….skrbeti za oplojeno in rojeno brez zahtev,da to počnejo drugi.

     • tarantela

      Tako je v Sv. pismu, ne se name dret!

     • von Rhein

      Ne derem se. Vse kar odgovorim,vprašam ali polemiziram je v normalnem tonu.So pa določene kreature tukaj,ki med tekstom dobijo še kaj sočnega.Če ne najdejo je pač njihova stvar in mene ne zanima ali nočejo ali ne znajo.

     • tarantela

      Saj pravim, da se učim iz Sv. pisma. Prebirajte ga, a boste pol tudi tja naslovili take komentarje, kot jih name!?

    • sprehajalec

     Civilizacijski spopadi so dejstvo in potekajo na stičiščih dveh ver. Krščanske in muslimanske. Eno takšnih področij sta makedonija in kosovo.

     Pojdi jih v Velenje pedenat, ne samo govoriti tukaj.

     • tarantela

      Ne grem v Velenje, tudi ostali tukaj šklemfate. Sicer je pa zapis o Makedoniji, ne o Velenju.

     • sprehajalec

      V velenju so tvoji ljubljenci. Tam lahko skrbiš za njihov naravni prirastek.

     • tarantela

      Ne sovražim ljudi zaradi njihovega izvora, to je vse.

     • sprehajalec

      To ljubezen lahko razviješ le če živiš med njimi oziroma oni okoli tebe. Ne moreš razviti odklanjanja v Poreču na sladoljedu, tako kot tudi ljubezen tam ni prava ljubezen, je le ljubezen do sladoljeda.

     • sodnikisozločinci

      Mislim, da tudi hijen nobeden ne sovraži zato, ker je njihov izvor savana. Tudi volčji trop ne napade drugega volčjega tropa zaradi njegovega izvora. Napade ga zaradi vdora na njegovo ozemlje, da zaščiti življenjski prostor zase in za svoje mladiče.

  • Feriss.H

   Ne gre za slabši ali boljši, gre za TEMELJITO DRUGAČNI. Tudi nekateri Slovenci so lahko temeljito SLABŠI od nekaterih DRUGAČNIH Albancev in obratno. Kot pri ostalih narodih tudi pri Šiptarjih obstajajo razlike, predvsem med njihovimi Kristjani in Muslimani ki so v večini. Osebne izkušnje s posamezniki ne dajo celotne slike, še posebej če naletiš na normalne, za relevantno mnenje je treba videti in izkusiti več, najbolje pa celoto.

   V nekdanji Jugo vojski sem imel priliko spoznati na večjem vzorcu Šiptarski fenomen drugačnosti. Ni jih za imeti v lastnem okolju, še posebej ne v večjem številu, ker takrat so problem kot so tile Tretje Svetovni “imigranti” danes v EU. V EU so njihove kriminalne skupine najbolj problematične, ker so izjemno okrutni in funkcionirajo kot ena velika Nacionalna Mafija. Za mnenje vprašaj Srbe na Kosovu, te ki so še ostali tam.

   Kar pa zadeva njihovo Ilirsko poreklo so mnenja in razne expertize deljene, ni relevantnih evidenc. Domnevam da zaradi svoje izjemne drugačnosti v vsakem pogledu niso Evropskega izvora, kot to niso Cigani. To trdijo tudi nekateri raziskovalci ki jih razvrščajo nekam iz srednje Azije.

   Ključni problem pri mešanju Ras in Nacij so številke, ko se številčna razmerja spremenijo v nasprotju z obstoječimi naravnimi, pojavijo se trenja. Takrat najbolj nasrkajo v redu posamezniki ko jih njihova pripadnost problematični večini obremenjuje in pogosto kompromitira kot novonastalo manjšino v gostujočem okolju. To je ključni problem sintetičnega Multikulturalizma

   • tarantela

    Hvala za izčrpen in zares korekten komentar!!!
    Je pa tako, da etnično čistih držav ni in jih verjetno nikoli ne bo, smo pač odvisni eden od drugega. Samo menim, da bi morali bolj iskati to, kar nas druži in ne tega, kar nas razdvaja. Tudi družine živimo vsaka po svoje v svojem domu, nikakor pa ni prav, če nekoga sovražimo zato, ker ima navade, ki so drugačne od naših. Hočem povedati, da bi morali biti bolj strpni.

    • RATATA

     Bolj strupeni si mislila napisat.

    • Feriss.H

     Brez zamere a vidim da je treba še malo dodelati tvoja stališča na to temo. V osnovi, ko praviš – “da etnično čistih držav ni in jih verjetno nikoli ne bo” … “menim, da bi morali bolj iskati to, kar nas druži in ne tega, kar nas razdvaja” – imaš prav, ampak samo načelno, in padaš v past ki jo delajo sebi in nam drugim, vsi ki verjamejo v egalitarijansko pravljico o enakosti. Enakost v realnem svetu ne obstaja, niti zakonodajno ne, čeprav piše da smo pred zakoni vsi enaki. Egalitarijanizem najverjetneje obstaja samo na onem svetu, pa naj je tam gori ali nekje pod zemljo.

     Lepo poveš – “Tudi družine živimo vsaka po svoje v svojem domu” … “nikakor pa ni prav, če nekoga sovražimo zato, ker ima navade, ki so drugačne od naših”

     Problem nastane ko ti v TVOJEM domu nekdo ki ima DRUGAČNE NAVADE začne vsiljevati SVOJE. To se danes dogaja po celi EU, Slovenski egalitarijanci pa še spite na dobrih a naivnih načelih.

     Tole pa je epska naivnost – “Hočem povedati, da bi morali biti bolj strpni” – Strpnost ali oguljena fraza TOLERANTNOST je največje SAMOUNIČEVALNO ZLO ki so si ga izmislili Globalisti, kronični Levičarji in ostali Marxistični manipulatorji. Samouničevalno pa je zato ker je politično dizajnirano enosmerno, od domače večine proti gostujoči manjšini in NIKOLI tudi OBRATNO. INVAZIVNE in DRUGAČNE manjšine se zanašajo na koncept enosmerne tolerantnosti gostitelja in to temeljito izkoriščajo, medtem pa imajo tolerantnega za TOTALNEGA IDIOTA, za plen vreden prezira in uničenja.

     Dokaze imaš dnevno na tapeti povsod kjer se nahajajo INVAZIVNI IMIGRANTI, tale Londonski je samo zadnji v neskončni vrsti preteklih in prihajajočih.

 • dr Janez Sveti

  Kosovo je Srbija.
  Dr Janez Sveti

  • sprehajalec

   In? kako boš to dosegel?

   • tarantela

    To je pa čisto enostavno. Praznujejo slavno bitko.

   • dr Janez Sveti

    Postal bom Šiptar in bom notranji sovražnik. To zmeraj uspe.
    DR Janez Sveti Muha med

  • SloBoySMC

   Ne ksenofobiji.

   • sprehajalec

    Zloboj, Ne sovraštvu, ki ga ti trosiš tukaj.

    • SloBoySMC

     Ti si pa sam debil ki misliš da se lohk iz drugih norca delaš pa si preneumen in preneumen boš tud vedno ostal ha ha

     • sprehajalec

      Zloboj, živčen?

     • SloBoySMC

      Bolj razposajen :P

     • sprehajalec

      V tvojih postih ni tiste ljubezni, razumevanja, sočutja, ki pritiče t.i. liberalcem.

      Nije žvaka za seljala, pravijo na jugu. S tem reklom bi zelo dobro opisal t.i. slovenske liberalce.

     • SloBoySMC

      palica za kogar palica to ti rečem

     • sprehajalec

      Tako je, gre za znan latinski izrek, suum cuique, vsakemu svoje. Bil je priljubljen tudi v socialistični delavski Nemčiji. “Delavec” socialist in levičar Adolf, ga je dal vgravirati na vrata KZ Buchenwald, jedem das Seine.

      Levičarji mislite na podoben način, kar je tudi logično.

   • dr Janez Sveti

    A ti je kaj okol buče dolgčas? Ti boš men govoru? Mrš v svojo vukojebino. Jaz pa res nisem ksenofob. Jem tudi svinjino.
    DR Janez Sveti Izobraženec

    • SloBoySMC

     Coloured si to je res ha ha

  • stajerc5

   To mislis na tisto Veeeliko Srbijo, nje?

   • dr Janez Sveti

    Ma nije Srbija velika, samo je svijet mali!
    DR Janez Sveti Vuk iz Alpi

    • tarantela

     Lepo prosim, ne po hrvaško : “svijet”.

     • dr Janez Sveti

      JBG a zdaj boš rekla, da mi materni jezik ne gre?
      Dr Janez Sveti uPM

     • tarantela

      JBG; res je, če pišeš po srpsko je “svet”, če pišeš na hrvatskom je “svijet”. Na makedonata ne vem.

     • dr Janez Sveti

      Nisam nacionalista!
      Mrzim sve podjednako.
      DR Janez Sveti SS

  • tarantela

   Kakor se obrneš, maš rit zadaj…

   • dr Janez Sveti

    Mnenja so kot riti. Vsak ima svojo.
    DR Janez Sveti Intelektualec in genij

  • RATATA

   Makedonija je pa Južna Srbija (?)
   Volkovar je Slovenjeh(!)(?) , pa Beligrad tudi(?)(!).
   Ne vem zakaj se ne preveri posnetke googlovih kamer iz leta 1389…, 1573, 1866, 1878, 1908, 1914, 1918, 1941, 1945, 1947, 1954, 1975, 1991, 1995, 2000.

   • dr Janez Sveti

    Jaz vem, da so dinozavri dolgo vladali in da so Nezemljani lahko naselili svoje genetsko ustvarjena bitja, so morali Zemljo očistit. “Noetova barka” je potem pripeljala, vsa ta bitja, ki jih vidimo. Tudi človeka. Vesolj je nešteto, dimenzij je nešteto in čas ne obstaja.
    Tudi muhi enodnevnici se verjetno pred smrtjo “zavrti” celo življenje.
    DR Janez Sveti Gurguru

  • Aton

   Slovenija je Srbija!

   • dr Janez Sveti

    Slovenija je Slovenija. Ne mešaj jabolke in hruške.
    DR janez Sveti

    • Aton

     Škoda besed.Toda:
     https://hr.wikisource.org/wiki/Ustav_Socijalisti%C4%8Dke_Federativne_Republike_Jugoslavije_(1974.)#ODNOSI_U_FEDER.D0.90CIJI_I_PR.D0.90V.D0.90_I_DU.C5.BDNOSTI_FEDER.D0.90CIJE

     Nikjer v uvodnem členu te ustave ni nobene razlike med Kosovom in Slovenijo. Pravica do združevanja in (ali) razdruževanja je dana narodom IN narodnostim Jugoslavije. Je pa res, da so bili Neslovani še malo bolj pod partijsko kontrolo in da so še malo težje prišli do javnih služb v vrhu federacije (Predvsem JLA, železnice ipd.). Torej škoda besed – saj so vse skupaj dobro znan dejstva. Vse ostalo je tista zgodovinska in enkratna srpka rečenica – jebe lud zbunjenog. Drugih uspehov ta narod v desettisoč letni zgodovini pač nima – no morda še tistega, davnega leta 1389, ko so šli za turške vazale in zrušili lastno državo. Na veliko zadovoljstvo Bogomilov in drugih žrtev tiranije.

     • dr Janez Sveti

      Anton, ne mešaj hrušk in jabolk.
      DR Janez Sveti genij

 • tarantela

  Da ne bom odgovarjala vsakemu posebej, prebirajte Sveto pismo, nova zaveza. Nič se ne zgodi brez božje volje, brez nje še las ne pade z glave.
  Ja, tudi z mojim kolenom je tako…

  • SloBoySMC

   Pustiva Sveto Pismo morava pa jim dopovedat da ne bodo ksenofobi da ne smejo ljudi po njihovem izvoru vrednotit.

   • tarantela

    Saj nisem vernica, samo hočem jim pokazati, da se delajo kristjane, v resnici so pa čisto nekaj drugega.

    • SloBoySMC

     Mogoče so pa poganski kristjani? ha ha

 • SloBoySMC

  Desnica ne more rešiti problema v Makedoniji. Rešijo ga lahko samo liberalci in dajo Albancem narodne pravice in avtonomijo. Albancev je v Makedoniji 25%.

  • stajerc5

   Spravi se k njim, pa prikoljic za sladoljed ne pozabi!

   • SloBoySMC

    Slovenija je liberalna država ksenofobi boste pa kmalu izumrli. In prav vam bodi packi! :P

 • tarantela

  Glede na to, da nekateri narodi tukaj na portalu niso prav priljubljeni, vam vsem dam narod oz. državo, ki jo večina cenite in podpirate: V Kaliforniji (ZDA) incest ni kazniv. Kaj pa to? Vprašam vsaj tiste, ki jih razmnoževanje Albancev spravlja v slabo voljo:

  http://svet24.si/clanek/novice/svet/58d241ad2acf4/ljubezen-ne-pozna-meja-mati-in-sin-noro-zaljubljena

  • von Rhein

   Na portalu? Bom vprašal Črnogorca,ki ga srečam, kakšno mnenje ima o Šiptarjih.Za Makedonce vemo.

   • stajerc5

    Dosti je, ce vprasas Pravega Albanca na njihovi obali, kaj si misli o “nasih” siptarjih”! Ne biti presenecen…

  • Morala

   Zakaj narobe razumeš?…Ne gre tukaj za priljubljenost, gre se za pohlep po tuji zemlji! Incest je zame sprevrženo dejanje, ne glede kje!!!

   • tarantela

    Ja, zemljo smo dobili v uporabo do svoje smrti, pol pa greš brez vsega v večne mižale, nič ne neseš s sabo. Kar se pa tiče zemlje, jo takrat dobiš polna usta. Z lopato jo pošibajo dol v jamo pa še kup naredijo gor na vrhu.

    • Morala

     Mislim, da sem s tabo zaključila. Ne razumeš ali ne želiš razumeti! Ne gre se za nas, ampak za zanamce! Kaj želiš doseči s tem, da desnim pod nos nonstop mečeš papeža itd.? Slabo vest ali kaj?
     Jaz ne bom imela polna usta zemlje, ker me bodo upepelili :)

    • dr Janez Sveti

     Hja. Kaj pa vem. Izrael je nastal zaradi zgodbice iz knjige pravljic, ki se imenuje Sveto pismo.
     Vesolje je veliko in nima konca. Jaz sem vesoljc.
     DR Janez Sveti Galaktika

     • tarantela

      Ljudje imamo radi pravljice, najbolj so jim všeč grozljivke. Ampak to o lopatah zemlje je pa res. Dobro, da tega ne čutimo več.

  • SloBoySMC

   Albanke so kuul.

   • stajerc5

    Krvna osveta je kuul…

    • SloBoySMC

     Kaj a se mi hočeš maščevat v imenu kakega jeznega fotra?

     • stajerc5

      Po celem svetu, v saslik spremenjeni NEsiptarski partnerji Albank so kuul…

     • stajerc5

      Z “flasami ” zamaseni WC-ji so kuul…

    • stajerc5

     Siptarska drogaska mafija je kuul…

    • tarantela

     A veš, da jo je Tito ukinil?

  • dr Janez Sveti

   Kosovo. Srbska vas. Šiptarji najdejo največjega debila v vasi in mu ponudijo za posestvo nenormalno visoko vsoto denrja. Srb proda in 15 ćlanska družina Šiptarjev se vseli. Na enak način kupijo še nekaj domačij. Čeprav je v vasi tako le nekaj Šiptarskih družin, so številčno zelo močni in povprečno zelo mladi. Šiptarji imajo po 10 otrok /par, Srbi samo 1-3 max. Čez nekaj let se začnejo težave. Zgori hlev, crknejo svinje, zgori pšenica, nadlegovanje mladih srbkinj, izzivanje. Zelo hitro želijo posestva prodati tudi drugi Srbi in se odseliti, saj je tudi gospodarska situacija ena sama katastrofa. AMPAK, sedaj Šiptarji ponudijo tako smešno vsoto za posestva, da je to skoraj darilo. Tako ne samo dobijo denar, ki so ga “investirali” na začetku, temveč tudi ogromno zaslužijo. Sem omenil, da na vseh volitvah zmagajo Šiptarji? Saj so večina. No in naenkrat je Kosovo Albanija, čeprav so se od tam priselili pastirji šele nekaj let nazaj.
   Tako sem slišal.
   DR Janez Sveti poslušalec

   • stajerc5

    Posteno povedano, ti si pa dobro poslusal, ni kaj, tak to ide!!!

   • tarantela

    Znati je treba! To pomeni, da se od Albancev lahko tudi kaj naučimo.

    • dr Janez Sveti

     Jap. Potrpežljivosti in delanja otrok.
     DR Janez Sveti Marmeljad

    • SloBoySMC

     Lahko skupaj z Albankami naredimo veeelike družine.

   • SloBoySMC

    To je kul da imajo več otrok da ne bo pomanjkanja prebivalstva v Sloveniji če jih bo dost tuki

    • slosin

     …kaj Slobo, kdaj si Kolpo preplaval…?

    • dr Janez Sveti

     Glede na to, da temperature rastejo, bodo prodajalci sladoljeda še kako iskani!
     Dr Janez SVeti buzines novine

   • slosin

    ….Slovenija pa Jugoslovenija…

    • dr Janez Sveti

     Vidiš, kako moje pozitivno razmišljanje vpliva na mojo okolico?
     DR Janez Sveti Kajin in Abel

   • tarantela

    Se pa postavlja še vprašanje: Kdo je bil prej na tem ozemlju, se pravi, kaj je bilo prej, jajce ali kura.

    • nevtrino

     Prej je bilo obojega, kur in jajc, sedaj pa še samo vse večja ciganija …

     • tarantela

      Bodi optimist, saj ni tako hudo!

    • dr Janez Sveti

     Petelin saj to je jasno!
     Dr Janez Sveti Brahma

     • tarantela

      Hvala za smeh!!!!

  • nevtrino

   In kaj ima California z Balkanskim polotokom ?

   • tarantela

    Skupno je razmišljanje: eni si lahko dovolijo vse in jih še vedno častimo, drugim pa zamerimo že to, da sploh obstajajo.

    • nevtrino

     No, s takšnim vašim razmišljanjem je pač vse mogoče, seveda v domišljiji.

  • nevtrino

   Najbolj zabavno pa je, ko si na primer domačini na Slovenskem marsikje niti ne upajo normalno na glas povedati kakšno šiptar-novico, temveč kvečjemu nekaj šepetajo …

 • SloBoySMC
  • tarantela

   Meni je najbolj všeč dojenčica z rožico na glavici!
   Pač stara mama.

 • Burek Burecki

  Tako to pac je. Nedemokraticno vsiljevanje liberalizma iz strani EU ni nic novega nekateri pacijenti pa tako vnemo podpirajo to maligno tvorbo ki je navidezno demokraticna ob enem pa nasprotujejo komunizmu…

  • RATATA

   Kako pa to, da ste se lotili komentiranja takihle tem? Pa zdravnik doktor ste!

 • nevtrino

  No, šiptar-kobilce okupirajo še eno državo, razmnožujejo se kot mački, prijazni so, dokler kaj potrebujejo. Že pred davnimi leti so Makedonci iz Skopja pretreseni ponavadi povedali, da Skopje ni več Makedonsko.
  Kdaj bo na vrsti Slovenija, kmalu ?

  • SloBoySMC

   Jest bom delal na tem da bomo dobil nove slovenske državljane mešanega albansko-slovenskega rodu :)

   • nevtrino

    Ne dvomim, če tako pravite, hehehe. Jaz bom pa tako razmišljal, ko bo beli polarni medved v Sahari nekaj normalnega.

    • stajerc5

     Ne se ga bati, hvala Bogu se med toplovodarji “ne prime”…

    • tarantela

     Čak mal, puščave se selijo proti severu in zarečenega kruha se največ popapca.

     • nevtrino

      A da se “puščave selijo proti severu” ? Figurativno že mogoče, hehehe…

     • tarantela

      Tudi praktično. Suša okoli ekvatorja se širi zaradi segrevanja podnebja in pol bomo tud mi spokal na sever.

     • nevtrino

      Dajte se no malo razgledat o vseh dejavnikih, ki vplivajo na to.

     • tarantela

      Nimam cajt, morm kle odgovarjat.

     • sprehajalec

      Tudi Izraelci imajo sušo. pa ne pokajo nikamor. Njihovi sosedje pa množično pokajo….

   • dr Janez Sveti

    Spermiji na pohodu. Poveljnik: “Brigada stoj! Izdani smo!” Vsi prestrašeno: “Kako?” Poveljnik : ” V riti smo!”
    DR Janez Sveti analist

   • tarantela

    A bo pol pri vsaki hiši sladoled? Sem za to!

    • SloBoySMC

     Ja vsaj pri naši bo :D

   • sprehajalec

    Te bo brat od tvoje albanske nesojene neveste zaklal. Besa rečejo temu. Kri je kri, za njih.

    Tvoja je za njih nečista. Kar imajo po svoje tudi prav.

    • stajerc5

     Nisi ga razumel, njemu- Boyu je prav brat vsec, hihihi…

     • sprehajalec

      Ja potem bo pa fotr oba zaklal….

    • SloBoySMC

     Sej nimam HIv-a

     • sprehajalec

      Ne bi bil prepričan na tvojem mestu. Liberalci ste dokazani nosilci virusov.

     • SloBoySMC

      Pa sej se čekiram XD

     • sprehajalec

      Z roko, vsak večer.

    • tarantela

     Si me pripeljal do drugega vprašanja: Zakaj je samo brezmadežno spočetje čisto, vsi ostali smo spočeti nečisto; zakaj naj bi bilo delanje otrok nečisto početje, če smo pa ustvarjeni (menda) po božji podobi in zato, da se razmnožujemo?

     • sprehajalec

      Gre za filozofijo v tej obliki staro najmanj 3000 let Tarantela. Gre za simbolično čistot oziroma nečistost, ki se je razvila bog ve zakaj nekje v sivi preteklosti ob samem učlovečenju. Preko zgodb in obredov se je nosila v današnji čas. S krstom se znebiš te nečistosti.

      Zate domnevam, da si še nečista?

     • tarantela

      Govorim o spočetju, ne o krstu.

     • sprehajalec

      Vsak je spočet nečist. Eni to ostanejo celo življenje.

 • SloBoySMC

  Sem bral na eni strani od glupih skinov če ste že videl kdaj da bi imela lev pa žirafa otroke. Kak bi jih pol lohk imel črnci pa belci in bi to blo naravno? ha ha

  Mi ljudje vemo da se je fajn med sabo razmnoževat.

  • nevtrino

   Ko bo pingvin nekaj normalnega na primer v Mongoliji, šele takrat bi lahko bil tudi črnc normaln v Skandinaviji.

   • tarantela

    Kaj pa, če smo belci mutirali iz črncev?

    • SloBoySMC

     :))) A je možno da nismo?

     • tarantela

      Menda je naš izvor v Afriki…

     • nevtrino

      No, malo resnosti, pa ne poudarjat neznanje !

     • tarantela

      Izvor so dokazali znanstveniki, menda so lahko dokazali neke 4 gene in sicer po materah, po očetih ni mogoče dokazat. Pol je že res, da je spočetje brezmadežno. Morm mal obnovit to o naših materah-prednicah.
      Matr, čedalje več zgodovine in biologije, ne sledim več!

     • dr Janez Sveti

      Jaz sem Božji sin.
      DR Janez Sveti Satanson

     • tarantela

      Najbrž od kakšnega duha sin. Pazi, da Te na križ ne pribijejo!

     • dr Janez Sveti

      Ne potrebujem tovrstne propagande. Zdaj je new age trend. Online apostoli. Pripelji še dva prijatelja!
      DR Janez Svezi MLM

     • tarantela

      Ojej!

    • sprehajalec

     Belci so produkt mešanja z neandrtalcem ko so kromanjonci zapustili Afriko. Bela koža je neandertalski gen, razvita v 200.000 letih življenja v Europi.

     Pravi kromanjonec je podsaharski črnec.

     • stajerc5

      Ti si pa hudo nesramen! Pa ne jo no tako…Zdaj bo pa traaaaaaaaaajalo nekaj casa za odgovor!

     • tarantela

      Ti so pa nastali, ker so premalo mešali kastrole.

     • sprehajalec

      Lahko bi dejali, da je današnja človeška vrsta produkt mešanja več človeških vrst v preteklosti. Enih bolj, drugih manj uspešnih.

     • tarantela

      To že vsak otrok ve.

     • sprehajalec

      Ne ve. To so najnovejše raziskave. V Tihomorcih je gen, kjer še niso našli ostankov človeške vrste, ki ga je dala.

     • tarantela

      No, pa sem spet na začetku. Knjigo v roke, ženšče!

     • 5-RA

      Seveda je produkt mešanja in mutacij…modre oči recimo so se pojavile cca 10.000 nazaj ob Črnem morju…kot mutacija in ker je bilo to božje delo (takrat pač niso vedeli za gene in napake pri podvajanju) , so bili čaščeni kot bogovi zato so se sploh tako razmnožili in vsi plavooki imajo skupnega prednika…so v sorodu, ni glih incest :-) .

     • SloBoySMC

      Isto kot je črna koža od afriških neandertalcev. he he

     • sprehajalec

      Ne, ni. tako kot tudi črnca z rdečimi lasmi še nisi videl. rdeči lasje naj bi bili tudi neandertalski.

     • SloBoySMC

      Saj nisem rekel da je. :) Videl še tudi nisem v živo čričkov samo slišal sem jih.

     • sprehajalec

      Vtakni slamico v čričkovo luknjo, pa ga boš videl. Odgvori Črncu na Nigerijski mail, pa pošlji vabilno pismo, pa ga boš videl.

     • SloBoySMC

      Sem pa vidu jungle rabbits kako se parijo.

     • Diagnostik

      Obstajajo, ponavadi v kombina ciji z albinizmom. In seveda jih preganjajo kot čarovnike. :(

     • 5-RA

      Ne bo to čisto tako. Nimamo vsi belci neandertalskega gena…ravno sedaj je bila oddaja o izginotju neandertalcev in ugotovljeno je, da nekateri imajo gen, ki so ga podedovali od neandrtalskega prednika…nimajo pa ga vsi, pa so vseeno beli. Bela koža je nastala zaradi mutacije, ki je bila sprejeta kot ,,dobra,, zaradi podnebja, na severu pač ni toliko sonca in bela koža hitreje proizvaja D vitamin (najhitreje to dela koža rdečelascev), ki ga telo nujno rabi za kosti.

   • SloBoySMC

    Veš da ima genetski bazen rastlin možnost prilagoditi se različnim podnebjem. Kaj misliš koliko več tega ima človeški genetski bazen?

    • nevtrino

     Samo ena iz neštetih variant.

  • sprehajalec

   projekt mešanih Zakonov je bil popularen v časih liberalnih Hipijev v 70tih letih. Do danes je propadel.

   Konec koncev tudi osel rojen v Lipici ni Lipicanec.

   • tarantela

    Je pa velika razlika: lipicanca jahajo, kdor se spomni, osel se pa upre, ma ga ni, ki bi ga premaknil. Vidiš, to je karakter, ne pa lipicanec!

    • sprehajalec

     vseeno osel ni Lipicanec. Tako kot tudi Abdulah ne more biti Slovenec.

     • SloBoySMC

      Kaj pa Ali? On je pa lohk.

     • sprehajalec

      Ali pomeni Oče/Gospod. Za to imamo mi Slovenci lepo ime, Dominik. Lepše zveni.

     • SloBoySMC

      Ime ne naredi človeka.

     • sprehajalec

      Tudi volka ne moreš imeti doma na kauču. Lahko sicer poskusiš.

     • tarantela

      Slovenci smo nekaj izjemnega. Pravi izbranci!

     • sprehajalec

      ja, potomci druge poselitve Europe, keltski je bil tretji val.

 • SloBoySMC

  Makedonija bi morala res biti dvojezična država. Zakaj ne bi imeli balkanske Švice?

  • nevtrino

   To pa dobro vsi vemo, da z balkanci enostavno ni mogoče …

   • SloBoySMC

    Maybe včasih ni blo. Ampak če vladamo neki časa liberalci pol pa gre veš. Ima že stric Soroš v sefu medalje za zaslužne.

  • sprehajalec

   Ha, ha, tudi Slovenija bi morala biti vsaj 7 jezična po tvoji logiki.

   Amerika je to dilemo rešila na način, da vsi govorijo en jezik.

   • SloBoySMC

    A v Sloveniji živi 175% državljanov?

    • stajerc5

     Tvoja trsica matematike je lahko ponosna nate…

     • slosin

      A imamo tu še enega Tuneka, ali se je prijavil pod drugim nick-om..?

     • SloBoySMC

      Ja ga imamo sam nisem jest to :)

 • dr Janez Sveti

  Veste kaj! Vas bom vprašal čez sto let, kdo je imel prav! Torej počakajmo, pa bomo videli!
  Dr Janez Sveti Potrpežljivi

  • SloBoySMC

   Moji bodoči slovensko-albanski otroci pol morda dočakajo. :)

   • tarantela

    Tudi v naravi je tako. Če obdeluješ njivo, moraš tja posejat ali posadit neko rastlino. Če je ne boš, se bo tja pritihotapil plevel in preden se boš zavedel, bo njiva polna zelenja, samo ne tistega, ki bi ga rad. Torej, če bi rad svoje pridelke jih posadi in obdeluj zemljo. Če boš zanemaril, ne boš imel nič.

    • SloBoySMC

     True

    • sprehajalec

     Plevel populiš….

     • tarantela

      Moraš pač delat na tem, ne pa ležat in jamrat. Delajte otročičke, da jih bo veliko, pol ne bo prostora za druge.

     • sprehajalec

      otročičke delaš, če jih lahko živiš. Tu je razlika med južnimi in normalnimi Europejci. Europejcu je nepojmljivo, da bo naredil otroka, z namenom, da mu ga bo socialna živela.

      Južneje greš, več je pa nagnjenja k temu. V naravi imajo ta princip kukavice.

     • tarantela

      Se strinjam, ampak oni na koncu dobijo boljši del.

   • dr Janez Sveti

    Samo, če se ne bodo plodili z Bantu črnci.
    DR Janez Sveti genetik

    • tarantela

     A so to tisti, ki so že malo na modro-črni?

     • dr Janez Sveti

      Ja. Imajo dolge cure in bohotne ustnice. Poznaš?
      Dr Jnez Sveti zvodnik

     • tarantela

      Mai visto.

     • dr Janez Sveti

      Saj so slovenski otepači čist uporabni. Imaš prav.
      Dr Janez Sveti hitre pištole

     • tarantela

      Nisem razmišljala v to smer, pač pa enostavno o tistih čisto črnih ljudeh, katerih črna barva koža je včasih videti, kot bi imela črno-modre odtenke. Na ljudi obeh spolov in na njihove otroke. Izjemna barva kože.

     • dr Janez Sveti

      Pusti to smer. Moja je bolj zanimiva.
      Dr Janez Sveti usmerjevalec

  • slosin

   Si pa optimist, po moje bi bilo 10 let bolj realno..

   • dr Janez Sveti

    Sto ali pa nič. Ne bova barantala.
    DR Janez Sveti očak

  • učko

   Čez 100 let bo vse tako drugače, da se noben tut spomnu ne bo, kako je blo dons in jih tut ne bo prav dost zanimal’!

 • šmentanamuha

  “….v Makedoniji živi okoli 250 tisoč etičnih Albancev…”
  Spoštovani avtor članka L.S., opažam, da se je že v več člankih napačno uporabila beseda ETIČNI. Dejansko govorite o ETNIČNIH Albancih, kar je povsem nekaj drugega kot etični Albanci. Lahko so seveda tudi etični, vendar ne v tem kontekstu, kot ga navajate. Ne vem sicer, če je bilo v vseh do sedaj napačnih rabah besede “etični” avtorstvo vaše, sem pa to že večkrat zasledila. Zaradi vaše verodostojnosti je dobro, da pazite na te stvari.

  • Luka Svetina

   Popravljeno. Seveda poznam razliko, sem se pa zatipkal :) Lp in srečno

   • stajerc5

    Noben problem, ker lahko etiko in eticnega dozivljamo vsak dan, nje!?

 • Diagnostik

  Kmalu pričakujem da se bodo tudi v sloveniji pojavile zahteve po uradnem jeziku srbohrvaščini in albanščini. In če bomo takrat še vedno imeli na oblasti leve, jim bodo ti zagotovo ustregli.

 • Aton

  Kjer se prepirata dva…
  Makedonci se bodo morali odločiti – so bolj sprejemljivi komunisti ali Albanci….

 • Adem Salifoski

  Nimate tocnih podatkov ot g.Cilimanof e partiality Nicobar.

 • cosmosjasnovidec

  Makedonci naj izženejo albansko šiptarsko golazen pa je zadeva zaključena.
  Enako se bo moralo zgoditi pri nas z to balkansko čefutasko komunistično lopovsko golaznijo.

 • Svinsk zrezk

  jebi ga letos bo paprika drazja

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!