Dan za trening EPP v Bruslju

Odgovorni urednik Jože Biščak.

Laetitia Casta je supermodel in igralka. Velja za eno najlepših francoskih žensk, podobno kot legendarna Brigitte Bardot je postala obraz francoske poštne znamke. O med Francozinjami in Francozi oboževani Laetitii medijski mainstream ve povedati vse: od tega, kje preživlja počitnice, kaj pije, kje se oblači in s kom se druži, do tega, da naj bi stalno prebivališče preselila v London, ker se je želela izogniti visokim obdavčitvam v deželi galskega petelina. A v svoji zadrti politični korektnosti zamolčijo, da je lani ostro kritizirala gibanje #MeToo (“Nisem feministka, ampak sem ženska.”), še bolj skrivajo, da je podpornica rumenih jopičev in ostra kritičarka politike Emmanuela Macrona. Rumene jopiče imajo za grde živali, Macron je očitno dober, je zapisal Georges Michel, upokojeni polkovnik in kolumnist portala Boulevard Voltarie, a potem “je prišel ta angel naravnost z otoka lepote”.

Laetitia, ki ima upor v genih (njen oče je Korzičan), se je v zelo čustvenem intervjuju za revijo Grazia spomnila svojih staršev, na katere je ponosna in jim je hvaležna za to, kako so jo vzgojili. Od vsega začetka je sodelovala pri gibanju rumenih jopičev. “Rumeni jopiči, to smo mi. To je moje, to sem jaz. Krožišče, od tam prihajam. (…) Spraševali so me, zakaj sem zraven. Preprosto sem se spomnila, od kod prihajam,” je dejala. Nadrealistično, je zapisal Michel, medtem pa so francoske oblasti policiji in vojski dale dovoljenje, da lahko na člane gibanja, ki se je začelo lani kot protest zaradi povišanja cen goriva in novih obdavčitev, pozneje pa preraslo v upor proti elitam, streljajo.

Oglejte si še: Slepa ulica v Depali vasi

In Macrona, ki ljudstvu s silo preprečuje dostop do Elizejskih poljan, medtem ko sam uživa na soncu v francoskih Alpah, zdaj vabijo v v vse mogoče grupacije, kar je po svoje zelo čudno: Viktorja Orbána (in njegovo stranko Fidesz) so pretekli teden zaradi domnevnega kršenja “evropskih vrednot” skoraj izključili iz EPP, čeprav nad protestnike na Madžarskem nikoli ni poslal vojske, kaj šele nanje streljal ali z njimi fizično obračunaval, Macrona, ki želi s surovo silo zatreti upor državljanov, pa nekateri vabijo v evropsko konservativno skupino. In prav uporaba različnih vatlov za presojo EU (in posledično EPP kot najmočnejše skupine) pri vladavini prava in spoštovanju človekovih pravic − kar ni novo in se vleče že več let – vzbuja resne pomisleke pri članicah v srednji in vzhodni Evropi.

Orbán bi bil v vsakem primeru veliki zmagovalec
Manfred Weber
, predsednik EPP, ki bo, če bo zmagal na evropskih volitvah, postal novi predsednik Evropske komisije, se je pretekli teden komaj izvlekel. Resno je namreč grozilo, da lahko v EPP tik pred volitvami pride do razkola, izključen pa ni bil niti morebiten razpad skupine, saj so nekatere stranke napovedale, da bodo zapustile EPP, če Fidesz izključijo ali prisilno suspendirajo. Sprva se je večina nagibala k temu, da podprejo ta predlog trinajstih članic EPP, ker naj bi bil to ključ do uspeha krščanskih demokratov na evropskih volitvah, a se je po nastopu Janeza Janše, ki je resno opozoril, da utegne taka odločitev povzročiti nepopravljivo škodo, tehtnica nagnila na drugo stran in sprejet je bil predlog Orbána, ki je kompromis predlagal že nekaj dni prej. Nadaljevanje spora bi namreč najbolj koristilo političnim skupinam na levem polu, saj bi socialist Frans Timmermans najbrž z lahkoto pometel z Webrom.

Foto: epa

Človek bi dejal, da je bil po tem bruseljskem dnevu za trening volk sit in koza cela, a rešitev je prejkone začasna, saj vsi čakajo, kako se bodo karte premešale konec maja. Od tega je zdaj odvisno, kako se bodo odločili “trije modreci” z nekdanjim predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompuyem na čelu, ki bodo pol leta preučevali primer Madžarske in Fidesza. Tudi zato je kompromis med EPP in stranko Fidesz za evropske konservativce ta hip najboljša rešitev, ker ostajajo (vsaj na videz) enotni. In ne samo to. Lahko celo rečemo, da je bil Viktor Orbán tisti, ki je naredil uslugo Manfredu Webru. Orbán bo s svojo stranko, kot kažejo projekcije, veliki zmagovalec evropskih volitev na Madžarskem, če bi bil še član EPP ali ne. Webrove možnosti, da bi postal novi predsednik Evropske komisije, pa bi se drastično zmanjšale, če bi stranka Fidesz odšla iz EPP, saj bi mu zagotovo sledilo še nekaj strank. Pravzaprav bi bila to misija nemogoče.

Jože Biščak

 

 • Jan Kovalski

  Bolj EPP potrebuje Orbana kot pa Orban EPP.

  EPP je že na dveh zadnjih volitvah poslabšala rezultat in pričakujem da se bo ta trend nadaljeval.
  Bo pa zanimivo stanje po volitvah, če bo EPP ki ima trenutno cca 30 sedežev več kot druga naslednja stranka (socialisti) visela na nitki in bo ob morebitnem izstopu Orbanove stranke padla na drugo mesto in se bo lahko Weber obrisal pod nosom.
  Vendar o tem se bo odločalo šele precej po volitvah.

  To je Orban verjetno predvidel zato se zaenkrat ne razburja z zamrznitvijo ki je v bistvu sicer skoraj enako kot izključitev a ima v rokah velikega aduta, lahko se tudi maščuje, ni da ni. In sledijo mu lahko tako tudi nekatere druge stranke.
  Orban se v resnici bojuje, da bi protimigrantski duh prevladal v stranki EPP, ker bi se potem najlažje na EU ravni spopadli z invazijo srednjega veka na EU.
  Če ne bo uspel je velika verjetnost da bo EPP razpadla oz se skrčila na tako mero, da ne bo mogla več nikdar postaviti svojega poglavarja na čelo EU.
  Zanimivo bo!

 • Amerikanc

  Pri nas v ubogi Sloveniji, je zanimivo predvsem to, kako se naši “revolucionarni” novinarji (druščina 571 in še kdo), obnašajo in vmešavajo v notranjo politiko Madžarke, kjer je preko 60% volivcev podprlo politiko Orbana. Naši revolucionarji se trudijo, da bi vplivali na Madžarske volitve, namesto da bi se trudili, da bi bilo “ukradeno” Prekmurje, saj tako politično in gospodarsko zastopano kot Primorska.

  • RATATA

   Ukradena Slovenska Krajina!! (K Prekmurju po internacionalnem pravu sodi tudi Medmurje!! Glej trianon…!).

 • lili pili

  Hvala bogu, da ima epp janso, si predstavljate kaj bi bilo danes z skupino epp. No zalostno je samo to, da bivsi komunist umirja epp…

 • tomnidari

  Če je z neodstopom po poročilu KPK, nepotrditvijo Terčka za US, neprihodom na protest proti Marakeški deklaraciji, pa še kaj bi se našlo, Janša škodil Sloveniji, je z govorom sedaj škodil že vsej svobodni EU. EPP je že dolgo cokla razvoja in pameti, zato bi moral naredit vse da Orbana vržejo iz EPP in nato ustanovijo koalicijo svobodnih strank EU.

 • Peter

  Francozi majo Leticijo, ampak mi mamo pa Vejoleto, no.

  • SIMON ROZIC

   …veličina Vijolete ni primerljiva z navadno Leticijo, samo
   z Ivano Orleansko !

 • Nata

  Oprostite. . . . . .to je tisti hudič v politiki !! Žrtvuje se napačnega zato, da pride na eno mesto ta pravi ?? In ? Na koncu ne veš več – oprostite – kje imaš rit in glavo !

  Ja, kje pa je rečeno, da bo Weber ta pravi ? Saj je vedno v ozadju denar !!
  Je pa žalostno, da nekdo pleza na vrh po hrbtih drugih !!
  Spodaj je Kovalski sijajno napisal. Ni kaj dodati !!

  • tomnidari

   Weber bo sigurno ta pravi, vendar ne za nas.

 • RATATA

  V osamosvojeni Republiki Sloveniji je Slovencem nerodno nadeti si rumeni jopič zato, ker mislijo, da je ta rezerviran za busance!

  • Get Smart

   Ni sicer narobe, če ljudje kao protestirajo, če se združujejo v večjo skupino, da lahko ODSTAVIJO kaviaržidoKOMINTERNISTIČNE nastavljenčke, kot je v fra transićka Makrončika.
   Toda jopič sam po sebi tega ne bo naredil in vtikanje bosancev je pljuvanje v lastno skledo.
   Vzrorcev mnenjčec, ki vam jih je skozi življenje UTURIL murgl jugokomi propagandni aparat, se morate ljudje za lastno dobro ODVADITI.

   ORGANIZIRAJ upor, po možnosti s STARIMI SLOVENSKIMI simboli, namesto rumenih jopičev nje, pa bo, pa ne bo kdorkol kao menu, da je rumen jopič rezerviran za kogarkol.
   Ampak res, kje jih pobirate!! A ne razumete niti tega, ko pljuvate v lastno skledo?

   Pust flance in raj informiraj ljudi.

   • RATATA

    Hvala.

 • RATATA

  Antirasistična skupina z rasističnimi prijemi
  http://patriot.si/sovrazniki-evropejcev-zbirajo-svoje-sile/

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za/SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIKI se razlikujejo po tem, ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO, ne pa kot vam v glavice turi AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”;
  nogometaš MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
  = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
  (znak “””>””” pomeni “””JO PREIMENUJEJO V”””):
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE > ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE > ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove > SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE > spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije > spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije > ZL= ZDRUŽENA LISTA > ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV > SD= SOCIALNI DEMOKRATI
  Sledimo? Razumemo?
  SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    T. i. “Levica” = uradno = IDS + TRS + radnici violete tomić.
    IDS je “nov obraz”, ki ga je v hotelu UNION ustanovil MILAN KUćAN,
    TRS = “nov-obraz” KUćANOVEGA zeta in kaviarŽIDO pussića Kermaunerja, bolj znanega kot Hanžeka nje, violeta pa je odcepek od DeSUS-a, DeSUS pa je “nov–obraz” oz. odcepek od SD = Socialni demokrati, ti pa so “star–obraz” oz.
    le preimenovanje
    KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
    –––––––
    IDS = INICIATIVA za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = ZDRUŽENA LEVICA =
    = LEVICA =
    =
    ta “nov obraz” je ustanovila KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
    = FORUM 21 = na zasedanju FORUMA 21 v hotelu UNION leta 2013 =
    IDS oz. danes imenovano “Levico” ustanovi sam tovariš MILAN KUćAN;
    prvo nastopljeni predsednik IDS-ja = Luka Mesec

    • Get Smart

     Uradni začetek Lučkine zvezde oziroma pol-meseca je oznanil sam tovariš
     MILAN KUćAN,
     predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
     in sicer leta 2013 v hotelu Union:

     “Leta 2013 so se na omizju FORUMA 21 v hotelu Union zbrali
     tovariši na čelu s še živečimi partijskimi voditelji,
     uradnimi nosilci naziva predsednikov predsedstva Centralnega
     komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji in
     formalno pravnih naslednic te zločinske združbe (KP JUGOSLAVIJE)*,
     in sicer tovariš KUćAN, Kocijančič, Ribičič — vsi trije
     predsedniki SD-ja = KPJ,* kjer so JAVNO PREDSTAVILI t. i.
     INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM = IDS.”

     —–
     * – INICIATIVO za DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM so najprej združili s

     TRS-om KUćANOVEGA zeta kao sindikalista SVIZ in KSJS in delavsko stranko štabnih
     babilonskih delavk Violete TOMIć,
     nakar so zadevo najprej PREIMENOVALI v “ZDRUŽENO LEVICO”,
     nato pa v “LEVICO”.

 • Get Smart

  Država VAS NE ROPA … država NE DELA, država samo je,
  je OKUPIRANA, okupator je MURGL KOMI JUGA = združenje zločinskih kastratov =
  transićev nje = pohabljalcev svojega in predvsem telesa ljudi.
  DRŽAVA OBSTAJA kot formalni okvir, je družben dogovor ljudi
  (ali pa kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH
  in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH kreatur = transićev) o
  skupnih poslih.

  Če pa že (pogojno), če prav morate, želite uporabljati pojem država,
  MORATE povedati, katera!

  =kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA država = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
  =muslićkulti islamska država = je le oddelek KOMINTERNE=
  =MURGL JUGOKOMUNISTIČNA država = je oddelek KOMINTERNE.

  MURGL JUGOKOMI kreature delajo za svojo državo MURGL KOMI JUGO =
  VSI -izmi = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = SOCIALIZEM = pedofilizem = pedrizem = lezbizem =
  MURGLJUGOKOMUNIZEM = vukojebizem = muslićkultizem = kozojebizem … so izdelki kaviaržido
  KOMINTERNISTIČNIH transićev in njihovih serbusov=hlapcev= psov čuvajev=watchdogov. VSI.

  ČLOVEK pa dela za svojo pošteno državo: svobodno, pravno, pravično, človekoljubno,
  resnicoljubno …
  .
  Torej, tega in onega NE DELA NEKA DRŽAVA (država to, država ono, država je grda … VSE TO JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI agitprop),ampak to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI aparatčiki – “vojaki revolucije”, kot jim pravi tovariš MILAN KUćAN, ki je predsednik predsedstva Centralnega komiteja Komunistične partije JUGOSLAVIJE v Sloveniji, sami pa si mekanocurni pussići med drugim pravijo še “WATCHDOGI” = “psi čuvaji” tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije.

  • Get Smart

   Samo v primeru v STOŽIC nje je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA že v prvem ruku
   IZROPALA = BARBIE BORAT POHARKA je kot kao-PREMIER odobrila
   220 MILIJONOV € za projekt,
   ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
   40 milijonov €
   in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov =
   = najboljš JUGOKOMUNISTIČKO KAPITALISTIČKI “socialno čuteči”* đupljan nje NI PLAČAL
   ampak jih
   je nagnal domov BREZ PLAČILA.
   ———
   * MILAN KUćAN: »Jankovića vidim kot takšnega KAPITALISTA,
   ki je pokazal socialno ozaveščenost«
   ———
   Torej, za koga dela sereorsko lopovsko lažnivo MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno?
   Kaj odmeva v Stoščah?

   – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
   – ZA koga? Za PARTIJU?
   – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
   – “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
   – “Evviva communismo!”
   – “Bandiera rossa la triumfera!”

   Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo
   osvobodila.

   • Get Smart

    MESSI ni španski nogometaš, je argentinski V ŠPANIJI,
    RONALDO ni italijanski, je PORTUGALSKI v Italiji.
    “Vsi nogometaši so isti” “vsi igrajo za isti klub” “vsi igrajo za isto državo”
    “vsi nogometaši so pošteni kot kurbica” = to OPRANI OTROCI najraje ponavljajo, rajcajo jih prostitutke nje = kar je seveda v redu, ni pa v redu, če poštenim prostitutkam PODTIKATE NEPOŠTENOST =
    sledite, OPRANI OTROCI???? = poštene KURBICE so POŠTENE DELAVKE = ti pošteno plačaš, one pa ti nudijo spolne storitve,
    za razliko od MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH PEDERČINA in KURBETIN,
    ki vam ROPAJO MILIJARDE
    v zameno pa vam nudijo storitev “jebanja na suvo u zdrav mozak nje”.
    Magarac u Lipicama ni LIPICANAC nje. Boste otročički odprli učke in vklopili možgančke?
    Marjanka ŠARAC ni slovenski premier,
    ampak je
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kao premier v Sloveniji =
    = je pi-ar lutka, je nastopljen mekanocurni pussić, ki pred kamerami in mikrofoni svira kurtzu, prodaja maglu … in pa seveda LAŽE kot pes teče.
    VSE kaviaržido KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI=hlapci
    so lahko in so:

    –MURGL JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MURGLSRBO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –MURGLRVACKO JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –kaviaržido KOMINTERNISTIČNI stvor v Sloveniji*
    –MUSLIćKULTI JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –pravoslavni JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji
    –gezoslavski JUGOKOMUNISTIČNI stvor v Sloveniji

    i tako dalje do tokija.

    * = babilonski perzijski egiptovski bizantinski rimski turški … =
    = kaviaržido KOMINTERNISTIČNI.

    Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oz. tu
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = BABILON PERZIJA EGIPT BIZANC RIM JUGOSLAVIJA … =
   = detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =
   = TRANSIćIZEM = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke oziroma natančneje prisvojene KUPLJENE OTROKE kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   in ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji = FEJK ženske = TRANSIćI = KASTRIRANI fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov,
   FEJK moški = TRANSIćIRANE deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških” =
   = in to KAO MOŠKO POŽENSŠČENOST vam potem PODTIKAJO LJUDEM = modus operandi =
   = PEDRIZEM / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” = za SERBUSE ROJENI =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI;
   potem pa je PEDRIZEM/LEZBIZEM sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske in otroke
   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   = enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem … = tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in
   njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM … = vsi -izmi so “novi obrazi” kaviaržidoKOMINTERNE, vsi, kot so vsi “novi obrazi” MURGL KOMI JUGE le KOMUNISTIČNA PARTIJA JU
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …) = vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   = “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
   = 1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde = odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=WATCHDOGOV in zasužnjenih ljudi
   = 2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   = 3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM = MURGL-JUGOKOMUNIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM =
    = JUGOKOMUNIZEM = USTAŠIZEM = ČETNICIZEM = TURČIZEM =
    = FEVDALIZEM = LIBERALIZEM = KAPITALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije = t. i. POPULISTIČNE floskule,
    ki so vse po vrsti IZUMI=TVORBE kaviaržido KOMINTERNE =
    =SUŽNJELASTNIŠTVO =
    =kaviaržido KOMINTERNIZEM = KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21 =
    = FORUM 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik pa je MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji= ki so jo uradno preimenovali v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     In izbijte si iz glavičev FLOSKULE tipa
     “leva politična opcija” in “desna politična opcija”,
     saj česa takega na tem svetu ni. Na svetu ni DRŽAVE, ki bi se imenovala ali bila leva/desna.
     Na svetu sta 2 RAZLIČICI (“opciji” nje) DRŽAVOTVORNOSTI in DRŽAVNOSTI (POLITIKA=državnost, državotvornost … = SKRB ZA POLITEJO = DELO ZA POLITEJO):

     __ I. __ –kaviaržido KOMINTERNISTIČNA država = KOMUNIZEM = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = NACIONAL SOCIALIZEM = FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = kozojebizem = vukojebizem = transićizem = satanistično SUŽNJELASTNIŠTVO =
     red razredov =
     1. prvorazredne gazde = krvosesi
     2. drugorazredni psi čuvaji = WATCHDOGOVI
     3. brezpravni sužnji = LJUDJE
     = skratka »KULTURA SMRTI«
     in pa
     __ II. __ – DRŽAVA / POLIS / POLITEJA LJUDI,
     kjer vlada RESNICA, PRAVICA, PRAVO, DOBRI ČLOVEŠKI ODNOSI, DOMOLJUBJE, RODOLJUBJE … skratka
     »KULTURA ŽIVLJENJA«,
     ki smo jo
     Slovenci podarili ljudem tega sveta.

     Pamet v glavo.

 • Get Smart

  POLITIKA = pomeni DELO za/SKRB za POLITEJO = DRŽAVO.

  POLITIK je tisti, ki na kakršenkoli način dela za POLITEJO = DRŽAVO.
  POLITIKI se razlikujejo po tem, ZA KATERO DRŽAVO DELAJO in na KAKŠEN NAČIN delajo za POLITEJO, ne pa kot vam v glavice turi AGITPROPAGANDA in kar otročički neumno ponavljajo: “vsi nogometaši so isti”, “vsi igrajo za isto državo”;
  nogometaš MESSI je isti kot nogometaš (golman) OBLAK, kajne, otroci?

  Pamet v glavo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!