Nižanje stroškov službenih potovanj vlade in turizem Gabrove

Datum:

Slovenski premier Robert Golob je na vrh Evropske politične skupnosti potoval skupaj s Tino Gaber, kamor voditelji običajno ne vozijo svojih partnerk.  

Vlada je na včerajšnji seji sklenila, da naj ministrstvo za javno upravo, v sodelovanju z ministrstvom za finance, do konca leta pripravi načrt za zmanjšanje materialnih stroškov službenih potovanj za najmanj 15 odstotkov.

V javnosti namreč še vedno odmevajo pregrešno draga potovanja ministrice Sanje Ajanović Hovnik v New York (33 tisoč evrov), najemi zasebnih letal premierja Roberta Goloba (73.800 evra) in Tanje Fajon na zasedanje Generalne skupščine OZN v New York (67.349,32 evra).

Plenković brez žene, Golob z ljubico
Na vrh Evropske politične skupnosti v Granado sem pripotoval skupaj s predsednikom slovenske vlade Robertom Golobom. Na evropski ravni bomo razpravljali o Ukrajini, širitvi EU, migracijah, zeleni in digitalni tranziciji v strateški avtonomiji EU,” je danes objavil hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković, ki je z zagrebškega letališča odletel s “slovensko delegacijo”.

V Granadi na jugu Španije bo namreč danes potekalo tretje zasedanje Evropske politične skupnosti, neformalne platforme za izmenjavo stališč med voditelji članic EU in drugih evropskih držav.

Opis ni na voljo

Kar bode v oči, je Golobova ljubica Tina Gaber, v letalu poleg hrvaškega premierja Plenkovića, ki pa s seboj ni imel svoje žene. Saj niti ni v navadi, da bi voditelji držav Evropske unije na srečanja vozili svoje partnerice, kar znova odpira vprašanja o iskrenosti zmanjšanja stroškov potovanj Golobove vlade.

Fotografije vplivnice in lobistke Tine Gaber na socialnih omrežjih nakazujejo, da se politične poti premierja lahko dobro izkoristi za brezplačna turistična potovanja na naše stroške. Koliko nas bo stalo potovanje Gabrove v Španijo, še preverjamo. 

Zabavala naj bi tudi Hrvate
Turizem Gabrove pa ni ostal brez odziva v širši slovenski javnosti. Odgovorni urednik PlanetTV in politični komentator Mirko Mayer je zapisal, naj bi spremljevalka predsednika vlade zabavala hrvaške politične kroge: “Potem ko je spodnja fotografija zakrožila po spletu, od hrvaških virov blizu HDZ informacija, da Plenković pri tovrstnih fotografijah vztraja, ker je ugotovil, kako zelo Golob & Gaber zabavata tudi hrvaško javnost.”

Andrej Žitnik

Sorodno

Zadnji prispevki

V berlinskih bazenih bo zaradi migrantov potrebna posebna aplikacija

Na zunanjih nemških bazenih bodo primorani prihajajočo poletno sezono...

Trije ustavni sodniki: Večina Ustavnega sodišča je prekoračila zakonska pooblastila!

Trije ustavni sodniki so se ogradili od današnje izjave...

Janša: Nika Kovač vodi Soroševo kampanjo za razkroj Evrope

"Soroševa kampanja Inštituta 8. marec za razkroj Evrope. Formula...

[Video] Čadež: Moje imenovanje na vrh “leve utrdbe” je bilo kot biku pokazati rdečo zastavo!

"Meni uradno očitajo stvari, za katere nimajo nobenih dokazov,...