Kitajska grobo utišala družine prvih umrlih za covidom-19 v Wuhanu potem, ko so kraj obiskali preiskovalci iz WHO!

Datum:

V javnost je prišla informacija, da je Kitajska komunistična partija utišala družine tistih, ki so kot prvi preminili zaradi Covida-19 na območju Wuhana. Kitajska oblast se je za sporno potezo odločila med obiskom preiskovalcev Svetovne zdravstvene organizacije, ki proučujejo začetke izbruha pandemije.

Sorodnike preminulih v Wuhanu, in sicer za posledicami Covida-19, in ki so se družili na družbenih omrežjih, da bi skupaj iskali odgovornost za smrt pri uradnikih komunistične partije, je kitajska oblast vselej preganjala. V zadnjem času pa so pod posebej velikim pritiskom, da bi ostali tiho, saj so območje obiskali strokovnjaki iz Svetovne zdravstvene organizacije, ki preiskujejo začetke izbruha pandemije, poroča Breitbart.

Na kitajskem socialnem omrežju WeChat naj bi se sicer zbralo med 80 in 100 svojcev prvih preminulih, ki so se družili v zadnjem letu, njihova skupina pa je bila pred desetimi dnevi nenadoma ukinjena brez pojasnila. Kot kaže so kitajske oblasti neizmerno živčne, saj se bojijo, da bi člani družin prišli v stik s predstavniki Svetovne zdravstvene organizacije. Zaradi nenadne ukinitve skupine pa so svojci prvih žrtev med seboj izgubili stike.

Vodja Svetovne zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesus. (Foto: epa)

Kdo je bila prva oseba, okužena z novim koronavirusom, morda ne bomo nikdar izvedeli, so pred dnevi dejali pri Svetovni zdravstveni organizaciji ter obenem pozvali države, da povečajo medsebojno sodelovanje v prizadevanjih za zaustavitev globalne pandemije. Pomembna je tudi medsebojna delitev informacij, da bi skupno težavo lahko obvladali.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

[Kavarna Hayek] Zala Klopčič: Nevladniki mladim zastrupljajo možgane

V zadnji oddaji Hayek se je voditelj Jože Biščak...

Kako kraljica aneksov deli milijone gradbenim baronom

Imena gradbenih baronov se v Sloveniji postopoma spreminjajo, za...

Slovenske družine so na drugem mestu najbolj obdavčenih v Evropi

V mnogih državah OECD je srednji razred opazil upad...