[Foto] Hamas izkorišča otroke za živi ščit

Datum:

Spopadi med Izraelom in Gazo se nadaljujejo. Izraelska vojska je v letalskih napadih ubila več poveljnikov Hamasa. Sporočili so, da so ciljali na infrastrukturo, povezano s Hamasovo protiobveščevalno dejavnostjo, in hišo enega od poveljnikov islamističnega gibanja. Porušili pa so tudi teroristični predor, ki je bil lociran v neposredni bližini šol in bolnišnice.

                   

Glede na lokacijo, kjer so gradili teroristični predor, je očitno, da Hamasu ni mar za nedolžne otroke in bolne. Skrivni predor je namreč v neposredni bližini štirih šol in bolnišnice. Nikjer okrog pa se ne najde kakšna mošeja. V primeru, da bi Izrael odkril predor in ga skušal uničiti, pa bi propagirali, da je Izrael morilec otrok. Resnica pa je, da nedolžne otroke, Hamas izkorišča za živi ščit pri izvajanju terorističnih akcij.

Izraelske obrambne sile so na svojem Twitter profilu zapisale, da so nevtralizirali teroristični predor, tako da se Hamas ne more več skrivati in izkoriščati nedolžnih otrok. Tunel je bil lociran tudi v bližini drugih hiš, kjer bivajo civilisti.

Foto: Twitter

Hamas pa je znan po podzemeljskih predorih, kjer načrtujejo teroristične napada. Zgrajeni so na globini 30-40 metrov, nekateri imajo električno napeljavo, dovod zraka in komunikacijske povezave. Izraelske sile so že v preteklosti odkrile in uničile okoli 40 tovrstnih predorov, ki naj bi služili za izvajanje napadov oziroma za ugrabitve in uboje Izraelcev.

Anita Gužvič

Sorodno

Zadnji prispevki

Sukičeva vrača udarec: Kordiša je označila za kanibala v lastnih vrstah!

Dobrodošli v bizarnem svetu Levice. V svetu, v katerem...

Četrtkova Tarča je znak, da so odnosi v koaliciji že bili skrhani

Evropski poslanec iz vrst SD Matjaž Nemec je v...

Jedrska renesansa v svetu, Slovenija pa jo sabotira

Jedrska energija se na svetovnem nivoju vrača kot način...

Velika zmaga SDS; vladajoča koalicija doživela poraz

Za nami so evropske volitve, ki so pozitivno prevetrile...