Ali bo 2017 zadnje leto ZZB NOB?

Datum:

Ali smo želeli ubežati totalitarizmu in diktaturi delavskega razreda ali smo želeli priti v demokracijo? Je bila naša vizija beg od nečesa ali pot z jasnim ciljem? Leta 91, ko sem bila na začetku svoje poklicne poti, sem bila prepričana, da smo se odločili za hojo po poti z jasno določenim ciljem, za demokracijo, tržno gospodarstvo, za spoštovanje posameznika in človekovih pravic.

Da nismo imeli sanje samo za en dan in da ni bilo potrebe, da nam nekdo te sanje izrecno dovoli. 26 let je minilo od tistega referenduma, ko smo stopili na pot z jasnim ciljem, ne vedoč, da so med nami tisti, ki so nam dovolili sanje samo za en dan in ki so nam jih nato ukradli in jih sanjajo še danes, ne kot naše, temveč kot svoje.

ZZB NOB leta 2017 nima kaj početi v naši državi
ZZB NOB je ena izmed tistih, ki so nam ukradli sanje. Je organizacija, ki leta 2017 nima kaj početi v naši državi. Ki od leta 1991 ni imela več kaj početi v naši državi. Koncem leta 2016 je prišel trenutek, ko sem po pooblastilu Društva Huda jama vložila prijavo na Okrožno državno tožilstvo, da to začne s postopkom pred Upravnim sodiščem za prepoved delovanja omenjenega društva.

Zakaj šele sedaj in zakaj sploh? Nedvomno je bilo v zadnjih 26 letih nešteto dogodkov, ki bi zahtevali, da se ZZB NOB izbriše iz registra, da se prepove njeno delovanje, vendar smo nanje gledali kot na nekak relikt zgodovine, malce s humorjem, malce z nejevoljo, upajoč, da bo vendarle nekdo rekel, dovolj je bilo, dovolj ste potvarjali zgodovino, dovolj izkoriščate proračunski denar, dovolj je netenja sovraštva. Vendar smo čakali zaman. Vsako leto gledamo Dražgoše, resnica očitno nikogar izmed njih ne zanima. Preživeli smo sramoto Stanovnikovega govora, ta se mi je najbolj vtisnil v spomin. Vsako leto se sprašujemo, kateremu izbrancu bivše Udbe bo pripadala “čast”, da bo tam trosil neumnosti, žalitve, laži, kajti za tistega sklepamo, da je trenutno v milosti gospodarja muh.

Torej, zakaj šele sedaj ali zakaj že sedaj? Dva dogodka sta bila, ki ne smeta iti v pozabo! Dve ravnanji, ki sta pokazali ne samo na bedo v razmišljanju, ampak tudi na to, da jim država Slovenija ne pomeni nič, da so pripravljeni ravnati proti Ustavi lastne države, ki jih bogato financira, pri tem pa ljudje zbirajo zamaške, da omogočijo operacijo bolnih otrok. Po podatkih Erar.si je slovenska država od leta 2003 do novembra 2016 ZZB NOB izplačala 7.234.786,48 EUR, npr. samo junija 2016 383.906,14 EUR. In kaj smo dobili za naš denar? Kajti gre za naš denar, ne pozabite!

ZZB NOB je glede Hude Jame napadla celo predsednika države
V času pričetka pietetnega pokopa zverinsko pobitih in za enajstimi pregradami zazidanih žrtev, za katere se že od leta 1991 dalje borijo posamezniki, je ZZB NOB napadla celo predsednika države. Njegovo udeležbo so označili za krepitev nestrpnosti in sprevračanje zgodovinskih dejstev. Kaj si mislijo o skupinah in posameznikih, ki se trudijo z odkrivanjem zamolčanih morišč, ki želijo žrtve dostojno pokopati, ki jim želijo dati ime in priimek, si lahko brez težav predstavljamo. Ne moremo enostavno zamahniti z roko in se zadovoljiti, da gre za primitivce in jih hkrati financirati!

Drugi dogodek, ki ga prav tako ni mogoče spregledati in ga je treba obsoditi kot dejanje, ki je v nasprotju z Ustavo RS, pa je brez dvoma shod v BiH, kjer so predstavniki ZZB NOB proslavljali 73. obletnico zasedanja Avnoja v Jajcu, kjer se je dejansko končala usoda Jugoslavije kot demokratične večstrankarske države.

V imenu ZZB NOB je obakrat nastopil Milan Gorjanc. V Jajcu so, kot je za Delo povedal A. S., skoraj v ilegali komunistični pripadniki šestih republik ustanovili Centralni komite ZK Jugoslavije, ki naj bi se trudil združiti vse jugoslovanske narode v skupno državo.

Ko neko društvo, ki ga financira proračun Republike Slovenije, sestankuje in se povezuje z drugimi državami, da bi rušili lastno državo, pa je skrajni čas, da se njegovo delovanje prepove. Ali je kakšna bistvena razlika med državljani, ki odhajajo na Bližnji vzhod in se pridružujejo ISIS-u, in temi, ki se ilegalno združujejo v BiH in napovedujejo uničenje lastne države, presodite sami. Mogoče se vam danes ne zdijo nevarni, tako kot smo zamahnili z roko, ko so se pojavili prvi zemljevidi z označenimi mejami Islamskega kalifata. Danes vemo, da je nevarnost ne samo konkretna, ampak da nam trkajo na polodprta vrata in v povezavi s tistimi iz Jajca predstavljajo že resno grožnjo mladi državi. Zato je sedaj skrajni čas, da se upremo burkaštvu, imenovanemu ZZB NOB, ker prerašča v bistveno bolj nevarno igro.

Lucija Šikovec Ušaj

Sorodno

Zadnji prispevki

Spomenika revolucije in Edvarda Kardelja ne sodita ob spomenik slovenske osamosvojitve

Predsedstvo Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve je izrazilo stališče,...

Po Golobovi napovedi o reformi zdravstva novih pet kirurgov dalo odpoved

Pred dnevi se je premier Robert Golob spet izprsil...

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...