Valenčič in Brglez indoktrinirala otroke slovenske gimnazije

Datum:

Da tudi slovenske šole niso več imune na levičarsko indoktrinacijo, je žal znano že nekaj časa. O tem pa med drugim priča tudi nedavno razkritje Zale Klopčič, ki je na svojem YouTubu razkrila, da so jo dijaki Gimnazije Šentvid, ki jo je sicer tudi sama obiskovala, obvestili, kakšno indoktrinacijo in propagando se gredo na njihovi šoli. Dijakom je namreč med drugim predaval nekdanji novinar javne RTVS Erik Valenčič, ki je javnosti sicer najbolj poznan kot podpornik teroristične skupine Hamas, ne gre pa niti brez podajanja vsebin LGBTQ. 

                   

Zala Klopčič je v svojem najnovejšem javljanju povedala, da je prejela ekskluzivno pismo, ki so ga dijaki Gimnazije Šentvid anonimno poslali vsem profesorjem. “Očitajo jim levo propagando in indoktrinacijo. Na gimnazijo je prišel tudi Milan Brglez in si pri dijakih kupoval glasove za prihajajoče volitve v evropski parlament. Na gimnaziji je predaval tudi novinar Mladine Erik Valenčič, ki je mladim govoril o podnebni krizi, migracijah in enačil desne stranke z neonacisti,” je izpostavila in dodala, da se na te gimnaziji forsira levo miselnost in propagando. “Tako je bilo že takrat, ko sem jo še jaz obiskovala,” je še ob tem dodala.

Z avtorji pisma se je Klopčičeva dobila na kavi, kjer so ji pojasnili, kaj se dejansko dogaja na tej šoli. “Baje se na tedenski bazi dijaki prepirajo s profesorji zaradi nekih ideoloških pogledov, kar se mi zdi za neko izobraževalno ustanovo popolnoma nesprejemljivo,” je izpostavila in dodala, da šola organizira posebne izlete in vabi posebne goste, ki mladim dobesedno zastrupljajo um s svojo ultraliberalno in levo propagando. Kot je povedala, je dijakom predavatelj s Filozofske fakultete v Ljubljani Roman Kuhar predstavil vsakodnevno življenje gejev in lezbijk.

Ogledali so si Valenčičev dokumentarec Koalicija sovraštva
“Tukaj se ne bomo politično opredeljevali, ker v tem ne vidimo smisla. Vendar se sprašujemo, ali se vam zdi primerno pred dijaki, ki politične usmeritve še nimajo, enačiti desno usmerjene politične stranke z neonacisti in kriminalci?” so med drugim v pismu zapisali dijaki, ki so spomnili, da so si pri pouku ogledali dokumentarec  o slovenskih neonacistih in navijaških skupinah, ki je enačil vse desno usmerjene politične stranke z neonacisti. “Po našem mnenju dokumentarec vsekakor ni bil primeren za predvajanje dijakom, saj s tem, mogoče nehote, usmerjate dijakom politični pogled. Kar seveda ni prav,” so ob tem dodali in med drugim spomnili, da bodo prihodnje leto pridobili volilno pravico. “Se zavedate, kakšen vpliv ima lahko tako pranje možganov? Mislite, da vsi dijaki kritično razmišljamo/jo? Se zavedate, da vam mnogi slepo verjamemo/jo? Ob takem šolanju tako imenovana “demokracija” ne deluje več, saj jim vi postavite svoj politični vidik, popolnoma pa zanemarjate osebnega dijakov,” so kritični dijaki.

Novinar Mladine Erik Valenčič, ki je avtor prej omenjenega filma (Koalicija sovraštva), je celo prišel na gimnazijo predavat. Klopčičeva, ki je uspela pridobiti glasovni posnetek predavanja, je izpostavila tiste najbolj sočne dele njegovega predavanja. Slednji je denimo med drugim dejal, da ni nobeno naključje, da je naredil dokumentarec, ker mu je jasno, da “so verski ali ideološki fanatizmi, rasizem, sovraštvo, seksizem, homofobija, vse vrste šovinizmov, smerokazi, ki neko družbo, neko skupnost, usmerjajo po navadi v lasten propad“. Kot meni, naj bi bili celo že v nekem procesu množičnega izumrtja na tem planetu. Čeprav je vsakomur jasno, da nenadzorovane migracije predstavljajo varnostno grožnjo, je seveda problematiziral, kako “skrajno desne sile, skrajno desne stranke” nasprotujejo migracijam in beguncem z namenom, da bi zavarovali trdnjavo Evropo. Po njegovem bi morali sprejemati vse tuje narode, ker je naš privilegij in zgolj naključje, da smo se rodili v Evropi. Skratka, predavanje je Valenčič posvetil pljuvanju čez desnico, med drugim pa je pojasnil tudi podnebni aktivizem, zakaj denimo podnebni aktivisti v znane slike mečejo juhe in paradižnikove omake. S tem naj bi, kot kaže, želeli sporočiti, da so zadnja generacija, ki bo te slike lahko gledala.

Dijaki so v pismu problematizirali tudi obisk evropskega poslanca Milana Brgleza, ki je novembra lani prišel z namenom, da dijakom predstavi poklic evropskega poslanca. “Pa ga je res le predstavil? Ne! Več kot deset minut je namenil “pljuvanju” čez vse desno usmerjene stranke,” so izpostavili v zvezi z obiskom. Dijakom se po njihovih besedah zdi neprimerno, da si Brglez z obiskom bodočih volivcev “svoje nove volivce “kupuje” oz. svojo miselnost propagira kot edino primerno in zveličavno”. Slednji pa je, kot kaže, na začetku predavanja razdelil bele liste in “naročil, naj jih tisti, ki želijo, okrasijo v obliki novoletne voščilnice, ki jo bo on razdelil starejšim, ko jih bo obiskal“. V zvezi s tem so dijaki med drugim zapisali: “Na prvi pogled ni nič narobe s tem. Rekli bi – odlična ideja. A glej, kaj si privošči poslanec! Na listu je bil njegov podpis. S tem je želel voščilnice, ki bi jih dijaki naredili, izkoristiti za nadaljnjo promoviranje sebe pri starejših volivcih. Ali ni to sprevrženo?! Avtorsko delo dijakov bi/je poslanec izkoristil za svojo propagando.”

Foto: posnetek zaslona YouTube

To pa še ni vse. Po besedah Klopčičeve so morali iti dijaki v okviru obveznih vsebin na ogled filma Kolibriji v Kinodvor, ki ga na spletni strani označujejo kot “mavrično-bleščeč in navdihujoč film”, ki se fokusira na dve protagonistki, ki čakata na dovoljenje za stalno bivališče v ZDA. “Meni so dijaki povedali, da je bil ta film totalna propaganda LGBT in da je vključeval tudi neke spolne, homoseksualne prizore,” je izpostavila Klopčičeva in med drugim opozorila, da so dijaki v pismu tudi opozorili, da se jim ne zdi prav, da se jih uči, da za posledice svojih dejanj niso odgovorni sami, temveč je za njih odgovorna družba/sistem, v katerem živimo. “Še to, na Gimnaziji Šentvid že leto in pol visijo plakati o izbrisanih na vseh možnih vratih, ki jih je tja postavil Amnesty International.”

Kot je povedala Klopčičeva, so se na to pismo megleno odzvali. Ravnateljica je po njenih beseda dijake, ki so to poslali, povabila na pogovor. Ker bi s tem razkrili svojo identiteto, na pogovor niso šli. “Profesorji so med poukom imeli pikre opazke, da dijaki ne vedo, kaj pišejo, da vabijo vse, da ni bila leva propaganda,” je še dodala. Sodeč po vsem navedenem pa postaja očitno, da tudi pri nas leva propaganda vedno bolj postaja del izobraževalnega sistema, čeprav taka vrsta propagande in indoktrinacije sploh ne sodi v izobraževalne ustanove. Pri vsem tem pa je zanimivo, da Facebook očitno omejuje konkretno objavo Klopčičeve. “Imela sem že več kot 300 všečkov in 40 delitev na tej objavi, pa so me omejili in blokirajo vidnost te objave!” je zapisala v soboto v večernih urah.

Ravnateljica Gimnazije Šentvid Nataša Koprivnikar (Foto: Gimnazija Šentvid)

“Nevarna indoktrinacija LGBTQIA+ in enoumna politična propaganda v šoli sta nezakoniti. In to za davkoplačevalski denar,” se je v zvezi z razkritjem kritično odzval ljubljanski mestni svetnik Aleš Primc in sledilce pozval, naj izrazijo svoj protest z elektronskim sporočilom. “Vse, o čemer govorite, Zala, ko opisujete konkretno dogajanje na Gimnaziji Šentvid, sodi v kršitev avtonomije šole, kar je določeno v 72. členu ZOFVI. Ravnatelj je odgovoren in kriv,” je v odzivu v zvezi z ravnateljico gimnazije Natašo Koprivnikar izpostavila nekdanja poslanka SDS Mojca Škrinjar, ki je več let opravljala delo ravnateljice. Med kritičnimi odzivi na družabnih omrežjih pa je bilo mogoče v zvezi z zadevo opaziti tudi zapise v smislu: “Še dijaki in študentje na ceste!!! Kaj še čakamo!?”; “In tako imamo zdaj dokaz, da so “izobraževalne” ustanove postale “levičarski laboratoriji za indoktrinacijo otrok.”; “Zala razkriva, da v državnih šolah intenzivno poteka depolitizacija. S pomočjo gostujočih novinarjev Mladine, raziskovalcev Mirovnega inštituta, LGBT ter aktivnih socialističnih politikov. Gimnazija Šentvid otroke izpostavlja propagandi, ki spominja na vojno propagando 90-tih.”

V nadaljevanju si lahko sami v celoti preberete pismo dijakov Gimnazije Šentvid.

državljanska vzgoja (1)

A. H.

Sorodno

Zadnji prispevki

Na zdravnike se vrši pritisk, da pri tem morajo sodelovati…

Novomeški škof Andrej Saje se je kot predsednik slovenske...

Dve tretjini Američanov nezadovoljnih z gospodarskim stanjem države

Po anketi, ki jo je naročila medijska hiša CBS,...

Janković bi “spreminjal pravila igre” za Magnifica

Potem ko študentski pohod na Rožnik in koncert Magnifica...

[Video] Grims: Moti jo svoboda govora in moti jo resnica

Evropski poslanec iz vrst SDS Branko Grims je v luči tokratne...