Kako se prav napiše levičar?

Datum:

Vsak dan lahko le zadržujemo dih in čakamo, kaj si bodo izmislili. Po tem, ko vse javnomnenjske ankete kažejo, da bodo na volitvah v Evropski parlament zanesljivo zmagale desno usmerjene politične stranke, je bilo samo še vprašanje časa, kako bodo združeni progresivci skušali očrniti konservativce. Obsedeni so z novo generacijo desničarjev, o svojem nenavadnem obratu pa so tiho. Ves čas razmišljajo, kako za vsako ceno in z vsemi sredstvi (tudi nedemokratičnimi) ohraniti oblast in privilegije.

Zdaj so si izmislili, da so politiki, ki s svojimi programi ne podpirajo agende LGBT, (nezakonitih) migrantov ne pričakajo z rožami in ne verjamejo, da globalnega segrevanja ne povzroča (samo) človek, ruski agenti. Če je pred štirimi leti recept čez lužo deloval proti Trumpu, bo tudi v Evropi, si mislijo v Bruslju.

Oglejte si še: Napoved krvave žetve

Levičarjem je pač treba priznati, da so vedno korak naprej. Oni ne delujejo in ne razpravljajo na podlagi argumentov, ampak z obsojanjem. Zato je vsaka debata z njimi malodane obsojena na neuspeh; je kot hoja skozi močan naliv v upanju, da te ne bo zadela nobena dežna kaplja. Skratka, nemogoče se je ubraniti njihovega recepta: laži, napadi, obsodi. Kako, za božjo voljo, smo prišli tako daleč?

Za levičarje ni nobenih ovir
Bil je to skrbno izdelan načrt, ko so v demokrate preoblečeni komunisti in socialisti skozi desetletja uspešno izpeljali “pohod skozi institucije” ter se zajedli v vse državne sisteme in podsisteme. Polastili so se ključnih položajev v sodstvu, organih pregona, nevladnih organizacijah, kulturnih ustanovah in medijih. Iz države so naredili svoj plen, vsakršno ugovarjanje njihovemu sprevrženemu ravnanju je kaznovano – ali z zlorabo organov pregona in sodstva ali medijskim linčem in cenzuro. Oni lahko počnejo, kar želijo, zanje ne velja nobena regulativa. Če jim neki zakon ni naklonjen ali jim ni pogodu, ga na tak ali drugačen način ukrivijo sebi v prid.

Foto: Bobo

Ločitev treh vej oblasti za levičarje že dolgo ni nobena ovira, da jih med seboj ne bi pomešali in uporabili za ustrahovanje, obtoževanje in nadzor posameznikov, ki se še upirajo njihovim revolucionarnim interesom.

Ali znate pravilno napisati levičar in ga poimenovati s pravimi besedami?

Jože Biščak

Sorodno

Zadnji prispevki

Po Golobovi napovedi o reformi zdravstva novih pet kirurgov dalo odpoved

Pred dnevi se je premier Robert Golob spet izprsil...

Varnostni strokovnjak opozoril profesorja FDV, da trosi neresnice o Gazi

"Nekaj pomislekov ob Prebiličevim politiziranju. Genocid – primerjati Srebrenico...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...

[Video] Sovražni izpad Jenulla: Ukinil bi prenos nedeljskih maš na RTV

Kolesarski aktivist Jaša Jenull se v svojem zadnjem video...