Družina voditeljice Tarče uspešno trži sončno energijo – je zato preskočila iskrica z “novim obrazom” levice?

Datum:

Bolje Šarec v roki kot Golob na strehi, je dejal Marjan Šarec – vendar pa je bolje od goloba na strehi imeti sončno elektrarno. To dobro ve žena Roberta Goloba in tudi oče Erike Žnidaršič – oba omenjena druži to, da presežno elektriko prodajata podjetju, ki se ukvarja s preprodajo elektrike, v njunem primeru je to državno podjetje Borzen. Nekateri gledalci Tarče se sprašujejo, če ta “povezava” botruje dejstvu, da je preskočila iskrica oziroma da je Žnidaršičeva do Goloba zelo prijazna in da mu tudi ne skače v besedo tako kot ostalim. Poznavalci so tudi ocenili, da bi Golob lahko imel vnaprej pripravljena vprašanja. 

Novinarka Demokracije Vida Kocjan je opozorila na zanimivo povezavo, ki bi morda lahko razložila, zakaj je voditeljica Erika Žnidaršič do Roberta Goloba prizanesljivejša kot do ostalih gostov v studiu. To je bilo očitno tudi v sinočnji oddaji, Golobu je namreč vsakič pustila povedati do konca, medtem ko je Alešu Hojsu in Zdravku Počivalšku ves čas skakala v besedo. Marjan Šarec se je počutil rahlo odrinjenega, saj je bolj redko prišel do besede. Je pa tudi vprašanje, zakaj je Golob sploh gostoval v sinočnji oddaji in ne katera druga parlamentarna ali neparlamentarna stranka.

Lastnik podjetja Košček je sicer oče Žnidaršičeve. Podjetje je ustanovil skupaj z ženo, ko zanju ni bilo več dela v podjetju Riko. V Dnevniku smo lahko pred leti prebrali, da se v tem podjetju dogaja več reči: izdelujejo velike reklamne panoje in podobne izdelke ter vse, kar je z njimi povezano. Nadalje imajo servis in prodajo rabljenih strojev, kot so viličarji, rovokopači in podobna orodja. Poleg tega nedaleč od železniške postaje v Ribnici vodijo še bife in salon, podjetje pa je v zadnjem času stopilo še na trg z videoprodukcijo. “Mislim, da smo kar uspešno podjetje,” je takrat povedal Boris Žnidaršič. “Podjetje pa se lahko pohvali tudi z lastno sončno elektrarno,” je še zapisano na spletni strani. Direktor družinskega podjetja je partner Žnidaršičeve David Srdarev, nekdanji uspešen košarkar Slovana.

Pred časom smo pisali, da je Golob prodajo električne energije razširil tudi v družinskem krogu, saj je njegova žena Janja Nemec Golob lastnica in direktorica podjetja Star Solar, ki se ukvarja s proizvodnjo električne energije. Podjetje posluje dobro, vse od leta 2014 pa je podjetje sklenilo poslov v vrednosti 1,8 milijona evrov z operaterjem trga z elektriko Borzen. Kot pravijo pri družbi Borzen, imajo sklenjeno pogodbo o zagotavljanju podpore kot obratovalno podporo električni energiji. Po brskanju po spletu nismo našli nobene spletne strani podjetja Star Solar, kjer bi lahko izvedeli kaj več o omenjenem podjetju, smo pa po imenu sklepali, da proizvodnja temelji na sončnih celicah – torej tako kot v Žnidaršičevem  primeru.

V Reporterju so pojasnili, da ima podjetje Košček na svoji strehi samooskrbno sončno elektrarno, presežno elektriko pa tako kot večina lastnikov fotovoltaik prodaja podjetju, ki se ukvarja s preprodajo elektrike, v tem primeru državnemu podjetju Borzen. Od oktobra 2014 pa do danes je Borzen podjetju Košček plačal 138.704,38 evrov. Star Solar Golobove žene pa je v podobnem obdobju prejel še veliko več, in sicer 1.863.751,78 evrov.

Če se poslovne in morebitne osebne povezave z Eriko Žnidaršič izkažejo za resnične in je bil Golob zaradi tega v Tarči bolj nežno obravnavan od preostalih, bo to eden najhujših novinarskih škandalov in napad na neodvisno novinarstvo. Že tako je novinarski poklic na slabem glasu in je resno ogrožen zaradi novinarjev, ki so se z vstopom v leve stranke izkazali za politične aktiviste. Erika je sedaj resno ogrozila še nacionalno RTV, pojasnila še pričakujemo.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Levičarski “skriti” aktivisti klonili pod težo Grimsovih argumentov o migracijah

Direktor PU Ljubljana je za medije dejal, da skupine...

Nika Kovač se je povezala z eno glavnih Putinovih operativk v EU parlamentu

Inštitut 8. marec se je v sklopu nadaljevanja aktivističnih...

Ne zamudite pogovornega omizja na temo “Štajerska si zasluži več!”

Danes ob 19.15 bo na 2. Programu NOVA24TV prenos...