Golobičev dvorni norec športno prireditev izkoristil za politično manifestacijo

Datum:

Nekdanji poslanec stranke Zares in medijski povratnik Franci Kek je izkoristil košarkarsko tekmo med Slovenijo in Izraelom za nekakšno politično manifestacijo v čast Palestine in njenih borcev. Na neki točki je vdrl na igrišče in se ulegel na tla. Se Kek pripravlja na povratek v poslanske vrste? 

Kot pravi, se je boril proti globalni brezbrižnosti in proti “genocidu”, ki ga po njegovem mnenju izvaja Izrael nad Palestinci. Protestna akcija je dobila takojšen medijski odmev, ki pa očitno ni ustrezal dejanskim razmeram v dvorani.

Na tekmi je bil namreč prisoten podžupan občine Žiri in podpredsednik Slovenske demokratske mladine, ki je politično propagandni vložek komentiral tako: “Zanimivo, da nekaj levičarskih aktivistov dobi takšno medijsko pozornost osrednjih medijev, medtem ko smo navijači Slovenije ignorirali njihove propagandne letake, dvorana pa je ob zaseženem plakatu tudi bučno zaploskala. Navijači se zavedamo, da se športa in politikanstva ne meša.”

Košarkarska tekma je sicer potekala v Kopru. V dvorani Bonifika si je tekmo ogledalo okoli 2400 gledalcev, med katere so bili pomešani tudi politični aktivisti, ki so hoteli izkoristiti športni dogodek za širitev njihovih političnih prepričanj. Dva od teh so morali varnostniki pospremiti iz dvorane. Že pred tem smo poročali, da je Košarkarska zveza Slovenije prepovedala izobešanje izraelske zastave. Prepoved so ubesedili tako: “V dvorano velja prepoved vnosa zastav tujih držav in vseh transparentov.”  Več – TUKAJ.

Foto: Bobo

STA poroča, da so bili varnostni ukrepi zelo opazni. Nad dvorano je krožil policijski helikopter, okrog te pa je bilo parkiranih več deset vozil policije. Tudi sicer tekme izraelskih športnikov spremljajo poostreni varnostni ukrepi zaradi nevarnosti terorističnih napadov. Najbolj znan teroristični napad zoper izraelske športnike se je zgodil na poletnih olimpijskih igrah v Münchnu (1972), ko je palestinska teroristična skupina Črni september ugrabila in ubila 11 izraelskih reprezentantov.

Ukrepi so zadnje čase še toliko bolj zaostreni zaradi napada palestinske teroristične organizacije Hamas na Izrael, v katerem je življenje izgubilo približno 1200 ljudi, temu pa je sledila vojaška operacija na območju Gaze.

Foto: Bobo

Si Kek želi povratka v politiko?
Včerajšnjo akcijo pa bi bilo mogoče brati še iz enega vidika. V javnosti so se med spopadom med Gibanjem Svobodo in Socialnimi demokrati pojavile informacije, da bo na naslednjih parlamentarnih volitvah nastopila “prenovljena” socialna demokracija, formalno in tudi kadrovsko ločena od Socialnih demokratov, ki jih poznamo danes. Za postopnim uničevanjem SD naj bi stale tudi nekdanje strukture stranke Zares.

Ž. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

Branko Grims bo danes predstavil “Zmago dobrega” v Kopru

Poslanec SDS in kandidat za evropskega poslanca mag. Branko...

Shema, ki pojasni, kakšno bogastvo so si nagrabili “necenzurirani”

"Necenzurirano" novinarstvo ni poceni. Iz sheme, ki jo objavljamo...

[Foto] Veliko zanimanje v Bruslju za razstavo o komunističnih zločinih pri Macesnovi gorici

Evropska poslanka Romana Tomc v Bruslju gosti razstavo avtorja...

Plenković po prepričljivi zmagi: Gremo v oblikovanje parlamentarne večine!

HDZ je že tretjič na volitvah prepričljivo slavila zmago....