Ker je razglasila svojo državo in vojsko pozivala k vstaji, v Avstriji obsojena na 12 let zapora!

Datum:

Avstrijske oblasti so 44-letno Moniko Unger, ki je na svojo pest znotraj Avstrije razglasila avtonomno območje, nato pa k vojaškemu udaru v Avstriji napeljevala pripadnike avstrijske vojske in prosila za pomoč ruskega predsednika Vladimirja Putina, obsodile na 12 let zaporne kazni.

44-letna samooklicana predsednica “Konfederacije” Monika Unger je bila na sodišču v Gradcu spoznana za krivo upora in napeljevanja na izdajo ter bila obsojena na 12 let zapora.

Paralelna država, ki jo je Ungerjeva razglasila leta 2015 je po pisanju RT pritegnila pozornost več kot 2.600 aktivistov. Skozi svoj lastni davčni sistem v “Konfederaciji” naj bi Ungerjeva celo uspela pobrati več deset tisoč evrov davkov, ravno tako je izdajala diplomatske potne liste in prodajala registrske tablice.

Za pomoč prosila Putina

Med drugim je Ungerjeva celo pisala ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu v upanju, da ji bo poslal vojaško pomoč v boju proti Avstriji, medtem ko je pripadnike avstrijske vojske prepričevala naj se ji pridružijo in skupaj z njo strmoglavijo vlado na Dunaju.

Poskusi Ungerjeve so dočakali klavrn konec aprila 2017, ko je bila aretirana v operaciji avstrijskih organov pregona v kateri je sodelovalo 450 pripadnikov oblasti. Leta 2019 je bila za podpihovanje k izdaji domovine obsojena na 14 let zapora, a je bila ta prva sodba zaradi njene pritožbe razveljavljena.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Pred DZ klečala in molila na varovanem območju, policija se ni odzvala

Nenavaden posnetek prihaja iz slovenskega hrama demokracije. Tam sta...

Začetek olimpijskega nogometa je zaznamovalo nasilje maroških navijačev

Tik pred prekinitvijo prvega kroga olimpijskega nogometnega turnirja med...

Revoz: Kaj pomeni včeraj podpisani neobvezujoči dokument?

Predstavniki francoskega proizvajalca vozil Renault, v okviru tega tudi...

“Vrhunski menedžer” bo škodo zavarovalnicam poplačal iz proračunske rezerve

Od "zamrznitve" cene dodatnega zdravstvenega zavarovanja do fantomske "ukinitve"...