Na ministrstvu le pojasnili Mramorjevo vpletenost v panamske posle

Datum:

Očitno so davki v Sloveniji previsoki tudi za tiste, ki so za to zaslužni. Dokumenti iz Paname razkrivajo, da so v davčne oaze investirali tudi slovenski minister, pet javnih uslužbencev in dva častna konzula. Po naših podatkih, ki smo jih prejeli od virov blizu nemške vlade, gre očitno za samega finančnega ministra Dušana Mramorja.

                   

V globalni finančni aferi “Panamski dokumenti” je svoja podjetja registriralo najmanj 78 Slovencev. Hrvaški mediji pa poročajo, da je v afero vpleten tudi eden od slovenskih ministrov. Od virov blizu nemške vlade smo izvedeli, da naj bi Nemci pred Mramorjevim prihodom v njihovo državo pri nas poizvedovali o vpletenosti finančnega ministra v sporne posle v Panami.

Na ministrstvu za finance RS vsakršno vpletenost Mramorja v panamske posle zanikajo. Ob tem zagotavljajo, da se minister ni znašel v “Panamskih dokumentih”, prav tako pa zatrjujejo, da v davčnih oazah nima registriranega nobenega podjetja.

Ministrstvo za finance RS je ob izbruhu mednarodne afere v izjavi za javnost sicer poudarilo, da so v zadnjih letih odredili za 80 milijonov dodatnih davčnih obvez slovenskih rezidentov. S preverjanjem podatkov v tujini pa so odkrili za 24 milijonov evrov neplačanih dodatnih davčnih obveznosti, poroča hrvaški Politika plus.

Hrvati opozarjajo tudi, da želijo mnogi Slovenci podjetje registrirati v tujini. Kot povzemajo besede slovenskega odvetnika, pri večini od njih ne gre za to, da bi se želeli izogibati davkom, temveč da bi na ta način pridobili večjo anonimnost, saj se nočejo izpostavljati javnosti.

Nina Knapič

Sorodno

Zadnji prispevki

Izginila brez sledu, nazadnje so jo videli v nedeljo ob Kolpi

Od nedelje, od 16. ure, je pogrešana Nuša Krhin...

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...