Policija zopet preplačala opremo. Kdo je tokrat mastno zaslužil?

Datum:

Slovenska policija se je nedavno pohvalila, da je kupila 30 nadzornih kamer Revealmedia RS3-SX za ceno 990, 21 evra po kosu. Samo z nekaj kliki po spletu smo ugotovili, da so kamere močno preplačane in da je njihova vrednost nižja.

                   

Osebne kamere so pri tujih policistih že stalna oprema, saj omogčajo stalen nadzor in snemanje dela policistov, prav tako pa zmanjšajo možnost napadov na policiste za kar 90 odstotkov.

Po poročanju RTV je slovenska policija za začetek nabavila 30 kamer znamke Revealmedia RS3-SX za ceno 990, 21 evra po kosu, kar je daleč najdražja cena od vseh ponudb, ki jih ponuja svetovni splet. Na angleški spletni strani smo našli kamero iste znamke ter enakih zmogljivosti za 154,99 funtov oziroma 181,99 evrov. Prav tako so vse kamere, ki smo jih našli ostalih spletnih straneh cenejše od slovenskih. Glede na to da na policiji načrtujejo nakup še dodatnih 120 kompletov kamer, obstajajo resni sumi, da je nekdo s to razliko v ceni mastno zaslužil.

Vprašanja o ceni osebnih kamer in morebitni korupciji smo poslali tudi na ministrstvo za notranje zadeve, ki je izpeljalo razpis za nakup.

M. P.

 

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Izraelsko sodišče je razsodilo, da se morajo tudi ultraortodoksni judje priključiti vojski

Izraelsko vrhovno sodišče je danes odločilo, da morajo obvezen...

Challe Salle povedal nekaj krepkih na račun Zlatka Čordića

Na slovenski hip hop sceni je resnično vroče. Raper...

Orban in Melonijeva se znotraj Evropskega parlamenta ne bosta povezala

Italijanska premierka Giorgia Meloni je na srečanju v ponedeljek...

[Foto] Koga vse je ujel fotografski objektiv na državni proslavi

Osrednje državne proslave na Kongresnem trgu v Ljubljani, s katero...