Nasilje nad kristjani v Evropi narašča

Datum:

Zaskrbljujoč porast nasilja nad kristjani v Evropi sta dokumentirala dve ločeni poročili, ki sta ju nedavno objavila Observatorij za nestrpnost in diskriminacijo kristjanov v Evropi (OIDAC Europe) in Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE). Podatki so pokazali 44-odstotno povečanje napadov na kristjane lani v primerjavi z letom 2021, poroča RMX.

Zabeležen je bil predvsem dramatičen porast požigov na krščanske ustanove, pri čemer so se takšni incidenti povečali za 75 odstotkov v primerjavi z letom prej. Samo v Nemčiji so poročali o skupno 231 napadih.

Maximilian Krah, član zveznega izvršnega odbora opozicijske stranke Alternativa za Nemčijo (AfD) in eden od kandidatov AfD v kampanji za evropske volitve 2024, je izrazil zaskrbljenost nad ugotovitvami poročil. “Poročila o porastu napadov na kristjane v Evropi so alarmantna že sama po sebi. Vendar pa nizka medijska pokritost odraža tudi zaskrbljujočo ignoranco s strani političnega in medijskega mainstreama. Vsa retorika tolerance je brez vrednosti, če ne velja tudi za kristjane. Zakaj torej oglušujoča tišina?” je vprašal Krah.

Foto: Facebook

Morda je to povezano s tem, da protikrščanski napadi prepogosto prihajajo od levičarskih ideologov ali tistih, ki trdijo, da iščejo zaščito,” je dodal in izrazil zavezanost svoje stranke k ozaveščanju o tem vprašanju.

V začetku tega leta sta dva sirska brata, aretirana v Nemčiji zaradi suma načrtovanja terorističnega napada radikalnih islamistov, razpravljala o načrtih za razstrelitev popolnoma zasedene švedske cerkve, medtem ko je bilo več obiskovalcev cerkve ubitih v množičnem streljanju marca v eni od hamburških cerkva v Hamburgu. Januarja je maroški ilegalni migrant oborožen z mačeto vdrl v cerkev v Algecirasu v Španiji in v vrat zabodel duhovnika. Nato je odšel v drugo cerkev, kjer je napadel zakristana, lovil svojo žrtev, ko je ta poskušal pobegniti, in jo do smrti ranil na mestnem trgu.

T. B.

Sorodno

Zadnji prispevki

Dr. Turk: To so protesti proti redu, proti Ameriki

Ameriške univerze je zajela propalestinsko protestno gibanje. Protestniki v...

Mladim marihuano, onemoglim evtanazijo

V Golobovem zvezku, kjer ima zapisane vse "dosežke" vlade,...

Mati invalidnega sina vrgla v reko s krokodili

V Indiji odmeva primer, ko je mati pograbila sina...

Svet v krizi in presnavljanju

Januarja leta 2022 smo živeli še v razmeroma mirnem...