Hrvaško sodišče obsodilo Pakistanca, ki je na tramvaju človeku prerezal vrat

Datum:

Pakistanec je na zagrebškem tramvaju z nožem prerezal vrat človeku, ki je za posledicami umrl na kraju dogodka. Hrvaško sodišče ga je obsodilo na 12 let zapora. 

Višje kazensko sodišče je potrdilo sodbo županijskega sodišča v Veliki Gorici, po kateri je bil 27-letni Pakistanec Muhammad S. obsojen na 12 let izgube prostosti, in sicer zaradi umora 52-letnega Siniše V. Tragični dogodek se je pripetil v zagrebškem tramvaju številka 6, septembra leta 2021. 

Muhammad se je fizično znesel nad Sinišo potem, ko sta se sporekla. V nekem trenutku je migrant izvlekel kuhinjski nož in z njim v vrat zabodel žrtev, ki je na kraju umrla. Tujec je zatem izstopil iz tramvaja in še isti dan odpotoval v Italijo, kjer so ga dva meseca pozneje aretirali na podlagi mednarodne tiralice, poroča Index HR

Sodišče mu je priznalo številne olajševalne okoliščine
Italijanske oblasti so ga prijele v Firencah, policija pa ga je odkrila preko mobilnega telefona. Ilegalec je na Hrvaško prispel leta 2017, ko je padel pod vlak in ostal brez noge. Storilcu je bila v času kaznivega dejanja zmanjšana prištevnost, pred tem pa še ni bil kaznovan. Sodišče je upoštevalo tudi njegove težke življenjske pogoje, da je ostal brez noge in je bil žrtev psihičnega in fizičnega nasilja. Prav tako je upoštevalo, da je bil na poti priča smrti prijatelja. Oteževalni okoliščini pa sta bili naklepnost ter lahkomiselnost izvedbe umora, kot tudi dejstvo, da je kraj zločina in Hrvaško (v dveh dneh) zapustil v naglici.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanje Svoboda za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...