Bizarni seznam naj bi Janšo, enega največjih borcev proti ruskemu fašizmu, obtožil rusofilije

Datum:

Kaj vam pove seznam domnevnih “ruskih plačancev”, na katerem je zapisano ime Janeza Janše? Močan indic, da gre skoraj gotovo za psy ops ruskih varnostno-obveščevalnih agencij, ki bi rade okrnile ugled največjih evropskih borcev proti ruskemu fašizmu. Drugače je zelo težko razložiti, zakaj bi se na takem seznamu znašel politik, ki je bil v prvih dneh vojne lider boja proti ruski okupaciji Ukrajine in je med svojim vladanjem naredil vse mogoče, da Ukrajina dobi čim več orožja. 

Na spletu se je namreč pojavil skrivnostni seznam politikov, ki trdi, da gre za osebe, ki so jih promovirali Rusi, šlo pa naj bi za enega od razkritij širše evropske preiskave o ruskih vplivih na evropsko politiko. A obstaja vse več dvomov o pristnosti seznama, saj je nizozemski zunanji minister dejal, da v razkritjih ni nobenih specifičnih imen. Druga možnost je, da gre za ruski implant, ki je bil podtaknjen med resnične podatke obveščevalnih služb.

Seznam je slovensko tvitosfero dosegel po objavi profesorja Romana Šeremeta, ki sicer predava na ameriški liberalni univerzi Case Western Reserve iz Ohia. Nikjer ni omenjeno, od kod seznam sploh izhaja. Izvirno je seznam sicer objavil Anton Šekovtsov s Centra za demokratično integriteto (Center for democratic integrity), ki ga sicer financira tudi George Soros, eden izmed arhitektov rušenja zahodnih demokracij.

Enega največjih borcev proti Rusiji promovirajo Rusi?!

Komaj Slovenci lahko legitimnost takšnega seznama presodimo v vseh njegovi bizarnosti. Janša je eden od najglasnejših politikov v EU proti ruskemu militarizmu in že leta, vsaj od 2014 naprej, svari, da je spopad med zahodom in Rusijo neizbežen, če bo zahod še naprej popuščal vsakič, ko bodo Rusi izvedli naslednjo invazijo na kakšno suvereno državo. Bil je prvi politik (skupaj s češkim in poljskim predsednikom), ki je obiskal Kijev in s tem premaknil Bruselj, da se je bolj angažiral proti Rusiji.

Še danes v Kijevu na ta dogodek spominja plaketa s podpisi državnikov. Janša je bil tudi eden izmed prvih politikov v Evropi, ki je pravilno ocenil, da Ukrajina ne more osvoboditi okupiranih teritorijev, če ne doseže zračne superiornosti – danes to omenjajo tudi visoki predstavniki Nata in zahodnih držav.

Rusofilna slovenska levica

Po tem, kako je slovenska levica in evropska liberalna politična struja reagirala na razkritja iz t. i. Voice of Europe pa je očitno, da je to predvsem napad na desne politike – v mnogih primerih (tako kot pri Janši) povsem neosnovan.

Seveda ne bo nihče omenil, kako latentno rusofilna je slovenska levica – konec koncev je bivši predsednik republike Milan Kučan, ki velja za botra vseh slovenskih političnih novih obrazov ob začetku vojne v Ukrajini, organiziral “mirovniški” proruski protest proti Natu, kjer je Ukrajino obtožil sokrivde v vojni – sentiment, ki ga je ponovil tudi “njegov” predsednik vlade Robert Golob. Prav tako nihče ne bo omenil, da je slovenska zunanja ministrica Tanja Fajon postala zvezdnica proruskih medijev, ko je izjavila, da si ne predstavlja evropske varnostne strukture brez Rusije.

Ravno omemba Janše na zloglasnem seznamu promotorjev Rusije jasno kaže na to, da gre po vsej verjetnosti za rusko kontraobveščevalno akcijo, s katero želijo kremeljski akterji oblatiti nekatere največje borce proti ruskem kolonializmu. Kot je rekel nekdanji minister Žiga Turk: “Če nekdo umesti Janšo na proruski seznam, potem to nič ne pove o Janši, pač pa veliko o seznamu.”

M. I.

Sorodno

Zadnji prispevki

Po infarktu je na helikopter čakal kar uro in pol

Osebo, ki jo je zadel srčni infarkt je kar...

Nove obdavčitve: Za vrtno uto ali rastlinjak boste mogli plačati komunalni prispevek

Vlada Roberta Goloba oziroma ministrstvo za naravne vire in...

Vabljeni na Ritem srca – festival sodobne krščanske glasbe

Radio Ognjišče tudi letos pripravlja festival sodobne krščanske glasbe...

V Kongu spodletel državi udar

Vojska Demokratične republike Kongo trdi, da je danes preprečila...