Cepljenim Američanov ni več potrebno nositi zaščitnih mask na prostem

Datum:

Zdravstveni uslužbenci v ZDA so naznanili, da lahko cepljeni Američani zapustijo svoje domove brez zaščitnih mask. S tem se postopoma ukinja omejitve, ki so bile uvedene zaradi epidemije covida-19 v tej državi. 

                   

Vodja centrov za nadzor in preprečevanje nalezljivih bolezni Rochelle Walensky je v torek sporočil, da so za cepljene osebe, dejavnosti na prostem, varne. Tisti, ki so prejeli vse zahtevane odmerke za covid-19, se lahko udeležujejo manjših shodov na prostem, ali obedujejo skupaj z ljudmi iz drugih gospodinjstev in to brez mask, poroča FT

Maske pa bodo še vedno priporočljive v primeru množičnih zborovanj, množičnih športnih dogodkov, kjer je težko vzdrževati medsebojno razdaljo, poleg tega pa nekateri ljudje morda niso cepljeni. Prav tako se lahko v polnosti cepljeni ljudje udeležujejo aktivnosti v zaprtih prostorih, kot so verski obredi, obedovanje v restavracijah in barih ter se udeležujejo vadbenih skupin. Ameriške oblasti ob tem upajo, da se bo čim več ljudi odločilo za cepljenje.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...