Ali Dars s slabim delom sabotira Novo Slovenijo?

Datum:

Stanje na avtocestah se slabša. Med drugim se napoveduje še večjo gnečo na štajerski avtocesti zaradi vzdrževalnih del. To meče slabo luč na družbo Dars, ki avtoceste vzdržuje. Ali je zadeva načrtna in Dars namenoma sabotira svoje vodstvo oziroma Valentina Hajdinjaka, vidnega člana Nove Slovenije? 

Ljudje se sprašujejo, zakaj morajo zjutraj obtičati v prometnih zamaških. Pisali smo že, da so k temu nekaj pripomogli požrešni NVO-ji, Gibanje Svoboda in skrajna Levica s svojim “moratorijem na širjenje cestne infrastrukture” (tukaj). Posledično več denarja ostane nevladnikom, medtem ko je promet vse bolj neurejen zaradi manjka infrastrukture. Po drugi strani pa se zdi, da družba Dars (Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji), ki upravlja in vzdržuje avtoceste ter hitre ceste, s svojim slabim delom načrtno sabotira Novo Slovenijo. Predsednik uprave Darsa je še vedno član stranke NSi Valentin Hajdinjak.

Zakaj vlada ne uredi javnih prevozov? Bolj od slovenskih zamujajo le še romunski vlaki!
Portal N1 Slovenija sicer poroča, da bo gneča na štajerski avtocesti še večja zaradi rednih vzdrževalnih del. Med drugim se načrtuje asfaltiranje cestišč, posledično pa tudi večje število zapore voznih ali prehitevalnih pasov. Portal je objavil tudi termine in kraje zapor (več tukaj). Največja tragikomedija v državi pa je dejstvo, da imamo vlado, ki je najbolj zelena doslej (vsaj tako se razglaša). Toda po drugi strani ni sposobna urediti javnega prevoza, ki bi ceste razbremenil. Velike težave predstavljajo tudi zamude vlakov. Točnost regionalnih in lokalnih vlakov je druga najslabša v Evropi. Za nami je le še Romunija. Večni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes pa s prstom kaže na “prenovitvena dela” (tukaj).

Nevladniki so pred volitvami zahtevali moratorij na širjenje avtocestne infrastrukture, Golob in Mesec pa sta “požegnala” njihove zahteve. (Foto: posnetek zaslona)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

V berlinskih bazenih bo zaradi migrantov potrebna posebna aplikacija

Na zunanjih nemških bazenih bodo primorani prihajajočo poletno sezono...

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...