Kaos v Cerknem: mali delničarji vdrli v hotel, lažna dimna bomba in nov tajkunski prevzem

Datum:

Na današnji skupščini Certe Holdinga, ki o obvladuje pomemben del cerkljanskega gospodarstva, je bilo zelo napeto. Poleg skupščine družbe za upravljanje holding družb je bilo zanimivo dogajanje tudi pred vrati hotela Cerkno, kjer je skupščina potekala, saj so malim delničarjem, ki so želeli v strahu pred sovražnim prevzemom uveljaviti svojo voljo, varnostniki preprečevali vstop na skupščino. Na pomoč so poklicali tudi policiste.

Odvetnik malih delničarjev Sebastjan Kerčmar je sporočil, da so mali delničarji, ki jih skrbi za nadaljno usodo družbe in njenih naložb na Cerkljanskem, za današnjo skupščino zbrali 1105 pooblastil in s tem preko 50 odstotkov glasovalnih pravic. Ob tej priložnosti so se delničarji združili tudi v civilno pobudo Za uspešnejši razvoj Cerkljanske, vsi pa so zatrdili, da so se na skupščino osebno ali preko pooblaščencev veljavno prijavili.

Vendar pa njihova beseda očitno ni kaj dosti pomenila – potem, ko je del protestnikov, bilo jih je okoli sto, vdrl v pritličje hotela in so se poskušali prebiti do sejne sobe, kjer je potekala skupščina, so namreč poklicali policijo. Kerčmar še pojasnjuje, da bi lahko na skupščino vstopili samo delničarji, ki so bili na seznamu varnostnikov. Na njem je bil sicer poleg Kerčmarja tudi nekdanji direktor Hotela Cerkno Vasilij Sedej, a se je Kerčmar pred skupščino bal, da jima bodo delničarji okoli trenutnega vodstva Certe Holdinga preprečili uveljavitev volje malih delničarjev.

Alarmantno stanje
Mali delničarji so na vse pretege želeli priti na skupščino Certe Holdinga, a ker jih varnostniki niso spustili naprej, so vdrli v pritličje hotela. Ob tem je v prostoru počilo, pojavil se je prah in med prisotnimi je završalo, da je posredovala policija z uporabo dimne bombe, zato so se razbežali. Pozneje so varnostniki sporočili, da je v resnici nekdo v veliki gneči sprožil gasilni aparat. Policija je sicer danes ob začetku skupščine dobila tudi anonimno obvestilo o podtaknjeni bombi.

Strah je utemeljen
Mali delničarji, ki so ustanovili civilno pobudo Za uspešnejši razvoj Cerkljanske, so zaskrbljeni, da se obeta sovražni prevzem družbe, ki prek omenjene družbe obvladuje okoli četrtino lastništva največjega podjetja na Cerkljanskem, Ete Cerkno, pa tudi družbo Hotel Cerkno, ki je med drugim lastnica priljubljenega smučarskega centra Cerkno. Nedavno so namreč delničarji družbe Certa Holdinga od borznoposredniške hiše Ilirika prejeli obvestilo o možnosti prodaje svojih delnic. V civilni pobudi jih je presenetila cena, ki so jim jo ponudili, saj je ta znašala le evro za delnico, še bolj pa dejstvo, da ne vedo, kdo je kupec. Prepričani so, da vsa ta dejstva kažejo na to, da se obeta sovražni prevzem oz. še ena tajkunska zgodba.

M. S., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Joveva na zaslonih škodi svoji stranki

Nosilka liste Gibanje Svoboda za evropske volitve Irena Joveva...

Dr. Krek: Referendum o konoplji se lahko zelo grdo zlorabi

"Referendum o konoplji, tako kot je napisan, se lahko...

Je oblast res tako mamljiva?

V Ilirski Bistrici še vedno vre. Temperatura je dosegla...

Putiniste in prebujence druži več, kot želijo priznati

Tucker Carlson je znan ameriški konservativni komentator. V nasprotju...