Izvedeli smo: Kučan zaradi covida prestavil sejo Sodnega sveta, Dražgoše kljub temu ostajajo!

Datum:

Kot smo izvedeli, je Milan Kučan prestavil današnjo sejo Sodnega sveta zaradi epidemioloških razmer, partizani odpovedujejo številne slovesnosti, toda Dražgoše, kjer bo zopet množična udeležba levičarjev, ostajajo!

                   

Danes bi moral Sodni svet na redni seji razpravljali o zaenkrat neobstoječi diplomi vrhovnega sodnika Branka Masleše, ki pa so jo uradno preložili zaradi epidemioloških razmer in jo preselili na splet.

V zadevi Masleša gre za prioritetno zadevo, nujno za demokratično družbo in pravno državo, da se čim prej razčisti. Toda vmes je posegel nekdanji vodja Zveze komunistov Milan Kučan in sejo z okoli desetimi prisotnimi so prekinili. Ne bo pa ustavil romanja v Dražgoše, ki ima za levico očitno močan pomen – tudi zavoljo zdravstvenih razmer. Tam bo namreč Kučan slavnostni govornik, v vasi, ki so jo Nemcem izdali in predali Partizani, pa se vsako leto zbere celotna levičarska smetana. Govora je o vsaj tisoč prisotnih, kar je v teh razmerah zagotovo riskantno početje.

Partizanske proslave odpovedujejo, le Dražgoše ne
Spomnimo, da so se organizatorji vsakoletne spominske slovesnosti ob obletnici poslednjega boja Pohorskega bataljona, ki vsako leto v soboto okoli 8. januarja poteka pri Treh žebljih na Osankarici, pred letošnjo že 79. obletnico zaradi vse slabših epidemioloških razmer odločili dogodek odpovedati. Kučan je odločen, da bodo dražgoško proslavo izpeljali ne glede na vse.

Foto: STA

Sara Kovač

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Golobovo bežanje od problemov bo državo še kako drago stalo

Ta konec tedna se bo v Švici odvijala mirovna...

Hrvaški 822 milijonov, Sloveniji zadržanje

Evropska komisija je včeraj potrdila petega, doslej največjega hrvaškega...

Kuba: Režimski kršilci človekovih pravic bežijo v ZDA zaradi strahu pred socializmom

Kubanska tožilka, ki je leta 2021 v zgodovinskem protestu...