[Ekskluzivno] Brutalne čistke “svobodnjakov” – doktorja kemijskih znanosti vrgli na cesto

Datum:

Jutri bi se moral Zvone Čadež, odstavljeni direktor URI Soča, vrniti na staro delovno mesto, ki ga je opravljal na obrambnem ministrstvu, vendar so mu vročili odpoved. Pri 57-ih letih je Čadež zaradi čistk Svobodnjakov ostal brezposeln. Delovno mesto je imel zamrznjeno na podlagi dogovora o mirovanju.

                   

“Čiščenje janšistov” intenzivno poteka tudi na obrambnem ministrstvu. Nazadnje so tam odpustili nekdanjega direktorja URI Soča Zvoneta Čadeža, čeprav je imel sklenjen drugačen dogovor z nadrejenimi. Kot je pojasnil v svojem sporočilu za naš medij, bi se moral jutri, po ustnih dogovorih z nekdanjim sodelavcem na URSZR, ki je zdaj generalni sekretar MORS (mag. Marko Lovše, Gibanje Svoboda), vrniti na staro delovno mesto. Slednjega je imel “zamrznjenega”, in sicer na osnovi obojestransko podpisanega dogovora o mirovanju iz leta 2021.

Pri 57-ih letih je brezposeln, pisarna pa prazna
Gre za prazno delovno mesto, saj nimajo strokovnjaka za zaščito RKB in nevarne snovi, celo pisarna je še vedno prazna, nam je pojasnil Čadež, ki je po izobrazbi doktor kemijskih znanosti. Prošnjo za vrnitev je poslal na MORS isti dan, to je 18. aprila 2024, ko mu je detektiv na delovnem mestu ob 9.27 vročil odpoved. Odgovor je prejel 17. maja 2024 ob 14.26, ko mu je direktor URSZR Leon Behin poslal dopis o prenehanju delovnega razmerja. “Nimam besed. Od jutri naprej sem pri 57-ih letih brezposeln, s tem da sem doktoriral iz kemijskih znanosti pri 29-ih letih starosti,” nam je pojasnil Čadež.

Ministrstvo za javno upravo: “Javnemu uslužbencu delovno mesto miruje”
V prispevku prilagamo tudi dokument javnoupravnega ministrstva, ki dejansko prikimava odločitvi obrambnega ministrstva: “V konkretnem primeru sta stranki dogovora soglašali, da javnemu uslužbencu mirujejo pravice in obveznosti iz delovnega razmerja od vključno 18. 6. 2021 dalje za čas opravljanja del vršilca dolžnosti generalnega direktorja Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta Republike Slovenije – Soča. V skladu s sklenjenim dogovorom je tako javni uslužbenec upoštevaje 152. b člena ZJU imel pravico do vrnitve na delo prvi naslednji dan po koncu opravljanja del vršilca dolžnosti generalnega direktorja URI Soča. Kasneje, ko javni uslužbenec ni bil več vršilec dolžnosti, je dogovor o mirovanju postal brezpredmeten.”

Mirovanje_MO

Čadež: “URI Soča je utrdba levih strank, konkretno SD”
Čadeža so iz ideoloških razlogov odpustili tudi z mesta generalnega direktorja URI Soča. Dejal je, da so mu ob tem očitali stvari brez dokazov, čeprav je svoje delo opravljal vrhunsko (več). Pojasnil je, da je URI Soča utrdba levih strank, konkretno SD, in je tudi vedno bila. Sedaj, ko se je prvič pojavil nekdo na vodilnem položaju, ki pripada desni politični opciji, je bilo zanje tako, kot bi “biku pokazal rdečo zastavo”. Čadež sicer ne skriva, da je član Slovenske demokratske stranke, zaradi česar so ga odstavili, čeprav je bil dokazano uspešen direktor.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Vlada se hvali z obnovljivimi viri, v resnici smo odvisni od ruskega plina, ki ga uvozimo iz Avstrije

Slovenija je lani prvič dosegla cilj 25-odstotnega deleža obnovljivih...

Golobova pokojninska reforma: manjše pokojnine in delali bomo dlje

Danes bo potekalo prvo srečanje, kjer bodo socialni partnerji...

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...