85-letni Hrvat razstrelil dom za starejše

Datum:

V eksploziji bombe v manjšem domu za starejše v Dugem Selu blizu Zagreba sta v nedeljo umrla 85-letni moški in 81-letna ženska, 79-letni moški pa je bil huje poškodovan. Policija dogodek obravnava kot umor in samomor, poročajo hrvaški mediji.

Bombo naj bi 85-letni moški v nedeljo popoldne po navedbah hrvaškega časnika Jutarnji list aktiviral v kuhinji v pritličju zgradbe. Katero eksplozivno napravo je uporabil, preiskovalci še ugotavljajo.

V kuhinji sta bila v času eksplozije tudi 81-letna ženska, ki je umrla na kraju dogodka, in 79-letni moški, ki so ga huje poškodovanega prepeljali v eno od zagrebških bolnišnic.

Poveljnik gasilske zveze v Dugem Selu Željko Remerar je za hrvaško nacionalno televizijo HRT v nedeljo zvečer dejal, da je šlo za eno najbolj mučnih intervencij na njihovem območju. Da je eksplodirala eksplozivna naprava, je za hrvaške medije potrdil tudi župan Dugega Sela Nenad Panian. Sporočil je, da je v hiši živelo skupno pet ljudi. Za stanovalca, ki v incidentu nista bila poškodovana, bodo poskrbele socialne službe, še navaja STA.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Ste videli njihove naslove? V Levici skoraj sami buržuji

Stranka Levica se svojim volivcem predstavlja kot "ekosocialistična" stranka....

Pasti evtanazije: Ubil se bo lahko vsak, ne samo na smrt bolni!

Je izčrpanje možnosti zdravljenja pogoj za evtanazijo? Ne. Po...

Drsimo: Slovenijo v 20 letih prehitele številne nekoč zaostale države

Od desetih držav, ki so leta 2004 vstopile v...

Zaton naše civilizacije je tik pred vrati

Vsaka civilizacija v zgodovini je doživela svoj vzpon, svoje...