Pakistanska kristjanka Asia Bibi bo o svoji grozljivi usodi šeriatskega prava v Pakistanu spregovorila v knjigi Končno svobodna

Datum:

Najbolj znana pakistanska kristjanka Asia Bibi sporoča v svoji avtobiografski knjigi Končno svobodna, da nad vsemi kristjani v Pakistanu visi t.i. Demoklejev meč. Na smrt obsojena Asia Bibi je po dolgoletnih sodnih postopkih našla zatočišče v Kanadi. Iz Kanade pa še vedno opozarja na težaven položaj kristjanov v Pakistanu. Knjiga bo izšla v mesecu septembru. 

“Ne glede na mojo svobodo, večina kristjanov v Pakistanu živi v težkih življenjskih razmerah. Podvrženi so represiji vladajočih. Nad njimi visi usoda Demoklejevega meča, “ sporoča najbolj znana krščanska pakistanska zapornica Asia Bibi. To je le ena izmed grozljivih izkušenj, ki jih je opisala v svoji knjigi Končno svobodna.

Knjigo Končno svobodna je napisala skupaj s francosko novinarko Anne-Isabelle Tollet. Knjiga bo na svetovnih policah dosegljiva letošnjega septembra. Po poročanju Jihadwatch so v knjigi opisane njene hude osebnostne muke, ki jih je preživljala zaradi svoje vere v šeriatskem sistemu Pakistana. ” Zažigali so moje zapestje. Težko sem dihala. Postala sem žrtev fanatikov v zaporu. Moje solze so mi bile edina uteha v zaporniški celici,” se svoje grozljive preteklosti spominja Asia Bibi.

Grozili so ji s smrtjo, ni smela zapustiti države
V preteklosti smo na našem portalu poročali o usodi Asie Bibi, ko je vrhovno pakistansko sodišče razsodilo sodbo v njeno pridi. V večini pakistanskih večjih mest so se organizirali nasilni protesti in izgredi. Izgrede naj bi organizirala skrajno islamistična stranka Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP). Določeni muslimani, povezani s stranko, pa so grozili, da bodo ubili Bibijevo, njenega odvetnika, kot tudi sodnike, ki so jo oprostili. Svoje zatočišče je našla v Kanadi, od koder opozarja na krivice in težko življenje kristjanov v Pakistanu.

Luka Perš

Sorodno

Zadnji prispevki

Razmisleki o prihodnosti Evropske unije

Včerajšnja slavnostna seja odbora za evropske zadeve je postregla...

Slovensko gospodarstvo v resnih težavah: Padec obsega storitev največji v EU

Ekonomija deluje v večletnih ciklih. Politiki, ki trdijo, da...

Avstrija: vladajoča Ljudska stranka bi za migrante uvedla DNK teste

Avstrijska vladajoča Ljudska stranka želi uvesti DNK teste, da...

Zakaj Italija ne zaupa v verodostojnost delovanja Slovenije

"Mi ne govorimo o legalnih migracijah, govorimo o ilegalnih...