Žreb Eura: Ruska televizija ni želela pokazati turške zastave

Datum:

Ruska televizija, ki je prenašala žreb Eura 2016, je ob prenosu umaknila uradno grafiko Uefe in jo nadomestila s svojo. Pri tem pa so na ruski televiziji poskrbeli za manjšo ‘napako’, saj so turško zastavo zamenjali z madžarsko.

Vse skupaj bi ostalo neopaženo ali pa bi sodilo v vrsto mnogih napak, ki se zgodijo, ko se zastava kakšne države zamenja z drugo, če ne bi šlo za zastavo Turčije na ruski televiziji. Vse skupaj je nekoliko sumljivo, saj državi trenutno ne gojita najbolj prijateljskih odnosov, zato je vprašanje o namernosti povsem na mestu. Ruska televizija, ki je turško zastavo zamenjala z madžarsko, je sprva sliko objavila celo na twitterju z oznako @MatchTV, a jo je po nekaj minutah umaknila.

Morda vas zanima tudi: Putin ruskim klubom prepovedal turške nogometaše

Rusi in Turki ne bodo igrali skupaj v skupini
Rusija in Turčija bi se lahko med seboj pomerili že v skupinskem delu Eura, saj so bili pred žrebom Rusi uvrščeni v drugi kakovostni boben, Turki pa v četrtega, toda žreb ju je postavil v različni skupini, a se lahko reprezentanci med seboj pomerita v izločilnih bojih. Rusija bo prvi del prvenstva igrala v skupini B skupaj z Anglijo, Slovaško in Walesom, Turčija pa je bila izžrebana v skupino D, kjer so še reprezentance Španije, Hrvaške in Češke.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Foto] Levi elitneži, ki se kličejo tovariši, so se zbrali na Ljubljanskem gradu

Včeraj so praznovali zmagovalci druge svetovne vojne - zahodni...

Mednarodni pravnik: Priznanje Palestine bi bila najbolj nora poteza slovenske diplomacije doslej!

"Gre za najbolj noro potezo slovenske diplomacije od začetka...

Si Golobovi funkcionarji zaslužijo 40 odstotkov višje plače?

Vladni predlog, ki so ga objavili v Večeru kaže,...