Kamala Harris zavrnila dva avtobusa migrantov, kot vsi levičarji jih ni sprejela v svojo rezidenco

Datum:

Po tem, ko je predstavnica demokratov, podpredsednica ZDA Kamala Harris v nedeljskem intervjuju dvakrat izjavila, da je južna meja ZDA “varna” kljub desettisočem nezakonitih priseljencev, ki vsak mesec redno prečkajo državo, je s tem pri republikancih sprožila očitno jezo, ker so ti izredno nezadovoljni z Bidnovo naklonjeno politiko priseljevanja. Guverner Teksasa je zato v rezidenco podpredsednice Kamale Harris v prestolnico države namerno poslal dva polna avtobusa nezakonitih priseljencev, ta pa jih je zavrnila kljub vnetemu zagovarjanju migrantske politike.

Med intervjujem ob 21. obletnici terorističnih napadov 11. septembra 2001 je podpredsednica ZDA Kamala Harris na vprašanje novinarja, ali je južna meja varna, dvakrat izrecno zatrdila, da je. To je izjavila ne glede na dejstva oziroma enormne številke nezakonitih priseljencev, ki dnevno prečkajo južno mejo. S tem je stopila na žulj guvernerju Teksasa, ki je zato v njeno rezidenco namerno napotil dva avtobusa migrantov, ki pa ju je licemerna Harrisova seveda zavrnila.

Da je meja varna in se težave z migrantsko politiko vlečejo še iz prejšnjih let, je Harrisova skušala prepričati ameriške novinarje na tiskovni konferenci. Bidnova politika je namreč zelo naklonjena nezakonitim priseljencem, kar jezi republikance, ki trdijo, da je nelegalni prehod meje nedopusten in da južna meja nikakor ni varna, kot si mečejo pesek v oči v Beli hiši. Ta skuša krizo na meji prikazati, kot da je pod kontrolo. Tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre je bila prejšnji mesec deležna kritik, potem ko je trdila, da ljudje v državo ne hodijo nezakonito. Vse to je bila kaplja čez rob za teksaškega guvernerja Grega Abbota, ki ji je na dom namerno poslal polna avtobusa migrantov, tam pa so jih sprejeli novinarji. Stvari so nosili v vrečah za smeti, stali so na pločnikih in travi pred zaprtim ameriškim mornariškim observatorijem v Washingtonu, medtem ko so se prostovoljci trudili zanje urediti vse potrebno. Teksaški guverner je le eden od vsaj treh republikanskih guvernerjev, ki so si letos pripisali zasluge za avtobusni prevoz migrantov proti severu, da bi protestirali proti politiki priseljevanja Bidnove administracije.

Kamala Harris zavrnila 2 avtobusa migrantov. Kot vsi levičarji jih ni sprejela v svojo rezidenco (foto: epa)

Podpredsednica Harris trdi, da je naša meja ‘varna’ in zanika krizo,” je tvitnil Abbott.Migrante pošiljamo na njeno dvorišče, da bi pozvali Bidnovo administracijo, naj opravi svoje delo in zavaruje mejo.” Prostovoljci so za tuje medije povedali, da o tem niso bili obveščeni, migrantov pa naj bi bilo več kot sto, večina iz Kolumbije, Kube, Gvajane, Nikaragve in Panama, so sporočili iz Abbottovega urada.  “Biden počne isto, kot smo mi, razlika je le to, da smo mi to naredili na dnevni svetlobi in ne ponoči,” je dejal Abbot, piše FoxNews.

Kamala Harris je migrante po vseh svojih izrazih solidarnosti o sprejemanju tujcev zavrnila, te so na koncu premestili v lokalno cerkev, od koder jih bodo napotili na končno lokacijo. Demokrati in levica so bili zgroženi nad guvernerjevim ravnanjem, vendar nihče od njih ne more zanikati, da je za to odgovorna prav Bidnova politika priseljevanja.

Floridi sledil Teksas in Arizona
Vse skupaj se ni končalo v Teksasu, saj se je ideji pridružila tudi Arizona, obe državi sta poslali v Washington na tisoče migrantov. Abbott je celo razširil prizadevanja Texasa na New York City in Chicago, guverner Floride Ron DeSantis pa je v preteklih dneh poslal kar dve letali migrantov v Martha’s Vineyard v Massachusettsu. Čeprav jim demokrati očitajo “širjenje humanitarne krize”, je teksaški guverner zatrdil, da se ne bo ustavil in bo migrante pošiljal v glavno mesto, vse dokler predsednik Biden in Harrisova ne opravita svojega dela in zavarujeta meje. Teksaška strategija avtobusnega prometa je od pomladi poslala v Washington, New York in Chicago več kot 10.000 migrantov, piše CNN.

Več kot 8000 migrantov dnevno
Imigracijske oblasti v ZDA poročajo o največjem dnevnem številu migrantov, ki vstopajo v Združene države vzdolž jugozahodne meje, saj policisti mejne policije beležijo približno 8000 migrantov dnevno, kar presega število vseh preteklih v zgodovini ZDA.

 Tanja Brkić

Sorodno

Zadnji prispevki

Evroposlanci: Vnovična izvolitev von der Leynove je zamujena zgodovinska priložnost!

Evroposlance iz vrst SDS smo povprašali, kaj menijo o...

Slovenske železnice po številu zaposlenih prekašajo celo ameriški Amtrak

Gospodarnost in učinkovitost investicij Slovenskih železnic je pod drobnogledom,...

Ameriški intelektualec: “Podporo Trumpu generira strah pred komunizmom”

Ameriški matematik, investitor in javni intelektualec dr. Eric Weinstein...