Jadranka Rebernik: V dvigalu sem doživela Trohov “verbalni rafal”

Datum:

Odgovorna urednica informativnega programa RTV Jadranka Rebernik je danes ob 14. uri doživela verbalni napad programskega svetnika RTV Tadeja Trohe. “Njegov napad čutim kot pritisk, saj me je programski svetnik napadel s pozicije moči,” je zapisala v pismu predsedniku programskega sveta Goranu Forbiciju. Troha se je Rebernikovi na Twitterju opravičil, “ker ji ni vrnil prijaznosti“.

                   

Odgovorna urednica informativnega programa RTV Jadranka Rebernik je danes napisala pismo predsedniku programskega sveta RTV Goranu Forbiciju, saj je bila po njeno tarča verbalnega napada člana programskega sveta Tadeja Trohe.

V njem je opisala današnji dogodek iz dvigala v stavbi RTV, ko je v njem srečala Troho. Po njenem opisu sta bila oba namenjena na sklicano sejo programskega sveta, ko se je po prijaznem pozdravu ta spravil nanjo z “verbalnim rafalom”, ker naj bi oni, to je vodstvo, “pod mizo sprejemali neke dogovore“. Rebernikova mu je presenečeno odgovorila, da ni sprejemala nobenih dogovorov. “Na to je s sovražnim tonom odgovoril, da jaz že vem o čem govori in v čem sem sodelovala.” Nato je izstopila v 4. nadstropju, ker je imela še druge obveznosti.

Jadranka Rebernik (Vir: Twitter)

Kot je nato zapisala Rebernikova, je Troha ciljal na kolektivni dogovor med RTV Slovenija in Sindikatom delavcev radiofuzije ter Sindikatom kulturniških in umetniških ustvarjalcev, ki pa mu ni godu, ker je moral sredi poletja na sejo, kot tarčo pa je “našel mene, ki s tem konkretnim sporazumom nimam ničesar“. Njegov napad je Rebernikova občutila kot pritisk, saj jo je programski svetnik napadel s pozicije moči, čeprav napad ni bil z ničimer izzvan. Dogodek je poleg protesta pri programskemu svetu RTV prijavila vodstvu javne hiše in pooblaščenki za preprečevanje mobinga.

Rebernikova je še zapisala, da bi morali vsi v javnem zavodu skrbeti za primerno komunikacijo, tovrstni pritiski pa po njenem potrjujejo napovedi, da ima novi programski svet nalogo izpeljati čistko in pogrom nad tistimi, “ki ne sodijo v njihov krog“. Od predsednika Forbicija je zahtevala, naj člane opozori na spoštljiv dialog in odnos do sodelavcev RTV.

Po javni objavi pisma se je Troha Rebernikovi opravičil:

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Afganistanec na nemški nogometni zabavi zabadal ljudi

Včeraj so nemški nogometni navdušenci slavili. A slavje ni...

[Video] Golob živi otroške sanje: Rajši na tekmi v ZDA kot na mirovni konferenci v Švici

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je ob začetku mirovne konference...

Ukrajina in ZDA podpisali desetletni bilateralni varnostni sporazum

Včeraj sta ameriški predsednik Biden in ukrajinski predsednik Zelenski...

Zver: Arbitražno športno sodišče je zavarovalo ženski šport in ženske

Nekdanji minister za šolstvo in šport ter evropski poslanec...