Soros financira vsaj 253 medijskih organizacij

Datum:

Liberalni milijarder George Soros je povezan z najmanj 253 medijskimi organizacijami po vsem svetu, poroča nova študija, ki jo je izvedel MRC Business, center za raziskovanje medijev in glavni ameriški nadzornik medijev. “Novinarske skupine, ki jih Soros podpira, lahko oblikujejo javno mnenje na praktično vseh celinah in v številnih jezikih. Prav tako ga izolirajo od preiskav, saj ga novinarji vidijo kot zaveznika in ne tarčo preiskave,” trdita poslovna analitika MRC Joseph Vazquez in Daniel Schneider, pišejo tuji mediji.

MRC Business, del Centra za raziskovanje medijev, je ugotovil, da milijarder Geogre Soros uporablja svoje dobrodelne ustanove, v katere dobrodušno donira, za vzpostavljanje odnosov z novičarskimi hišami in organizacijami aktivističnih medijev. “Uničiti namerava temelje zahodne civilizacije in za to je zapravil 36 milijard dolarjev. Ta človek misli resno, na misiji je,” je dejal ustanovitelj Media Research Center Brent Bozell.

Večmilijonska prizadevanja 92-letnega filantropa za promocijo njegove bizarne agende ‘odprte družbe’ zajemajo nekatere najbolj radikalne levičarske ideje o splavu, marksistični ekonomiji, antiamerikanizmu, nefinanciranju policije, okoljskem ekstremizmu in fanatizmu LGBT,” so zapisali v poročilu, piše Fox News. Spomnimo, da je Soros v ZDA po svoji množični vpletenosti v podporo liberalnim politikam in politikom. Od volitev leta 2016 je porabil najmanj 200 milijonov dolarjev za podporo političnim kandidatom, kar vključuje 29 milijonov dolarjev za lokalne tožilce in okrožne tožilce, saj si je tudi tam gradil podporo in vpliv.

Največji donator demokratom
Soros je bil največji donator demokratov med vmesnimi volitvami, vendar MRC Business pravi, da je to “samo kaplja čez rob v primerjavi z več kot 32 milijardami dolarjev, ki jih je od leta 1984 vlil v svoje fundacije Open Society Foundations (OSF), da bi po svojih željah oblikoval politiko na globalni ravni.

Predsednik Open Society Foundations George Soros (levo) in njegova žena Tamiko Bolton (desno) na otvoritvenem dogodku Evropskega romskega inštituta za umetnost in kulturo na Ministrstvu za zunanje zadeve v Berlinu. (Foto: epa)

Madžarska mu zaradi politike ni odgovarjala, zato je svojo fundacijo od tam preselil v Berlin
Soros je povezan s projektom Marshall, od takrat razstavljenim upravnim odborom za dezinformacije Bidnove administracije, projektnim sindikatom, openDemocracy (s sedežem v Združenem kraljestvu), mednarodno mrežo za preverjanje dejstev Poynterjevega inštituta, NPR, ProPublica, Free Press, “itanijo levičarske aktivistične skupine” in množico drugih medijev. Kar je zaskrbljujoče, je dejstvo, da se tudi velikan Big Tech in drugi novinarji zanašajo na številne medije, ki jim Soros pomaga pri financiranju, medtem ko drugi preprosto ponavljajo levičarske govorne točke. Njegov vpliv se je razširil po celem svetu, njemu nenaklonjene politike pa mu ne odgovarjajo, zato se je zaradi neliberalne politike Viktorja Orbana tudi umaknil iz Madžarske in svojo fundacijo preselil v Berlin.

Takšen levičarski utopizem traja že desetletja
Veliko prodajnih mest, ki jim Soros pomaga zbirati sredstva, niso znana imena, vendar imajo pomemben vpliv, na primer Project Syndicate, ki ima po MRC bralce v 156 državah v 66 jezikih. Poslovno poročilo MRC je prvo v seriji treh delov, ki poskuša razkriti širino Sorosovega vpliva. Poslovna analitika iz MRC Business po navedbah tujih medijev menita, da je Soros spreten vlagatelj – ne glede na to, ali poskuša zaslužiti denar ali ga uporabiti za uveljavljanje svojega načrta – in da se takšen levičarski utopizem, ki podpira propagando, ki jo medijske organizacije spodbujajo z uporabo Soroseve gotovine, širi že desetletja. MRC verjame, da so za Sorosa značilnosti “odprte družbe” globalno upravljanje, odprte meje, politični nemiri, zato vztrajno donira skupinam, posvečenim uničenju ameriškega kapitalizma. Da skoraj za vsako levičarsko organizacijo nekje v ozadju stoji Soros, je možno videti že samo pri običajnem brskanju in raziskovanju na spletu.

Poslanstvo Centra za raziskovanje medijev je dokumentiranje laži in cenzure novičarskih medijev, zabavnih medijev in velike tehnologije ter boj proti njim, da bi branili in ohranili ameriška temeljna načela in judovsko-krščanske vrednote. MRC je raziskovalna in izobraževalna organizacija, ki deluje v skladu s členom 501(c)(3) zakonika o notranjih prihodkih, prispevki v MRC pa so davčno priznani.

Ustanovitelj Media Research Center Brent Bozell je v ponedeljek nastopil na Foxovi večerni oddaji in povedal, da je levica izkoristila prednost informacijske dobe, pri tem pa Soros s svojim denarjem in svojimi prepričanji odigra ključno vlogo. “Tako ambiciozen je ta človek,” je dejal Bozell. “Namerava uničiti temelje zahodne civilizacije in za to je uporabil 36 milijard dolarjev. Ta človek misli resno, na misiji je,” je dejal Brent, piše Fox News.

Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Kandidata za vrh stranke SD tekmujeta v ekstremizmih izključevanja

"Kandidati za vrh stranke SD tekmujejo v ekstremizmih izključevanja...

V Svobodi nimajo niti sedmih evrokandidatov?!

Ni vprašanje, kako to, da imajo v Svobodi zgolj...

Je vlada Metsolo zavedla glede Janševega obiska Ukrajine?

V torek je Državni zbor nagovorila predsednica Evropskega parlamenta...