Generalmajor Škerbinc bo poučeval na prestižni ameriško-nemški vojni akademiji

Datum:

Generalmajor Miha Škerbinc je bil imenovan za profesorja na prestižnem George C. Marshall – Evropskem centru za varnostne študije. Memorandum o sodelovanju med slovenskimi oboroženimi silami in akademijo sta podpisala direktor centra, upokojeni general major Barre Seguin in načelnik štaba generalštaba brigadir Anže Rode. 

“Napotitev ne bo le okrepila Marshallovega centra, ampak bo tudi zagotovila nove priložnosti za sodelovanje z našimi partnerji na zahodnem Balkanu, eni naših ciljnih regij,” je povedal polkovnik dr. Frank Hagemann, višji nacionalni predstavnik “nemškega elementa”. George C. Marshallov center je namreč skupni projekt nemškega ameriškega ministrstva za obrambo.

Škerbinc se bo tako v Marshallovem centru v nemškem Garmisch-Partenkirchnu pridružil še trem napotenim profesorjem iz Italije, Švice in Poljske. Učil bo na kolidžu za mednarodne in varnostne študije.

Težave Gvida Novaka so se začele, ko se je javno postavil na stran brigadirja Miha Škerbinc ob njegovi nezakoniti razrešitvi iz mesta poveljstva slovenskih vojaških sil.(Foto: STA)
Generalmajor Miha Škerbinc (Foto: STA)

Škerbinc ima za sabo bogato kariero. V letih 2012–2014 je bil poveljnik 1. brigade SV. Leta 2014 je bil imenovan za namestnika direktorja oddelka za vojaško načrtovanje in vojaško politiko na zvezi Nato. 15. maja leta 2021 je bil povišan v generalmajorja Slovenske vojske. Njegovo ime se je v preteklosti pojavilo v povezavi z medijsko afero, ki je sledila javnemu razkritju in komentiranju zdravstvenega stanja nekdanje načelnice generalštaba Alenke Ermenc. Ta je kasneje umaknila kazensko ovadbo zoper Škerbinca, bojda zaradi “dobrih odnosov”, sodišče pa je novinarja Bojana Požarja, ki je javno razkril govorice o zdravstvenem stanju Ermenčeve, v letošnjem letu razbremenilo krivde.

Gal Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanja Svobode za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...