Evropski uniji se slabo piše: Predsednica SD Tanja Fajon v Evropskem parlamentu prevzema vodenje Sklada za azil in migracije 2021-2027!

Datum:

Potem ko je januarja 2020 evroposlanka in nova predsednica SD Tanja Fajon bila ponovno imenovana za poročevalko Evropskega parlamenta o delovanju schengenskega prostora in se zavzela za čimprejšnjo odpravo “nezakonitih mejnih kontrol”, je zdaj prevzela še vodenje Sklada za azil in migracije 2021-2027.

                   

“Po odhodu malteške kolegice Miriam Dalli v domačo politiko sem v Evropskem parlamentu danes v sklepni fazi pogajanj med institucijami EU danes prevzela še en izjemno pomemben finančni instrument: Sklad za azil in migracije 2021-2027. Hvala Odboru za civilne svoboščine, pravičnost in notranje zadeve za zaupanje in poročevalstvo,” je preko Twitterja naznanila predsednica Socialdemokratov in še vedno evroposlanka Tanja Fajon.

Stranka SD je zanjo na drugem mestu
Za primerjavo, Dallijeva se od Evropskega parlamenta poslavlja, zato, da bi lahko opravljala delo malteške poslanke. Po drugi strani, so Fajonovi v SD predali vodstvo stranke, a ta nima nikakršnih namenov, da bi zapustila Bruselj. Stranka je za Fajonovo na drugem mestu, na prvem je EP, na tretjem bo uvoz migrantov, nekje daleč zadaj pa so interesi in dobrobit Slovencev.

Da je poročevalstvo prešlo v “prave” roke, potrjuje tudi dejstvo, da sta tako Tanja Fajon kot tudi Miriam Dalli navedeni v “izcurljanem” dokumentu NVO judovskega milijarderja Georga Sorosa Open Society Foundations. Čisto po naključju je na istem seznamu tudi predsednik Odbora, ki je potrdil Fajonovo, Juan Fernando López Aguilar. Tako Fajonova kot tudi Dallijeva in López Aguilar so člani evropske parlamentarne skupine S&D.

Kaj pričakovati je potemtakem jasno. To ni prvo poročevalstvo Fajonove. Gre za radikalno evroposlanko, ki se na vse pretege trudi uresničiti ideale odprte družbe, seveda na račun avtohtonega prebivalstva. To vključuje uvoz migrantov, omejevanje dela policije in ščitenje kriminalcev, ki bi jih morali izgnati iz države.

Tanja Fajon in Miriam Dalli navedeni kot zaveznici Soroseve Open Society Foundations v pricurljanem poročilu lobistov Kumquat Consulting

Konec oktobra 2018 smo na Nova24TV poročali o obravnavi osnutka poročila o predlogu za nadzor Evropskega parlamenta in sveta glede pravil za začasno vzpostavljanje mejnega nadzora na državnih mejah znotraj schengena, ki ga je pripravila Fajonova. Iz njenih predlogov je bilo razvidno, da ji je več do prostega pretoka ljudi kot pa do varnosti državljanov EU. Že osnutek sam po sebi je bil na določenih mestih problematičen, saj se je vtikal v avtonomijo držav članic in skušal posegati v stvari, pri katerih nima nikakršne avtoritete, a predlogi Fajonove so celotno situacijo še dodatno poslabšali.

Fajonova nasprotovala policijskemu nadzoru na meji
Med drugim je nova predsednica SD v osnutku poročila o predlogu za nadzor Evropskega parlamenta in sveta glede pravil za začasno vzpostavljanje mejnega nadzora na državnih mejah znotraj schengena zagovarjala efektivno in intenzivno izvajanje policijskega nadzora znotraj njihovih pristojnosti, a ob tem še posebej poudarila, da morajo zagotoviti, “da namen teh policijskih pregledov ni izvajanje nadzora na meji”.

5. amandma v osnutku Poročila o predlogu za nadzor Evropskega parlamenta in sveta glede pravil za začasno vzpostavljanje mejnega nadzora na državnih mejah znotraj schengena, ki ga je za EP pripravila Tanja Fajon (vir: EP)

Fajonova je takrat tudi predlagala, da bi morala Evropska komisija  države, ki bi kršile sporazume EU, tožiti pred evropskim sodiščem. Te dni EU Madžarski in Poljski grozi s tožbami in odvzemom evropskih sredstev, zaradi tega ker levičarjem ni povšeči dejanska konservativna politika.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Klakočarjeva užaljena, ker nesojenega partnerja na slavnostno sejo spet ne bo

Premier Golob se bo na predvečer dneva državnosti udeležil...

Francoska desnica pripravljena voditi državo

Da so pripravljeni vladati Franciji, je na programski konferenci...