Afera burka – levičarji kot nezavedni podporniki vahabitskega islama

Mitja Iršič (Foto: osebni arhiv)

Na slovenski levici so vneti borci za človekove pravice vseh ljudi. Beguncev. Revežev. Žensk. Homoseksualcev. Tako vneti so v svojo pravičniški borbi, da včasih v bran vzamejo še politične simbole islamskega fundamentalizma. Kot se je zgodilo v zadnjem razvpitem primeru slik iz Term Vivat, ko so se starejše dame – očitno bližnjevzhodnega porekla – do glave zakrite v težaške teokratsko motivirane cunje kopale v bazenu.

Najprej nekaj misli za razjasnitev mojega moralnega stališča. Nič nimam proti ženskam, ki jih je histerija arabske moške spolne represije in simbolika političnega vahabizma pripeljala do točke, ko se jim zdi normalno in božje zveličavno, da se v bazen podajo v polni burki. Nič nimam proti lastnikom Term Vivat, katerih poslovni interesi so bili pač takšni, da so popustili muham bogatih arabskih petičnežev. Nič nimam proti ljudem, ki iz nevednosti burkaštvo branijo s pravico do svobodnega izražanja verske pripadnosti ter gojenja tradicije. Prav tako ne želim razpravljati o higienskih aspektih takšnih podvigov – s tem naj se (če bodo presodile, da se morajo) ukvarjajo pristojne inšpekcije.

Foto: Škandal24

Namen te diskusije je zadevo razkriti iz drugih zornih kotov. Iz tistih, pred katerimi si dežurni pravičniki v svoji politično motivirani ihti vztrajno zatiskajo oči. Je burka simbol muslimanske vere ali skrajne sekte, ki trenutno obvladuje globalno islamsko gibanje? So ženske, ki nosijo burko, res svobodne? Tudi če damo na stran tiste, ki so v to prisiljene (kar nekaj muslimanskih držav nošenje burke zakonsko zapoveduje), a so kaj bolj svobodne njihove sotrpinke, ki so jih versko blazni starši in učitelji prepričali, da se spodobna ženska ne more pojavljati v javnosti brez povsem zakritega obraza? A je takšno sistemsko pranje možganov z moralnega vidika do ženskih bitij kaj manj sprevrženo kot prepoved izhoda iz hiše brez moškega skrbnika ali severnoafriško rezanje klitorisov (izključno z namenom, da ženska ne bi uživala v seksu in bi ga dojemala le kot akt živalskega razmnoževanja)?

A začnimo na začetku. Kaj pravi koran? Koran sicer zapoveduje, da se morajo verne ženske dostojno pokrivati, ne določajo pa tehničnih podrobnosti, na kakšen način. Muslimanska sveta knjiga določa, da mora ženska pred moškim pogled upreti v tla in ne sme pred njim nikoli razkazovati svoje lepote, razen če je moški njen mož ali član njene družine. Abu-Davud v sunitskem hadisu razlaga, kako gospod ne bo slišal molitev žensk, ki so že dosegle spolno zrelost, pa še vedno niso pokrite. A takratni kleriki takšnih določil niso jemali dobesedno. Zato skozi stoletja naglavna pokrivala v muslimanskem svetu niso bila del tradicije, razen pri paštunih in beduinih. V določenih arabskih plemenih so ženske že v predislamskih časih nosile naglavne rute, podobne sodobnim zahodnim, katerih naloga je bila predvsem zaščita pred soncem. Burka kot pokrivalo, ki zakriva celoten obraz, pa je bila povsem neznana.

Slika je simbolična. (Foto: epa)

Burka je izum 20 stoletja. Tradicija izhaja iz osrednje Savdske Arabije – pokrajine Nadž, kjer se nahaja tudi glavno mesto Riad. V Nadžu je deloval Muhamed ibn Abd al-Vahabi, vplivni verski vodja – praoče sodobnega islamskega ekstremizma. Al-Vahabi je bil eden glavnih podpornikov kraljeve družine al-Saud, ki si je pokorila celoten polotok. V zameno za podporo je Mohamed Bin Saud vplivnemu al-Vahabiju dovolil, da prosto širi svojo fundamentalno različico islama – vahabizem. Vahabizem je bil dobrih 200 let omejen le na ozemlje Savdske Arabije. Z naftnimi dolarji in posledičnim širjenjem vpliva kraljevine al-Saud pa se je začel mednarodno širiti tudi vahabizem – svoj vrhunec in izvirno manifestacijo je doživel dvakrat – prvič z vladavino talibanov v Afganistanu, drugič z Islamsko državo v Iraku in Siriji. Pravi razcvet vahabizma se je zgodil komaj po letu 1970, ko je Savdska Arabija postala pomemben igralec na mednarodnem geostrateškem igrišču. Prav v tistem času pa so se ideje vahabitskega islama prenesle tudi na druge države v regiji. Z njimi pa tudi tradicija nošenja burk, ki je bila prej fundamentalistična posebnost nepomembne pokrajine znotraj Savdske Arabije. Skozi desetletja so nato vodilni sunitski kleriki skrbeli za revizijo zgodovine in lažno tradicionalizacijo te savdske posebnosti, dokler ta ni postala simbol islamskega upora proti zahodnim kolonialistom, ki so jo posvojili vsi – od pakistanskih in afganistanskih talibanov do palestinskih fundamentalistov ter celo šiitskih skrajnežev pod vodstvom ajatole Homeinija. Tako se je burka preobrazila iz simbola moške represije žensk na arabskem polotoku v simbol političnega militantnega islama po vsem svetu.

Danes sta revizija zgodovine in umetna tradicionalizacija burke del naše resničnosti in zahodna levica komaj čaka, da sodeluje pri prevari. Sodoben muslimanski svet (tudi na zahodu) je zato refleksija skrajne ideologije, ki je bila pred savdskim neokolonializmom povsem obskurna.

Foto: epa

Burka kot “obramba” pred posilstvom?
Zmerni avstralski imam, šejk Taž Din al-Hilali je predlani v svoji mošeji vernikom pridigal, da bi žrtev posilstva, ki ni nosila burke, poslali v zapor do konca življenja, ker je z odkrivanjem mesa začarala napadalca. Če ga ne bi, je ta ne bi posilil, podobno kot mačka ne bi ukradla zrezka, ki je bil nastavljen na kuhinjski polici, če bi bil pokrit (ta primer je sam navedel kot analogijo). Burka tako po mnenju zmernega zahodnega verskega voditelja predstavlja nekakšno obrambo pred posilstvom, kjer posilstvo postane legitimno takoj, ko ženska odvrže oblačila in posiljevalca preveč vzburi s svojimi rodovitnimi boki.

Burka simbolizira popolno razčlovečenje ženske!
V Pakistanu in Afganistanu ženske, ki se nočejo zakriti, fundamentalisti napadajo s kislino, ki jim razžre obraz. Napadalci, ki jih privedejo pred roko pravice, so potem na šeriatskih sodiščih po navadi oproščeni, ali pa dobijo mile kazni. V Iranu, ki je bil pred islamsko revolucijo napredna prozahodna sekularna družba, je vsako leto posiljenih in ubitih več žensk, ki si drznejo po mestu kazati svoj preveč lep obraz. Ko v zahodnih deželah zaslišujejo muslimanske posiljevalce, ti večkrat kot razlog za napad omenijo dejstvo, da žrtev ni bila zakrita z burko in si pač niso mogli pomagati. Tudi zahodne turistke v mondenih središčih, kot sta Dubaj in Abu Dhabi, zaradi spolne agresivnosti arabskih moških za lastno varnost nosijo vsaj nikab, če že niso povsem zakamuflirane v burko. Razvidno je, da burka simbolizira popolno razčlovečenje ženske, kot toksična kombinacija simbolike ponižnosti, manjvrednosti in družbene ranljivosti ob sicer javno znani skrivnosti, da gre v resnici za izraz političnega islama.

Muslimanska novinarka Mona Eltahawy pravi, da je zaprepadena, ko sliši, da evropske ženske branijo nošenje burk in nikabov. “Bizarna politična korektnost je zavezala jezike tistim, ki bi v vseh drugih situacijah branili pravice žensk,” je zapisala. Novinarka trdi, da so kakršni koli pogovori z islamskimi fundamentalisti, ki zahtevajo nošenje burk in nikabov, obsojeni na propad. “Ideologija, ki promovira zakrivanje žensk, že v osnovi ne verjame v koncept ženskih pravic.” Liberalni kanadski imam Tarek Fatah, ustanovitelj Kanadskega islamskega kongresa, burko in nikab razglaša za proti-islamska simbola in pravi, da fundamentalisti z njima nad ženskami izvajajo spolni apartheid. Malala Joya, afganistanska parlamentarka, ki je sicer pobožna muslimanka, sovraži nošnjo nikaba. Pravi, da siljenje v zakrivanje ni le represivno, ampak tudi fizično izčrpavajoče za ženske, saj je pod takšnim kupom oblačil neznansko vroče in zadušljivo, še posebej v vročini Bližnjega vzhoda.

Veliko muslimanskih žensk kljub temu strastno zagovarja “pravico” do nošenja nikaba in burke, kar je treba razumeti z vidika zlorabe že od otroštva naprej. Mlade ženske so kot otroci indoktrinirane v religijo, ki jim ne priznava statusa polnopravnega človeškega bitja (“Ženske so kot krave, konji in kamele, kajti vse po vrsti se jih jaha” – Tafsir al-Kurtubi, avtor koranske eksegeze). Medtem ko so zahodna dekleta odraščale v duhu sufražetk, starši pa so jih prepričevali, da lahko dosežejo, kar koli si zares želijo, če se bodo le dovolj potrudile, so dekleta na Bližnjem vzhodu, v severni Afriki in zahodnih muslimanskih skupnostih poslušale vahabitsko navdahnjene zgodbe o tem, kako nikoli ne bodo enake moškim – kako so lahko srečne v vlogi suženjstva pod moškimi nogami in kako morajo zakrivati lepoto, da jih kakšen pohoten mladec ne posili – ker če jih bo, si bodo kajpak same krive. Popolna indoktrinacija, ki fundamentalno spremeni ustroj osebnosti, se začne v otroštvu in nadaljuje s sistematičnim pranjem možganov skozi celoten proces odraščanja. Pravijo, da je stvari, ki se jih ljudje naučijo v mladosti, najtežje opustiti. Postanejo del jedra posameznikove osebnosti. Tudi serijski morilci niso vsi klinični psihopati. Tako ni čudno, da se nekatera muslimanska dekleta počutijo, kot da jim s prepovedjo burk in nikabov zahodni križarji kradejo del njihove kulture in identitete. Vahabizacija globalnega muslimanskega etosa je dosegla svoj cilj.

Na drugi strani je skrajno vprašljiva prostovoljnost takšnega početja. Tudi zmerni muslimani na Zahodu poudarjajo, da je treba žensko, ki se noče zakriti, fizično kaznovati – kar je dolžnost očeta, starejšega brata, pozneje pa moža. Pred dvema letoma se je 21-letna Malak Al Šehr iz Savdske Arabije na socialnih omrežjih slikala brez naglavnih pokrival. Zgražanje javnosti je bilo takšno, da se še danes skriva pred pobesnelo množico zmernih muslimanov. Odzivi savdskih moških so bili v stilu: “Zahtevamo kri!” in “Ubijmo jo, nato vrzimo njeno truplo psom”. Le nekaj mesecev nazaj so iranske verske milice aretirale 29 žensk, ki so se na ulice protestno podale nezakrite (do zdaj je bila ena obsojena na 2-letno kazen). Iz Dunaja, Bruslja, Pariza in Londona poročajo o očitno usklajenih akcijah, ko mladi muslimani, ki sami sebi pravijo šeriatska policija, “nadzorujejo” dele mest in nadlegujejo ženske v spolno eksplicitnih oblačilih.

Foto: epa

V Evropi vedno več držav prepoveduje nošenje burke
Da je prepoved takšnih običajev povsem legitimna civilizacijska reakcija na mizogino zasužnjevanje človeških bitij, sta dokazala Francija in Belgija, ki sta prepovedali vsaj burke. Nizozemska je prepovedala burke, ki prekrivajo ves obraz, že leta 2015. V Avstriji je prepoved nošenja burk v veljavi od lani. Podobne prepovedi so se zvrstile v posameznih predelih drugih evropskih držav (Italija, Švica, Španija) in v nekaterih predelih Rusije. Celo v Turčiji je do leta 2013 pod vplivom Atatürkove sekularizacije veljala prepoved nošenja burk, dokler se ni novodobni sultan Erdogan dovolj utrdil na oblasti, da lahko na novo redefinira ustroj Turčije kot skrajno sunitske družbe. Od takrat so burke dovoljene, nikabi pa vedno bolj družbeno zahtevani s strani pobožnih moških – vedno več je poročil o napadih na dekleta, ki so oblečena preveč zahodnjaško. Po revoluciji v Iranu, ko je skupina verskih blaznežev prevzela oblast, ki se je oklepa še danes, so sekularne ženske, navajene emancipacije in zahodne mode, silovito protestirale proti nošenju burk, dokler jih ni islamska revolucionarna garda s fizičnim nasiljem razgnala. Bronasta doba je premagala 20. stoletje in ženske v Iranu so še danes pokrite – razen tistih, ki imajo dovolj denarja, da podkupijo koruptivne verske milice.

V Maroku, deželi, kjer je 99 odstotkov prebivalstva muslimanskega, so burke povsem prepovedali (zagrožena je zaporna kazen). Uradno je bil razlog varnostni (samomorilci se od Izraelsko-Palestinskega konflikta naprej radi zakrivajo v burke), vendar je vlada posredno priznala, da bi rada s prepovedjo zajezila širitev vahabitskega islama, ki vedno bolj pustoši po državi. Maroška vlada burko torej vidi kot simbol skrajnega savdskega fundamentalizma.

Vir: Facebook

Pa pri nas? Ko je SDS letos predlagala prepoved nošenja burk in nikabov, so dežurni pravičniki skočili v zrak. Letele so opazke o koketiranju z rasizmom in neustavni institucionalni represiji verskih prepričanj. Etablirana levica razpravo razume v najboljšem primeru kot nedopustno poseganje v pravico do izražanja verskih tradicij, v najslabšem pa kot rasizem in refleksijo evropske kolonialne preteklosti.

Poleg podtikanj o rasizmu so priljubljene poceni relativizacije. “Kaj pa slovenske kmečke ženice v rutah? Kaj pa katoliške redovnice?” se sliši iz ust dežurnih pravičnikov. Ah, nehajmo se že sprenevedati. Če pustimo ob strani to, da je burka pač simbol fundamentalizma, ki se je pretihotapil v našo kulturo kot lažna ikona islama, je povsem jasna ločnica med redovnico, ki si je takšno življenje izbrala sama, in zakonska – ali družbena – prisila celotne ženske populacije. Zelo jasno je, kdaj ženska ne bi nosila burke, če ne bi bila vsaj indoktrinirana, če ne celo prisiljena. Recimo tedaj, ko ga nosi tudi v pripekajočem soncu na plaži, čeprav ji povzroča obilo neugodja. Takšnim žalostnim prizorom so vsako leto izpostavljeni slovenski turisti, ko gledajo žene “zmernih” muslimanov, kako se v Tuniziji in Egiptu pri puščavskih 40 stopinjah kopajo v črnih burkah.

Danes burke, jutri kamenjanje, pojutrišnjem rezanje klitorisov
Nekateri takšnemu relativiziranju pravijo rasizem nizkih pričakovanj – ko se levičarski psevdoliberalci zavestno odločijo, da bodo določeni etnični ali verski skupini dovoljevali nižje civilizacijske standarde kot preostanku človeštva. V smislu “je pač njihov običaj, da kdaj pa kdaj prebutajo ženo”. Tak rasizem je neznansko strupen. Zato, ker z njim po eni strani opravičujemo nehumanost in neciviliziranost kulture, po drugi strani pa resničnim liberalno-progresivnim delom te iste kulture onemogočimo, da bi bili glas racionalnosti in napredka. Muslimanski liberalci ne bodo slišani, dokler bomo zavestno legitimizirali njihove skrajneže. Če se danes kaviar levica bori za burke, se bo jutri za kamenjanje apostatov, pojutrišnjem pa za rezanje klitorisov. Mislite, da pretiravam? Kanadski premier Justin Trudeau, posvečeni mesija regresivne levice, je zahteval, da se praksa ženskega obrezovanja spolnih organov neha označevati za “odvratno” tradicijo, ker bi takšni pridevniki lahko užalili ljudstva, ki so to tradicijo prinesla s sabo iz svojih matičnih držav.

Si želite takšen svet? Si želite takšno državo? Državo, v kateri bodo nekoč predstavniki “leve sredine” opravičevali obredno rezanje klitorisov in sramnih ustnic? Trudeau je že dokazal, da je meja regresije levičarske ostudnosti le nebo.

Morda bo misel povprečnega Slovenca, ki na celotno zadevo gleda z dobro mero ironije, nekaj v smislu: “Ah, pusti te Arabce, to je drug svet …”

Ne ni. Vsi smo ljudje. Konvencije mednarodnih organizacij o človekovih pravicah niso bile pisane posebej za bele Evropejce, potem za subsaharske Afričane in na koncu še za muslimane. Smisel mednarodno uzakonjenih človekovih pravic je njihova univerzalnost. Rasizem nizkih pričakovanj pa to univerzalnost poruši, ljudi dehumanizira, njihove osnovne pravice pa relativizira v okvir njihove skrajne verske sekte. Zato so anarholevičarski pravičniki največji rasisti sodobnega časa in – zavedni ali nezavedni – zavezniki vahabitskih fundamentalistov. Sram naj jih bo.

Mitja Iršič

 • Djuro Sumar

  Saudska Arabija je najtesnejši zaveznik ZDA. Je treba še kaj dodati? Morda samo še nazadnjaške verske organizacije. Vse po vrsti, saj ne poznam nobene napredne. Le ateizem je tisti, ki nas lahko reši teh norcev. Pri tem pa nam ZDA ne bodo v oporo, saj tam še vedno celo na sodiščih prisegajo na Biblijo, vsak politični govor pa se konča z besedami: In Bog naj čuva Ameriko. Sranje na kvadrat.

  • Amerikanc

   Ej, Đuro, Đuro, nikoli ne boš slišal Američana reči BOG JE VELIK in ga konkretno poimenovati. Toliko verstev, kot jih je v ZDA, jih ni nikjer na svetu in Američani z tem nimajo prav nobenih problemov.

   • Djuro Sumar

    Probleme so naprtili drugim.

    • david23

     Logika je smešna, ker zakaj so si pa drugi to dovolili, da so jim ZDA to “naprtile”? Ne strinjam se z logiko, da so za vse naše probleme vedno krivi drugi (to velja seveda tudi za države)!

   • Štalmajster

    slišal Američana reč ?? Ne vem kaj govorijo avtohtoni “indijanci”, vse ostalo so ……. nezakoniti migranti, proti volji staroselcev, ki so jim burkeži vsilili svoje “BURKE”
    A misliš ali veš …… da nimajo problemov z raznimi sektami, v pravljični deželi ?

  • Mojca pokraculja

   Ateizem po slovensko.
   V glavi pa rdeca zvezda, srp in kladivo.
   Dost te imamo, trucas in najedas. umiri se, pejt na dopust. Nisi zabaven, ampak skrajno zabit.

  • Ryuk

   Savdska Arabija je zaveznik ZDA samo toliko, kolikor imajo nafte. Ko bo ta pošla, bo konec zavezništva. Tu religija nima nobenega vpliva.

   • Djuro Sumar

    ZDA se vendar borijo za demokracijo in človekove pravice.

 • anzek

  Bravo Mitja!!

  Saj ni kaj dodati, ker je vse tako enostavno zapisano, da bodo razumeli, vsaj upam, ker so hudo zabite sorte, tudi simpatizerji levice.

  p.s.
  Ker so na tem portalu redni gostje tudi zagovorniki pobijanja nedolžnih ljudi med in po vojni, predlagam, da si pogledajo zadnje Pričevalce in poslušajo eno uro zgodovine: https://4d.rtvslo.si/arhiv/intervju-tv/174552672

  • Soave

   Smo gledali. In se vedno znova, ko gospoda pljuvajo tudi desni, sprašujem kaj za vraga se nam dogaja, da smo tako zelo razdeljeni ? Ne na dva , ampak ne več delov ?

 • Amerikanc

  Vse čestitke Iršiču za zgodovinski opis “burkaštva”. Če vse to drži, v kar sem precej prepričan, potem smo Arabcem z kupovanjem bencina omogočili, da se grejo vahabitski extremizem, katerega uspešno izvažajo tudi v tradicionalne katoliške države.
  Že zaradi tega je potrebno našim levičarjem, ki se trudijo sestaviti neko nenormalno koalicijo, ki brezpogojno uvaža vse kar ni del naše tradicije, potrebno odločno reči NE !!!

  • 5-RA

   Kupovanje nafte je največja napaka, ki je bila narejena. Če jo je moč popraviti pa nisem tako prepričana.
   Govorimo o milijardah miljard in to je ogrooomno denarja, ki lahko kupi vse.. (pa ne mi zdaj z ljubeznijo in zdravjem).

   • večni srb

    Ni ravno tako.
    kaj ti bo denar, če živiš sredi peščene puščave, trgovanje z nafto je pomenilo tudi investicijo v urbanizacijo divjine. Absurdno bogatenje posameznikov je posledica njihovih fevdalnih družbenih sistemov in ideoloških vplivov verske države, vendar v smislu kapitala, tudi tisti šejki niso nič drugega kot elitni razred, ki troši presežke družbene proizvodnje in tako skrbi za uravnavanje inflacije. Malo ljudi ima ogromno kapitala, s katerim vzdržujejo zastarele družbene strukture in versko diktaturo,vendar se prav zaradi zahodnih investicij tudi tam slika počasi, a nezadržno spreminja.

 • if

  Hvala, Mitja Iršič.

  Nekateri poudarki.

  Zmerni muslimani na Zahodu poudarjajo “žensko, ki se noče
  zakriti, je potrno fizično kaznovati, kar je dolžnost očeta, starejšega brata,
  ali moža. 21-letna Malak Al Šehr iz Savdske Arabije se je na socialnih omrežjih slikala brez naglavnih pokrival. Savdski moški so zahtevali kri, uboj.

  Prepoved nošenja burke so uvedle Francija, Belgija, Avstrija in posamezni predeli
  Italije, Švice, Španije in Rusije.

  Do leta 2013 je bil burka prepovedana v Turčiji (vpliv Atatürkove sekularizacije), Erdogan
  redefinira ustroj Turčije v skrajno sunitsko družbe z zunanjim izrazom burke so dovoljene, nikabi družbeno zahtevani s strani pobožnih moških.

  Maroko, 99 % muslimanskega prebivalstva, so burke prepovedane tudi s sankcijo zaporne kazni.

  Kaviar levica se bori za burke, kmalu se bo za kamenjanje apostatov, za rezanje klitorisov.

  Dokaz! Kanadski premier Justin Trudeau, levičar, zahteva, da obrezovanje ženskega spolnega organa ne vrednotimo kot “odvratno” tradicijo, ker taki pridevniki lahko žalijo ljudstva, ki so to tradicijo prinesla s sabo iz svojih matičnih držav.

 • tasilo

  Obljubil sem, da bom vsake toliko objavil latinski rek

  SI FUERIS ROMAE ROMANO VIVITO MORE
  SI FUERIS ALIBI VIVITO SICUT IBI

  Če si v Rimu, živi, kot živijo Rimljani;
  če si drugje, živi, kot živijo tam.

  V nekoliko širši razalagi rek pomeni tudi MY HOUSE — MY RULES. Komur kaj ni prav, naj se pobere tja, od koder se je pritepel! In svoje pofukane levičarske “advokate” naj vzame s seboj.

  • althar

   Ita est.

  • Štalmajster

   Ja, ja, in potem so prišli v Rim ……… kristjani z judovskim bogom ! in začel se je “svetli” “napredni” srednji vek. ;-
   Žal ………. prepozno ! My House – My Rules pa pravijo tisti, pri katerih so EU države ZAPUFANE !

   • Dragan Krstič

    Kaj hočeš povedati s tvojim idiotskim komentarjem?

 • mona lisa

  V zgornjem članku je vse povedano. Ali hočemo Slovenijo kot je zgoraj na sliki?
  Kar se mene tiče bi trebalo terme Vivat popolnoma bojkotirat. Mene in mojega denarja sigurno več ne vidijo tam.

 • david23

  “Če ga ne bi, je ta ne bi posilil, podobno kot mačka ne bi ukradla
  zrezka, ki je bil nastavljen na kuhinjski polici, če bi bil pokrit (ta
  primer je sam navedel kot analogijo).”

  Da je njegova trditev povsem neumna je enostavno preveriti z eksperimentom, kajti naj pusti mačko in pokrit zrezek v isti sobi in bo videl, kaj se bo zgodilo!

  “Kanadski premier Justin Trudeau, posvečeni mesija
  regresivne levice, je zahteval, da se praksa ženskega obrezovanja
  spolnih organov neha označevati za “odvratno” tradicijo, ker bi takšni
  pridevniki lahko užalili ljudstva, ki so to tradicijo prinesla s sabo iz
  svojih matičnih držav.”

  Če bi sledili njegovi logiki, potem bi pač bila zadeva z giljotino in inkvizicijskim sodstvom (v srednjevepkem smislu in vsebini) povsem tradicionalna v Kanadi, ne? Naj to poskusi razložiti sodnikom v Kanadi in svojim državljanom in bo videl, kaj se mu bo zgodilo! Sicer pa; a tradicije se ne sme spreminjati zato, ker je pač tradicija, ali se tradicija lahko spreminja, če se ugotovi, da je neumna in nelogična?

 • KP

  A je sploh potrebno razglabljat o teh cunjah? V Sloveniji imamo drugačno narodno nošo. Te provokatorje samo vrečt čez mejo,od koder so se privlekli. Je težko?

  • Mojca pokraculja

   Zelo težko, nemogoče. Najbrz ni potrebno razlagati.

 • althar

  Iskati kakršnokoli logiko pri socialistih (= levičarjih) je nesmiselno in jalovo početje. Ti sužnji sionističnega kapitala se v svoji slepi vnemi ustrezati diskurzu, ki ga kot obveznega skozi svoje ustanove in medije ta kapital predpisuje, zapletajo v čedalje bolj nerazrešliva protislovja. Ta protislovja v zadnih letih postajajo tako zelo očitna, da jih lahko spregleda, in jih tudi je spregledal že vsak, ki si vzame 5 minut časa, zaradi česar se svetovni socializem žalostno razkraja, klub vsej oblasti, ki si jo je s pomočjo mednarodnega sionističnega kapitala nagrebel.

 • RATATA

  Živel je mož,
  imel je psa,
  lepo ga je redil.
  Nekoč mu ukrade kos mesa,
  zato ga je ubil.
  V grob ga je pokopal in na tablico napisal:
  Živel je mož,
  imel je psa,
  lepo ga je redil.
  Nekoč mu ukrade kos mesa,
  zato mu je nadel burko.

 • Štalmajster
 • Slovenec 33

  Od levičarjev pričakovati kakršno koli pametno potezo v korist Slovencev je misija nemogoče.
  Kaj res ne veste, da so to IDIOTI v pravem pomenu te besede.

  Levičarji so,
  ali genetsko deformirani potomci verskih blaznežev, ki so izvajali genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno ležijo v več kot 600 moriščih po slovenski zemlji,
  ali okupatorji, ki zatirajo in ropajo slovenski rod,
  ali topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma.
  Pojavljajo se v slovenskih deželah še novi levičarji, sestavljeni iz dezerterjev in opičjakov, ki ne spoštujejo nobenih civilizacijskih norm in nekaj obstoječih levičarjev po Sloveniji dobiva provizije za njihov prihod.
  Levičarji so dejansko rakovo obolenje v slovesnkih deželah.
  Samo operacija i izrezovanjem lahko uredi razmere v Sloveniji, če to ne bo izvedeno v kratkem času bo pojem Slovenija postal geografski in ne bo več Slovencev.
  Cilj levičarjev JE eliminacija Slovencev
  Sedaj se postavlja vprašanje: Kdo bo koga?

  • križarka

   Janša prvi! med komunisti, torej levičarji

 • Jožef

  To, kar je opisal avtor članka, bi moralo predramiti še tako indoktriniranega levaka k treznemu razmišĺanju in k narodno zavednim odločitvam.
  Sprejemati muslimansko zlo v Sloveniji je kolaboracija s sovražnikom.
  Ženske, ki ste glavna tarča arabskih osvajacev, imate nepremagljivo orožje – svoj jezik. Uporabite materinski instikt in s svojim jezikom boste lahko obranile sebe in druge.
  Prosim, samo ne v stilu Svetlane Makarovič.

  • Štalmajster

   Zanimivo “narodno zavedni” levičarji so se nekoč borili … bojda … za “slovenski narod”.
   A se danes “borijo” prav na isti način ? (pod podobnim …. ž vodstvom)
   Vse vkup me spominja na ono basen o vrabčku, kravi in mačku

 • večni srb

  Na zgornji sliki so tri muslimanke v črnih burkah, ona na sredini gleda točnov kamero.
  Alah akbar!

 • elh.

  Tisti, ki podpirajo islamsko invazijo Evrope itak ne razmišljajo racionalno.
  Besede so zaman, argumenti so zaman. Kot, da so se odločili za počasen samomor, v svojem imenu za vse svoje otroke in za vse druge, tiste, ki so jih spravili na oblast, in tiste, ki so pasivno ali aktivno proti.

  • večni srb

   Nekateri nismo podpirali niti balkanske invazije, vendar so se pri nas pojavili dušebrižniki, ki so hoteli sprejeti sorodnike iz Hrvaške, bosne in Albanije, potem ko so izganjali potomce srbov.
   Kdo vabi arabce v Evropo,morda Portugalci, Španci, Italijani, Francozi, Grki, bosanci… ki so itak njihovi potomci.
   Gre torej prej za nemoč oziroma politične in ideološke napake “bele rase”, med katere štejemo edino germane in slovane, da bi se prilagodili realnim globalnim razmeram. Največ muslimanov ter drugih ideoloških skupin je asimiliral britanski imperij, angleži so prodali svojo imperialno kulturo celemu planetu, kar jim ne bi nikoli uspelo brez odlično razvite humanistike, ki je motor njihovih globalnih trgov. Humanistiko je razvil prav islam, arabski trgovci so začeli prevajati knjige in beležiti trgovino že tam nekje v 6.stoletju, ko smo se slovani začeli valiti v Evropo čez karpate, germani pa so živeli še podobno kot nekoč pred njimi neandertalci.

   • elh.

    Ja pa kva?
    Neke bolj ali manj namišljene in predimenzionirane zasluge arabcev iz prazgodovine takorekoč, niso nobeno opravičilo za tukaj in zdaj povzročati kaos. Kot tasilo pravi in v tem se popolnoma strinjam z njim, V Rimu se obnašaj kot Rimljan.

   • Bozz

    Sedaj obstajajo znanstvene genske raziskave, ki dokazujejo, da se mi nismo priselili sem izza karpatov. Boš moral popraviti svoje znanje. Ne veš kaj govoriš.

    // Dr. Anton Perdih // Genetski izvor Slovencev (ne prihajamo iz…)
    https://www.youtube.com/watch?v=ld8rhM9ZlgM

    Anton Perdih // Slovenci ne prihajamo iz zakarpatja // O haploskupinah //
    https://www.youtube.com/watch?v=SQntOWm-1kg

    Izvor Slovencev in drugih Evropejcev – Dr. Anton Perdih – 15.11.2016 – Knjižnica Duplek
    https://www.youtube.com/watch?v=l8-dXqUo7pk

    Mimogrede, zakaj omenjaš samo Evropo v 6. stoletju? Obstajala je še Turčija, Sirija, Izrael (pod drugim imenom), in Severna Afrika. Pred Islamom so to bile krščanske dežele in v večjih mestih so imeli knjižnice, itd. Niso bli vsi tako zabiti, kot si ti misliš.

 • xtc

  Definitivno pravilno,zato je treba to levo drhal poloviti in poslati v Vahabitske države,pa naj tzam berejo svoje ostufdno nagravžne litanije onim.

 • večni srb

  Izvor slovenske narodne noše je precej neraziskan pojav, kmečka ruta pa se je menda pojavila nekje v 19.stoletju, ampak res ne vem, ne najdem pametnega gradiva na to temo. Narodne noše so k nam zanesli tuji gospodarji, ki so se oblačili za razne svečanosti, tisti modeli in vzorci pa so se potem ohranili v modi in prenesli celo v mestno okolje, kot del načičkane vsakdanje oprave.

  Kar se pingvinov tiče, iskreno dvomim, da se izolirane in zapostavljene kmetice same odločijo za redovniški način življenja, verjetno njihovo razmišljanje prej izvira iz primitivnega, zastarelega okolja, kjer pač še niso občutili civilizacijskih vlivov.

  Burke so ponekod prepovedane predvsem iz varnostnih razlogov, saj se pod masko lahko skrivajo tudi odrasli moški, opremljeni z nevarnim orožjem ali kaj takega, ker je v demokracijah prepovedano posegati v svobodo posameznika do verskega oblačenja, so raje uvedli zakonsko določilo, s katerim lahko država razveljavi to pravico do diskretnosti. Potem je tu še nekaj o gledanju državljanov v obraz, kadar se znajdejo v postopkih, človekova drža je za zahodno civilizacijo sila pomembna, saj rutina delno temelji tudi na psihologiji, duševna integriteta je pomemben pravni dejavnik v postopkih.
  Sicer pa ni povsem jasno kaj burka sploh je, kot je opisano v kolumni, gre za posebno vrsto ženske uniforme, za narodno nošo torej, ki ženske postavlja v poseben pravni položaj. Tako se v radikalnih deželah, kjer ne poznajo sekularizma, spajata država in cerkev, ker so ženske odrinjene od vseh pomembnih položajev vladanja in javnih vplivov, potem tudi ni treba, da so enake pred zakonom oziroma se jim lahko sodi po hitrem postopku, če so vmešane v sporna dejanja. Pri nas poznamo podobno segregacijo,le da ni omejena na spola temveč globoka država loči državljane na tri razrede, ki jih statusu primerno obravnava na sekularnih sodiščih, pri čemer si za državljane tretjega razreda, pod posebno zaščito države, vse človekove pravice zgolj relativne in morajo dokazovati svojo nedolžnost, proti prvorazrednim lahko itak le izgubijo.
  Zakrivanje obraza torej nikakor ni edini izključevalni dejavnik v sodobnih družbah, namesto burke, bodo kmetice pač nosile šale.

 • dob

  Če prevedem v jezik, ki oriše sedanje razmere v “demokratičnem” (predvsem slovenskem) svetu, bi vprašanje morali postaviti takole:
  Je to še DEMOKRACIJA, ko večina (čeprav totalno nora!) preglasuje manjšino???

  Ali nima demokracija še kakšnih drugih znakov, razen podpore večine? Recimo, da je normalna?
  Kaj je “normalno” res samo oznaka na pralnem stroju? Izbira programa?

  Kaj demokracija, demorkatičnost in normalnost, vsi skupaj in vsaka posebej, nimajo pridiha normalnosti na način da je ta v normalni družbi določljiva po načinu, kako jo ljudje (ob)čutijo, da se s tem njihova normalnost loči od norosti, poštenje od kriminala, pravica pa od krivice?
  Je RESNICA res administrativna kategorija in s tem le interpretacija tistega, ki vlada, medtem ko je kriminal relativen glede na to, kdo ga izvaja?

  Ali pa je vse rešeno že s tem, da večina preglasuje pamet in je zato že “pametna”.

 • Olga2345

  Zato je treba iz Slovenije izgnati vse divjake in tiste, ki jih uvažajo, s Fajonko in Kučanom na čelu, za rešetke!

 • tarantela

  Pater Cestnik ni levičar.

  • ajd

   Isti, isti, isti…

  • Olga2345

   Če misli kot levičar, če govori kot levičar, če se pojavlja v levičarskih medijih, če zagovarja levičarske ideje, potem je pač levičar – pa naj se imenuje pater ali kristjan!

 • anna

  NEZAVEDNI podporniki?

 • križarka

  ali niso ravno strički v krilcih iz vrst katoliškega klera in njihove sestre, nune, Kristusove neveste uvedli takšne modne smernice : pokritost od pet do vratu, zakrivanje las, ohlapna oblačila? ne razumem, kako lahko Iršič tako pljuva na krščanske modne smernice, vse pa zaradi islamofobije, ki je ne prepoznava kot posnemanje vatikanske mode

  • Bozz

   Želim ti veliko “veselja” kot bodoči podrejeni ženski, ki je v Islamu vredna pol manj kot moški in enačena celo s psom. Tam boš morala biti lepo tiho, nič več svobodo govora zate, nič več pravic. Boš zelo dobra spolna sužnja:
   https://www.youtube.com/watch?v=HAwZd2iK_o4

 • anna

  Ne, takšnih modnih smernic niso uvedli omenjeni strički. Kler in sestre gredo za svojim poslanstvom prostovoljno, po večkratnih zaobljubah, ko lahko izbirajo med veliko možnostmi. Zato tudi P. Cestnik (verujem, da ne hote) zavaja, ko navaja in primerja luštno vesele redovnice ob morju.

 • Tanja Bor

  Feministke pa se borijo proti belim moškim.

 • Get Smart

  Na tem svetu ni ženske, ki se ji zdi normalno, da bi se neka ženska zavila v ninđa-rjuhe in se namakala v bazenu.
  Ni je.
  Je pa taka kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNA AGITPROPAGANDA,
  zato tovarišice oz. tukaj seveda MURGL JUGOKOMUNISTIČNE drugarinice WATCHDOGINICE nabijajo o kao normalnosti namakanja v “burkinijih”.
  =
  multikulti diversiti in kar je še kaviarŽIDO KOMINTERN agitprop bulšita.

  .
  Slediš?
  Ne?

  Zakaj ne? Kako to, da ne?
  Kako to, da opranoglavići ne zmorejo PREVERITI in razumeti preprosta
  DEJSTVA:

  “Levićizem” = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = LIBERALIZEM = LIBERTARIZEM = kretenizem = bulšitizem = pedrofilizem = pedofilizem = vukojebizem = vegizem = feminizem = transićizem … =
  = vsi ti “-izmi” so
  kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI drkalizmi, za drkat v glaviće svoje SERBUSE, za serbuse rojene serbuse nje, ter za drkanje v glaviće opranoglavćete tipa Iršič, ki se kao borijo PROTI KOMUNIZMU KOMINTERNE tako,
  da vsegliharijo in predvsem tako, da
  ŽRTVAM kaviarŽIDO KOMINTERNE podtikajo dela in lastnosti kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNIH kreatur = celo samoimenovanih “smrtnih neprijatelja ljudi”.

 • Get Smart

  “… so dežurni pravičniki skočili v zrak. Letele so opazke o koketiranju z
  rasizmom in neustavni institucionalni represiji verskih prepričanj.
  Etablirana levica …”
  .
  “Dežurni pravičniki” – fat the fak?
  Ja,
  ker se kot taki predstavijo, jih sicer lahko tudi tako označimo, seveda pa MORAMO ob tem, DEJANSKO pa seveda PRED TEM, povedati TOČNO, kdo so ti t. i. oz.
  samoimenovani pravičniki. Slediš?
  NAJPREJ MORAMO NAVESTI vsaj nekaj PRIMEROV teh t. i. “pravičnikov”.
  Kdo so torej?
  So:
  “Levićiji” = KOMUNISTI = SOCIALISTI = FAŠISTI = LIBERALISTI = kretinisti = bulšitisti = pedrofilisti = pedofilisti =
  vukojebisti = pasjejebci nje = vegisti = feministi = transićisti … =
  = vse to so ODDELKI kaviarŽIDO KOMINTERNE, tukaj seveda njenega oddelka
  MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE,
  ki pozna še druge SVOJE uradne oddelke =
  = SD SMC ŠARCI zares LDS bratuške SHOLTESI pirati DeSUS pozitivna srbija i tako dalje do tokija.
  Sledimo?
  Ko smo enkrat na začetku besedila JASNO in GLASNO povedali, kdo so ti tako imenovani (sicer pa FEJK) dušebrižniki oz.
  DEJANSKI DUŠEBRIŽNIKI MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE,
  potem pa jih v nadaljevanju besedila lahko imenujemo tudi z evfemizmi tipa dušebrižniki.
  Slediš, Iršiču bre?
  Kako naj ena babica, ki je vse življenja delala v TITOVI tovarni in vse življe posluša, bere, gleda … LAŽI na MURGL KOMUNISTIČNIH MEDIJIH v Sloveniji,
  kako torej naj ve, kdo so ti tvoji dušebrižniki. Enako velja seveda za vse DNEVNO PONEUMLJANE ljudi, saj NE SMEMO POZABITI,
  da ima MURGL KOMI JUGA v LASTI oz. TOTALNI OBLASTI
  99,99 % medijev v Sloveniji in prav takšno OBLAST nad ŠOLSTVOM,
  nad školovanjem nje (gaber–antić + lukšić ŠKOLSTVO na 45 let podlage
  JOSEPH BROZ TITO školstva in 25 let podlage KARA-đorđević ŠKOLSTVA).
  Sledimo?
  Če otročički ne boste odprli učk, se še dolgo ne bomo osvobodili
  MURGL JUGOKOMUNISTIČKE OKUPACIJE.
  Kako naj ve, kdo oz. kaj je BULŠITIZEM “etablirana levica”.
  Zakaj drkaš s temi floskulami?
  Kaj bi rad povedal, pokazal?
  Da si polpismen? ŽE VEMO, smo ti že pokazali, DOKAZALI.

  .

 • Get Smart

  Da pa ne bo Iršič samo (UPRAVIČENO) kregan,
  izpostavimo še RESNICO, ki jo sem ter tja tudi zmore:

  “Burka simbolizira popolno razčlovečenje ženske!” (Iršič)

  Ja. Stavek je resničen do konca konca in naprej, je torej resničen sam po sebi in je resnično skladen z dejstvi tega sveta.
  .
  Zakaj je temu tako?
  KER je MUSLIćKULTIZEM samo in le PODZVAJALSTVO

  kaviarŽIDO KOMINTERNE = sužnjelastništvo = ZLOČIN nad ČLOVEKOM =

  = smrtno neprijateljstvo do ljudi” = KOMUNISTIČNA INTERNACIONLA =
  =

  tukaj zanjo seveda MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.

 • Get Smart

  Na tem sveti NI kake slovenske levice, ni je.
  Na tem svetu ni Slovenca, ki bi ustanovil/naredil karkoli takega
  in ni kake enotne SLOVENSKE ZAVESTI, ki bi vzela in imela za svoje nekakšno levićijstvo.
  Ni.
  Slediš? Ni.
  JE MURGL JUGOKOMUNISTIČNA oz. kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNA levica =
  ti so jo ustanovili, poimenovali in gonijo levičcizem = KOMUNIZEM =
  “smrtno neprijateljstvo do ljudi”,
  kar je,
  in smo neštetokrat pokazali, dokazali, ponovili …
  NASPROTJE SLOVENSKOSTI,
  zato te MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature SLOVENSKOSTI in njegovega izdelka (Slovenije) “ne morejo smisliti” in “ni njihova opcija”.

  • Get Smart

   NISO SLOVENSKI (so SERBUSI kaviarŽIDO KOMINTERNE,

   za serbuse rojeni serbusi, bastardi, aparatčiki, vojaki
   revolucije, člani, kadri, udi, “roboti”, lutke … polovica je transićev nje,
   – so kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI,
   – so kaviarŽIDO JUGOKOMUNISTIČNI,
   – so MURGL SRBO JUGOKOMUNISTIČNI,
   – so MURGL RVACKO JUGOKOMUNISTIČNI itd. itd.
   so na kratko kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI ali SERBUSNO zakarpatsko zakavkaški (obarski,
   volgarski, musličkultijevski serbusni) bastardi, narejeni po KOMINTERNISTIČNIH garažah
   od VENEZUELE do tokija oziroma od ZEMUNA do MILVOKIJA, od beograda do tokija.
   Bo šlo?
   NISO SLOVENSKI, NISO “neo” – what the fak –
   pa dobro, a otroci razumete besedice, ki jih limate po spletu?
   neo = lat. NOV = slediš, pomeni NOV = nekaj novega nje;
   so lahko samoimenovani “NOVO–OBRAZNI”, ker delajo “nove-obraze” = maske =
   = SD SMC DeSUS LDS POZITIVNA SRBIJA Zares bratuške sholtese ŠARćIKE
   i tako dalje do tokija – niso pa NOVI nje,
   JEBO te nov MILAN KUćAN = predsednik predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE
   JUGOSLAVIJE v Sloveniji
   in ČLAN predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Beogradu.
   .
   Torej tudi NISO nekakšna slovenska levica, lahko jim rečete MURGL JUGOKOMI levica nje, če že morate onanirčkati o “levićijih” nje:

   – kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNA levica,
   – kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNA levica,
   – MURGL SRBO JUGOKOMUISTIČNA levica,
   – MURGL RVACKO JUGOKOMUNISTIČNA levica,

 • Get Smart

  Torej, NISO nekakšna slovenska levica, lahko jim rečete
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNA oz. KOMINTERNISTIČNA levica …

  Na njih NI ČESARKOLI slovenskega,
  SLOVENSKO =
  — poštenost,
  — pravičnost,
  — resnicoljubnost,
  — prijateljstvo do ljudi,
  — domoljubnost,
  — rodoljubnost,
  — svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili
  svetu.
  .
  Sledimo? POZNAŠ kako pošteno, pravično, resnicoljubno, prijateljsko do ljudi in do
  Slovenije MURGL JUGOKOMUNISTIČNO oz. kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO KREATURO?
  Ne moreš, ker česa takega ni, ker ONI SO “živo NASPROTJE” slovenskosti,
  ker
  SLOVENSKOST = KULTURA ŽIVLJENJA,
  medtem ko
  MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA oz. KOMINTERNA goji
  “kulturo smrti” = LAŽ ROP UMOR pedrofilija pedofilija pasjejebstvo …
  .
  Če že kao morate govoriti o kao “levićijih”,
  potem pač (V SLUŽBI RESNICE) recite:

  – kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI levičiji = KARDALY SHOLTESI FISHERI …
  – MURGL JUGOKOMUNISTIČKI levičiji = enotna oznaka za te bastarde
  – MURGL SRBO KOMUNISTIČKI levičiji = KUćANI jankovići lukšići …
  – MURGL RVACKO KOMUNISTIČKI levičiji = vajgalji mišići pavćeki …
  i tako dalje od MURGALJA do tokija.
  .
  Ni vse, kar je V ŠPANIJI, zato tudi že kar špansko.
  Messi NI ŠPANSKI, ni ŠPANSKA LEVICA, je argentinski levići v ŠPANIJI,
  Ronaldo ni ŠPANSKI, ni ŠPANSKA DESNICA, je portugalski desnići V ŠPANIJI,
  v Španiji, razumemo? delata nje V ŠPANIJI,
  NISTA pa ŠPANSKA, nista španska reprezentanta (predstavnika nje).
  .
  Za katero reprezentaciju igrajo od MURGALJA do tokija u Stošcah nje?
  .
  Prisluhnimo, kaj odmeva u Stošcah nje in če se glasovi teh kreatur
  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija … vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO)
  ujemajo z DEJANSKOSTJO:

  “Za koga? Za Partiju!” = KPJ = oddelek kaviarŽIDO KOMINTERNE,
  “Za koga? Za Tita!” = JOSEPH BROZ = WALTER WEISS… = kaviarŽIDO lutka,
  “Za koga? Za Jugoslaviju!” = tvorba, ki jo je ustanovila KOMINTERNA
  “Druže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”*
  “Druže Tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  “Evviva communismo!”
  “Bandiera rossa la triumfera!”
  —-
  * – Prisegajo, da s poti pedra, pedofila in klavca otrok JOSEPHA BROZA TITA
  ne bodo skrenili, prisegajo, da bodo zmagali nad ČLOVEKOM,
  evviva = italijansko NAJ ŽIVI … ZLOČIN nad ČLOVEKOM,
  “zastava KOMINTERNE” bo zmagala (triumfirala nje).
  .
  Torej, kot lahko VIDITE, SLIŠITE … občutite na vsakem koraku,
  SO DOKAZANI “smrtni neprijatelji ljudi”,
  SO celo samoimenovani “SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI”,
  SO celo samoimenovani “LUMPENPROLETERI” – prosto po enem od njihovih mentorjev KARLU
  MARXU;

  LUMPENPROLETER = kaviarŽIDO ali SERBUSNI bastard, ki za burek laže, krade, mori in
  posiljuje za gazdo (= kaviarŽIDO KOMINTERNA, tu njena izpostava
  MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA),
  v zavetju gruče in teme pa ti ZEMELJSKI PARAZITI
  (zemeljska “KUGA”) počnejo iste zločine tudi zastonj, za svoje veselje, ker so, kot v
  zavetju gruče in teme priznavajo:
  “SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI”.

 • Get Smart

  Enkrat za vselej si pišite za uho!

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili
  svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem,
   feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
   globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  Še o bulšit naslovu nje.
  Nezavedni?
  Morda tudi, toda tudi v primeru “nezavednih” posameznikov, ki zavedno in za vedno bivajo v MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH garažah, kjer ZAVESTNO, pri POLNI ZAVESTI gazdi nastavljajo biča vajen in željan hrbet in dupe, gre za nepomembne redke primerke, ki menda naj ne bi vedeli,
  da MORAJO ((( BREZPOGOJNO ))) do zadnje pikice IZPOLNJEVATI naređenja gazde,
  sicer jih “uzme magla” oziroma v “najboljšem” primeru izgubijo vse, kar jim je

  MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA omogočila (= prost dostop do bankomata, kuču, stan, kuču na moru, par avtov, najmanj 3.000 € na mesec, s katerimi sicer ne morejo preživeti meseca, a nekako zgurajo nje itd.)
  .
  “Levićiji” = KOMUNISTI = SOCIALISTI = FAŠISTI = LIBERALISTI = kretinisti = bulšitisti =
  pedrofilisti = pedofilisti = vukojebisti = pasjejebci nje = vegisti = feministi =
  transićisti … =
  = vse to so ODDELKI kaviarŽIDO KOMINTERNE, tukaj seveda njenega oddelka
  MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE,
  ki pozna še druge SVOJE uradne oddelke =
  = SD SMC ŠARCI zares LDS bratuške SHOLTESI pirati DeSUS pozitivna srbija i tako dalje do tokija.
  .
  Torej, t. i. “levićiji”, torej kaviarŽIDO KOMINTERNACIONALCI širom sveta oz. tukaj MURGL JUGOKOMUNJARE
  povsem zavedni in prisebni, torej zavestno PODIPRAJO MUSLIćKULTIZEM,
  saj je MUSLIćKULTIZEM samo in le en od propagandnih prijemov
  kaviarŽIDO KOMINTERNE = KOMUNISTIČNE INTERNACIONALE.
  .
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

 • BARBARA RAKUN

  Vsem priporočam v branje tele zgodbe zatiranih žensk v islamskih državah:

  OBSOJENA BREZ ZLOČINA,
  UKRADENA ČAST, POHABLJENA, BILA SEM PRINCESA, POROČENA POD PRISILO,
  OGNJENO SRCE, PUŠČAVSKA PESEM, MAJADA – IRAŠKA HČI, PUŠČAVSKA
  ROŽA, PUŠČAVSKA ZARJA, PUŠČAVSKI OTROCI, JAZ SAFIYA – OBSOJENA
  NA SMRT S KAMENJANJEM, IZPOVED IZ HAREMA, ŽIVA ZAŽGANA, POROČENA Z
  BEDUINOM,…).

  Islam je vpet v vse pore človekovega življenja v
  teh državah. Ljudje tudi dihati ne morejo, ne da bi pomislili na
  islam. Kjer je ženska vredna manj kot smet. Kjer otroci niso nič
  vredni. Kjer je zatiranje žensk na spisku vsak dan. Kjer se žali,
  ponižuje ženske na vsakem koraku. Kjer je obrezovanje malih punčk
  za njih „normalna“ tradicija in običaj, kjer se posiljuje
  otroke, punce in ženske, kjer se kamenja ženske, kjer se zažge
  ženske, kjer žensko pohabijo. Kjer delajo preglede nad punčkami,
  ženskami, da ugotavljajo, če so še nedolžne pred poroko? Kjer
  ženske nimajo pravic, kjer ženske niso enakovredne? Kjer jim vse
  narekuje islam? Kjer ženske niso svobodne? Kjer tudi ubijajo punčke
  ob rojstvu, ker za njih je glaven samo moški? Kjer pravico jemljejo
  v svoje roke kar vaška sodišča, kjer je sistem v celoti
  skorumpiran, kjer so tudi uradni organi na strani moških? Kjer za
  vse nosi odgovornost ženska? Kjer si ženska ne more svobodno
  poiskati moža, da bi se z njim poročila (torej so poroke
  dogovorjene)?

  In ja, vse to se dogaja
  tudi v evropskih državah v družinah, ki jim je tradicija in vpetost
  islama v vse pore življenja tako sveta, da je za njih član družine,
  ki se temu upre, lahko kaznovan tudi s smrtjo.

  Sploh ne bom nadaljevala
  o tem, ali je nošenje nikaba in burke za žensko v islamskih državah
  svobodna izbira ali je to zatiranje. Mislim, da je odgovor že sam po
  sebi napisan v prej zabeleženem.

 • Bandit123

  Mitja naredi kaj poštenega za svojo domovino, če sploh to je, ali si samo popravil strešico. Od tvojega pumpanja nima nihče nič, razen če te Janez zato plačuje. Povem ti da s tem ne boš prišel daleč, ker ljudje tega sploh ne berejo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!