Žreb Eura: Ruska televizija ni želela pokazati turške zastave

Datum:

Ruska televizija, ki je prenašala žreb Eura 2016, je ob prenosu umaknila uradno grafiko Uefe in jo nadomestila s svojo. Pri tem pa so na ruski televiziji poskrbeli za manjšo ‘napako’, saj so turško zastavo zamenjali z madžarsko.

Vse skupaj bi ostalo neopaženo ali pa bi sodilo v vrsto mnogih napak, ki se zgodijo, ko se zastava kakšne države zamenja z drugo, če ne bi šlo za zastavo Turčije na ruski televiziji. Vse skupaj je nekoliko sumljivo, saj državi trenutno ne gojita najbolj prijateljskih odnosov, zato je vprašanje o namernosti povsem na mestu. Ruska televizija, ki je turško zastavo zamenjala z madžarsko, je sprva sliko objavila celo na twitterju z oznako @MatchTV, a jo je po nekaj minutah umaknila.

Morda vas zanima tudi: Putin ruskim klubom prepovedal turške nogometaše

Rusi in Turki ne bodo igrali skupaj v skupini
Rusija in Turčija bi se lahko med seboj pomerili že v skupinskem delu Eura, saj so bili pred žrebom Rusi uvrščeni v drugi kakovostni boben, Turki pa v četrtega, toda žreb ju je postavil v različni skupini, a se lahko reprezentanci med seboj pomerita v izločilnih bojih. Rusija bo prvi del prvenstva igrala v skupini B skupaj z Anglijo, Slovaško in Walesom, Turčija pa je bila izžrebana v skupino D, kjer so še reprezentance Španije, Hrvaške in Češke.

R. V.

Sorodno

Zadnji prispevki

Metlika: Obnovljen most do gradu Gradac

Grad Gradac, eden redkih kulturnih spomenikov državnega pomena v...

Zdravstveno letovanje otrok na Debelem rtiču

Zdravstvenega letovanja na Debelem rtiču se lahko udeležijo tisti...

Štirikrat proti referendumski prevari

Čez dva tedna bomo na neobvezujočih referendumih glasovali, ali...