Norveška deportirala 10.000 migrantov – stopnja kriminala padla na najnižjo raven v zadnjih 14 letih

Datum:

Na Norveškem, predvsem v Oslu, se je stopnja kriminala znižala na najnižjo raven v zadnjih štirinajstih letih. To se je zgodilo po tem, ko so lani iz države izgnali 10.000 migrantov s kriminalno preteklostjo. Norveška stranka za napredek (Fremskrittspartiet) si je prisvojila zasluge za zmanjšanje kriminala. Ta desna stranka je ena od dveh vladajočih strank na Norveškem. 

Stranka za napredek pa je dejansko odgovorna za izgon migrantov, saj iz njene kvote prihajata tako minister za pravosodje kot minister za migracije. Fremskrittspartiet ima skoraj najstrožjo politiko do migracij od vseh norveških političnih strank.

Policija v klasični politično-korektni maniri molči
Mestna policija v Oslu pa je sporočila, da ne morejo potrditi povezave med deportacijami in znižanjem stopnje kriminala v prestolnici. Pa vendar ni treba biti jedrski fizik, da vidimo povezavo. Norveška izžene 10.000 migrantov s kriminalno kartoteko, stopnja kriminala se drastično zniža. Norveška ima, tako kot večina skandinavskih držav, težave s politično korektnostjo, kar velja tako za policijo kot v sodstvo.

Kriminalna dejanja migrantov zastajajo na sodiščih, postopki so dolgi, da le ne bi prišlo do morebitnega kršenja pravic migranta. A nekateri imajo dovolj in so začeli izpostavljati ter javno objavljati imena storilcev kaznivih dejanj. Večinoma gre za muslimanske migrante z Bližnjega vzhoda. To je potrdil tudi švedski policist Springare.

A. R.

Sorodno

Zadnji prispevki

Želi levica s praznimi glasovnicami povečati število neveljavnih glasov?

Slovenski državljani in državljanke s stalnim prebivališčem v tujini...

Brežiški župan vladi: Naše stališče je nespremenjeno, azilnega doma nočemo

"Stališče Občine Brežice ostaja nespremenjeno – ostro nasprotujemo postavitvi...

Za 143 evrov podkupnine prejel 5 let zapora; Janša: Toliko Janković “mazne” v eni uri

Kontrolorja tehničnih pregledov Florijana Gašperina je slovenski pravosodni sistem...

Putin je opit od manjših uspehov, kmalu pa se lahko situacija drastično spremeni

Razmere na bojišču se ves čas spreminjajo. Po tem,...