[Video] Zlatko poziva k protestom, medtem ko ga financira država!

Datum:

Na petkovem protestu kolesarjev je bil med drugimi prisoten tudi eden izmed odmevnih raperjev slovenske glasbene scene, Zlatko. Na socialnih omrežjih se je nanj vsul val kritik, saj ljudje enostavno ne morejo razumeti, kako lahko protestira nekdo, ki ga v času krize financira država.

                   

Raper Zlatko je eden izmed pobudnikov petkovih protestov na kolesih, kot tudi eden izmed najbolj glasnih udeležencev. Uporabniki socialnih omrežij z njegovimi dejanji niso bili zadovoljni, saj ne morejo razumeti, zakaj Zlatko protestira, ko pa ga financira država. Naj še omenimo, da je Zlatko prejel več denarja, kot katerikoli drugi državljan, ki se protesta ni udeležil.

V svoji Twitter objavi poziva predsednika vlade, da ustavi diktaturo, pri tem pa se pojavlja vprašanje, ali Zlatko sploh ve, kaj diktatura je, kajti Slovenija je še vedno parlamentarna demokratična republika s proporcionalnim volilnim sistemom. Vsa oblast v državi izhaja iz ljudstva in pripada ljudstvu. V demokraciji parlament izvaja zakonodajno funkcijo, kar pomeni, da je med njegovimi najpomembnejšimi nalogami sprejemanje predlaganih zakonov, ratificiranje mednarodnih pogodb in sprejemanje državnega proračuna. Vlada izvaja izvršilno oblast, naloga parlamenta pa je nadzorovanje dela vlade. Vse navedeno je popolnoma nasprotno izjavi, ki jo je podal Zlatko, kajti v diktaturi izvaja neomejeno oblast razred ali posameznik. V diktaturi protestov namreč ne bi nikoli prenašali na državni televiziji, poleg tega pa bi vse udeležence prej ali slej čakala aretacija in protipravno sojenje. V Sloveniji pa bodo poleg vsega protestniki dobili še bon za počitnikovanje v domovini.

Diktatura je politična ureditev, v kateri ima neomejeno oblast razred ali posameznik, ko že obstajajo demokratične in parlamentarne ureditve, po SSKJ.

Vojna je zlo, ne klič je, butl, želijo si je tisti, ki je niso občutl,” pravi Zlatko v enem izmed svojih verzov. V pravem nasprotju z njimi, pa je Zlatko pričel pozivati k protestu takoj po tem, ko na protestu 9. maja ni manjkalo simbolov teroristične Palestine in SFRJ. Prav tako ni manjkalo zamaskiranih skrajnežev iz vrst Antifa in nevarnih provokatorjev, kot je Igor Bricelj, ki se je v preteklosti nekaterih protestov udeležil oborožen.

V času korona krize mu je država kot kulturniku izplačala 1.750 evrov temeljnega dohodka in 200 evrov dodatka za veliko družino, navaja eden izmed uporabnikov Twitterja. Poleg samega dohodka mu država plačuje prispevke v vrednosti 400 evrov, ker je samozaposlen v kulturi.

https://twitter.com/BostjanSeruga/status/1261377395694563328?s=20

“Zeleni Zlatko”, kot ga je poimenoval eden izmed uporabnikov Twitterja, in ostali so protestirali pod pretvezo, da varujejo naravo. Resnični razlog protesta nam razkriva politični analitik Matevž Tomšič, ki pravi takole: “Pri protestiranju gre preprosto za ohranitev sredstev okoljskih organizacij, ki so se financirale z davkoplačevalskim denarjem. Ker je vlada zaostrila pogoje za obstoj okoljskih organizacij, so se le-ti odločili, da bodo protestirali, da bi še naprej živeli od državnega denarja. Poleg tega se razgalja lažni aktivizem, kajti pri najbolj umazanih infrastrukturnih projektih so bili odsotni, kot je bilo v primeru gradnje kanalizacije čez vodovarstveno območje v Ljubljani”.

https://twitter.com/PBohinc/status/1261939888942993409?s=20

Spomnimo se primera kanala C0, ki bo potekal na isti trasi, kjer so napeljane cevi vodonosnika Kleče. Prav nihče od omenjenih se ni boril takrat, ko so pristojni opozarjali, da bo ob morebitnem razlitju fekalij iz omenjenega kanala, onesnažena voda, ki oskrbuje večino Ljubljane s čisto pitno vodo. Med gradnjo kanalizacije skozi zajetje pitne vode CO, tam ni bilo nobenega aktivista, le lastniki zemljišč in nekaj mestnih svetnikov SDS, ki so bili prepuščeni sami sebi in so se postavili proti Jankovićevi strahovladi in Šarčevi policiji.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki